Betaalt u ook teveel voor energie?

Check nu hoeveel u kunt besparen

Dubbele meter?

Jaarverbruik

Energie op prijs vergelijken

Vergelijk de energieprijzen 2014 van verschillende energieleveranciers en bespaar nu op uw kosten voor elektriciteit en gas. Overstappen.nl biedt exclusieve kortingen. Deze krijgt u niet direct bij de leverancier. Uw besparing loopt op tot wel € 450 per jaar.

Lagere prijs, betere voorwaarden

Energieleveranciers verlengen contracten vaak automatisch en veel consumenten zijn nog nooit overgestapt. Door wél over te stappen kunt u vaak een energieproduct krijgen met betere voorwaarden, een lagere prijs of een aanbieder met een betere klantenservice.

Gratis overstapservice

Vergelijk de beschikbare energieproducten en maak uw keuze. Vraag het contract direct online aan. Uw nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat uw oude energieleverancier wordt opgezegd. U komt nooit zonder stroom of gas te zitten. Gebruik dus onze gratis overstapservice.

Uw voordeel

 • Exclusieve energiedeals
 • Filter op bijv. groene energie of contractvorm
 • Alle energieleveranciers op een rij
 • 14 dagen bedenktijd
 • Deskundige klantenservice voor advies

Direct naar:

Klantenservice

Wilt u persoonlijk advies? Vragen over overstappen van energieleverancier? Onze klantenservice staat voor u klaar.

Een lagere energierekening

Staat u op het punt om ons energie-aanbod te vergelijken met uw huidige energiecontract? Neem uw laatste energierekening of jaarnota erbij. Vul uw gegevens, voorkeuren en energieverbruik in om inzicht te krijgen in de beste energiedeals voor uw situatie.

Uw energieverbruik

Eenmaal per jaar ontvangt u de afrekening van de energiemaatschappij. U krijgt een overzicht van:

 • uw energieverbruik
 • netwerkkosten
 • energietransportkosten naar uw woning
 • huur van de elektriciteitsmeter en gasmeter
 • heffingen en belastingen

Leveringskosten energie omlaag?

De energierekening bestaat voor 44% uit leveringskosten van energie (uw verbruikskosten). Wilt u deze verlagen? Spring dan zuiniger met energie om of of stap over naar een energieleverancier met lagere energietarieven.

Op de netwerkkosten en (energie)belastingen op uw energierekening kunt u overigens geen invloed uitoefenen. Meer over de energierekening »

Besparen op uw energierekening

Jaarlijks energie vergelijken en overstappen van energie-aanbieder kan u veel geld besparen. Energieleveranciers wijzigen hun tarieven 2 keer per jaar: in januari en juli. Tussendoor liggen de energieprijzen vast. Toch kan ook een tussentijdse overstap interessant zijn. Ieder instapmoment heeft aantrekkelijke actietarieven.

Welkomstkorting van uw nieuwe energieleverancier

Er zijn veel energieleveranciers die u een aantrekkelijke welkomstkorting geven als u klant wordt. Let er wel op dat u een contract afsluit voor bepaalde tijd (bijv.1-3 jaar). Bovendien krijgt u alleen de korting als u het contract helemaal ‘uitzit’, niet als u tussentijds opzegt.

Voordeel via Overstappen.nl

Via Overstappen.nl profiteert u van scherpe kortingen die u niet krijgt als u direct bij de energieleverancier een energieproduct afsluit.

Besparen op uw energiekosten

Bewust omgaan met gas en licht is niet de enige manier om op uw energiekosten te besparen. Door over te stappen van energieleverancier bespaart u al snel honderden euro’s per jaar. Dat is wel zo prettig voor uw portemonnee en natuurlijk ook voor het milieu.

Elektrische apparaten uit

Zet huishoudelijke apparatuur volledig uit (in plaats van op stand-by) als u ze niet gebruikt. Dit levert een besparing van zo’n € 100 per jaar op. Vergeet ook niet de ongebruikte opladers uit het stopcontact te halen. Ook zonder een aangekoppelde telefoon verbruikt de oplader energie.

Minder warm water, minder energie

Minder warm water gebruiken, betekent ook dat u minder gas of stroom nodig heeft. Enkele waterbesparende tips:

 • Zet de wasmachine alleen aan als u een volle trommel heeft
 • Een minuutje minder douchen bespaart al veel energie
 • Was op 30 of 40 in plaats van 60 graden
 • Droog uw was met mooi weer buiten
 • Laat de kraan niet onnodig openstaan
 • Overweeg een spaardouchekop

Meer bespaartips »

Een lagere energierekening

Overstappen is een eenvoudige manier om uw energierekening te verlagen. De leveringskosten van energie-aanbieders kunnen sterk van elkaar verschillen. Nieuwe klanten profiteren van actietarieven. Het loont dus de moeite om uw huidige energie-aanbieder onder de loep te nemen.

De beste keuze voor nu

Bekijk welke energie-aanbieding op dit moment het beste past bij uw situatie. Vaak bieden leveranciers ook een welkomstkorting. Bekijk met de energievergelijker van Overstappen.nl hoeveel u kunt besparen op uw energierekening.

Tip! Neem jaarlijks op een vast moment uw energiekosten onder de loep. Kijk hoeveel u kunt besparen op energie en profiteer ieder jaar opnieuw door over te stappen van energieleverancier.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de meest relevante informatie.

Energienieuws

Meer energienieuws »

Volg ons op Social Media

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bespaardeals? Ontvang via onze nieuwsbrief bespaartips, acties en achtergronden over energie, verzekeringen, internet en alles-in-een.

Waarom een energiecontract afsluiten via Overstappen.nl?

Overstappen.nl helpt consumenten te besparen op hun vaste lasten. Door een steentje bij te dragen aan het transparanter maken van de markt helpen wij consumenten bij het maken van de beste keuze voor hun situatie, wensen en budget.

Beste keuze voor uw situatie

We hebben voor u de goedkoopste energiedeal, maar we willen u vooral helpen met het afsluiten van de beste deal bij uw specifieke situatie. Woont u met uw gezin in een rijtjeshuis met cv? Of 4 hoog achter in een appartementje met een gaskachel? Vaste of variabele energietarieven? Kies voor het contract dat aansluit op uw wensen en budget. De resultaten van de berekeningen zijn gebaseerd op gegevens zoals u ze zelf heeft ingevuld. Als u uw gegevens paraat heeft en invult in de energievergelijker helpen wij u met het maken van de beste keuze.

Gratis overstapservice

Overstappen.nl zorgt ervoor dat uw oude energieleverancier wordt opgezegd. U heeft hier geen omkijken naar. De levering van elektriciteit en gas loopt tijdens de overstap gewoon door. Meer over overstappen »

Hoezo voordeliger dan via de energieleverancier zelf

Heel veel mensen maken gebruik van Overstappen.nl om online hun huidige energieleverancier te vergelijken en direct bij ons een energiedeal af te sluiten. Zo zijn we in staat om onze klanten exclusieve, toonaangevende aanbiedingen te bieden. Overstappen.nl onderhandelt namelijk met energieleveranciers om de beste deals te krijgen. Voor deze leveranciers is een goed resultaat in de vergelijking belangrijk. Dit zorgt ervoor dat ze zich inspannen om een scherpe aanbiedingen te doen. Daarom zijn deze deals zijn vaak voordeliger dan direct afsluiten bij de energie-aanbieder zelf.

100% onafhankelijk, 100% tevreden klanten

We willen enkel tevreden klanten, die volgende keer weer kiezen voor Overstappen.nl. Dat doen we door onze klanten te helpen om geld te besparen en eenvoudig gebruik te maken van onze energievergelijker. Wij bieden uitsluitend een energie-aanbod afgestemd op uw woonsituatie, wensen en budget. De keuze is aan u. Vanzelfsprekend hebben we er geen enkel belang bij energieleveranciers met voorrang te behandelen. Daarom zijn we onafhankelijk in het energie vergelijken.

Wij vergelijken alle energieleveranciers

Wij werken er samen met energieleveranciers aan dat u op Overstappen.nl eenvoudig energie kunt vergelijken. Of u nu uw bestaande contract wilt verlengen of wilt overstappen naar een andere leverancier: wij zorgen ervoor dat het aanbod van energieproducten volledig en up-to-date is. Zo brengen wij u zonder vertraging op de hoogte van de nieuwste energie-aanbiedingen met aantrekkelijke tarieven of welkomstkortingen. Bovendien zorgen wij er gezamenlijk voor dat u nauwelijks merkt dat u van energie-aanbieder overstapt.

Niet goed, geld terug

Heeft u voor een nieuwe energieleverancier gekozen via Overstappen.nl, maar twijfelt u nog? Maak dan gebruik van de bedenktijd. Deze biedt u de mogelijkheid om binnen 14 dagen na het afsluiten van het energiecontract deze kosteloos te annuleren. Eventueel betaalde bedragen krijgt u teruggestort.

Hoe verdient Overstappen.nl zijn geld?

Wij ontvangen een vergoeding van de energieleveranciers als u via Overstappen.nl een nieuw energiecontract afsluit. Deze vergoeding maakt het mogelijk dat wij onze diensten – zoals een transparante vergelijking, klantenservice en advies – kosteloos kunnen aanbieden.

Uw voordeel

Bij Overstappen.nl profiteert u van :

 • Beste keuze voor uw situatie
 • Groot aanbod: wij vergelijken alle energieleveranciers
 • Gratis overstapservice
 • Niet goed, geld terug! (14 dagen)
 • Onafhankelijke en objectieve informatie