Azivo zorgverzekering

Contactgegevens
Vergelijk zorgverzekeringen

Over Azivo zorgverzekering

Azivo was ruim 100 jaar de zorgverzekeraar uit de regio Den Haag. Azivo was een merk van Menzis, een landelijke zorgverzekeraar met meer dan 2 miljoen zorgverzekerden. In 2017 is Azivo gestopt met bestaan.

Eigen risico gespreid betalen

Het kan voorkomen dat het tijdelijk niet lukt om je maandelijkse premie, eigen risico of eigen bijdrage te betalen. In dit geval kun je een gespreide betalingsregeling aanvragen. Je betaalt het openstaande bedrag dan in termijnen terug. Aan de hand van de hoogte van het bedrag deed Azivo een voorstel voor het aflosbedrag en het aantal termijnen. Je kon er altijd voor kiezen om een hoger bedrag in minder termijnen terug te betalen.

Minimum aflosbedrag per termijnMaximum aantal termijnenMinimum aflosbedrag per termijn
€50 – €1504€ 25
€150 – €3006€ 25
€300 – €6008€ 50
€600 – €90010€ 75
Vanaf €90012€ 100

Basisverzekering Azivo

Azivo had een basisverzekering en een aantal aanvullende verzekeringen. Azivo gaf in een aantal gevallen korting op de zorgverzekeringen. Zo was Azivo een sponsor van de Haagse voetbalclub ADO Den Haag. Supporters van ADO Den Haag kregen korting op de verzekeringen. Voor de basisverzekering kwam dit neer op 5%.

Verzekering Maandelijkse premiePremie met korting
Basisverzekering€ 105,25€ 99,99

Aanvullende verzekeringen Azivo

Azivo had drie aanvullende verzekeringen, deze waren allemaal inclusief tandartsverzekering. Als supporter van ADO Den Haag kreeg je op de aanvullende verzekeringen 7% korting. Daarnaast boden zij de WijkZorg verzekering aan voor de inwoners van Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Hier gold ook de korting van 5% op de basisverzekering en 7% op de aanvullende verzekering.

Hieronder staan de premies die destijds golden:

VerzekeringMaandelijkse premiePremie met korting
Aanvullend-Basis€ 10,50€ 9,76
Aanvullend-Top€ 10,50€ 29,76
Aanvullend-TopExtra€ 66,35€ 61,71

Gecontracteerde zorgverleners Azivo

Om je zorgkosten vergoed te krijgen moest je worden behandeld door een gecontracteerd zorgverlener.

Azivo vergelijken met andere zorgverzekeraars?

Wil je weten wat het beste alternatief is voor de Azivo zorgverzekering? Gebruik dan onze zorgvergelijker om een zorgverzekering te vinden die het beste past bij jouw wensen.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.