Univé dierenverzekering | Vergelijken en afsluiten (2024)

Univé dierenverzekering

Contactgegevens
+ 31 592 349 340
www.unive.nl

Waarom een huisdierenverzekering van Univé?

Univé is een voordelige huisdierverzekeraar die goede dekking biedt in de vorm van vaste pakketten. Het bedrijf staat bekend om het niet nastreven van winst en de volledige inzet voor haar klanten. Welke ras hond of kat je ook hebt, bij Univé kun je terecht!

De voordelen van Univé

  • Kies je eigen dierenarts
  • Alle rassen mogen worden verzekerd
  • Streeft geen winst na

Over Univé

Univé is een organisatie zonder winstoogmerk en bestaat volledig uit leden. Het bedrijf is in 1991 opgericht in Nederland. Inmiddels is het een bekende naam in de verzekeringsmarkt. In hun brede aanbod verzekeringen vallen bijvoorbeeld de zorgverzekering, autoverzekering en de huisdierenverzekering.

De Univé huisdierenverzekering

De huisdierenverzekering van Univé wordt aangeboden in 2 pakketten, namelijk pakket “basis” en “plus”. Het verschil in deze pakketten zit in de maximale vergoeding en de maandelijkse premie.

Vergoeding en eigen bijdrage

Je kan kiezen tussen een maximale vergoeding van € 2.500 of € 5.000. Dit hangt dus af van je pakket. De eigen bijdrage van de huisdierenverzekeringen is 20% per declaratie. Dit percentage wordt dus ingehouden op het uitbetaalde bedrag. Je krijgt dus maximaal 80% van je kosten uitbetaald.

Eigen risico

Voor de huisdierenverzekering van Univé geldt geen eigen risico.

Dekkingsoverzicht

Zoals eerder benoemd hanteert Univé 2 soorten pakketten, namelijk: “Basis” en “Plus”. Hieronder de specifieke dekkingen per pakket:

Behandelingen en vergoedingenBasisPlus
Verzekerd bedrag€ 2.500€ 5.000
Geneesmiddelen
Consult dierenarts
Röntgenfoto’s
Echo’s
Onderzoek, inclusief MRI en CT-scans
Operaties
Kopen of huren van medische hulpmiddel
Bloedtransfusie
Dwang- en sondevoeding
Chemo- en radiotherapie
Euthanasie
VoortplantingXX
Sterilisatie en castratieXX
Experimentele behandelingen en alternatieve geneeswijzenXX
IdentificatiechipXX
Preventieve zorgXX
CrematieXX

Aanvullende dekkingen

Je kan je basisdekking bij Univé uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen:

Dekking beweegzorg

Met deze aanvullende dekking is je huisdier verzekerd voor de kosten van beweegzorg. Dit houdt in dat de kosten worden vergoed bij verlichting van pijn of bij herstelbehandeling. Met deze aanvullende dekking worden kosten voor fysiotherapie en hydrotherapie vergoed tot € 500 per verzekeringsjaar.

Dekking gebitszorg

De aanvullende dekking gebitszorg vergoed de kosten voor noodzakelijke medische behandelingen aan het gebit van je huisdier. Zoals het trekken van een tand of kies of een grondige reiniging. Je bent verzekerd tot € 500 per verzekeringsjaar.

Dekking reizen

Tegenwoordig is het niet gek om je huisdier mee te nemen op reis. Zo kan het zijn dat je voor langere tijd in het buitenland bent en om deze reden je huisdier meeneemt. Met deze aanvullende dekking ben je verzekerd voor acute zorg in het buitenland. Je bent tot € 1.000 vergoed.

Wachttijd en leeftijdsgrens

Bij Univé geldt een wachttijd van 30 dagen bij het afsluiten van een dierenverzekering. Alle kosten die worden gemaakt binnen deze 30 dagen worden niet vergoed. Wel kan je een vergoeding krijgen voor een ongeval binnen deze periode. Behandelingen voor ziekten en aandoeningen die voor het afsluiten al bekend waren, worden niet door Univé vergoed.

Overigens is het verplicht dat je hond gechipt is voor de aanmelding. Een kat mag ook bij het eerstvolgende dierenartsbezoek worden gechipt.

De leeftijdsgrens bij een huisdierenverzekering van Univé ligt voor bij honden tot 8 jaar en bij katten tot 10 jaar. Als je dier ouder is kan je alleen de ongelukkendekking afsluiten. Je huisdier moet wel een minimumleeftijd hebben van 7 weken.

Declareren

Dit kan via Mijn Univé of de Univé App. Hier kan je ook de status van je declaratie volgen. Vermeld altijd het chipnummer van je huisdier en stuur de nota mee die uitsluitend afkomstig is van een dierenarts of dierenspecialist.