Vergelijk alle energieleveranciers

Vul je gegevens in en bespaar tot €450,- per jaar

Dubbele meter?

Eerlijk

Overstappen vergelijkt alle aanbieders onafhankelijk, geen verrassingen.

Betrouwbaar

Deze maand zijn er via Overstappen.nl 6.167 contracten aangevraagd.

Trustpilot

Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:

Zorgeloos

Wij regelen de overstap en zeggen je huidige contract voor je op.
De beoordeling van Overstappen.nl door onze klanten:
Trustpilot

Overstappen Energie & Energieleverancier

Energie overstappen

Je leverancier voldoet aan je wensen, waarom zou je overstappen? Energie is een grote kostenpost en waarschijnlijk betaal je nu te veel. Als je al jaren bij dezelfde leverancier bent, loop je aantrekkelijke overstapkortingen mis.

Lagere prijs, betere voorwaarden

Wil je overstappen? Energieleveranciers verlengen contracten vaak automatisch en veel consumenten zijn nog nooit overgestapt. Door wél over te stappen kun je vaak een energieproduct krijgen met betere voorwaarden, een lagere prijs of een aanbieder met een betere klantenservice.

Gratis overstapservice voor energie

Vergelijk de beschikbare energieproducten en maak je keuze. Vraag het contract direct online aan. Je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je oude energieleverancier wordt opgezegd. Zo kun je zorgeloos overstappen. Energie blijft gewoon beschikbaar, switchen is slechts een administratief proces. Je komt nooit zonder stroom of gas te zitten.

Je voordeel

 • Alle goede energiedeals in een overzicht
 • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
 • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Energie informatie:

Klantenservice

Wil je overstappen? Energieleverancier op het oog? Het kan zijn dat je nog met vragen of twijfels zit. Schroom niet en neem contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden al je vragen. Desgewenst helpen zij mee bij het kiezen van de beste aanbieder voor je situatie en wensen.

Telefoonnummer: 020 - 760 42 42

Een lagere energierekening

Niemand wil te veel betalen voor energie. Overstappen is de manier om je energierekening omlaag te brengen. Hoe dit werkt in het kort? Neem je laatste energierekening of jaarnota erbij. Vul je gegevens, voorkeuren en energieverbruik in vergelijker in. Je krijgt nu een persoonlijke top 3 van deals met de voordeligste energie. Overstappen is zo geregeld. Wij bieden een handige overstapservice.

Je energieverbruik

Eenmaal per jaar ontvang je de jaarafrekening van de energiemaatschappij. Je krijgt een overzicht van:

 • je energieverbruik
 • netwerkkosten
 • energietransportkosten naar je woning
 • huur van de elektriciteitsmeter en gasmeter
 • heffingen en belastingen

Op leveringskosten kun je bezuinigen

De energierekening bestaat voor 43% uit leveringskosten van energie (je verbruikskosten). 20% van de rekening bestaat uit netwerkkosten. Tot slot bestaat 37% uit belasting op energie. Overstappen is de manier om je leveringskosten te verlagen. Op de netwerkkosten kun je geen invloed uitoefenen. Op de energiebelasting kun je besparen door zuiniger om te springen met energie.

Bezuinigen op je energierekening

Jaarlijks energie vergelijken en overstappen van energie-aanbieder kan je veel geld besparen. Energieleveranciers wijzigen hun variabele tarieven meestal 2 keer per jaar: in januari en juli. Echter, ieder instapmoment heeft aantrekkelijke welkomstpremies of speciale actietarieven voor energie. Overstappen kan dus altijd. Het is voordeliger dan jaren bij je huidige leverancier blijven.

Welkomstkorting voor nieuwe klanten

Er zijn veel energieleveranciers die een aantrekkelijke welkomstkorting geven aan nieuwe klanten. Je krijgt de meeste korting als je een contract voor bepaalde tijd (bijv.1-3 jaar) kiest. Speciale actietarieven in een energiedeal zie je direct terug in je maandlasten. Een welkomstpremie krijg je uitgekeerd als je het contract helemaal ‘uitzit’, niet als je tussentijds opzegt.

Energiekosten zo laag mogelijk houden

Bewust omgaan met gas en licht zorgt voor een lagere energiebelasting en verbruikskosten. Dat is wel zo prettig voor je portemonnee en natuurlijk ook voor het milieu. Overstappen blijft echter dé manier om flink te bezuinigen op je energiekosten.

Elektrische apparaten uit

Zet huishoudelijke apparatuur volledig uit (in plaats van op stand-by) als je ze niet gebruikt. Dit levert een besparing van zo’n € 100 per jaar op. Vergeet ook niet de ongebruikte opladers uit het stopcontact te halen. Ook zonder een aangekoppelde telefoon verbruikt de oplader energie.

Minder warm water, minder energie

Minder warm water gebruiken, betekent ook dat je minder gas of stroom nodig hebt. Enkele waterbesparende tips:

 • Zet de wasmachine alleen met een volle trommel
 • Een minuutje minder douchen bespaart al veel energie
 • Was op 30 of 40 in plaats van 60 graden
 • Droog je was met mooi weer buiten
 • Laat de kraan niet onnodig openstaan
 • Overweeg een spaardouchekop

Slimme meter

Wil je meer inzicht in je verbruik? Dan kun je via je netbeheerder naar een slimme meter overstappen. Energie bezuinigen wordt zo veel leuker en concreter. Je ziet op een slimme thermostaat of app op je smartphone precies hoeveel gas en elektriciteit je verbruikt. Soms zelfs per apparaat. Ga je zuiniger met energie om? Dan kun je dit gelijk terugzien in je verbruik.

Een vergelijking van slimme thermostaten

Een slimme manier om op energiekosten te bezuinigen is de aanschaf van een slimme thermostaat. Lees hier meer over de verschillen tussen de aangeboden slimme thermostaten.

Een lagere energierekening

Heb je al eens gedacht aan overstappen? Energie wordt tegenwoordig aangeboden door ruim 30 energieleveranciers die met elkaar concurreren om je gunst. Zij bieden hoge overstapkortingen voor nieuwe klanten. Profiteer hiervan en gun jezelf een meevaller op je energierekening. Neem nu je energie-aanbieder onder de loep.

De beste keuze voor nu

Bekijk met de energievergelijker van Overstappen.nl hoeveel je kunt winnen op je energierekening. Tip: sluit een jaarcontract af. Je kunt dan elk jaar opnieuw overstappen. Energie wordt namelijk een stuk duurder als je contract afloopt. Je actietarieven vervallen en je betaalt weer variabele tarieven (ook wel slaperstarieven genoemd).

Tip! Neem jaarlijks op een vast moment je energiekosten onder de loep. Kijk hoeveel je kunt winnen op energie en profiteer ieder jaar opnieuw door over te stappen van energieleverancier.

Extra voordeel via Overstappen.nl

Krijg je per e-mail of telefoon een energieaanbieding? Moet je snel beslissen of je gaat overstappen? Energie aanvragen bij Overstappen.nl is een stuk voordeliger. Wij bieden scherpe kortingen, die je meestal niet krijgt als je direct bij de energieleverancier een energieproduct afsluit. Check dus aanbiedingen voor gas en stroom altijd even met de deals in onze energievergelijker.

Blijf op de hoogte van het laatste energienieuws

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de meest relevante informatie.

Volg ons op Social Media

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg je de smaak te pakken van het overstappen? Energie is het product met de meeste besparingsmogelijkheden. Toch valt op je alles-in-een-pakket of zorg- en autoverzekering ook genoeg te winnen. Via onze nieuwsbrief krijg je relevante bespaartips, acties en achtergronden.

Waarom een energiecontract afsluiten via Overstappen.nl?

Overstappen.nl helpt consumenten te bezuinigen op hun vaste lasten. Door een steentje bij te dragen aan het transparanter maken van de markt helpen wij consumenten bij het maken van de beste keuze voor hun situatie, wensen en budget.

Beste keuze voor je situatie

We hebben voor jou de voordeligste energiedeal, maar we willen je vooral helpen met het afsluiten van de beste deal bij je specifieke situatie. Woon je met je gezin in een rijtjeshuis met cv? Of 4 hoog achter in een appartementje met een gaskachel? Vaste of variabele energietarieven? Kies voor het contract dat aansluit op je wensen en budget. De resultaten van de berekeningen zijn gebaseerd op gegevens zoals je ze zelf hebt ingevuld. Als je je gegevens paraat hebt en invult in de energievergelijker helpen wij je met het maken van de beste keuze.

Gratis overstapservice

Overstappen.nl zorgt ervoor dat je oude energieleverancier wordt opgezegd. Je hebt hier geen omkijken naar. De levering van elektriciteit en gas loopt tijdens de overstap gewoon door.

Overstappen energieleverancier met extra korting

Heel veel mensen maken gebruik van Overstappen.nl om online hun huidige energieleverancier te vergelijken en direct bij ons een energiedeal af te sluiten. Zo zijn we in staat om onze klanten exclusieve, toonaangevende aanbiedingen te doen. Overstappen.nl onderhandelt namelijk met energieleveranciers om de beste deals te krijgen. Voor deze leveranciers is een goed resultaat in de vergelijking belangrijk. Dit zorgt ervoor dat ze zich inspannen om een scherpe aanbieding te doen. Daarom zijn deze deals vaak voordeliger dan direct afsluiten bij de energie-aanbieder zelf.

100% onafhankelijk, 100% tevreden klanten

We willen enkel tevreden klanten, die volgende keer weer kiezen voor Overstappen.nl. Dat doen we door onze klanten te helpen om geld te bezuinigen en eenvoudig gebruik te maken van onze energievergelijker. Wij bieden uitsluitend een energie-aanbod afgestemd op je woonsituatie, wensen en budget. De keuze is aan jou. Vanzelfsprekend hebben we er geen enkel belang bij energieleveranciers met voorrang te behandelen. Daarom zijn we onafhankelijk in het energie vergelijken.

Wij vergelijken alle energieleveranciers

Wij werken er samen met energieleveranciers aan dat jij op Overstappen.nl eenvoudig energie kunt vergelijken. Of je nu je bestaande contract wilt verlengen of wilt overstappen: energie afsluiten via Overstappen.nl loont de moeite. Wij zorgen ervoor dat het aanbod van energieproducten volledig en up-to-date is. Zo brengen wij je zonder vertraging op de hoogte van de nieuwste energie-aanbiedingen met aantrekkelijke tarieven of welkomstkortingen. Bovendien zorgen wij er gezamenlijk voor dat je nauwelijks merkt dat je van energie-aanbieder overstapt.

Niet goed, geld terug

Heb je voor een nieuwe energieleverancier gekozen via Overstappen.nl, maar twijfel je nog? Maak dan gebruik van de bedenktijd. Deze biedt je de mogelijkheid om binnen 14 dagen na het afsluiten van het energiecontract deze kosteloos te annuleren. Eventueel betaalde bedragen krijg je teruggestort.

Hoe verdient Overstappen.nl zijn geld?

Wij ontvangen een vergoeding van de energieleveranciers als je via Overstappen.nl een nieuw energiecontract afsluit. Deze vergoeding maakt het mogelijk dat wij onze diensten – zoals een transparante vergelijking, klantenservice en advies – kosteloos kunnen aanbieden.

Je voordeel

Bij Overstappen.nl profiteer je van :

 • Beste keuze voor je situatie
 • Groot aanbod: wij vergelijken alle energieleveranciers
 • Gratis overstapservice
 • Niet goed, geld terug! (14 dagen)
 • Onafhankelijke en objectieve informatie