Overstappen energie

Via ons is overstappen een fluitje van een cent met onze gratis overstapservice. Stap direct veilig over. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vul je gegevens in
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Overstappen in de huidige energiemarkt

Laatste update:

Energie is voor ons allemaal eerste levensbehoefte, maar dit zie je helaas niet terug in de prijzen die je tegenwoordig voor energie betaalt. In 2022 waren de energieprijzen tot een recordhoogte gestegen. Gelukkig laten de energieprijzen nu al geruime tijd een daling zien, waardoor overstappen van leverancier weer kan lonen. Kijk daarom snel in de vergelijker hoeveel je kunt besparen op je energiekosten.

tip

Let op: het aanbod op onze website kan dagelijks verschillen

Door meer rust in de markt verwachten we in 2023 een lagere gasprijs op de inkoopmarkt. De tarieven die de leveranciers aanbieden kunnen erg van elkaar verschillen. Dit komt doordat zij andere inkoopmomenten en -strategieën hanteren. Check daarom in de vergelijker of je goed zit. Je kunt je ook aanmelden voor onze energie alert. Dan houden wij je op de hoogte over de ontwikkelingen op de energiemarkt en de nieuwste deals. Voor meer uitleg over de situatie bekijk hier ons advies.

Waarom overstappen via ons?

 • overstappen energie

  Bespaar jaarlijks door over te stappen.

  Al 11 jaar de beste energievergelijker. Door onze exclusieve deals bespaar jij veel geld. Bekijk je besparing en stap over.

 • energie 100% onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Vergelijk 100% onafhankelijk alle energieleveranciers. Het maakt ons niet uit voor welke leverancier je kiest.

 • overstappen energieleverancier

  Onze klanten geven ons een 9.0

  Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na je overstap. Klanten waarderen ons het meest om de vlekkeloze overstap.

Gratis overstapservice voor energie

“Overstappen van energie een gedoe? Niet met onze vergelijker. Hiermee vind je in een handomdraai een contract dat bij jou persoonlijke situatie past. Met onze gratis overstapservice stap je zonder problemen over naar een andere energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je oude energieleverancier wordt opgezegd. Zo kun je zorgeloos overstappen. Energie blijft gewoon beschikbaar, want overstappen is slechts een administratief proces. Je komt dus nooit zonder gas water licht te zitten.”

Tom,
Energie-expert

Energie-expert Tom

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Nieuw bij Overstappen.nl: ons eigen energiecollectief! Door samen op grote schaal energie af te nemen, kun je zelfs in de huidige energiemarkt nog een scherpe energiedeal vinden.

wekker-alert

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2303 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  22 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  23 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2303 reviews

  Overstappen energieleverancier

  Overstappen Energie & Energieleverancier

  Energie overstappen

  Volgens de Energiemonitor 2022 van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn er in vergelijking met 2021 een groot aantal minder overstappers, respectievelijk 27% van de huishoudens tegenover 14% in het huidige jaar. Een verklaring hiervoor is het magere aanbod van contracten met een vast tarief en een bepaalde looptijd. Energieprijzen zijn hoog en het verloop van de prijsontwikkeling binnen de grillige markt is onzeker. 

  Overstappen van energie in 3 stappen:

  1. Vul je gegevens in
  2. Energie vergelijken
  3. Stap over

  Overstappen energieleverancier: wat is het precies?

  Overstappen van energieleverancier is het wisselen van je huidige energieleverancier naar een nieuwe energieleverancier. Dit noemen we overstappen. Je ‘stapt dus over’ wanneer je je oude contract opzegt en een nieuw energiecontract aangaat bij een andere energieleverancier. In de meeste gevallen stap je over wanneer je contract afloopt. Op die manier voorkom je een opzegboete.

  Energie informatie:

  Klantenservice

  Wil je overstappen energie? Het kan zijn dat je nog met vragen of twijfels zit. Schroom niet en neem contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden al je vragen. Desgewenst helpen zij mee bij het kiezen van de beste aanbieder voor je situatie en wensen.

  Een lagere energierekening

  Niemand wil te veel betalen voor energie. Overstappen is de manier om je energierekening omlaag te brengen. Hoe dit werkt in het kort? Neem je laatste energierekening of jaarnota erbij. Vul je gegevens, voorkeuren en energieverbruik in vergelijker in. Je krijgt nu een persoonlijke top 3 van deals met de voordeligste energie. Overstappen is zo geregeld. Wij bieden een handige overstapservice.

  Je energieverbruik

  Eenmaal per jaar ontvang je de jaarafrekening van de energiemaatschappij. Je krijgt een overzicht van:

  • je energieverbruik
  • netwerkkosten
  • energietransportkosten naar je woning
  • huur van de elektriciteitsmeter en gasmeter
  • heffingen en belastingen

  Op leveringskosten kun je bezuinigen

  De energierekening bestaat voor 43% uit leveringskosten (je verbruikskosten), 20% uit netwerkkosten en 37% uit belasting op energie. Overstappen is dé manier om je leveringskosten te verlagen. Op de netbeheerkosten heb je zelf geen invloed, maar op de energiebelasting kun je besparen door zuiniger te zijn met verbruiken van energie.

  Bezuinigen op je energierekening

  Jaarlijks energie vergelijken en overstappen van energieleverancier kan je veel geld besparen. Energieleveranciers wijzigen hun variabele tarieven meestal 2 keer per jaar: in januari en juli. Echter, ieder instapmoment heeft aantrekkelijke welkomstpremies of speciale actietarieven voor energie. Overstappen kan dus altijd. Het is voordeliger dan jaren bij je huidige leverancier blijven. Wacht dus niet te lang met het energie aanvragen.

  Welkomstkorting voor nieuwe klanten

  Er zijn veel energieleveranciers die een aantrekkelijke welkomstkorting geven aan nieuwe klanten. Je krijgt de meeste korting als je een contract voor bepaalde tijd (bijv. 1-3 jaar) kiest. Speciale actietarieven in een energiedeal zie je direct terug in je maandlasten. Een welkomstpremie krijg je uitgekeerd als je het contract helemaal ‘uitzit’, niet als je tussentijds opzegt.

  Energiekosten zo laag mogelijk houden

  Bewust omgaan met gas en licht zorgt voor een lagere energiebelasting en verbruikskosten. Dat is wel zo prettig voor je portemonnee en natuurlijk ook voor het milieu. Overstappen blijft echter dé manier om flink te bezuinigen op je energiekosten.

  Elektrische apparaten uit

  Zet huishoudelijke apparatuur volledig uit (in plaats van op stand-by) als je ze niet gebruikt. Dit levert een besparing van zo’n €100 per jaar op. Vergeet ook niet ongebruikte opladers uit het stopcontact te halen. Ook zonder een aangekoppelde telefoon verbruikt de oplader schone energie.

  Minder warm water, minder energie

  Minder warm water gebruiken, betekent ook dat je minder gas of stroom nodig hebt. Enkele waterbesparende tips:

  • Zet de wasmachine alleen met een volle trommel
  • Een minuutje minder douchen bespaart al veel energie
  • Was op 30 of 40 graden in plaats van 60 graden
  • Droog je was met mooi weer buiten
  • Laat de kraan niet onnodig openstaan
  • Overweeg een spaardouchekop

  Slimme meter

  Wil je meer inzicht in je verbruik? Dan kun je via je netbeheerder naar een slimme meter overstappen. Energie bezuinigen wordt zo veel leuker en concreter. Je ziet op een slimme thermostaat of app op je smartphone precies hoeveel gas en elektriciteit je verbruikt. Soms zelfs per apparaat. Ga je zuiniger met energie om? Dan kun je dit gelijk terugzien in je verbruik.

  Een vergelijking van slimme thermostaten

  Een slimme manier om op energiekosten te bezuinigen is de aanschaf van een slimme thermostaat. 

  Een lagere energierekening

  Heb je al eens gedacht aan overstappen? Energie wordt tegenwoordig aangeboden door ruim 30 energieleveranciers die met elkaar concurreren om je gunst. Zij bieden hoge overstapkortingen voor nieuwe klanten. Profiteer hiervan en gun jezelf een meevaller op je energierekening; neem nu je energie-aanbieder onder de loep.

  De beste keuze voor nu

  Bekijk met de energievergelijker van Overstappen.nl hoeveel je kunt winnen op je energierekening. Tip: sluit een jaarcontract af. Je kunt dan elk jaar opnieuw overstappen. Energie wordt namelijk een stuk duurder als je contract afloopt. Je actietarieven vervallen en je betaalt weer variabele tarieven (ook wel slaperstarieven genoemd). Let op! Door de ontwikkelingen in de huidige energiemarkt geldt deze tip niet meer voor iedereen. Bekijk onze adviespagina voor meer informatie.

  Tip! Neem jaarlijks op een vast moment je energiekosten onder de loep: kijk hoeveel je kunt winnen op energie en profiteer ieder jaar opnieuw door over te stappen van energiemaatschappij.

  Extra voordeel via Overstappen.nl

  Krijg je per e-mail of telefoon een energieaanbieding? Moet je snel beslissen of je gaat overstappen? Energie aanvragen bij Overstappen.nl is een stuk voordeliger. Wij bieden scherpe kortingen die je meestal niet krijgt als je direct bij de energieleverancier een energieproduct afsluit. Check dus aanbiedingen voor gas en alleen stroom altijd even met de deals in onze energievergelijker.

  Waarom een energiecontract afsluiten via Overstappen.nl?

  Overstappen.nl helpt consumenten bezuinigen op hun vaste lasten. Door een steentje bij te dragen aan het transparanter maken van de markt helpen wij consumenten bij het maken van de beste keuze voor hun situatie, wensen en budget.

  Overstappen van energieleverancier, kies de beste keuze voor je situatie

  We hebben voor jou de voordeligste energiedeal, maar we willen je vooral helpen met het afsluiten van de beste deal bij je specifieke situatie. Woon je met je gezin in een rijtjeshuis met cv? Of 4 hoog in een appartementje met een gaskachel? Vaste of variabele energietarieven? Kies voor het contract dat aansluit op je wensen en budget. De resultaten van de berekeningen zijn gebaseerd op gegevens zoals je ze zelf hebt ingevuld. Als je je gegevens paraat hebt en invult in de energievergelijker, helpen wij je met het maken van de beste keuze.

  Overstappen energiemaatschappij is gratis

  Overstappen.nl zorgt ervoor dat je oude energieleverancier wordt opgezegd. Je hebt hier geen omkijken naar. De levering van elektriciteit en gas loopt tijdens de overstap gewoon door.

  Overstappen energieleverancier met extra korting

  Heel veel mensen maken gebruik van Overstappen.nl om online hun huidige energieleverancier te vergelijken en direct bij ons een energiedeal af te sluiten. Zo zijn we in staat om onze klanten exclusieve, toonaangevende aanbiedingen te bieden: Overstappen.nl onderhandelt namelijk met energieleveranciers om de beste deals te krijgen. Voor deze leveranciers is een goed resultaat in de vergelijking belangrijk. Dit zorgt ervoor dat ze zich inspannen om een scherpe aanbieding te bieden. Daarom zijn deze deals vaak voordeliger dan direct afsluiten bij de energie-aanbieder zelf.

  100% onafhankelijk, 100% tevreden klanten

  We willen enkel tevreden klanten, die de volgende keer weer kiezen voor Overstappen.nl. Dat doen we door onze klanten te helpen met geld besparen middels onze energievergelijker. Wij bieden uitsluitend een energie-aanbod afgestemd op je woonsituatie, wensen en budget. De keuze is aan jou. Vanzelfsprekend hebben we er geen enkel belang bij energieleveranciers met voorrang te behandelen. Daarom zijn we onafhankelijk in het energie vergelijken.

  Wij vergelijken alle energieleveranciers

  Wij werken er samen met energieleveranciers aan dat jij op Overstappen.nl eenvoudig energie kunt vergelijken. Of je nu je bestaande contract wilt verlengen of wilt overstappen: hernieuwbare energie afsluiten via Overstappen.nl loont de moeite. Wij zorgen ervoor dat het aanbod van energieproducten volledig en up-to-date is en in iedere provincie te zien is. Zo brengen wij je zonder vertraging op de hoogte van de nieuwste energie aanbiedingen met aantrekkelijke tarieven en/of welkomstkortingen. Bovendien zorgen wij er gezamenlijk voor dat je nauwelijks merkt dat je van energie aanbieder overstapt. 

  Niet goed, geld terug

  Heb je voor een nieuwe energieleverancier gekozen via Overstappen.nl, maar twijfel je nog? Maak dan gebruik van de bedenktijd. Deze biedt je de mogelijkheid om binnen 14 dagen na het afsluiten van het energiecontract deze kosteloos te annuleren. Eventueel betaalde bedragen krijg je teruggestort.

  Hoe verdient Overstappen.nl zijn geld?

  Wij ontvangen een vergoeding van de energieleveranciers als je via Overstappen.nl een nieuw energiecontract afsluit. Deze vergoeding maakt het mogelijk dat wij onze diensten -zoals een transparante vergelijking, klantenservice en advies- kosteloos kunnen aanbieden.

  Je voordeel

  Bij Overstappen.nl profiteer je van:

  • De beste keuze voor je situatie
  • Een groot aanbod: wij vergelijken alle energieleveranciers
  • Gratis overstapservice
  • Niet goed, geld terug! (14 dagen)
  • Onafhankelijke en objectieve informatie

  Meer besparen?

  Niet alleen op je energiecontract kun je veel geld besparen. Bekijk ook eens onze vergelijker voor autoverzekeringen of vind binnen enkele minuten de voordeligste uitvaartverzekeringen bespaar nog eens honderden euro’s. Of wil je juist meer weten over geld lenen? Ook daar informeren we je graag over!

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.