Overzicht woonverzekeraars Nederland (2024) | Overstappen.nl

Overzicht woonverzekeraars 2024

Nederland kent verschillende woonverzekeraars die onder dezelfde concerns vallen. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken vind je op deze pagina een overzicht van alle woonverzekeraars

Woonverzekeraars per concern

Verzekeraars hebben vaak verschillende merken, ook wel labels genoemd. Deze labels zijn onderdeel van de verzekeraar, maar bedienen hun eigen klanten. Er zijn ook bedrijven die schadeverzekeringen verkopen als bemiddelaar. Zo is ABN AMRO Schadeverzekeringen N.V. onderdeel van Nationale Nederlanden en zijn de schadeverzekeringen van Aegon en a.s.r. juridisch samengevoegd. Je vindt alle concerns en bijbehorende verzekeraars/labels in het onderstaande overzicht.

Overzicht woonverzekeraars

Woonverzekeraars die je kunt vergelijken

Een woonverzekering bestaat uit een inboedel- en opstalverzekering die je kunt aanvullen met meerdere aanvullende dekkingen. De aanbieders van alle woonverzekeringen die je bij ons kunt vergelijken, vind je in het overzicht hieronder. Ontdek de voordelen en het dekkingsoverzicht van elke aanbieder door op een woonverzekeraar te klikken.

Woonverzekeraars zonder samenwerking

Met de volgende woonverzekeraars werken wij niet samen. Om je toch een compleet beeld te geven van alle beschikbare woonverzekeringen, hebben wij deze aanbieders voor jou op een rijtje gezet:

 • Allianz
 • ANWB
 • Aon
 • Bovag
 • de Goudse
 • de Internationale
 • ING
 • Interpolis
 • Klaverblad
 • SNS
 • ZLM Verzekeringen
 • Woongarant

Duurzame woonverzekeraars

Zowel in onze vergelijker als in het overzicht hieronder wordt de duurzaamheidsscore van elke verzekeraar weergegeven. De scores zijn afkomstig uit het onderzoek van de VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling), september 2023. De totale score is gebaseerd op de beoordeling van de verzekeraar op het gebied van bestuur, beleid, implementatie, verantwoording en sterren. De duurzaamheidsscore van Allianz Direct is op dit moment nog niet bekend.
 

Vergelijk woonverzekeringen

De hoogte van je premie hangt samen met verschillende factoren zoals jouw type woning, ligging, inkomen, huishouden en extra dekkingen die je denkt nodig te hebben. Hierdoor kan de goedkoopste woonverzekering niet altijd de beste woonverzekering voor jou zijn. Door een vergelijking te maken vind je in ieder geval de beste woonverzekering die bij jouw situatie en budget past.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
2 minuten 17-04-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!