Autoverzekeraars? Overzicht autoverzekeraars in Nederland

Autoverzekeraars

Op Overstappen.nl vergelijk je het merendeel van alle autoverzekeringen van autoverzekeraars in Nederland. Vergelijk je huidige autoverzekering met de producten van onderstaande autoverzekeraars in Nederland.

Autoverzekeraars in de vergelijking

Autoverzekeraars niet in de vergelijker

Een aantal autoverzekeraars is niet opgenomen in onze vergelijking. Deze staan hieronder in alfabetische volgorde opgesomd. De meeste van deze verzekeraars zijn al jaren niet meer actief, pas gestopt of zijn kortgeleden samengegaan met een verzekeraar die wel in onze vergelijker staat. Benieuwd naar welke verzekeraar voor jou de goedkoopste is? Vul hieronder je kenteken in en begin met vergelijken.

Vergelijk de autoverzekeraars door je gegevens hier in te vullen
Onze klanten zeggen:

Verschillen tussen autoverzekeraars

Autoverzekeraars verschillen natuurlijk van elkaar op het gebied van premie en polisvoorwaarden. Er zijn daarentegen ook autoverzekeraars die zich onderscheiden door zich op bepaalde doelgroepen te richten. Promovendum richt zich bijvoorbeeld uitsluitend op hoger opgeleiden. Daarnaast zitten er achter veel kleine prijsvechters grote verzekeringsmaatschappijen. Denk hierbij aan Allsecur van Allianz, Inshared van Achmea en Crisper en Ditzo van ASR. Ook winkelketens Hema en Kruidvat bieden tegenwoordig autoverzekeringen aan.

Duurzame autoverzekeraars

Verzekeraars gebruiken een gedeelte van de premie die je betaalt om te beleggen. Ze beleggen bijvoorbeeld in staatsobligaties, bedrijfsobligaties of aandelen. Doordat verzekeraars een deel van jouw premie beleggen, draag jij indirect bij aan de investeringen van jouw verzekeraar. Prima zou je zeggen, verzekeraars moeten immers ook winst maken. Toch kan het belangrijk zijn om hier even bij stil te staan.

Het kan namelijk voorkomen dat jouw verzekeraar in bedrijven investeert die  bijvoorbeeld grote milieuschade veroorzaken en slecht zijn voor het klimaat. Als je duurzaamheid belangrijk vindt, dan is het wel zo fijn om te weten hoe de investeringen van verzekeraars scoren op dit thema. Om hierachter te komen heeft Eerlijke Geldwijzer in samenwerking met Overstappen.nl en de Consumentenbond een onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van autoverzekeraars*:

* Van bovenstaande 11 verzekeraars is het beleid voor het laatst beoordeeld in 2022 (publicatie: juli 2022). Vanwege dit tijdsverschil weerspiegelen de scores mogelijk niet de status van het huidige beleid.

Gebruik deze html-code om bovenstaande afbeelding over te nemen:

<iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:600px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/61d834c09c536"></iframe>

Autoverzekeraars vergelijken

De premies tussen autoverzekeraars lopen sterk uiteen. Vooral de autoverzekeringen voor jongeren en senioren verschillen sterk. Zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar? Kijk dan nu in de vergelijker na of je bij een andere aanbieder niet voordeliger uit bent.


Meer informatie

Autoverzekering afsluiten

We helpen je met het afsluiten van een autoverzekering en leggen uit hoe dit precies werkt.

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering berekenen

Lees hier hoe de berekening van een autoverzekeringspremie tot stand komt en bereken die voor jou auto.

Autoverzekering berekenen

Auto direct verzekeren

Wil je direct verzekerd de weg op? Wij leggen uit of dit kan en wat je hiervoor nodig hebt.

Auto direct verzekeren

WA verzekering auto

Wij leggen uit wat een WA-verzekering precies is en wanneer deze verzekering bij jou past.

WA verzekering

WA beperkt casco

Wij leggen uit wat een WA-beperkt casco verzekering precies is en wanneer deze verzekering bij jou past.

WA beperkt casco

All risk autoverzekering

Wij leggen uit wat een All Risk verzekering precies is en wanneer deze verzekering bij jou past.

All risk autoverzekering

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten