Goedkope autoverzekering vergelijken

Nieuwe auto of overstappen? Vergelijk 28 autoverzekeraars en vind de beste autoverzekering voor de laagste prijs.
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vul je gegevens in en vergelijk autoverzekeringen
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Dit zeggen onze klanten over ons

Four stars

Trustscore: 8.2

2322 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 dagen geleden
  Tegenpartij heeft nog niet gereageerd…

  Tegenpartij heeft nog niet gereageerd maar de aanvraag ging snel en correct

  Els Verheijden
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 dagen geleden
  Geweldige service

  Geweldige service. Hebben me geholpen veel geld te besparen

  Jaro Koot
  Star on Star on Star on Star on Star on
  9 dagen geleden
  Via de site goedkoopste contract…

  Via de site goedkoopste contract afgesloten. Dit was goed overzichtelijk. Ik werd goedkope de hoogte gehouden en het is allemaal geregeld zo.

  J uit E
  Four stars

  Trustscore: 8.2

  2322 reviews

  Waarom autoverzekering vergelijken via ons?

  • Autoverzekering vergelijking

   Vergelijk op prijs en polisscore

   Onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken met onze 100% laagsteprijsgarantie.

  • Autoverzekering goedkoop

   Bespaar tot wel €265,- per jaar

   Via onze vergelijker zie je direct wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is.

  • Goedkoop auto verzekeren

   Deskundig advies

   Ontvang persoonlijk advies van onze WFT- gecertificeerde klantenservice.

  Autoverzekering vergelijken? Dit heb je nodig:

  Voor een autoverzekering vergelijking heb je het volgende nodig:

  1. Kenteken, postcode en geboortedatum

  Verzekeraars bepalen de premie van je autoverzekering op basis van het risico op schade. Met behulp van o.a. je kenteken, leeftijd en postcode kunnen ze inschatten hoe groot dat risico is.

  2. Schadevrije jaren

  Schadevrije jaren zijn de jaren dat je geen schade hebt geclaimd bij je verzekeraar. Hoe langer je geen schade hebt geclaimd, hoe hoger de no claim korting is je ontvangt. Je kunt het aantal schadevrije jaren terugvinden op je polisblad.

  3. Kilometers per jaar

  Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans op schade. Daarom betaal je een hogere premie als je meer kilometers per jaar rijdt. Weet je niet hoeveel kilometers je per jaar rijdt? Dan kun je ook een schatting maken.

  4. Kies een passende dekking

  Autoverzekeraars bieden meestal drie verschillende basisdekkingen aan: een WA-verzekering, een WA beperkt casco verzekering en een all risk verzekering. De basisdekking kun je ook uitbreiden met aanvullende dekkingen.

  5. De beste vergelijker

  En die hebben wij voor je! Bij Overstappen.nl kun je gemakkelijk de premie voor je autoverzekering berekenen. Wij geven je een overzicht van de autoverzekeringen die het beste bij jouw wensen passen.

  In 4 stappen je autoverzekering vergelijken

  Vergelijk autoverzekeringen en stap over in vier eenvoudige stappen.
   1. 1

    Vul je gegevens in

   1. 2

    Kies je gewenste dekking

   1. 3

    Vergelijk autoverzekeringen

   1. 4
    Autoverzekeringen vergelijk

    Vraag je nieuwe autoverzekering aan

   1. 1

    Vul je gegevens in

   pijltje
   1. 2

    Kies je gewenste dekking

   pijltje
   1. 3

    Vergelijk autoverzekeringen

   pijltje
   1. 4
    Autoverzekeringen vergelijk

    Vraag je nieuwe autoverzekering aan

  Bekijk hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering

  • voordeel

   Vergelijk op prijs en kwaliteit

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  • voordeel

   Bespaar tot €265 p.j.

  Autoverzekering vergelijken
  Autoverzekering vergelijken

  Autoverzekeringen vergelijken: waar let ik op?

  Wanneer je autoverzekeringen wilt vergelijken dan zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Zo is het niet altijd mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Hieronder staan de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden:

  Autoverzekering vergelijken

  Geen acceptatieplicht

  Er geldt geen acceptatieplicht voor verzekeraars. Dit houdt in dat een autoverzekeraar jouw aanvraag niet goed hoeft te keuren. Een verzekeraar kan je bijvoorbeeld afwijzen als je in het verleden veel schade hebt geclaimd, fraude hebt gepleegd of een achterstallige betaling hebt (gehad). Voor de verzekeraar vorm je dan een verhoogd schaderisico. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je wilt overstappen naar een andere autoverzekering.

  Aanvullende verzekering

  Heb ik een aanvullende verzekering nodig? Dit is een vraag die klanten vaak stellen. Het antwoord hierop is niet voor iedereen hetzelfde, omdat het afhankelijk is van je persoonlijke voorkeuren en de basisdekking. In sommige gevallen biedt een standaard autoverzekering niet genoeg dekking voor materiële en immateriële schade. Je kunt dan kiezen voor een aanvullende dekking. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet onderverzekerd bent.

  Autoverzekering met pechhulp

  Met een pechhulpverzekering kun je jezelf indekken tegen eventuele hoge kosten die bij pech komen kijken. Het afsluiten van een pechhulpverzekering kost je gemiddeld zo’n 3 tot 7 euro per maand extra. Wil je graag een autoverzekering met pechhulp afsluiten? Houd er dan rekening mee dat je bij nieuwe auto’s soms ook al recht hebt op pechhulp vanuit je autodealer. Je hoeft dan niet nog een extra pechhulpverzekering af te sluiten.

  Autoverzekering opzeggen

  Heb je jouw huidige autoverzekering al opgezegd en wordt je aanvraag niet geaccepteerd? In veel gevallen zul je dan een duurdere autoverzekering moeten afsluiten. Daarom is het verstandig om nog even te wachten met het opzeggen van je autoverzekering als je hierover twijfelt.

  Wil je weten hoe je jouw autoverzekering opzegt? Bekijk dan onze autoverzekering opzeggen pagina.


  Wij vergelijken autoverzekeringen van:


  Goedkope autoverzekering

  Goedkope autoverzekering

  Meestal heb je de goedkoopste autoverzekering als je kiest voor een WA dekking. Dit betekent echter niet dat een WA-verzekering altijd de beste autoverzekering voor jou is. Je bent hiermee alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Terwijl je misschien ook wel verzekerd wilt zijn voor schade door eigen toedoen. Wil je zeker weten dat je de goedkoopste autoverzekering van Nederland hebt met de beste dekking? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Je kunt daar namelijk filteren op zowel prijs als kwaliteit.

  Goedkope autoverzekering

  Autoverzekering vergelijken: hoe werkt het?

  Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan, is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het is daarom voor veel mensen interessant om autoverzekeringen te vergelijken. Dit kan eenvoudig met onze vergelijker. Heb je een verzekeraar gekozen? Dan kun je desgewenst ook nog een aanvullende verzekering afsluiten. Vervolgens zul je een aantal belangrijke gegevens moeten invullen en daarna kun je jouw persoonlijke autoverzekering afsluiten.

  Autoverzekering via Overstappen

  Door gebruik te maken van de filters in onze vergelijker krijg je direct een duidelijk overzicht van de autoverzekeringen. Zo kies je gemakkelijk én snel een autoverzekering die bij je past. Vervolgens hoef je alleen nog een paar gegevens in te voeren om je overstap af te ronden. Het is voor expats of andere inwoners die geen Nederlands praten ook mogelijk om een autoverzekering te vergelijken, via onze Engelse pagina: car insurance Netherlands.

  Beste autoverzekering

  Beste autoverzekering

  De autoverzekeraar die in onze vergelijker op nummer één staat, heeft de beste deal voor jou op basis van prijs. Zie je deze deal wel zitten? Dan kan je je auto direct verzekeren. Wil je liever een verzekeraar met de beste voorwaarden? Filter dan op de beste polisscore. Wat uiteindelijk de beste autoverzekering voor jou is, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Verzekeraars baseren de hoogte van de premie namelijk aan de hand van verschillende factoren, zoals de leeftijd en het gewicht van je auto.

  Beste autoverzekering
  Verzekering auto

  Auto verzekeren

  Wil je jouw auto verzekeren? Op Overstappen.nl kun je dit gemakkelijk doen door gebruik te maken van onze vergelijker. Tijdens het vergelijken van je autoverzekering geven we advies over welke dekking het beste bij jou past. In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze dekking is het minst uitgebreid en daarom het voordeligst. Met deze verzekering wordt de schade vergoed die je met je auto bij een ander veroorzaakt. Is je auto ouder dan 12 jaar? Dan is een WA-verzekering vaak de beste keuze. Wanneer je auto nog niet zo oud is dan kun je beter kiezen voor uitgebreidere dekking.

  Uitzondering verplichting

  Ja, het is echt zo: je auto verzekeren is verplicht. Toch is er wel een belangrijke uitzondering op deze regel. Zolang het kenteken van je auto is geschorst, kun je jouw autoverzekering tijdelijk stopzetten. Dit wordt ook wel ook wel opschorten genoemd. Hierbij geldt de voorwaarde dat je de weg niet op mag met je auto. Ook moet je auto op een privéterrein staan. Wanneer je deze regels en voorwaarden niet naleeft dan kun je hiervoor een boete krijgen.

  Nieuwe auto verzekeren

  Heb je net een een auto gekocht en wil je deze nieuwe auto verzekeren? Dan is het belangrijk om de juiste autoverzekering te kiezen. Met behulp van onze vergelijker kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en een voordelige autoverzekering aanvragen met uitstekende polisvoorwaarden.

  Verzekering auto

  Over ons

  Overstappen.nl als tussenpersoon

  Als je een autoverzekering direct via ons afsluit, dan zijn we ook na de overstap je contactpersoon. Voor vragen kun je dan bij ons terecht. Bij overige verzekeraars sturen we je door naar hun website om de aanvraag af te ronden. In dat geval is de verzekeraar na je aanvraag ook je contactpersoon.

  Hoe verdienen wij geld?

  Wij zijn graag transparant over ons verdienmodel. Als je een autoverzekering via ons afsluit, ontvangen we een eenmalige commissie van de verzekeraar.

  100% onafhankelijk

  Onafhankelijkheid vinden wij belangrijk. We sorteren onze vergelijking dan ook altijd op prijs en tonen je alle producten in de markt. Ook als je deze niet via ons kunt aangaan. De commissie speelt dus nooit een rol in de vergelijking.

  14 dagen bedenktijd

  Na elke overstap heb je altijd een bedenktijd van 14 dagen en bij ons geldt altijd: niet goed, geld terug! Ook zorgen we ervoor dat je overstap geruisloos verloopt. Onze klanten beoordelen ons dan ook niet voor niets met hoge cijfers.


  Veelgestelde vragen over autoverzekeringen


  Meer informatie

  Autoverzekering afsluiten

  We helpen je met het afsluiten van een autoverzekering en leggen uit hoe dit precies werkt.

  Autoverzekering afsluiten

  Autoverzekering berekenen

  Lees hier hoe de berekening van een autoverzekeringspremie tot stand komt en bereken die voor jou auto.

  Autoverzekering berekenen

  Auto direct verzekeren

  Wil je direct verzekerd de weg op? Wij leggen uit of dit kan en wat je hiervoor nodig hebt.

  Auto direct verzekeren

  WA verzekering auto

  Wij leggen uit wat een WA-verzekering precies is en wanneer deze verzekering bij jou past.

  WA verzekering

  WA beperkt casco

  Wij leggen uit wat een WA-beperkt casco verzekering precies is en wanneer deze verzekering bij jou past.

  WA beperkt casco

  All risk autoverzekering

  Wij leggen uit wat een All Risk verzekering precies is en wanneer deze verzekering bij jou past.

  All risk autoverzekering

  Klantenservice

  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.