Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekering afsluiten

Sluit binnen 2 minuten jouw autoverzekering af voor de laagste prijs.

Vul in en bereken je premie!

De beoordeling van Overstappen.nl door onze klanten:

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1200 reviews
2 maanden geleden
 
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe...
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe leverancier. Doordat e.a. Niet geheel naar mijn wens verliep contact en klacht ingediend bij overstappen , ondanks het mijn eigen verantwoordelijkheid was om ingangsdatum te controleren en ik dit niet juist had gedaan ( simpel weg omdat ik hier nog nooit problemen mee had gehad en ervan ging dat dit niet fout kon gaan ) heb ik een zeer vriendelijke en behulpzame medewerkster gesproken ( Romy ) en heeft mijn verhaal aangehoord en netjes naar behoren opgepakt en meerdere malen mij ondersteund met een goed resultaat. Ik dacht niets meer te vernemen omdat Romy en natuurlijk overstappen.nl mijn klacht al netjes naar behoren hadden opgelost. Ontvangen we vandaag ook nog een kaart vanuit overstappen met de hand geschreven door Romy met de vraag of dat alles naar tevredenheid is opgelost , en naast de kaart een reep chocolade. Als overal de misverstanden op z,on klantvriendelijke manier zouden worden opgelost zag de wereld er een stuk vriendelijker uit. Nogmaals had was zwart wit gezien mijn eigen fout , maar dat was voor overstappen.nl geen reden om te zeggen van kijk maar het is niet onze fout. Overstappen super service vanuit jullie kant. Dank, john en Angelique
2 maanden geleden
 
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Heb je voor het eerst een auto gekocht en wil je nu een autoverzekering afsluiten? Of wil je graag een goedkopere autoverzekering? Dat kan! Op Overstappen.nl kun je gemakkelijk autoverzekeringen met elkaar vergelijken en kijken wat voor jou de beste optie is. Als je overstapt kun je profiteren van welkomstkortingen. Hierdoor bespaar je op je vaste lasten.

De beste autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl

De premieverschillen tussen autoverzekeraars zijn groot. Je krijgt in onze vergelijker een top 3 van de goedkoopste autoverzekeringen. Autoverzekeringen vergelijken kan veel tijd in beslag nemen. Je wilt natuurlijk wel een goedkope autoverzekering afsluiten met een goede dekking. Overstappen.nl geeft in de vergelijking ook een indicatie van de dekking.

De autoverzekering afsluiten

Keuze gemaakt? Afhankelijk van de autoverzekering kun je direct bij Overstappen.nl de autoverzekering afsluiten, of op de site van de autoverzekeraar. Vergelijken, afsluiten, direct overstappen. Zo bespaar je op je jaarlijkse autoverzekeringspremie! Wij ondersteunen je bij het opzeggen van je autoverzekering door een standaard opzegbrief aan te bieden.

Wat is voor mij de beste autoverzekering?

Een autoverzekering afsluiten begint bij het kiezen van een van de volgende basisdekkingen:

  • WA (wettelijke aansprakelijkheid), de goedkoopste autoverzekering, omdat alleen schade met je eigen auto bij anderen wordt vergoed.
  • WA + beperkt casco, naast de WA-dekking wordt ook schade aan je auto door brand, diefstal, storm en ruitbreuk vergoed.
  • WA + volledig casco, de meest uitgebreide en duurste autoverzekering, ook wel een allrisk-autoverzekering genoemd. Schade die je met je auto veroorzaakt aan anderen én schade aan je eigen auto wordt vergoed.

Een dekking kiezen

De keuze van de dekking hangt af van het bouwjaar en de waarde van je auto. Auto’s jonger dan 4 jaar worden meestal volledig casco verzekerd. Tussen 4 en 8 jaar beperkt casco en ouder dan 8 jaar alleen WA. Naast een basisdekking kun je desgewenst een aanvullende autoverzekering afsluiten.

Benodigde gegevens

Als je een autoverzekering wilt afsluiten zorg dan dat je je kenteken, meldcode en persoonlijke gegevens bij de hand hebt. Je krijgt na het afsluiten thuis een groene kaart toegestuurd. Dit is in het buitenland het bewijs dat de auto verzekerd is. Kijk ook eens bij de tips voor autoverzekeringen om jezelf in te lezen over het afsluiten van een autoverzekering.

Premie berekenen

De hoogte van de premie speelt uiteraard mee als je een autoverzekering afsluit. Hoeveel premie je betaalt is afhankelijk van:

  • je leeftijd
  • het type auto
  • je woonadres
  • jaarlijks te rijden kilometers
  • het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden
  • de gewenste dekking (WA, WA beperkt casco of WA volledig casco)