Autoverzekering afsluiten

Sluit binnen 2 minuten jouw autoverzekering af voor de laagste prijs
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vul in en sluit je autoverzekering af
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

De volgende verzekeraars kan je via ons afsluiten

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

1981 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 uur geleden
  goeie overstap

  okokokokokok

  mh
  Star on Star on Star on Star on Star off
  3 uur geleden
  Prima verlopen

  Prima verlopen

  Gerjanne
  Star on Star on Star on Star on Star off
  22 uur geleden
  Sorry dan heb ik n secr

  Sorry dan heb ik n secr. nodig.

  De Bijenwaard
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  1981 reviews

  Heb je voor het eerst een auto gekocht en wil je nu een autoverzekering afsluiten? Of wil je graag een goedkopere autoverzekering? Dat kan! Op Overstappen.nl kun je gemakkelijk en snel autoverzekeringen met elkaar vergelijken en kijken wat voor jou de beste optie is.

  Autoverzekering afsluiten: benodigde gegevens

  Als je een autoverzekering wilt afsluiten dan heb je een aantal gegevens nodig:

  • Aantal schadevrije jaren

   Als je wilt weten hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd dan kun je het beste je polis of factuur erbij pakken. Autoverzekeraars hebben namelijk afgesproken dat ze het aantal schadevrije jaren altijd op de polis vermelden. Houd er rekening mee dat je alleen schadevrije jaren opbouwt als de auto op jouw naam staat. Voor elk jaar dat je geen schade claimt krijg je een extra schadevrij jaar erbij. Rijd je wel schade en wordt deze vergoed door de verzekeraar? Dan verlies je 5 schadevrije jaren. Als je al meer dan een jaar geen autoverzekering hebt dan zijn je schadevrije jaren meestal vervallen.

  • Aantal kilometers per jaar

   Hoe meer kilometers je aflegt met je auto, hoe groter de kans op schade. Verzekeraars willen daarom altijd weten hoeveel kilometer je per jaar rijdt. Weet je niet precies hoeveel kilometers je het afgelopen jaar hebt gereden? Dan kun je een schatting maken, bijvoorbeeld door het aantal kilometers van en naar je werk te vermenigvuldigen met het aantal werkdagen. Vergeet niet om de kilometers die je rijdt in het weekend en op vakantie ook mee te tellen.

  • Kenteken

   Voor het afsluiten van een autoverzekering zul je ook het kenteken van je auto moeten doorgeven.

  • Meldcode

   Voor het vergelijken van autoverzekeringen heb je geen meldcode nodig, maar voor het afsluiten van een autoverzekering wel. Je kunt de meldcode terugvinden op het kentekenbewijs van je auto, onder de motorkap van je auto of op het tenaamstellingsverslag dat je ontvangt als je de auto overschrijft.

  Hoe werkt het afsluiten van een autoverzekering?

  Wil je graag weten hoe je snel en gemakkelijk een autoverzekering via Overstappen.nl kunt afsluiten? Speciaal voor jou hebben wij een stappenplan gemaakt zodat je zonder problemen een autoverzekering afsluit.

  1. Ga naar onze vergelijker en vul je gegevens in: kenteken, adres en geboortedatum.
  2. Geef het aantal schadevrije jaren door.
  3. Vul het aantal kilometers per jaar in.
  4. Kies je gewenste dekking.
  5. Bekijk het overzicht en kies de beste autoverzekering.
  6. Vul je persoonsgegevens in.
  7. Controleer je gegevens.

  Wanneer autoverzekering afsluiten?

  Volgens de Nederlandse wet mag je zonder een autoverzekering niet de weg op. Daarom zul je een autoverzekering moeten afsluiten als je een auto hebt die op jouw naam staat. In principe kun je altijd een autoverzekering afsluiten, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. De belangrijkste factor waar je rekening mee zult moeten houden is of je al een autoverzekering hebt of niet. Hieronder worden de twee mogelijkheden uitgelegd:

  • Ik heb nog geen autoverzekering:

   Heb je net een auto gekocht, maar heb je nog geen autoverzekering? Dan is het belangrijk om een autoverzekering af te sluiten anders mag je de weg niet op. Je kunt de verzekering afsluiten vanaf het moment dat de auto op jouw naam staat.

  • Ik heb al een autoverzekering:

   Als je al een autoverzekering hebt dan zul je rekening moeten houden met je huidige contract. De meeste verzekeraars hanteren een eenjarig contract dat na de einddatum maandelijks opzegbaar is. Het is mogelijk om binnen het eerste jaar een andere autoverzekering af te sluiten als je je huidige auto verkoopt en een nieuwe auto koopt. Ook kun je een andere autoverzekering afsluiten als je huidige verzekeraar de premie verhoogt of de voorwaarden verandert.

  Heb je het kenteken geschorst? In dit geval ben je niet verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Je auto moet dan wel op een privéterrein staan. Zodra je de auto weer wilt gaan gebruiken, ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten.

  Welke autoverzekering afsluiten?

  Wil je graag weten welke autoverzekering je het beste kunt afsluiten? Overstappen.nl helpt je hier graag mee. Om een goede keuze te maken tussen verschillende autoverzekeringen zul je een dekking moeten kiezen.

  Dekking kiezen

  De keuze van de dekking hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Auto’s jonger dan 4 jaar worden meestal volledig casco verzekerd. Tussen 4 en 8 jaar beperkt casco en ouder dan 8 jaar alleen WA. Naast een basisdekking kun je desgewenst een aanvullende autoverzekering afsluiten. Een autoverzekering afsluiten begint bij het kiezen van een van de volgende basisdekkingen:

  • WA (wettelijke aansprakelijkheid), de goedkoopste autoverzekering, omdat alleen schade met je eigen auto bij anderen wordt vergoed.
  • WA + beperkt casco, naast de WA-dekking wordt ook schade aan je auto door brand, diefstal, storm en ruitbreuk vergoed.
  • All risk, de meest uitgebreide en duurste autoverzekering, ook wel een WA + volledig casco autoverzekering genoemd. Schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen én schade aan je eigen auto wordt vergoed.
  autoverzekering afsluiten

  Premie berekenen

 • je leeftijd;
 • het type auto;
 • je woonadres;
 • jaarlijks te rijden kilometers;
 • het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden;
 • de gewenste dekking (WA, WA beperkt casco of WA volledig casco).
 • Online autoverzekering afsluiten

  Overstappen.nl helpt je graag met het online afsluiten van je autoverzekering. Via onze vergelijker kies je binnen een paar minuten de autoverzekeraar die het beste bij je past. Kom je er niet helemaal uit of heb je nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan je graag te woord en helpen je met het beantwoorden van je vragen. Zo weet je zeker dat je de juiste online autoverzekering afsluit.

  Autoverzekering direct afsluiten

  Keuze gemaakt? Afhankelijk van de autoverzekering kun je direct bij Overstappen.nl een autoverzekering afsluiten, of op de site van de autoverzekeraar. Vergelijken, afsluiten, direct overstappen. Zo bespaar je op je jaarlijkse autoverzekeringspremie! Kijk ook eens bij de tips voor autoverzekeringen om jezelf in te lezen over het afsluiten van een autoverzekering.

  Ik heb een autoverzekering afgesloten, wat nu?

  Als je een autoverzekering via Overstappen.nl hebt afgesloten ontvang je een e-mail van ons ter bevestiging. Vervolgens zal de rest van het aanvraagproces via de mail worden afgehandeld. Ook krijg je na het afsluiten van je autoverzekering thuis een groene kaart toegestuurd. Dit is in het buitenland het bewijs dat de auto verzekerd is.

  Autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs

  Heb je geen rijbewijs, maar wil je toch een autoverzekering afsluiten? Het is dan niet gemakkelijk om een autoverzekering af te sluiten. Veel verzekeraars zullen je aanvraag niet accepteren. Als je wilt dat een verzekeraar de aanvraag accepteert dan zul je de hoofdbestuurder van de auto moeten opgeven. Dit is iemand die wel in het bezit is van een rijbewijs. Daarnaast moet het vaak iemand zijn die op hetzelfde adres woont.

  De beste autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl

  De premieverschillen tussen autoverzekeraars zijn groot. Je krijgt in onze vergelijker een top 3 van de goedkoopste autoverzekeringen. Autoverzekeringen vergelijken kan veel tijd in beslag nemen. Je wilt natuurlijk wel een goedkope autoverzekering afsluiten met een goede dekking. Overstappen.nl geeft in de vergelijking ook een indicatie van de dekking. Start met vergelijken en bespaar tot wel €200 per jaar!