Betaalt u ook teveel voor energie?

Check nu hoeveel u kunt besparen

Dubbele meter?

Jaarverbruik

Overstappen Energie & Energieleverancier

Energie op prijs vergelijken

Uw leverancier levert trouw gas en elektriciteit, waarom zou u overstappen? Energie is een van de grootste kostenposten. De meeste huishoudens betalen meer voor energie dan nodig. Bent u al jaren bij dezelfde leverancier, dan heeft u nog nooit geprofiteerd van overstapkortingen voor nieuwe klanten.

Gun uzelf die korting

Vergelijk dus de energieprijzen 2014 en begin met overstappen. Energie is via onze vergelijker extra goedkoop vanwege onze exclusieve kortingen. Deze krijgt u niet direct bij de leverancier. Uw besparing loopt op tot wel € 450 per jaar.

Lagere prijs, betere voorwaarden

Wacht niet langer en begin met overstappen. Energieleveranciers verlengen contracten vaak automatisch. Veel consumenten blijven trouw klant en betalen hoge ‘slaperstarieven’. Door wél over te stappen krijgt u een goedkoper energieproduct dat beter op uw wensen aansluit.

Gratis overstapservice

Vergelijk de beschikbare energieproducten en maak uw keuze. Vraag het contract direct online aan. Uw nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat uw oude energieleverancier wordt opgezegd. Zo kunt u zorgeloos overstappen.

Energielevering gaat door

Energie blijft gewoon beschikbaar, switchen is slechts een administratief proces. U komt nooit zonder stroom of gas te zitten.

Uw voordeel

 • Alle goede energiedeals in een overzicht
 • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan de leverancier
 • Gratis overstapservice, zodat u nooit zonder energie komt te zitten

Direct naar:

Klantenservice

Wilt u overstappen? Energieleverancier op het oog? Het kan zijn dat u nog met vragen of twijfels zit. Schroom niet en neem contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden al uw vragen. Desgewenst helpen zij mee bij het kiezen van de beste aanbieder voor uw situatie en wensen.

020 - 760 42 42

Een lagere energierekening

Niemand wil te veel betalen voor energie. Overstappen is de manier om uw energierekening omlaag te brengen. Hoe dit werkt? Neem uw laatste energierekening of jaarnota erbij. Vul uw gegevens, voorkeuren en energieverbruik in. Op basis hiervan krijgt u een top 3 van deals met de voordeligste energie. Overstappen is zo geregeld dankzij onze overstapservice.

Leveringskosten energie omlaag?

De gemiddelde energierekening is als volgt opgebouwd:

 • 43% leveringskosten (28% gas en 15% stroom)
 • 20% netwerkkosten
 • 37% belasting (17% btw en 20% energiebelasting).

U heeft geen invloed op de hoogte van de netwerkkosten en de belasting op energie. Overstappen en uw energieverbruik terugdringen zijn de enige manieren om op uw energiekosten (verbruik) te bezuinigen. Meer over de energierekening»

Besparen op uw energierekening

Jaarlijks energie vergelijken en overstappen van energie-aanbieder kan u veel geld besparen. Energieleveranciers wijzigen hun variabele tarieven 2 keer per jaar: in januari en juli. Echter, ieder instapmoment heeft aantrekkelijke overstapkortingen. Overstappen kan dus altijd. Het is voordeliger dan jaren bij uw huidige leverancier blijven.

Welkomstpremie

Veel energieleveranciers geven u een welkomstpremie als u klant wordt. Let er wel op dat u een contract afsluit voor bepaalde tijd (bijv. 1-3 jaar). Bovendien krijgt u meestal de korting pas als u het contract helemaal ‘uitzit’, niet als u tussentijds opzegt.

Speciale actietarieven

Sommige leveranciers werken alleen met speciale actietarieven voor gas en elektriciteit. De overstapkorting ziet u dan direct terug in een lager maandbedrag.

Extra voordeel via Overstappen.nl

Krijgt u per e-mail of telefoon een energieaanbieding? Moet u snel beslissen of u gaat overstappen? Energie aanvragen bij Overstappen.nl is een stuk goedkoper vanwege onze exclusieve kortingen. Deze krijgt u niet direct bij de leverancier. Doe altijd een laatste check in onze energievergelijker.

Besparen op uw energiekosten

Bewust omgaan met gas en licht is niet de enige manier om op uw energiekosten te besparen. Door over te stappen van energieleverancier bespaart u al snel honderden euro’s per jaar. Dat is wel zo prettig voor uw portemonnee en natuurlijk ook voor het milieu.

Elektrische apparaten uit

Zet huishoudelijke apparatuur volledig uit (in plaats van op stand-by) als u ze niet gebruikt. Dit levert een besparing van zo’n € 100 per jaar op. Vergeet ook niet de ongebruikte opladers uit het stopcontact te halen. Ook zonder een aangekoppelde telefoon verbruikt de oplader energie.

Minder warm water, minder energie

Minder warm water gebruiken, betekent ook dat u minder gas of stroom nodig heeft. Enkele waterbesparende tips:

 • Zet de wasmachine alleen met een volle trommel
 • Een minuutje minder douchen bespaart al veel energie
 • Was op 30 of 40 in plaats van 60 graden
 • Droog uw was met mooi weer buiten
 • Laat de kraan niet onnodig openstaan
 • Overweeg een spaardouchekop

Slimme meter

Wil u meer inzicht in uw verbruik? Dan kunt u via uw netbeheerder naar een slimme meter overstappen. Energie besparen wordt zo veel leuker en concreter. U ziet op een slimme thermostaat of op uw smartphone precies hoeveel gas en elektriciteit u verbruikt. Meer bespaartips »

Een lagere energierekening

Energierekening omlaag? Begin met overstappen! Energie wordt tegenwoordig aangeboden door ruim 30 energieleverancier die met elkaar concurreren. Zij bieden hoge overstapkortingen voor nieuwe klanten. Profiteer hiervan en gun uzelf een meevaller op uw energierekening. Neem nu uw energie-aanbieder onder de loep.

De beste keuze voor nu

Bekijk met de energievergelijker van Overstappen.nl hoeveel u kunt besparen op uw energierekening. Het best sluit u een jaarcontract af. U kunt dan elk jaar opnieuw overstappen en profiteren van overstapkortingen.

Word geen slaper

Energie wordt weer duur als uw contract afloopt. Uw actietarieven vervallen en u betaalt weer variabele tarieven (ook wel slaperstarieven genoemd).

Tip! Neem jaarlijks op een vast moment uw energiekosten onder de loep. Kijk hoeveel u kunt besparen op energie en profiteer ieder jaar opnieuw door over te stappen van energieleverancier.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de meest relevante informatie.

Volg ons op Social Media

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Krijgt u de smaak te pakken van het overstappen? Energie is het product met de meeste besparingsmogelijkheden. Toch valt op uw alles-in-een-pakket of zorg- en autoverzekering ook genoeg te besparen. Via onze nieuwsbrief krijgt u relevante bespaartips, acties en achtergronden.

Waarom een energiecontract afsluiten via Overstappen.nl?

Overstappen.nl helpt consumenten te besparen op hun vaste lasten. Door een steentje bij te dragen aan het transparanter maken van de markt helpen wij consumenten bij het maken van de beste keuze voor hun situatie, wensen en budget.

Beste keuze voor uw situatie

We hebben voor u de goedkoopste energiedeal, maar we willen u vooral helpen met het afsluiten van de beste deal bij uw specifieke situatie. Woont u met uw gezin in een rijtjeshuis met cv? Of 4 hoog achter in een appartementje met een gaskachel? Vaste of variabele energietarieven? Kies voor het contract dat aansluit op uw wensen en budget. De resultaten van de berekeningen zijn gebaseerd op gegevens zoals u ze zelf heeft ingevuld. Als u uw gegevens paraat heeft en invult in de energievergelijker helpen wij u met het maken van de beste keuze.

Gratis overstapservice

Overstappen.nl zorgt ervoor dat uw oude energieleverancier wordt opgezegd. U heeft hier geen omkijken naar. De levering van elektriciteit en gas loopt tijdens de overstap gewoon door. Meer over overstappen »

Overstappen energieleverancier met extra korting

Heel veel mensen maken gebruik van Overstappen.nl om online hun huidige energieleverancier te vergelijken en direct bij ons een energiedeal af te sluiten. Zo zijn we in staat om onze klanten exclusieve, toonaangevende aanbiedingen te bieden. Overstappen.nl onderhandelt namelijk met energieleveranciers om de beste deals te krijgen. Voor deze leveranciers is een goed resultaat in de vergelijking belangrijk. Dit zorgt ervoor dat ze zich inspannen om een scherpe aanbieding te doen. Daarom zijn deze deals vaak voordeliger dan direct afsluiten bij de energie-aanbieder zelf.

100% onafhankelijk, 100% tevreden klanten

We willen enkel tevreden klanten, die volgende keer weer kiezen voor Overstappen.nl. Dat doen we door onze klanten te helpen om geld te besparen en eenvoudig gebruik te maken van onze energievergelijker. Wij bieden uitsluitend een energie-aanbod afgestemd op uw woonsituatie, wensen en budget. De keuze is aan u. Vanzelfsprekend hebben we er geen enkel belang bij energieleveranciers met voorrang te behandelen. Daarom zijn we onafhankelijk in het energie vergelijken.

Wij vergelijken alle energieleveranciers

Wij werken er samen met energieleveranciers aan dat u op Overstappen.nl eenvoudig energie kunt vergelijken. Of u nu uw bestaande contract wilt verlengen of wilt overstappen: energie afsluiten via Overstappen.nl loont de moeite. Wij zorgen ervoor dat het aanbod van energieproducten volledig en up-to-date is. Zo brengen wij u zonder vertraging op de hoogte van de nieuwste energie-aanbiedingen met aantrekkelijke tarieven of welkomstkortingen. Bovendien zorgen wij er gezamenlijk voor dat u nauwelijks merkt dat u van energie-aanbieder overstapt.

Niet goed, geld terug

Heeft u voor een nieuwe energieleverancier gekozen via Overstappen.nl, maar twijfelt u nog? Maak dan gebruik van de bedenktijd. Deze biedt u de mogelijkheid om binnen 14 dagen na het afsluiten van het energiecontract deze kosteloos te annuleren. Eventueel betaalde bedragen krijgt u teruggestort.

Hoe verdient Overstappen.nl zijn geld?

Wij ontvangen een vergoeding van de energieleveranciers als u via Overstappen.nl een nieuw energiecontract afsluit. Deze vergoeding maakt het mogelijk dat wij onze diensten – zoals een transparante vergelijking, klantenservice en advies – kosteloos kunnen aanbieden.

Uw voordeel

Bij Overstappen.nl profiteert u van :

 • Beste keuze voor uw situatie
 • Groot aanbod: wij vergelijken alle energieleveranciers
 • Gratis overstapservice
 • Niet goed, geld terug! (14 dagen)
 • Onafhankelijke en objectieve informatie