Glasvezel check | Welke glasvezel aanbieders op mijn adres?

Glasvezel check

Bekijk of glasvezel beschikbaar is op jouw adres
  • Vergelijk meer dan 10 providers
  • Bespaar tot €96,- op je abonnement
  • Stap zorgeloos over

Glasvezel check postcode

De glasvezelcheck is een eenvoudige manier om te controleren of er al glasvezel op je adres beschikbaar is. Glasvezel is op steeds meer plaatsen beschikbaar, maar het ligt nog niet overal. Door je postcode op aansluiting te checken, kom je erachter of je al glasvezel internet kunt krijgen en van welke aanbieder.

Hoe werkt de glasvezel postcodecheck?

1. Vul je postcode met huisnummer in en klik op check. Door het formulier bovenaan deze pagina in te vullen, wordt dit automatisch voor je gedaan.

2. Bekijk nu of er glasvezel op je adres beschikbaar is. Ook zie je hier eventuele andere beschikbare verbindingen samen met de maximaal beschikbare internetsnelheid.

glasvezelcheck resultaat

Welke glasvezel aanbieders zijn er beschikbaar?

Als er glasvezel internet op je adres beschikbaar is, kan je meestal kiezen uit alle landelijke aanbieders. Dit zijn: KPN, Odido, Youfone, Budget-Alles-In-1, Online.nl, Freedom en Solcon. Naast de landelijke aanbieders zijn er ook enkele regionale internetaanbieders van glasvezel, zoals DELTA fiber. Het ligt dan aan je postcode of je internet van deze aanbieder kunt afsluiten.

Glasvezel checken bij providers

Je kunt ook je postcode direct bij de provider zelf checken. De providers met een eigen glasvezelnetwerk, KPN en Odido hebben hier op de website een mogelijkheid voor. De functionaliteit is verder hetzelfde.

Veelgestelde vragen over de glasvezel internet check

Hoe weet ik of ik thuis glasvezel heb?

De snelste manier is door de glasvezelcheck bovenaan de pagina in te vullen. Ook zou je in de meterkast moeten kunnen zien of je een glasvezelaansluiting hebt. Het is een klein rechthoekig of vierkant kastje.

Waarom is er geen glasvezel internet beschikbaar?

Om glasvezel te kunnen afsluiten, moet je straat aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Is dat nog niet geval, dan kan je kiezen voor DSL-internet (ADSL of VDSL) of kabelinternet.

Meer weten over glasvezel?

Lees op onze pagina over glasvezel meer informatie over de verbinding en voordelen. We helpen je graag aan het juiste abonnement.