Vergoeding Woningaanpassing Verzekering

Als je gehandicapt bent of bent geworden maar je wilt nog in je eigen huis blijven wonen dan zijn hier meestal een aantal woonaanpassingen voor nodig, denk aan een lager aanrecht, geen drempels en een aangepaste badkamer. Je kunt bij de gemeente een vergoeding aanvragen voor de aanpassingen.

Vergoed door de gemeente

Het aanvragen van een gemeentelijke vergoeding kun je doen bij het Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) loket. Als je voldoet aan de voorwaarden die de gemeente stelt kom je in aanmerking voor de vergoeding. Gemeentes kunnen zelf de hoogte van hun vergoedingen vastleggen, dus hoeveel je krijgt is afhankelijk van de gemeente waarin je woont. Je betaalt wel altijd de eigen bijdrage, deze wordt geïncasseerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) en krijg je niet vergoed.

Vergoedingen voor woningaanpassing per zorgverzekeraar

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.