Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Autoverzekeraars

Op Overstappen.nl vergelijk je het merendeel van alle  autoverzekeringen  van autoverzekeraars in Nederland. Vergelijk je huidige autoverzekering met de producten van onderstaande autoverzekeraars in Nederland.

Autoverzekeraars in de vergelijking:

Autoverzekering vergelijken 
 

Een aantal autoverzekeraars is niet opgenomen in onze vergelijking. Bekijk deze hier.

Verschillen tussen autoverzekeraars

Autoverzekeraars verschillen natuurlijk van elkaar op het gebied van premie en polisvoorwaarden. Verder zijn er autoverzekeraars die zich onderscheiden door zich op bepaalde doelgroepen te richten. Denk bijvoorbeeld aan Onna Onna en Zijrijdtdbeter.nl die zich op vrouwen richten. Achter veel kleine prijsvechters zitten verzekeringsmaatschappijen. Denk aan Allsecur van Allianz, Inshared van Achmea en Crisper en Ditzo van ASR. Ook winkelketens Hema en Kruidvat bieden tegenwoordig autoverzekeringen.

Prijzenoorlog tussen autoverzekeraars

In 2005 startte een prijzenoorlog tussen autoverzekeraars toen Delta Lloyd een autoverzekering tegen stuntpremie aanbood. Het jaar erop volgde Fortis die budgetautoverzekering Budgio introduceerde. Andere verzekeraars konden niet achterblijven en verlaagden het jaar erop de premies van de autoverzekering. Eind 2008 eindigde de prijzenoorlog toen verzekeraars premieverhogingen aankondigden.

Prijzenoorlog eindigt

Het dieptepunt was bereikt na jarenlange concurrentie en minimale winst. Door de kredietcrisis waren zij genoodzaakt hun reserves weer op peil te brengen. In 2010 waarschuwde De Nederlandse bank dat de premies nog niet voldoende op peil zijn. De toezichthouder vreesde voor de financiële positie van de autoverzekeraars.

Autoverzekeraars vergelijken

Hoewel de prijzenoorlog voorbij is, valt er voor consumenten nog voldoende te besparen. De premies tussen autoverzekeraars lopen sterk uiteen. Vooral de autoverzekeringen voor jongeren en senioren verschillen sterk. Zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar? Kijk dan nu in de vergelijker na of je bij een andere aanbieder niet voordeliger uit bent.

 

Zojuist overgestapt

  • 20 november, 15:42 Dhr. W. uit Almere is overgestapt.
  • 20 november, 15:42 Mevr. van der Z. uit Assen is overgestapt.
  • 20 november, 15:40 Mevr. K. uit 's-hertogenbosch is overgestapt.

Reviews Overstappen.nl

"Zonder problemen de overstap gemaakt…"

W Geerdink, 1 dag geleden