Azivo zorgverzekering

Contactgegevens
Vergelijk zorgverzekeringen

Over Azivo

Azivo is al ruim 100 jaar de zorgverzekeraar uit de regio Den Haag. Azivo werkt samen met Menzis, een landelijke zorgverzekeraar met meer dan 2 miljoen zorgverzekerden. Beide streven ernaar om de gezondheidszorg voor iedereen toegankelijk te maken. Azivo bestaat uit drie onderdelen; de zorg, de apotheek en de zorgservice.

Wat doet Overstappen.nl en wat doet Azivo?

Let op: Overstappen vergelijkt Azivo niet meer in de vergelijker. 

Wat doet OverstappenWat doet Azivo
Vergelijken van verzekeringenAfsluiten van verzekeringen
 Contract- en verzekeringsformulieren opsturen
 Wijzigingen van gegevens verwerken
 Declaraties verwerken
 Premie innen

Inloggen in je persoonlijke omgeving

Op MijnAzivo kun je al je verzekeringsgegevens beheren. Je kunt inloggen met je DigiD, de digitale identificatie code die beschikbaar wordt gemaakt door de overheid. Als je nog geen DigiD hebt kun je deze hier aanvragen. Inloggen met je DigiD is een veilige manier om je gegevens te beheren.

Azivo App

Naast declareren via de website is het mogelijk je facturen in te scannen en te declareren met je mobiele telefoon of ipad. Download hiervoor de Azivo App en krijg gemakkelijk overzicht via je persoonlijke omgeving.

Declareren bij Azivo

Je kunt de rekeningen van je zorgkosten bij Azivo declareren door het declaratieformulier op te sturen of je kunt de kosten online declareren via MijnAzivo.

Declaratie indienen 
OnlineMijnAzivo
Per postVia het declaratieformulier

Eigen risico gespreid betalen

Het kan voorkomen dat het tijdelijk niet lukt om je maandelijkse premie, eigen risico of eigen bijdrage te betalen. In dit geval kun je een gespreide betalingsregeling aanvragen. Je betaalt het openstaande bedrag dan in termijnen terug. Aan de hand van de hoogte van het bedrag doet Azivo een voorstel voor het aflosbedrag en het aantal termijnen. Je kunt er altijd voor kiezen om een hoger bedrag in minder termijnen terug te betalen. De gespreide betaling kun je aanvragen bij MijnAzivo of door de klantenservice te bellen.

Openstaande bedrag eigen risico/eigen risico/premieMaximum aantal termijnenMinimum aflosbedrag per termijn
€50 – €1504€ 25
€150 – €3006€ 25
€300 – €6008€ 50
€600 – €90010€ 75
Vanaf €90012€ 100

Het openstaande bedrag moet hoger zijn dan € 50,-Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan het aanvragen van een gespreide betalingsregeling:

 • Je moet akkoord gaan met het betalen via een automatische incasso

Basisverzekering Azivo 2015

Azivo heeft een basisverzekering en een aantal aanvullende verzekeringen. Azivo geeft in een aantal gevallen korting op de zorgverzekeringen. Zo is Azivo een sponsor van de Haagse voetbalclub ADO Den Haag. Supporters van ADO Den Haag krijgen korting op de verzekeringen. Voor de basisverzekering komt dit neer op 5%.

VerzekeringMaandelijkse premiePremie met korting
Basisverzekering€ 105,25€ 99,99

Aanvullende verzekeringen Azivo 2015

Azivo heeft drie aanvullende verzekeringen, deze zijn allemaal inclusief tandartsverzekering. Als supporter van ADO Den Haag krijg je op de aanvullende verzekeringen 7% korting. Daarnaast bieden zij de WijkZorg verzekering aan voor de inwoners van Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer. Hier geldt ook de korting van 5% op de basisverzekering en 7% op de aanvullende verzekering.

VerzekeringMaandelijkse premiePremie met korting
Aanvullend-Basis€ 10,50€ 9,76
Aanvullend-Top€ 32,00€ 29,76
Aanvullend-TopExtra€ 66,35€ 61,71

Gecontracteerde zorgverleners Azivo

Om je zorgkosten vergoed te krijgen moet je worden behandeld door een gecontracteerd zorgverlener. Zorgverleners die door Azivo zijn gecontracteerd kun je vinden met de zorgvinder. Je kunt bij iedere huisarts en tandarts terecht.

Europese zorgpas

Als je naar het buitenland gaat ben je verzekerd voor noodzakelijke medische hulp. Je moet de kosten hiervan zelf voorschieten tenzij je een Europese zorgpas hebt. In dit geval hoef je zelf ter plekke niets te betalen en worden de kosten meteen naar je zorgverzekeraar toegestuurd. Je kunt de Europese zorgpas (EHIC) hier aanvragen. Deze pas is gratis en je krijgt hem binnen 8 werkdagen thuisgestuurd. Bij veel zorgverzekeraars is de Europese zorgpas de achterkant van je zorgpas.

Bijschrijven kind

Als je kind wordt geboren moet het verplicht verzekerd zijn. Je hebt uiterlijk 4 maanden de tijd vanaf de geboorte om je kind op je polis bij te schrijven. Tot 18 jaar is een kind gratis meeverzekerd op de polis van een van de ouders, alle afgesloten aanvullende verzekeringen die de ouder heeft afgesloten gelden automatisch ook voor het kind. De zorgkosten voor kinderen worden vergoed vanuit de basisverzekering en hier geldt geen eigen risico voor. Je kunt meer informatie vinden op de website van Azivo.

Opzeggen

Als je je zorgverzekering wilt opzeggen, moet dit uiterlijk 31 december bij Azivo bekend zijn. Wil je de zorgverzekering al eerder dan 31 december opzeggen? Er zijn een aantal redenen waarom je tussentijds de zorgverzekering kunt opzeggen, dit zijn:

 • Je wordt 18 en wilt een eigen zorgverzekering afsluiten
 • Je gaat scheiden of zelfstandig wonen en je staat bij iemand anders op de polis ingeschreven. Op het moment dat je een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten kan de oude worden opgezegd.
 • Als de polisvoorwaarden veranderen ten nadele van jou, behalve als de wijziging wettelijk verplicht is.
 • Je bent collectief verzekerd via je werkgever en je begint een dienstverband bij een nieuwe werkgever.

Opzeggen kan schriftelijk via e-mail of per brief. Vermeld hierin de volgende gegevens:

 • Voor- en achternaam
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Verzekerdennummer
 • Welke verzekerde(n) willen opzeggen
 • Welke verzekering opgezegd moet worden

Contactinformatie en alarmnummers

Je kunt op op verschillende manieren contact opnemen met Azivo.

Contactgegevens Azivo 
Websitewww.azivo.nl
Telefoonnummer klantenservice0704402400
Telefoonnummer zorgadviseur0704402580
Telefoonnummer alarmcentrale0031317455555
E-mailinfo@azivo.nl
Facebookwww.facebook.com/Azivo
Twitterwww.twitter.com/Azivo
Postadres declaratieformulierenPostbus 13731, 2501 BP Den Haag
BezoekadresLaan van Nieuw Oost-Indië 127, 2593 BM Den Haag


Azivo vergelijken met andere zorgverzekeraars?

Wil je zorgverzekeringen van Azivo vergelijken met die van andere zorgverzekeraars? Met onze zorgvergelijker krijg je direct een overzicht van alle verschillende zorgverzekeringen. Zo kun je kiezen welke zorgverzekering het best bij jou past en wij regelen het overstappen.

Let op: voor de exacte voorwaarden over de verzekeringen van Azivo kun je terecht op de website van Azivo. Vergelijk de voorwaarden van Azivo met andere zorgverzekeringen via onze zorgvergelijker.