Zorgverzekeraars Nederland | Alle zorgverzekeraars 2024

Zorgverzekeraars Nederland

 • Vergelijk alle 56 zorgverzekeringen
 • Bespaar tot € 300,- op je premie
 • Extra kortingen tot 20%

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3186 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  10 uur geleden
  Overzichtelijk

  Overzichtelijk. Duidelijk wat de te kiezen providers bieden

  En. Sanders
  Star on Star on Star on Star on Star on
  12 uur geleden
  Overstappen fluitje van een cent

  Overstappen fluitje van een cent via Overstappen.nl. Scherpte tarieven, zelfs beter als je het vergelijkt met wat de aanbieder zelf biedt. Duidelijk wat je moet invullen en wat de nieuwe kosten worden. Aanrader dus om te gebruiken voor je overstap.

  Emiel
  Star on Star on Star on Star on Star on
  15 uur geleden
  Makkelijk en snel

  Ging super makkelijk en heel snel. Geen moeilijke vragen invullen enzo.

  Bjorn
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3186 reviews

  Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Met de zorgvergelijker van Overstappen.nl vind je eenvoudig de beste zorgverzekeraar bij jouw situatie. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle 18 zorgverzekeraars en bijbehorende concerns in 2024.


  Zorgverzekeraars per concern

  Zorgverzekeraars hebben vaak verschillende merken, ook wel labels genoemd. Deze labels zijn onderdeel van de zorgverzekeraar, maar bedienen hun eigen klanten. Hiermee komt het totale aantal op 18 verzekeraars bij 10 onderliggende concerns in Nederland. Een groot aantal van deze verzekeraars zijn aangesloten bij koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland. In het onderstaande overzicht vind je alle concerns en de bijbehorende verzekeraars/labels in 2024.
   


  Zorgverzekeraars die je kunt vergelijken

  In onze vergelijker kun je alle 56 zorgverzekeringen met elkaar vergelijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die aansluit bij jouw specifieke wensen en behoeften. Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars die je bij ons kunt vergelijken. Klik op een zorgverzekeraar om te zien welke zorgverzekeringen zij aanbieden.


  Zorgverzekeraars zonder samenwerking

  Met de volgende zorgverzekeraars werken we niet samen, maar kun je wel meenemen in de vergelijking voor een compleet aanbod:


  Zorgverzekeraars met een zorgcollectief of speciale doelgroep

  Sommige verzekeraars bieden verzekeringen aan in vorm van een collectief. Andere richten zich specifiek op een bepaalde doelgroep, zoals een speciale studenten zorgverzekering.


  Regionale zorgverzekeraars

  Een aantal zorgverzekeraars zijn verbonden aan een bepaalde regio in Nederland. Dit zijn:

  • De Friesland (Noord-Nederland)
  • DSW (Schieland, Westland en regio Delfland)
  • Zorg en Zekerheid (Leiden)

  Top 5 grootste zorgverzekeraars

  De grootste zorgverzekeraars per concern naar marktaandeel zijn:

  1. Zilveren Kruis 21,5%
  2. CZ 16,8%
  3. VGZ 15,1%
  4. Menzis 9,6%
  5. Univé 6,0%

  De meest duurzame zorgverzekeraars

  In onze vergelijker kun je zien hoe duurzaam elke verzekeraar is. De score is gebaseerd op de ranking van de VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling). In 2023 zijn de duurzaamste zorgverzekeraars:

  1. NN Group (Nationale-Nederlanden en OHRA);
  2. a.s.r. (a.s.r. en Ik kies zelf van a.s.r.);
  3. Achmea (Zilveren Kruis, ZieZo, De Friesland, FBTO en Interpolis).

  Staat jouw zorgverzekeraar hier niet tussen, maar ben je wel benieuwd naar hun duurzaamheidsscore? Neem dan een kijkje in onze zorgvergelijker.


  Welke zorgverzekeraar kiezen?

  Je kiest in Nederland je zorgverzekering zelf. Dat kan soms lastig zijn, want verzekeraars bieden verschillende zorgverzekeringen aan. Door je zorgverzekering te vergelijken kom je erachter welke zorgverzekeraar goed bij je past. Wil je meer weten over het kiezen van de juiste zorgverzekering? Kijk dan op zorgverzekeraar kiezen.


  Zorginkoop door zorgverzekeraars

  De overheid bepaalt de zorg die je vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, maar koopt deze zorg niet zelf in. Dat wordt gedaan door de zorgverzekeraar. Zij kopen zorg in bij ziekenhuizen en andere zorgverleners. De zorgverzekeraar bepaalt wel de zorg voor de aanvullende zorgverzekering. Verzekeraars Achmea, CZ, DSW, Menzis en VGZ en een groot deel van de bijbehorende merken kopen zelf zorg in. Zij maken zelf afspraken met ziekenhuizen en zorgverleners over de prijs, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg.

  Externe partij

  De zorgverzekeraar kan het inkopen van zorg ook uitbesteden aan een externe partij. Zo maken de zorgverzekeraars ONVZ, Eno en Zorg en Zekerheid volledig of deels gebruik van de externe partij VRZ zorginkoop.


  Vergelijk zorgverzekeraars

  Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig iedere zorgverzekeraar. Wij tonen je altijd het complete aanbod, dus ook de zorgverzekeraars met wie we niet samenwerken. Je vergelijkt in de vergelijker eenvoudig alle basis- en aanvullende verzekeringen.  Ga je voor een naturapolis, dan controleer je gemakkelijk met welke zorgverlener de zorgverzekeraar een contract heeft. Benieuwd naar onze onafhankelijke zorgvergelijker? Vul je gegevens in en bekijk direct hoeveel jij volgend jaar bespaart.

  De meest complete zorgvergelijker:

  Vragen over je zorgverzekeraar?

  Neem direct contact op met onze zorgexperts.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Het laatste nieuws