FBTO zorgverzekering 2024

FBTO

Contactgegevens
058-2345678
info@fbto.nl
www.fbto.nl
Vergelijk zorgverzekeringen

Snel navigeren naar

Over FBTO

FBTO is in 1956 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Leeuwarden. FBTO is een verzekeraar met veel verschillende verzekeringen. Naast zorgverzekeringen biedt FBTO ook andere verzekeringen aan, zoals een autoverzekering en een woonverzekering. FBTO is onderdeel van het Achmea-concern, waaronder ook Zilveren Kruis, Interpolis, ProLife, Avéro, OZF en De Friesland vallen.

FBTO zorgpremie 2024

De premie voor 2024 is nog niet bekend. Zodra deze bij ons bekend is, zetten we deze hieronder in de tabel.

JaarNaturaCombinatieRestitutie
2024€ n.n.b.€ n.n.b.€ n.n.b.
2023€ 138,95€ 141,95n.v.t.
2022€ 125,95n.v.t.€ 132,95

Premie berekenen

Basisverzekering FBTO

FBTO biedt drie basisverzekeringen aan. Ze bieden er een aan in de vorm van een budgetpolis, een naturapolis en de ander in de vorm van een combinatiepolis. Als je kiest voor de basisverzekering, krijg je automatisch een naturapolis. Hierbij dekken ze tot 75% van de gemiddelde kosten, wanneer je naar een zorgverlener gaat zonder contract. Kies je voor de Basis Vrij zorgpolis, dan krijg je een combinatiepolis. In dit geval vergoed FBTO het marktconforme of wettelijke tarief dat op dat moment is vastgesteld voor die behandeling of dat zorgtype.

Aanvullende zorgverzekering FBTO

De aanvullende verzekeringen van FBTO kies je tegelijk met je basisverzekering. FBTO biedt geen uitgebreide aanvullende pakketten aan. Zij laten jou zelf de keuze maken welke aanvullende modules passen bij de zorg die jij nodig hebt. Je krijgt de keuze uit zes verschillende aanvullende polissen.

Voor aanvullende zorg in Nederland heb je de keuze uit deze twee modules:

  • Tand
  • Spieren & Gewrichten

Deze kun je kiezen bij alle basisverzekeringen en sluit je tegelijk af met je basisverzekering en lopen het hele jaar door.

Onderstaande twee modules kies je bij de Basis Plus of Basis Vrij basisverzekeringen:

  • Gezichtszorg & Orthodontie
  • Zorg & Herstel

Bedenk je je later in het jaar dat je nog een verzekering nodig hebt dan geeft FBTO je keuze uit twee polissen:

  • Tand ongeval
  • Zorg in het buitenland

Deze kan je aanzetten wanneer je wilt via MijnFBTO en gaat in op de 1e van de volgende maand en lopen door tot 31 december.

Opzeggen van je FBTO zorgverzekering

Wanneer je jouw zorgverzekering bij FBTO wil opzeggen, moet je dit voor 31 december doen. Dit kan met de live chat op de website.
Als je wilt overstappen van zorgverzekering moet je dit ook voor 31 december doen. Via onze overstapservice kan je makkelijk overstappen. Je nieuwe verzekeraar zegt dan voor jou je huidige verzekering op.

FBTO zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeraars

Wil je de zorgverzekering afsluiten die het beste bij jou past? Dan kun je de zorgverzekeringen van FBTO vergelijken met die van andere zorgverzekeraars. Je kunt dit doen door je gegevens in te vullen in onze zorgvergelijker. Je krijgt dan direct een overzicht en kunt de zorgverzekering afsluiten die jij wilt.

Zorgverzekering vergelijken 2024