Ik heb stadsverwarming. Kan ik ook een andere leverancier kiezen?

Overstappen met stadsverwarming: kan dat?

Kan ik overstappen met stadsverwarming? Ja, met stadsverwarming kun je ook overstappen naar een andere energieleverancier. Het overstappen met stadsverwarming werkt alleen net iets anders dan je gewend bent. Als bewoner met deze warmtebron ben je gebonden aan een vaste leverancier voor warmte. Je kunt daarom alleen stroom afnemen bij een energieleverancier. In dat geval ontvang je geen gascontract. Kortom: voor stadswarmte blijf je voor warmte bij de monopolie aanbieder en voor stroom kun je elk jaar overstappen en besparen!

Wat is stadswarmte?

Stadswarmte is een systeem waarbij warmte met een buizenstelsel vanuit een centraal punt naar de woningen in een wijk wordt gebracht. Deze woningen hebben geen eigen cv-ketel. Je kunt daarom geen energiecontract afsluiten voor gas.

Hoe werkt overstappen met stadsverwarming

Als je in je woning stadswarmte hebt, en dus enkel stroom nodig hebt, kun je dit in onze vergelijker aangeven. Vul je huidige leverancier in en geef daarna aan welk type energie je nodig hebt. In geval van stadswarmte vul je ‘alleen stroom’ in. Je krijgt dan een overzicht van de goedkoopste aanbiedingen met elektriciteit. Sluit de aanbieding af en bespaar op je elektriciteitskosten. Je oude en nieuwe energieleverancier regelen onderling dat je nooit zonder stroom zit. Je oude en nieuwe contract sluiten altijd netjes op elkaar aan.

Waarom overstappen met stadsverwarming?

Ook met stadswarmte is het verstandig om elk jaar je energiecontract te vergelijken. Ook al kun je niet overstappen van warmteleverancier, voor stroom kan dat wel. Als je overstapt, kom je vaak in aanmerking voor een bonus of cashback of een speciaal actietarief. Met overstappen ben je daarom bijna altijd goedkoper uit.