Wat kost een hondenverzekering?

  • Voor je huisdier
  • Vergelijk 4 verzekeraars
  • 100% onafhankelijk vergelijken

Hoeveel kost een hondenverzekering gemiddeld?

Een hondenverzekering kost gemiddeld € 20 tot € 40 per maand. Wel kunnen de kosten van een hondenverzekering variëren tussen de € 10 tot € 80, afhankelijk van het soort verzekering, het ras en de leeftijd van de hond. Benieuwd naar de exacte premie? Je kunt alle premies eenvoudig berekenen in onze vergelijker.

Premieontwikkeling van een hondenverzekering

Het populairste hondenras in Nederland is de Labrador Retriever. Om je een goed beeld te geven van de kosten van een hondenverzekering is hieronder een grafiek met de ontwikkeling van de premie voor een Labrador Retriever.

De grafiek is opgesteld door de premie van een Labrador Retriever in de eerste 7 jaar bij verschillende dierenverzekeraars met elkaar te vergelijken. 7 jaar is meestal de maximale leeftijd, soms zelfs eerder, tot wanneer je een hond kan aanmelden bij een verzekeraar. De meeste verzekeraars hanteren een periodieke stijging van de maandelijkse premie. Meestal geldt: hoe ouder de hond, hoe hoger de premie.

Welke factoren zijn van invloed op de kosten van een hondenverzekering?

Voor de berekening van de honden verzekering kosten zijn de leeftijd en het ras van invloed. Bij het afsluiten van een dierenverzekering vraagt de verzekeraar ook naar deze gegevens. Weet je het ras van je hond niet? Vul dan het ras in waarop de hond lijkt en bespreek dit met jouw toekomstige verzekeraar.

Leeftijd

Oudere honden hebben doorgaans een groter gezondheidsrisico dan jongere honden. Je betaalt daarom meer premie voor een oudere hond. Meestal indexeert de verzekeraar jaarlijks de premie. De premie stijgt dus als de leeftijd van de hond toeneemt.

Ras en gewicht

Het ras van je hond is van invloed op de premie. Hondenrassen die meestal groter zijn, maar ook een vergroot risico hebben op gezondheidsklachten, zullen duurder zijn om te verzekeren.

Geslacht en postcode

Soms zit er een klein verschil in de kosten per geslacht. Een Reu (vrouwtje) is bij sommige verzekeraars duurder om een hondenverzekering voor af te sluiten. Ook kan er een klein verschil zitten in de postcode. Als jij in een regio woont waar de dierenartskosten van een hond hoger zijn, zal de premie ook stijgen.

Kostentabel hondenverzekeringen 2024

De tabel geeft de laagste mogelijke premie per percentage eigen bijdrage weer. Dit geeft een goed beeld van de kosten van een hondenverzekering.

VerzekeraarPremie Eigen bijdrage 
Figo Pet€ 24,9050%
PetSecur€ 39,0630%
Univé€ 22,2620%
PetSecur€ 50,8310%

*Bovenstaande premies zijn berekend aan de hand van een labrador retriever, 0 jaar, man en onze postcode in Amsterdam.

Jean-Paul Wursten
Expert dierenverzekeringen
3 minuten 19-04-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.