Uitvaartverzekering kind afsluiten

Een uitvaartverzekering voor je kind afsluiten is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het een fijn gevoel geven dat alles is geregeld, mocht er iets gebeuren. Op deze pagina krijg je meer informatie over het meeverzekeren van je (ongeboren) kind, een overzicht en de voorwaarden van de vijf uitvaartverzekeraars in Nederland en wat de kosten kunnen zijn van een uitvaart voor een kind.

Ga snel naar

Mijn (ongeboren) kind meeverzekeren

Bij de meeste uitvaartverzekeraars in Nederland is het mogelijk om een (ongeboren) baby of kind gratis mee te verzekeren als één van de ouders zelf al een verzekering heeft lopen. Hoe lang je kind gratis kan worden meeverzekerd verschilt per uitvaartverzekeraar en polisvoorwaarden.
 
Wanneer je zwanger bent en geen uitvaartverzekering hebt, maar deze wel zou willen, raden wij aan om contact op te nemen met de uitvaartverzekeraar over de voorwaarden voor het meeverzekeren van je (ongeboren) kind.

Tijdens de zwangerschap

Als jij een uitvaartverzekering hebt, dan is het belangrijk om bij je uitvaartverzekering te melden dat je zwanger bent. Zo weten zij dat er ook een (ongeboren)kind is meeverzekerd. Bij de meeste verzekeraars is het kind vanaf 20 weken zwangerschap tot de eerste 30-60 dagen na de geboorte meeverzekerd.
Hierbij geldt vaak dat de dekking meestal niet gelijk is aan jouw eigen dekking. Er wordt of een percentage van jouw dekking of een vast bedrag uitgekeerd.

Na de geboorte

Wanneer je kindje geboren is, is het belangrijk om dit door te geven aan je uitvaartverzekeraar. Zij zullen dan het kindje bijschrijven op jouw polis. Het hangt van de uitvaartverzekeraar en polis af of je kind gratis is meeverzekerd.

Uitvaartverzekering kind meeverzekeren

 

Overzicht uitvaartverzekeraars

Is mijn (ongeboren)baby automatisch meeverzekerd?Is mijn kind automatisch meeverzekerd?Tot welke leeftijd?Is mijn kind gratis meeverzekerd?
ArdantaJaNee, bijschrijven21Ja
DELAJa,gratis de gehele zwangerschap, tot 60 dagen na de geboorteNee, binnen 60 dagen na de geboorte bijschrijven25Nee, je betaalt een lagere kinderpremie
LifetriJa,gratis vanaf 20 weken zwangerschap, tot 3 maanden na de geboorteNee, binnen 3 maanden na de geboorte bijschrijven18Ja
MonutaJa,gratis vanaf 20 weken zwangerschap, tot 1 maand na de geboorteNee, binnen 1 maand na de geboorte bijschrijven18Ja
TwentheJa, bij gezinsverzekeringNee, alleen bij gezinsverzekering is bijschrijven mogelijk18Ja, bij gezinsverzekering
Yarden*Ja, gratis vanaf 20 weken zwangerschap, tot 6 maanden na de geboorteNee, binnen 6 maanden na de geboorte bijschrijven18 of 21Ja

* Yarden is vanaf augustus 2021 overgenomen door DELA. Het is daardoor niet mogeljk om een nieuwe uitvaartverzekering van Yarden aan te vragen. De bovenstaande gegevens gelden alleen voor huidige klanten van Yarden.

Wat kost een uitvaart voor een kind?

Hoeveel een uitvaart voor een kind kost is afhankelijk van de leeftijd en persoonlijke wensen. De kosten zijn gemiddeld tussen € 4.000 en € 11.000. Voor levenloos geboren kinderen onder de 24 weken en baby’s tot een half jaar worden er vaak andere tarieven gehanteerd en zijn de kosten gemiddeld tussen de € 1.000 – € 3.000.

Uitvaartverzekering kind kosten

 

Vanaf welke leeftijd een eigen uitvaartverzekering?

Vanaf het 18e of 21e levensjaar van je kind kan je ervoor kiezen een eigen uitvaartverzekering af te sluiten of om de polis aan te houden. Vanaf dat moment betaal je wel premie, maar vanwege de nog jonge leeftijd zal deze laag zijn. Sluit je geen eigen uitvaartverzekering af, houd dan wel rekening met de maximale leeftijd. Die is bij de meeste verzekeraars 75 jaar.

 

Uitvaartverzekering voor het gezin

Je kan bij sommige uitvaartverzekeraars ervoor kiezen om een gezinspolis af te sluiten. Dit is een uitvaartverzekering voor jou én je partner, waarbij de kinderen tot 18-21 jaar gratis zijn meeverzekerd. Daarna blijven je kinderen op jouw polisblad staan en worden de kosten van hun premie berekend aan de hand van de opgegeven geboortedata.

 

Wanneer wel of geen uitvaartverzekering afsluiten voor je kind?

Een uitvaartverzekering is in Nederland voor niemand verplicht. Maar In de volgende situaties kan het een geruststellend idee zijn om een uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten:

  • Wanneer je zelf niet genoeg spaargeld hebt om een uitvaart te kunnen betalen. Het kan dan een fijne gedachte zijn dat je geen hoge kosten in één keer hoeft te betalen.
  • Als je zelf een uitvaartpolis hebt: In de meeste gevallen mag je jouw kind gratis bijschrijven.

Wanneer hoef je geen uitvaartverzekering voor je kind af te sluiten?

  • Als je genoeg spaargeld hebt en daarmee de uitvaart zelf kan betalen. Bekijk wel of je daarna nog voldoende spaargeld overhoudt om andere onvoorziene kosten te kunnen dekken. Daarbij neemt een uitvaartverzekeraar het regelen van de uitvaart uit jouw handen, zodat jij je meer kan focussen en bezighouden met het verlies.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.