Energie vergelijken?

Vergelijk binnen 5 minuten alle energieleveranciers in onze energievergelijker. Kies de beste deal en stap direct over.
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vergelijk energie
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2303 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  22 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  23 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2303 reviews

  Laatste update:

  Energie vergelijken in de huidige energiemarkt

  Door meer rust in de markt verwachten we in 2023 een lagere gasprijs op de inkoopmarkt. De tarieven die de leveranciers aanbieden kunnen erg van elkaar verschillen. Dit komt doordat zij andere inkoopmomenten en -strategieën hanteren. De ene dag is er dus meer aanbod dan de andere dag. Check de vergelijker voor het actuele aanbod. Je kunt je ook aanmelden voor onze energie alert. Dan houden wij je op de hoogte over de ontwikkelingen op de energiemarkt en de nieuwste deals. Voor meer uitleg over de situatie bekijk hier ons advies.

  Wijzigingen per 1 januari 2023

  1. Prijsplafond energie
  Vanaf 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 geldt er een prijsplafond voor energie om huishoudens in Nederland te compenseren voor de hoge energieprijzen. Het energie plafond bestaat uit twee onderdelen:

  • Een maximumprijs per m3 gas en per kWh (het prijsplafond).
  • Een maximum energieverbruik tot waar deze prijzen gelden (het verbruiksplafond).

  2. De btw op stroom en gas gaat weer terug naar 21%
  In de periode van 1 juli 2022 tot en met 31 december 2022 werd de btw op stroom en gas tijdelijk verlaagd van 21% naar 9%. Door de komst van het prijsplafond wordt deze tijdelijke verlaging stopgezet waardoor het btw percentage weer terug gaat naar 21%.

  3. Wijzigingen energiebelasting
  In 2023 gaat de energiebelasting op stroom en gas omhoog. Hoeveel de verhoging is hangt af van je verbruik. Daarnaast wordt de Opslag Duurzame Energie (ODE) samengevoegd met energiebelasting, dit zal dus niet meer apart worden vermeld op je energierekening. Tot slot gaat de vermindering op energiebelasting omlaag, van -€824,77 naar -€596,86.


  Waarom energie vergelijken?

  Bespaar op je energierekening
  Door energie te vergelijken kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen. Profiteer van scherpe welkomstkortingen en actietarieven bij een nieuw contract.

  Energie vergelijken is heel eenvoudig!
  Binnen 1 minuut weet jij welke leverancier het beste
  aanbod heeft. Wij regelen de overstap zodat jij geen moment zonder stroom of gas komt te zitten.

  Gratis overstapservice
  Je kunt gratis gebruik maken van onze vergelijker. Als je via ons overstapt verzorgen wij je overstap naar de nieuwe energieleverancier. Hoe we dan geld verdienen? Wij krijgen een kleine vergoeding van de leverancier voor het aandragen van jou als klant. De vergoeding is bij iedere leverancier hetzelfde; we zullen dus nooit een leverancier voortrekken in de resultaten.

  energie vergelijken
  Vergelijk energie

  Energie vergelijken loont

  • energie vergelijken

   Bespaar ieder jaar opnieuw

   Al 11 jaar de beste energievergelijker. Door onze exclusieve deals bespaar jij veel geld. Bekijk je besparing en stap binnen 5 minuten over.

  • energievergelijker 100% onafhankelijk

   100% onafhankelijk

   Vergelijk 100% onafhankelijk alle energieleveranciers. Het maakt ons niet uit voor welke leverancier je kiest.

  • energieleverancier vergelijken

   Onze klanten geven ons een 9

   Wij staan altijd voor onze klanten klaar. Voor, tijdens en na je overstap. Klanten waarderen ons het meest om de vlekkeloze overstap.

  Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

  Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

  wekker-alert

  Onze top 10 meest gekozen energieleveranciers

  Al 13 jaar lang kun je bij Overstappen.nl energieleveranciers vergelijken op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Wij tonen alle belangrijke informatie zodat jij de beste keuze kunt maken voor een nieuwe leverancier. In de onderstaande tabel zie je de top 10 meest gekozen energieleveranciers op onze website. De top 10 bestaat uit het percentage van al onze klanten dat is overgestapt naar die leverancier en de gemiddelde klantbeoordeling. We hebben de klanten gevraagd ze te beoordelen met 1 tot 5 sterren (met de focus op: prijs, betaling, overstapproces, online hulp, klantenservice en duurzaamheid.)

  Twijfel je over wat de beste keuze voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij voorzien je graag van persoonlijk advies!

  Top 10EnergieleverancierOverstappersKlantbeoordeling
  1Vattenfall17%7
  2Greenchoice12%9
  3Eneco6%7
  4Innova Energie6%7
  5Budget Energie5%7
  6Energiedirect.nl5%7
  7UnitedConsumers Energie5%7
  8Powerpeers5%8
  9ENGIE4%8
  10Vandebron4%7

  De meest complete energievergelijker

  Energievergelijker

  In onze energievergelijker vergelijk je gemakkelijk energie. Vul je postcode, huidige leverancier, energieverbruik en eventueel het aantal zonnepanelen in. Daarnaast kun je je voorkeuren aangeven in de vergelijker. Je kunt filteren op:

  1. Looptijd:

  De duur van het energiecontract (1, 2, 3, 4, 5 jaar of variabel).

  2. Vrij opzegbaar:

  Ja, nee of geen voorkeur.

  3. Duurzaamheid:

  Toon wel of geen duurzame producten.

  4. Energietarief:

  Vast, variabel of geen voorkeur.

  5. Energieleverancier:

  Budget Energie, DELTA Energie, ENGIE, Eneco, Green NL, Greenchoice, Innova Energie, NLE Energie, NeoSmart Energie, NoordEnergie, OXXIO, PowerPeers, Pure Energie, Samen Om, UnitedConsumers Energie, Vandebron of Vrijopnaam.

  Na het invullen van je gegevens en voorkeuren, zie je in één eenvoudig overzicht de beste en goedkoopste energieleverancier voor jouw energieverbruik.

  energievergelijker
  Thuiswinkel Waarborg 2023

  Beste energievergelijker

  Je kunt ieder jaar besparen op je energie en gas door over te stappen naar een andere leverancier met een voordeliger tarief. We helpen jou om de energieprijzen te vergelijken van alle energieleveranciers in Nederland, zodat jij de goedkoopste energiedeal krijgt.

  In slechts 5 minuten heb jij een goedkoper energiecontract. Je hoeft alleen maar een paar simpele vragen te beantwoorden. Daarna zie je in onze energievergelijker de tarieven en aanbiedingen van alle leveranciers. Verder laten we je per energiedeal ook zien of je kunt besparen. Zo kies jij gemakkelijk de beste deal voor jou. Maak direct een energievergelijking in de beste energievergelijker.

  Overstappen.nl is gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg.

  Thuiswinkel Waarborg 2023

  In 4 stappen energie vergelijken

  Waar moet je nou precies op letten bij het vergelijken van energie? Dit hebben wij voor je op een rijtje gezet. Vergelijk energie in 4 simpele stappen:

  Geen zin om te lezen? luister hier.

  Stap 1: energie vergelijken: vul je gegevens in

  Stap 1: Vul je gegevens in

  Bekijk binnen een paar minuten je persoonlijke energiedeal. Pak je jaarrekening erbij voor een nauwkeurig aanbod.

  Stap 2: energie vergelijken: vergelijk leveranciers

  Stap 2: Vergelijk leveranciers

  Je ziet in één eenvoudig overzicht de beste en goedkoopste leverancier voor jouw postcode en energieverbruik. Hierdoor kun je gemakkelijk geschikte energieleveranciers vergelijken en overstappen van energieleverancier.

  Stap 3: energie vergelijken: stap over

  Stap 3: Stap over

  We sturen je aanvraag door aan je nieuwe energieleverancier. Deze zegt vervolgens je lopende contract op. Tijdens de overstap blijf je gewoon stroom en gas ontvangen.

  Stap 4: energie vergelijken: relax en bespaar

  Stap 4: Relax en bespaar

  Dat is het! Je bent overgestapt. De gehele overstap is gemiddeld 6-8 weken geregeld.

  Wat heb je nodig?

  Je hebt 2 dingen nodig om een nauwkeurige vergelijking te maken:

  1. Een recente energierekening
  2. Jouw postcode

  Je kunt nog steeds gas en stroom vergelijken zonder je energierekening. Want we kunnen op basis van je adres en gezinssamenstelling een zeer goede schatting maken.

  energie leverancier vergelijken

  Energie vergelijken 2023

  1 logo

  Beoordeling

  7,0/10

  Besparing

  €0,00

  Per jaar

  €3.212,21

  2 logo

  Beoordeling

  7,0/10

  Besparing

  €0,00

  Per jaar

  €3.282,32

  3 logo

  Beoordeling

  6,5/10

  Besparing

  €0,00

  Per jaar

  €3.282,52

  4 logo

  Beoordeling

  7,1/10

  Besparing

  €0,00

  Per jaar

  €3.340,29

  5 logo

  Beoordeling

  7,7/10

  Besparing

  €0,00

  Per jaar

  €3.362,93

  6 logo

  Beoordeling

  8,6/10

  Besparing

  €0,00

  Per jaar

  €3.716,09

  Laatste update:

  De besparing van de energiedeals is op basis van een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1100 m3.

  Vergelijk & bespaar

  Energieleverancier vergelijken

  “Bij Overstappen.nl kun je contracten van energieleveranciers vergelijken. Ook als je niet direct via ons een nieuw contract kunt afsluiten. Dat is wel zo eerlijk. In onze energievergelijker vergelijk je leveranciers daarom gemakkelijk op basis van prijs, prijs/kwaliteitverhouding en duurzaamheid. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stappen steeds meer mensen over van leverancier. Zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Vergelijk energieleveranciers en bespaar direct op je energierekening.”

  Tom,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom

  Waarom leveranciers vergelijken?

  Als je nooit overstapt van energie aanbieder, loop je ieder jaar weer honderden euro’s mis. Je gaat dan vanzelf meer betalen. Waarom? Omdat energieleveranciers vooral met elkaar concurreren om nieuwe klanten binnen te halen, maar niet om ze te houden. Daarom hebben ze vaak speciale acties en kortingen. Profiteer hiervan en betaal nooit te veel. Wil je weten hoeveel je op je energierekening kunt besparen? Vergelijk energie en gas in onze energievergelijker.

  Energie vergelijken

  Met onze energievergelijker zie jij binnen 5 minuten welke energieleveranciers de beste deals hebben voor jou. Omdat energiebedrijven bij ons openlijk met elkaar moeten concurreren, vind je hier exclusieve kortingen en energietarieven.

  Energietarieven vergelijken

  Welk energietarief kun je het beste kiezen? Je kunt kiezen voor een energiecontract met vaste of variabele energietarieven. Kies je voor een vast tarief? Dan weet je weet je waar je aan toe bent, want een vast tarief blijft gedurende de contractduur gelijk. Ook is een vast tarief vaak voordeliger. Kies je voor een variabel tarief? Dan zit je nergens aan vast, maar dan kunnen de tarieven wel dalen of stijgen gedurende je contract. In Nederland wijzigen de variabele energietarieven 2 keer per jaar: op 1 januari en 1 juli.

  Tip:
  Als je twijfelt over welke contract je moet afsluiten, kun je het beste even contact opnemen met onze klantenservice.

  Onafhankelijk energie vergelijken

  Overstappen.nl is een onafhankelijke energievergelijker. Dit betekent dat wij aan geen enkele leverancier gebonden of verbonden zijn. Hierdoor kunnen we ook volledig transparant zijn over ons verdienmodel. De fee die we ontvangen is géén percentage van het contractbedrag. Deze is bij elke leverancier hetzelfde.

  Of je nu naar Nuon, Oxxio of Greenchoice gaat, ons maakt het niet uit. Wij bieden je deals die het beste zijn voor jóu! Vergelijk energieleveranciers en kies de beste deal.

  Energieprijzen vergelijken

  Bij de keuze voor een energiecontract is het logisch om de energieprijzen te vergelijken. Hierdoor kun je namelijk  op je energierekening besparen. Stap gemakkelijk over via Overstappen.nl overstapt. Vergelijk energieprijzen in onze vergelijker en kies de beste energiedeal voor jou. Onze energiespecialisten onderhandelen dagelijks om voor jou de beste energiedeal te regelen. Sinds kort weten we ook al iets meer over de energieprijzen van 2023. Wat denk jij? Gaan ze stijgen of dalen?

  Prijsverschil tussen vaste en variabele tarieven

  Uit ons onderzoek blijkt dat een variabel energiecontract jarenlang een stuk duurder was dan een vast contract. De resultaten hiervan vind je in onderstaande grafiek. Hierin tonen we het prijsverschil tussen een energiecontract met een vast en een variabel tarief op 2 momenten (1 januari en 1 juli) in periode van 2017 tm/ 2023.

  Let op! Vanwege de situatie op de energiemarkt bieden energieleveranciers nauwelijks tot geen vaste contracten meer aan. Hierdoor ontstaat er een vertekend beeld over welk type contract voordeliger is. Zodra de energiemarkt weer stabieler wordt, zullen leveranciers weer meer voordelige vaste contracten aanbieden waardoor er een grote kans is dat de vaste contracten weer goedkoper zullen zijn dan variabele contracten. Daarnaast heb je bij een vast contract altijd het voordeel van zekerheid over je tarieven.

  Vind je het lastig om een keuze te maken? Bekijk dan onze advies pagina of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  *Jaarprijs van het goedkoopste vaste energiecontract op dat moment.
  **Het variabele tarief is berekend op basis van de gemiddelde variabele energieprijzen van dat moment.

  Gas en stroom vergelijken

  Gas en stroom vergelijken is heel eenvoudig via Overstappen.nl. Zo vergelijk je in een paar stappen, de belangrijkste energieleveranciers op prijs en kwaliteit. Daarna kies je welke gas en stroom leverancier je wilt en bevestig je je aanvraag. Als je overstapt, dan zegt je nieuwe leverancier je oude leverancier op. Wel zo makkelijk.

  Groene stroom

  Voor veel mensen wordt de herkomst van stroom en gas steeds belangrijker. Daarom kun je bij ons gemakkelijk filteren op duurzame energie. Kies je voor de optie ‘duurzaam’, dan zie je alleen deals van leveranciers die gebruikmaken van niet duurzame grondstoffen zoals waterkracht, windenergie, zonne-energie en biomassa. Bij de beoordeling van duurzame energieleveranciers werkt Overstappen.nl samen met WISE Nederland. Lees meer over groene stroom.

  Onze tip: vergelijk ieder jaar opnieuw

  Om zo min mogelijk te betalen voor je energie, kun je het beste ieder jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier kiezen. Dan profiteer je namelijk iedere keer van de welkomstkorting en betaal je nooit te veel. Bij ons ben je altijd welkom als je energie wilt vergelijken!

  Vergelijk energie

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.