Dierenverzekeringen in de lift: grote toename in populariteit | Overstappen.nl
10-01-2024

Dierenverzekeringen in de lift: grote toename in populariteit

Steeds meer dierenbezitters sluiten een huisdierenverzekering af. Lees in dit artikel waarom dierenverzekeringen steeds populairder worden onder baasjes.

3 minuten 10-01-2024
Jean-Paul Wursten
Expert Dierenverzekeringen

Huisdiereigenaren sluiten vaker een dierenverzekering af, 36% stijging in het aantal afgesloten dierenverzekeringen ten opzichte van 2019. Dat blijkt uit onderzoek van Overstappen.nl. Het belangrijkste argument van de huisdiereigenaren is dat de dierenartskosten stijgen en daardoor de rekeningen onbetaalbaar worden.

Stijging aantal afgesloten dierenverzekeringen

We zien op basis van eigen data een groeiende trend in de populariteit van dierenverzekeringen. In 2020 was er een groei in het aantal afgesloten dierenverzekeringen van 21% ten opzichte van het voorgaande jaar, als gevolg van een stijging in huisdierenbezit tijdens de corona crisis. Deze groei zette door in 2021 met 23% en in 2022 met 20%. In 2023 nam het aantal afgesloten dierenverzekeringen nog sterker toe met een groei van 36%. Het overgrote deel van de verzekeringen werd afgesloten voor honden.

“De groei weerspiegeld een groeiend bewustzijn van de noodzaak van medische zorg voor huisdieren en de uitdaging van onverwachte kosten voor huisdiereigenaren.”
Jean-Paul Würsten
Expert Dierenverzekeringen

Meerdere factoren toename populariteit

De stijgende populariteit van dierenverzekeringen wordt door meerdere factoren gedreven. Een maatschappelijke trend waarin honden en katten als volwaardige gezinsleden worden beschouwd, speelt hierbij een belangrijke rol. Tegelijkertijd dragen de toenemende medische kosten bij aan de beslissing om vaker een dierenverzekering af te sluiten. Deze ontwikkelingen stimuleren huisdiereigenaren om bescherming te zoeken tegen de sterk stijgende medische kosten.

Heftige gevolgen van hoge kosten

“De stijgende kosten bij dierenartsen zetten huisdiereigenaren onder druk. De beste zorg wordt verlangt zonder daarbij concessies te hoeven doen in verband met de kosten van de behandeling”. Deze situatie resulteert in het overwegen van euthanasie voor huisdieren, een vaker beroep doen op het noodfonds van de Dierenbescherming, of het uitstellen van dierenartsbezoeken als gevolg van financiële moeilijkheden bij het bekostigen van de benodigde zorg.

Jean-Paul Wursten
Expert dierenverzekeringen
3 minuten 10-01-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.

Terug naar boven