Tibber | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

Tibber

Contactgegevens
Vergelijk energieleveranciers

Over Tibber

Tibber is opgericht door de Zweedse Daniel Lindén en Noorse Edgeir Vårdal Aksnes en heeft sinds 11 maart 2021 een leveringsvergunning om elektriciteit en gas te mogen leveren in Nederland. Het Nederlandse kantoor heeft zich in Amsterdam gevestigd en in het totaal werken er voor het gehele concern 250 mensen. Ze bieden uitsluitend energiecontracten voor stroom met een dynamisch tarief aan. Ze leveren aan ongeveer 400.000 huishoudens door heel Europa energie.

Snel navigeren naar

Dynamische energiecontract Tibber

Tibber biedt een dynamisch energiecontract aan. Dit is een contractvorm waarbij je tarief voor stroom (kWh) per uur en je tarief voor gas (m3) elke ochtend om 6 uur veranderd. De prijzen voor energie zijn namelijk gekoppeld aan de ‘spotmarkt‘. Op deze markt wordt de energie voor de komende dag verhandeld, vandaar dat je een dag van te voren pas weet wat je tarieven voor de volgende dag zullen zijn. Alleen de tarieven per kWh stroom en m3 gas zijn dynamisch. De overige kosten staan wel vast.

dynamische tarieven Tibber

Kosten Tibber

Voor de dynamische tarieven geldt dat de inkoopprijzen voor alle leveranciers gelijk zijn. Daarnaast zijn ook de overheidsheffingen (energiebelasting & btw) en netbeheerkosten voor alle leveranciers hetzelfde als bij een vast of variabel energiecontract.

Het verschil tussen de leveranciers zit dus in de overige kosten en de voorwaarden van het contract, want de kosten van het vastrecht, de variabele kosten (opslag per kWh en m3) en de opzegtermijn zijn wél verschillend per leverancier.
In de tabel hieronder zie je wat de kosten en de opzegtermijn van deze leverancier is.

Kosten Tibber

Product Tarief
Vastrecht stroom p/m € 5,99
Opslag stroom p/kWh € 0,02120
Vastrecht gas p/m € 5,99
Opslag gas p/m3 € 0,08506
Opzegtermijn Geen

Alle getoonde kosten zijn inclusief btw.
Laatste update: 2 mei 2024

Aanbiedingen Tibber

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Tibber zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Tibber

Soort product Groen uit Nederland
100% Windenergie NL
% Duurzaamheid 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 Tibber

Samen naar een duurzame wereld

Tibber en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Tibber is in 2021 niet meegenomen in het onderzoek van WISE omdat ze niet het gehele kalenderjaar energie hebben geleverd in Nederland. Voor het onderzoek van 2022 zullen ze waarschijnlijk wel worden meegenomen.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Tibber. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Tibber stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Tibber de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Tibber op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Tibber doe je dit op dezelfde manier zoals je je hebt aangemeld. Je energieleverancier hanteert de een opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Je krijgt van Tibber een bevestiging van je opzegging, met daarin de datum waarop ze zullen stoppen met het leveren van energie. Je zult zelf opzoek moeten gaan naar een nieuwe leverancier.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons, ontvang jij, van Tibber binnen een week bevestiging van je aanvraag via de mail.
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van Tibber.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt Tibber je opzegboete niet over.

  Hoe gaat de leverancier om met het voorschotbedrag?

  Tibber schrijft het maandbedrag rond de 26e van de maand via automatische incasso af. Je mag het ook handmatig overmaken.
  Je kan het maanbedrag niet zelf aanpassen aangezien het geen vast tarief is wat je per maand betaald.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Het is bij ons niet bekend of je een spoedaanvraag kan doen bij Tibber.

  Heeft Tibber een app?

  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.

  Hoe gaat de leverancier om met zonnepanelen, salderen & terugleveren?

  Je krijgt een dynamisch uurtarief voor de energie die je teruglevert aan Tibber. Dit is exact dezelfde prijs die je op dat moment zou betalen voor de stroom die je afneemt. Er zit wel een maximum aan het salderen bij Tibber. Je kan maximaal salderen tot aan je verbruik. Dit houdt in dat als je 2000 kWh verbruikt, je maximaal 2000 kWh kan salderen. Hier lees je hoe salderen bij Tibber precies werkt.

  Wanneer zijn de daluren van Tibber?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Kan ik een zakelijk dynamisch energiecontract afsluiten bij ?

  Nee, je kan geen zakelijk dynamisch contract afsluiten.