Vergoeding Woningaanpassing Verzekering

Als je gehandicapt bent of bent geworden maar je wilt nog in je eigen huis blijven wonen dan zijn hier meestal een aantal woonaanpassingen voor nodig, denk aan een lager aanrecht, geen drempels en een aangepaste badkamer. Je kunt bij de gemeente een vergoeding aanvragen voor de aanpassingen.

Inhoudsopgave

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Vergoed door de gemeente

Het aanvragen van een gemeentelijke vergoeding kun je doen bij het Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) loket. Als je voldoet aan de voorwaarden die de gemeente stelt kom je in aanmerking voor de vergoeding. Gemeentes kunnen zelf de hoogte van hun vergoedingen vastleggen, dus hoeveel je krijgt is afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Je betaalt wel altijd de eigen bijdrage, deze wordt geïncasseerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) en krijg je niet vergoed.

Vergoedingen voor woningaanpassing per zorgverzekeraar

Deze vergoedingen gelden voor een 25-jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2019. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.