Figo Pet dierenverzekering | Vergelijken en afsluiten (2024)

Figo Pet dierenverzekering

Contactgegevens
020 - 722 0234
info@figopet.nl
www.figopet.nl

Waarom een huisdierenverzekering van Figo Pet?

Als je op zoek bent naar een flexibele huisdierenverzekering ben je bij Figo Pet aan het juiste adres. Stel je pakket af op je eigen wensen, maar ook op de behoeften van je huisdier. Figo Pet is een brede huisdierenverzekeraar die baasjes met honden, katten, konijnen en papegaaien voorziet van verzekeringen. Het mooiste van allemaal: Alle rassen en leeftijden zijn welkom bij Figo Pet. Sluit die katten- of hondenverzekering maar af!

De voordelen van Figo Pet

 • Je kan je eigen dierenarts kiezen
 • Alle rassen en leeftijden mogen worden verzekerd
 • Flexibele verzekeringsproducten

Over Figo Pet

Figo Pet is van oorsprong een Amerikaanse huisdierenverzekeraar die in 2023 haar intrede heeft gemaakt in Europa. Voorheen stond Figo Pet in Nederland bekend onder de naam ‘Petplan’. Het bedrijf valt onder ‘Veterfina verzekeringsmaatschappij N.V.’. Het hoofdkantoor van Figo Pet is gevestigd in Hasselt.

Figo Pet huisdierenverzekering

Figo Pet richt zich volledig op het aanbieden van huisdierenverzekeringen. Naast honden- en kattenverzekeringen, biedt Figo Pet ook verzekeringen aan voor papegaaien en konijnen. Het doel van Figo Pet is om verzekeringen aan te bieden voor alle soorten huisdieren. Hierbij staan eenvoud en transparantie centraal. De eenvoud zie je terug in de producten die Figo Pet aanbiedt.

Eigen bijdrage en vergoeding

De vergoedingen van Figo Pet zijn erg flexibel. Zo kan je kiezen voor een vergoeding van 50%, 70% of 90%. Je hebt dus een eigen bijdrage van 50%, 30% of 10%, afhankelijk van je gekozen vergoeding.

Maximale declaratie

Voor de uitkering van de maximale vergoeding heb je keuze uit €3.000, €6.000 of een ‘onbeperkt bedrag’. Verder kies je ook de hoogte van je eigen risico, beginnend bij € 0 en oplopend tot € 500.

Welke behandelingen zijn gedekt?

Onder de declaraties van Figo Pet vallen medische noodzakelijke behandelingen, operaties, consultaties, medicatie en onderzoeken. Daarnaast worden de volgende behandelingen ook gedekt:

 • Crematie en euthanasie
 • Medisch noodzakelijke castratie en sterilisatie
 • Bestrijding van kanker
 • Behandeling van het gebit (bij ongevallen)

Het preventiebudget van Figo Pet is € 75 per jaar en het S.O.S.- budget is maximaal €300 per jaar. Het preventiebudget wordt gebruikt voor bijvoorbeeld parasietenbestrijding, vaccineren en controles. Het S.O.S.- budget is alleen bedoeld voor noodgevallen.

Dekkingsoverzicht

De huisdierenverzekering van Figo Pet heeft geen keuze uit pakketten. Als klant van Figo stel je zelf je eigen pakket samen. Onderstaande bedragen of uren gelden voor een verzekeringsjaar. Je krijgt het volgende wel of niet verzekerd:

Behandelingen en vergoedingBasis
Preventiebudget€ 75
SOS-budget€ 300
Consult
Identificatiechip
Medische onderzoeken
Operaties
Lasertherapie of -chirurgie
Medicatie
Behandeling allergieën
Medisch noodzakelijke castratie en sterilisatieVanaf 4 jaar
FysiotherapieMax. €500 per jaar
Chiropractie
Orthomanuele therapie
GedragstherapieMax. € 300 per jaar
Acupunctuur
GebitsbehandelingAlleen bij ongevallen
Behandeling kanker
Medische hulpmiddelen
Crematie en euthanasie
ReisX

Aanvullende dekkingen

Naast de standaard vergoedingen van Figo Pet kan je ook kiezen voor aanvullende dekkingen op je ‘standaard’ huisdierenverzekering.

Gebit

Het gebit van je huisdier wordt alleen maar standaard bij ongelukken gedekt. Het aanvullend verzekeren van het gebit van je huisdier zorgt ervoor dat je maximaal € 500 per verzekeringsjaar kan declareren.

Reis

Het meenemen van je dier op reis is voor veel mensen een uitkomst. Toch kunnen er ook tijdens je reis onverwachte (noodzakelijke) medische kosten voorkomen. Deze aanvullende verzekering dekt de kosten tot maximaal € 1.000 per verzekeringsjaar.

Wachttijd en leeftijdsgrens

Voor alle huisdierenverzekeringen van Figo Pet geldt een wachttijd van 30 dagen. Alle kosten als gevolg van ziekten en/of klachten in deze periode krijg je niet vergoed. Ook krijg je geen kosten vergoed voor behandelingen van kwalen die je huisdier voor het afsluiten al had.
Figo Pet heeft geen leeftijdsgrens voor honden en katten. Uiteraard stijgt de premie mee met de hoogte van de leeftijd. De ondergrens van je huisdier ligt op 7 weken oud. Je kan dus je puppy of kitten (vanaf 7 weken) verzekeren bij Figo Pet.

Uitzonderingen

Figo Pet accepteert alle rassen, maar toch zijn er enkele uitzonderingen. Het gaat dan om de volgende punten:

 • Erfelijke aandoeningen als gevolg van fokken voor het gewenste uiterlijk
 • Dieetvoeding en voedingssupplementen
 • Niet- reguliere geneeswijzen
 • Anticonceptiemiddelen

Declareren

Je kunt bij Figo Pet zelf online via de website declareren. Bij medische kosten hanteert Figo Pet een wachttijd van 30 dagen. Dit kan in het geval van ongelukken al vanaf 48 uur. Bovendien krijgen facturen boven de € 750 voorrang op de andere facturen. Vergeet daarbij niet om het chipnummer te vermelden op de factuur. De volgende stap ligt bij Figo Pet zelf. Zij zullen de declaratie in behandeling nemen en bij goedkeuring binnen 2 à 3 werkdagen uitbetalen.