Autoverzekering vergelijken | Goedkoopste in 2024

Autoverzekering vergelijken

Nieuwe auto of overstappen? Vergelijk 17 autoverzekeraars en vind de beste autoverzekering voor de laagste prijs.
Vul je gegevens in en vergelijk autoverzekeringen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3404 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  19 uur geleden
  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Karin Astrid
  Star on Star on Star on Star on Star off
  1 dag geleden
  Duidelijkheid

  Duidelijkheid

  Roelof Robertino Poot
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Goed en snel geregeld

  Goed en snel geregeld

  J. Werder
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3404 reviews

  Goedkoopste autoverzekeringen in juli 2024

  Hieronder vind je de voordeligste autoverzekeringen die in onze vergelijker staan. Vergelijk verschillende autoverzekeringen om de goedkoopste optie voor jouw situatie te vinden.

  beweeg de tabel van links naar rechts
  VerzekeraarMaandpremieBasisdekkingEigen risico
  OHRA€32,89WA-dekking€0,00
  FBTO€34,50WA-dekking€0,00
  Inshared€35,46WA-dekking€0,00
  FBTO€37,03WA beperkt casco€0,00
  Inshared€37,79WA beperkt casco€135,00
  OHRA€37,84WA beperkt casco€0,00
  Inshared€52,10Allrisk€135,00
  Allianz Direct €54,21Allrisk€0,00
  ASR€54,24Allrisk€150,00

  Laatste update:

  Waarom kiezen voor Overstappen.nl?

  11 jaar aan ervaring

  Bij ons kan je sinds 2013 een groot aanbod autoverzekeringen vergelijken.

  100% onafhankelijk

  Wij zijn als vergelijker volledig onafhankelijk. Zo beïnvloeden we de uitkomsten van de vergelijker niet.

  telefoon in hand

  Deskundig advies

  Ontvang persoonlijk advies van onze WFT- gecertificeerde klantenservice.

  Snel navigeren naar

  In 4 stappen je autoverzekering vergelijken

  Vergelijk autoverzekeringen en stap over in vier eenvoudige stappen.

  1. Stap 1

   Vul je gegevens in

  2. Stap 2

   Kies je gewenste dekking

  3. Stap 3

   Vergelijk autoverzekeringen

  4. Stap 4

   Vraag je nieuwe autoverzekering aan

  Bekijk hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering

  • voordeel

   Vergelijk op prijs en kwaliteit

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   Bespaar gemiddeld €265 p.j.

  Autoverzekering vergelijken

  Autoverzekering vergelijken? Dit heb je nodig

  Voor het vergelijken van autoverzekeringen heb je een aantal gegevens nodig. Houd de volgende gegevens bij de hand:

  Verzekeraars bepalen de premie van je autoverzekering op basis van het risico op schade. Met behulp van o.a. je kenteken, leeftijd en postcode kunnen ze inschatten hoe groot dat risico is.

  Schadevrije jaren zijn de jaren dat je geen schade hebt geclaimd bij je verzekeraar. Hoe langer je geen schade hebt geclaimd, hoe hoger de no claim korting is die je ontvangt. Je kunt het aantal schadevrije jaren terugvinden op je polisblad.

  Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans op schade. Daarom betaal je een hogere premie als je meer kilometers per jaar rijdt. Weet je niet hoeveel kilometers je per jaar rijdt? Dan kun je ook een schatting maken.

  Autoverzekeraars bieden meestal drie verschillende basisdekkingen aan: een WA-verzekering, een WA beperkt casco verzekering en een all risk verzekering. De basisdekking kun je ook uitbreiden met aanvullende dekkingen.

  En die hebben wij voor je! Bij Overstappen.nl kun je gemakkelijk de premie voor je autoverzekering berekenen. Wij geven je een overzicht van de autoverzekeringen die het beste bij jouw wensen passen.

  Onze expert legt uit

  Hoe werkt vergelijken van je autoverzekering?

  “Iedereen die in Nederland woont, een auto op zijn of haar naam heeft staan en de weg op wil, is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het is daarom voor veel mensen interessant om autoverzekeringen te vergelijken. Dit kan eenvoudig met onze vergelijker. Heb je een verzekeraar gekozen? Dan kun je desgewenst ook nog een aanvullende verzekering afsluiten. Vervolgens zul je een aantal belangrijke gegevens moeten invullen en daarna kun je jouw persoonlijke autoverzekering afsluiten.”

  Jerry,

  Expert Autoverzekeringen

  Expert autoverzekering Jerry Poel

  17 verzekeraars

  Wij vergelijken autoverzekeringen van

  Overzicht autoverzekering dekkingen

  Als je autoverzekeringen gaat vergelijken dan is het belangrijk om te weten welke dekking je nodig hebt voor jouw auto. Er zijn drie basisdekkingen waar je uit kunt kiezen: WA, WA + beperkt casco en All risk. Wij leggen per basisdekking uit waarvoor je verzekerd bent.

 • WA-verzekering

  Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto bij anderen veroorzaakt.
  • Schade aan anderen
  • Diefstal of inbraak
  • Ruitschade
  • Stormschade en brandschade
  • Schade door eigen toedoen
  • Vandalisme
 • WA + beperkt casco

  Met deze verzekering dek je de schade aan je auto die niet door jezelf is veroorzaakt, maar door overmacht.
  • Schade aan anderen
  • Diefstal of inbraak
  • Ruitschade
  • Stormschade en brandschade
  • Schade door eigen toedoen
  • Vandalisme
 • All risk

  Met een all risk autoverzekering wordt ook schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt vergoed.
  • Schade aan anderen
  • Diefstal of inbraak
  • Ruitschade
  • Stormschade en brandschade
  • Schade door eigen toedoen
  • Vandalisme
 • Meer over autoverzekering vergelijken

  Verzekeren is verplicht

  Ja, het is echt zo: je auto verzekeren is verplicht. Toch is er wel een belangrijke uitzondering op deze regel. Zolang het kenteken van je auto is geschorst, kun je jouw autoverzekering tijdelijk stopzetten. Dit wordt ook wel het schorsen van je auto genoemd. Hierbij geldt de voorwaarde dat je de weg niet op mag met je auto. Ook moet je auto op een privéterrein staan. Wanneer je deze regels en voorwaarden niet naleeft dan kun je hiervoor een boete krijgen.

  Nieuwe auto verzekeren

  Heb je net een nieuwe auto gekocht en wil je deze dure auto verzekeren? Dan is het belangrijk om de juiste autoverzekering te kiezen. Met behulp van onze vergelijker kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en een voordelige autoverzekering aanvragen met uitstekende polisvoorwaarden. Ook als je een bestelauto of een elektrische auto wilt verzekeren.

  Aanvullende verzekering

  Heb ik een aanvullende verzekering nodig? Dit is een vraag die klanten vaak stellen. Het antwoord hierop is niet voor iedereen hetzelfde, omdat het afhankelijk is van je persoonlijke voorkeuren en de basisdekking. In sommige gevallen biedt een standaard autoverzekering niet genoeg dekking voor materiële en immateriële schade. Je kunt dan kiezen voor een aanvullende dekking. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet onderverzekerd bent.

  Speciale regelingen

  Naast de aanvullende dekkingen, heb je doorgaans de keuze uit een aantal speciale regelingen. Wanneer je een nieuwe auto koopt, kun je bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling afsluiten. Toch een tweedehands auto op de kop getikt? Dan kan je kiezen voor een aanschafwaarderegeling. Verder kan je kiezen voor een accessoiredekking als jij bijvoorbeeld dure accessoires in de auto hebt.

  Autoverzekering opzeggen

  Heb je jouw huidige autoverzekering al opgezegd en wordt je aanvraag niet geaccepteerd? In veel gevallen zul je dan een duurdere autoverzekering moeten afsluiten. Daarom is het verstandig om nog even te wachten met het opzeggen van je autoverzekering als je hierover twijfelt. Wij raden aan om eerst een nieuwe autoverzekering af te sluiten en daarna pas je huidige autoverzekering op te zeggen.

  Wil je weten hoe je jouw autoverzekering opzegt? Bekijk dan onze autoverzekering opzeggen pagina.

  Dagwaarde van je auto

  De dagwaarde van je auto is van invloed op de premie van je autoverzekering. Bij het berekenen van je autoverzekering wordt er een dagwaarde berekend, door de nieuwwaarde minus de afschrijvingen te doen. Dit bedrag is ongeveer de waarde waarvoor je een vergelijkbare auto zou kunnen aanschaffen. Wanneer je een auto hebt die duurder wordt, zoals een youngtimer of oldtimer, wordt er gekeken naar de daadwerkelijke waarde van de auto. Dit gebeurt via een taxatierapport.

  Waarom autoverzekeringen vergelijken?

  Het vergelijken van je autoverzekering is altijd een verstandige verplichting. Bijvoorbeeld als je huidige contract bijna afloopt, maar ook wanneer je nog midden in je huidige verzekeringstermijn zit. Het vergelijken van autoverzekeringen zorgt ervoor dat jij geld kan besparen, de juiste dekking vindt en de beste verzekeraar.
   
  Bespaar gemiddeld wel €265 per jaar op je autoverzekering
  in onze vergelijker vind je snel en eenvoudig de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie. Je betaalt zo niet te veel voor je autoverzekering, waardoor je de vaste lasten kan verlagen. Daarnaast is het geen eenmalige besparing, maar een maandelijkse besparing voor de langere termijn.
   
  Dekking en voorwaarden
  Niet alle autoverzekeringen bieden dezelfde dekking. Zo heb je doorgaans drie verschillende dekkingen, die ook weer verschillen in de voorwaarden. Door te vergelijken, kun je ervoor zorgen dat je een polis kiest die de juiste dekking biedt voor jouw specifieke situatie en eisen.
   
  Kies de beste autoverzekering
  In onze vergelijker vind je de polisscore per autoverzekering. Deze score weerspiegelt het dekkingsniveau van de specifieke verzekering. Daarnaast geven wij ook reviews weer, die een goed beeld geven van de autoverzekeraar.

  Passende autoverzekering

  Tijdens het vergelijken van je autoverzekering geven we advies over welke dekking het beste bij jou past. In Nederland geldt voor elke auto, die de weg op gaat, een minimale verplichting tot het afsluiten van een WA-verzekering. Deze dekking is het minst uitgebreid en daarom het voordeligst. Met deze verzekering wordt de schade vergoed die je met je auto bij een ander veroorzaakt. Is je auto ouder dan 10 jaar? Dan is een WA-verzekering vaak de beste keuze. Wanneer je auto nog niet zo oud is dan kun je beter kiezen voor uitgebreidere dekking.

  Kosten van een autoverzekering

  De kosten van een autoverzekering zijn o.a. gebaseerd op de leeftijd van de bestuurder, het aantal schadevrije jaren, het opgegeven voertuig, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en de gekozen dekking.

  De kosten per autoverzekeraar kunnen ook verschillen door de  marktwerking. Je betaalt dan voor een gelijkwaardig product, een hogere of lagere premie, dan bij de concurrent. Doorgaans betaal je tussen de € 25 en € 50 per maand voor het verzekeren van je auto.

  Een groot aanbod verzekeraars

  Het aanbieden van autoverzekeringen is een vrije markt, waardoor het aanbod van verzekeraars de laatste jaren hard is gegroeid. In onze vergelijker staan 17 autoverzekeraars, die zorgen voor een uitgebreid aanbod. Je hebt altijd de 100% laagsteprijsgarantie, waardoor je zeker bent van een geslaagde vergelijking.

  Overstappen.nl als tussenpersoon

  Als je een autoverzekering direct via ons afsluit, dan zijn we ook na de overstap je contactpersoon. Voor vragen kun je dan bij ons terecht. Bij overige verzekeraars sturen we je door naar hun website om de aanvraag af te ronden. In dat geval is de verzekeraar na je aanvraag ook je contactpersoon.

  Hoe verdienen wij geld?

  Bij een afgesloten autoverzekering ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder. Dit kan op twee manieren: een eenmalige vergoeding bij het afsluiten van de verzekering of een maandelijkse vergoeding gedurende de looptijd van de verzekering. De hoogte varieert per verzekeringsproduct. Voor specifieke bedragen kun je terecht in onze vergelijkers.

  100% onafhankelijk

  Onafhankelijkheid vinden wij belangrijk. We sorteren onze vergelijking dan ook altijd op prijs en tonen je alle producten in de markt. Ook als je deze niet via ons kunt aangaan. De commissie speelt dus nooit een rol in de vergelijking.

  14 dagen bedenktijd

  Na elke overstap heb je altijd een bedenktijd van 14 dagen en bij ons geldt altijd: niet goed, geld terug! Ook zorgen we ervoor dat je overstap geruisloos verloopt. Onze klanten beoordelen ons dan ook niet voor niets met hoge cijfers.

  Autoverzekering via Overstappen.nl

  Door gebruik te maken van de filters in onze vergelijker krijg je direct een duidelijk overzicht van de autoverzekeringen. Hierbij maakt het niet uit of je voor een eerste autoverzekering gaat of dat je een autoverzekering met spoed wil aanvragen. Via onze vergelijker kies je gemakkelijk én snel een autoverzekering die bij je past. Vervolgens hoef je alleen nog een paar gegevens in te voeren om je overstap af te ronden. Het is voor expats of andere inwoners die geen Nederlands praten ook mogelijk om een autoverzekering te vergelijken, via onze Engelse pagina: car insurance Netherlands.

  Overstappen.nl favicon

  Bespaartips verzekering auto

  Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt besparen op je autoverzekering. Lees hier de belangrijkste tips om jouw leven een stukje goedkoper te maken.

  Dit lijkt misschien een simpele tip, maar een groot deel van de automobilisten is oververzekerd. Voor het kiezen van de juiste dekking is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je auto. Is je auto ouder dan 10 jaar, dan is een WA-verzekering meestal de beste optie. Als je auto tussen de 6 en 10 jaar oud is kun je beter voor WA + beperkt casco kiezen. Voor een nieuwe auto tot 6 jaar oud is een All risk dekking meestal de beste keuze. Twijfel je nog over de dekking? Geen zorgen! In onze vergelijker ontvang je gratis advies over welke dekking het beste bij je past.

  Verzekeraars geven vaak korting op je premie als je voor een hoger eigen risico kiest. Meestal geldt: hoe hoger het eigen risico des te meer korting je op je premie ontvangt.

  Als je weinig autoschade hebt, dan is het vaak voordeliger om die schade zelf te betalen. Doe je dit niet en claim je de schade, dan verlies je schadevrije jaren waardoor je een stuk minder korting op je premie ontvangt.

  Let bij het kiezen van een aanvullende verzekering goed op of je deze wel nodig hebt. Soms ben je namelijk al goed verzekerd. Heb je bijvoorbeeld een aparte rechtsbijstandverzekering? Check dan even of daar een verkeersdekking in zit. Dan hoef je voor je autoverzekering geen aparte rechtsbijstand dekking af te sluiten.

  Door ieder jaar een vergelijking te maken en te checken of je nog wel de voordeligste deal hebt, kun je flink besparen op de kosten voor je autoverzekering. Zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar? Dan kun je zelfs nog meer besparen, gemiddeld zo’n € 265,- per jaar!

  rekenmachine

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen

  Overstappen.nl helpt je bij het vergelijken van autoverzekeringen van verschillende verzekeraars en het vinden van de best passende verzekering voor jouw situatie. Met onze gratis opzegservice maken we het bovendien gemakkelijker voor je om je oude verzekering op te zeggen.

  Als tussenpersoon tussen jou en je autoverzekeraar kun je met al je vragen over autoverzekeringen terecht bij Overstappen.nl.

  Wil je schade melden of iets wijzigen in je autoverzekering? Neem dan contact op met onze klantenservice. Heb je liever rechtstreeks contact met de autoverzekeraar zelf? In onze online vergelijker zijn er een aantal autoverzekeraars waarmee je direct contact kunt opnemen. In de bevestigingsmail die je van ons ontvangt, geven wij precies aan bij wie je terechtkunt met vragen over je online afgesloten autoverzekering.

  Hoe verdienen wij ons geld?
  Het gebruik van onze vergelijker is voor jou volledig gratis. Toch moeten wij onze kosten dekken en hebben wij personeel in dienst. Daarom hebben wij afspraken gemaakt met verzekeraars. We ontvangen een eenmalige of doorlopende vergoeding van hen wanneer je via ons een autoverzekering afsluit. In andere gevallen krijgen we een eenmalige vergoeding als je via onze website op de site van de verzekeraar terechtkomt en daar een verzekering afsluit.

  Het is mogelijk om je auto direct te verzekeren. Wel moet je aanvraag dan gelijk worden geaccepteerd door de verzekeraar.

  Nadat je via onze vergelijker een autoverzekering hebt afgesloten, ontvang je een bevestigingsmail. Hierin staat of je aanvraag is geaccepteerd, in behandeling is, of is afgewezen.

  Meestal kan je tussentijds je autoverzekering stopzetten en de overstap maken naar een nieuwe autoverzekering. Wel geldt meestal een opzegtermijn van een maand. Wanneer je pas in je eerste verzekerinsjaar zit, kan het zo zijn dat je een opzegboete moet betalen. Hoeveel dit is hangt af van je verzekeraar. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden.

  Door het gebruik maken van onze vergelijkingstool vind je altijd de goedkoopste autoverzekering die past bij jouw behoeften. Denk aan de gewenste dekking, speciale regelingen en het eigen risico.

  Je houdt niet alleen meer geld over in je portemonnee, maar je hoeft ook niet alle verzekeraars individueel langs te gaan. Bespaar tijd en geld met onze vergelijker!

  Er zijn verschillende situaties waarin je jouw autoverzekering kunt opzeggen. Stap je over naar een andere autoverzekering? Dan raden we aan om je huidige verzekering pas op te zeggen nadat de aanvraag voor je nieuwe verzekering is geaccepteerd. Meer informatie over de momenten waarop je je autoverzekering kunt opzeggen, vind je op onze opzeggen pagina.

  Wil je je autoverzekering opzeggen omdat je de auto verkoopt? Dan moet je de auto overschrijven op naam van de koper. Als je dat niet doet, blijf je eigenaar van de auto en ben je verplicht om deze minimaal WA te verzekeren.

  De eerste stap is het invullen van je gegevens in onze vergelijker. Vervolgens kun je de basisdekking voor je autoverzekering kiezen. Weet je niet zeker welke dekking het beste bij je past? Geen probleem, onze vergelijker biedt gratis advies. Daarna kun je verschillende autoverzekeringen vergelijken.

  Heb je een keuze gemaakt? Dan is het tijd om je autoverzekering aan te vragen. Afhankelijk van de gekozen verzekeraar kun je de verzekering direct bij ons aanvragen of via de website van de verzekeraar zelf. Tijdens het aanvraagproces moet je nog wat extra informatie invullen, zoals of je een aanvullende verzekering wilt, de gegevens van de hoofdbestuurder, en enkele slotvragen.

  Vervolgens kun je de aanvraag bevestigen. Wij sturen je daarna een bevestigingsmail. Is je aanvraag geaccepteerd? Dan kun je verzekerd de weg op.

  Gecontroleerd door
  Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
  Jerry Poel
  Expert autoverzekeringen
  27 minuten 17-07-2024

  Over onze expert

  Sinds 2017 is Jerry Poel onderdeel van de Kizi familie. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.