Overstappen energie

Via ons is overstappen een fluitje van een cent met onze gratis overstapservice. Stap direct veilig over. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vul je gegevens in
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Waarom overstappen via ons?

 • overstappen energie

  Bespaar jaarlijks door over te stappen.

  Al 11 jaar de beste energievergelijker. Door onze exclusieve deals bespaar jij veel geld. Bekijk je besparing en stap over.

 • energie 100% onafhankelijk

  100% onafhankelijk

  Vergelijk 100% onafhankelijk alle energieleveranciers. Het maakt ons niet uit voor welke leverancier je kiest.

 • overstappen energieleverancier

  Onze klanten geven ons een 9.2

  Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na je overstap. Klanten waarderen ons het meest om de vlekkeloze overstap.

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

2238 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  21 dagen geleden
  Goede communicatie

  Goede communicatie

  Van Dam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  25 dagen geleden
  Vlot verlopen en duidelijk

  Vlot verlopen en duidelijk

  Jans
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 maand geleden
  Goede regeling overstap.

  Goede regeling overstap. Ging zonder problemen en had er geen omkijken naar.

  Gert
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  2238 reviews

  Overstappen energieleverancier

  Laatste update 14 oktober

  Overstappen in de huidige energiemarkt

  Energie is voor ons allemaal eerste levensbehoefte, maar dit zie je helaas niet terug in de prijzen die je tegenwoordig voor energie betaalt. Door onder andere de lage gasvoorraden betaal je nu bijna acht keer zoveel aan gas vergeleken met vorig jaar. Hierdoor zijn de prijzen van de energiecontracten die energieleveranciers aanbieden aanzienlijk hoger.

  tip

  Ons advies

  Wij adviseren je om nog even te wachten met overstappen, totdat de prijzen weer wat zijn gedaald. Vanwege de hoge energietarieven is er een beperkt aanbod energiecontracten die je kunt afsluiten in onze vergelijker. Voor meer uitleg over de huidige situatie, verwijzen wij je naar: Beperkte aanbod energieleveranciers.

  Overstappen Energie & Energieleverancier

  Energie overstappen

  Volgens de Energiemonitor 2020 van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stapte in de periode van 1 april 2019 tot en met 31 maart 2020 bijna 1,7 miljoen huishoudens over naar een andere energieleverancier. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2011.

  Overstappen van energie in 3 stappen:

  1. Vul je gegevens in
  2. Energie vergelijken
  3. Stap over

  Overstappen energieleverancier: wat is het precies?

  Overstappen van energieleverancier is het wisselen van je huidige energieleverancier naar een nieuwe energieleverancier. Dit noemen we overstappen. Je ‘stapt dus over’ wanneer je je oude contract opzegt en een nieuw energiecontract aangaat bij een andere energieleverancier. In de meeste gevallen stap je over wanneer je contract afloopt. Op die manier voorkom je een opzegboete.

  Energie informatie:

  Klantenservice

  Wil je overstappen energie? Het kan zijn dat je nog met vragen of twijfels zit. Schroom niet en neem contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden al je vragen. Desgewenst helpen zij mee bij het kiezen van de beste aanbieder voor je situatie en wensen.

  Gratis overstapservice voor energie

  Vergelijk de beschikbare energieproducten, maak je keuze en vraag het contract direct online aan. Je nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat je oude energieleverancier wordt opgezegd. Zo kun je zorgeloos overstappen. Energie blijft gewoon beschikbaar; overstappen is slechts een administratief proces. Je komt nooit zonder gas water licht te zitten.

  Een lagere energierekening

  Niemand wil te veel betalen voor energie. Overstappen is de manier om je energierekening omlaag te brengen. Hoe dit werkt in het kort? Neem je laatste energierekening of jaarnota erbij. Vul je gegevens, voorkeuren en energieverbruik in vergelijker in. Je krijgt nu een persoonlijke top 3 van deals met de voordeligste energie. Overstappen is zo geregeld. Wij bieden een handige overstapservice.

  Je energieverbruik

  Eenmaal per jaar ontvang je de jaarafrekening van de energiemaatschappij. Je krijgt een overzicht van:

  • je energieverbruik
  • netwerkkosten
  • energietransportkosten naar je woning
  • huur van de elektriciteitsmeter en gasmeter
  • heffingen en belastingen

  Op leveringskosten kun je bezuinigen

  De energierekening bestaat voor 43% uit leveringskosten van energie (je verbruikskosten), 20% uit netwerkkosten en 37% uit belasting op energie. Overstappen is dé manier om je leveringskosten te verlagen. Op de netwerkkosten kun je geen invloed uitoefenen, maar op de energiebelasting kun je besparen door zuiniger om te springen met energie.

  Bezuinigen op je energierekening

  Jaarlijks energie vergelijken en overstappen van energieleverancier kan je veel geld besparen. Energieleveranciers wijzigen hun variabele tarieven meestal 2 keer per jaar: in januari en juli. Echter, ieder instapmoment heeft aantrekkelijke welkomstpremies of speciale actietarieven voor energie. Overstappen kan dus altijd. Het is voordeliger dan jaren bij je huidige leverancier blijven. Wacht dus niet te lang met het energie aanvragen.

  Welkomstkorting voor nieuwe klanten

  Er zijn veel energieleveranciers die een aantrekkelijke welkomstkorting geven aan nieuwe klanten. Je krijgt de meeste korting als je een contract voor bepaalde tijd (bijv. 1-3 jaar) kiest. Speciale actietarieven in een energiedeal zie je direct terug in je maandlasten. Een welkomstpremie krijg je uitgekeerd als je het contract helemaal ‘uitzit’, niet als je tussentijds opzegt.

  Energiekosten zo laag mogelijk houden

  Bewust omgaan met gas en licht zorgt voor een lagere energiebelasting en verbruikskosten. Dat is wel zo prettig voor je portemonnee en natuurlijk ook voor het milieu. Overstappen blijft echter dé manier om flink te bezuinigen op je energiekosten.

  Elektrische apparaten uit

  Zet huishoudelijke apparatuur volledig uit (in plaats van op stand-by) als je ze niet gebruikt. Dit levert een besparing van zo’n €100 per jaar op. Vergeet ook niet ongebruikte opladers uit het stopcontact te halen. Ook zonder een aangekoppelde telefoon verbruikt de oplader schone energie.

  Minder warm water, minder energie

  Minder warm water gebruiken, betekent ook dat je minder gas of stroom nodig hebt. Enkele waterbesparende tips:

  • Zet de wasmachine alleen met een volle trommel
  • Een minuutje minder douchen bespaart al veel energie
  • Was op 30 of 40 graden in plaats van 60 graden
  • Droog je was met mooi weer buiten
  • Laat de kraan niet onnodig openstaan
  • Overweeg een spaardouchekop
  • Overweeg over te stappen op waterenergie

  Slimme meter

  Wil je meer inzicht in je verbruik? Dan kun je via je netbeheerder naar een slimme meter overstappen. Energie bezuinigen wordt zo veel leuker en concreter. Je ziet op een slimme thermostaat of app op je smartphone precies hoeveel gas en elektriciteit je verbruikt. Soms zelfs per apparaat. Ga je zuiniger met energie om? Dan kun je dit gelijk terugzien in je verbruik.

  Een vergelijking van slimme thermostaten

  Een slimme manier om op energiekosten te bezuinigen is de aanschaf van een slimme thermostaat. Lees hier meer over de verschillen tussen de aangeboden slimme thermostaten.

  Een lagere energierekening

  Heb je al eens gedacht aan overstappen? Energie wordt tegenwoordig aangeboden door ruim 30 energieleveranciers die met elkaar concurreren om je gunst. Zij bieden hoge overstapkortingen voor nieuwe klanten. Profiteer hiervan en gun jezelf een meevaller op je energierekening; neem nu je energie-aanbieder onder de loep.

  De beste keuze voor nu

  Bekijk met de energievergelijker van Overstappen.nl hoeveel je kunt winnen op je energierekening. Tip: sluit een jaarcontract af. Je kunt dan elk jaar opnieuw overstappen. Energie wordt namelijk een stuk duurder als je contract afloopt. Je actietarieven vervallen en je betaalt weer variabele tarieven (ook wel slaperstarieven genoemd). Let op! Door de ontwikkelingen in de huidige energiemarkt (sinds oktober 2021) geldt deze tip niet meer voor iedereen. Nu luidt het advies om nog even te wachten met overstappen, totdat de energieprijzen weer wat dalen.

  Tip! Neem jaarlijks op een vast moment je energiekosten onder de loep: kijk hoeveel je kunt winnen op energie en profiteer ieder jaar opnieuw door over te stappen van energiemaatschappij.

  Extra voordeel via Overstappen.nl

  Krijg je per e-mail of telefoon een energieaanbieding? Moet je snel beslissen of je gaat overstappen? Energie aanvragen bij Overstappen.nl is een stuk voordeliger. Wij bieden scherpe kortingen die je meestal niet krijgt als je direct bij de energieleverancier een energieproduct afsluit. Check dus aanbiedingen voor gas en alleen stroom altijd even met de deals in onze energievergelijker.

  Waarom een energiecontract afsluiten via Overstappen.nl?

  Overstappen.nl helpt consumenten bezuinigen op hun vaste lasten. Door een steentje bij te dragen aan het transparanter maken van de markt helpen wij consumenten bij het maken van de beste keuze voor hun situatie, wensen en budget.

  Overstappen van energieleverancier, kies de beste keuze voor je situatie

  We hebben voor jou de voordeligste energiedeal, maar we willen je vooral helpen met het afsluiten van de beste deal bij je specifieke situatie. Woon je met je gezin in een rijtjeshuis met cv? Of 4 hoog in een appartementje met een gaskachel? Vaste of variabele energietarieven? Kies voor het contract dat aansluit op je wensen en budget. De resultaten van de berekeningen zijn gebaseerd op gegevens zoals je ze zelf hebt ingevuld. Als je je gegevens paraat hebt en invult in de energievergelijker, helpen wij je met het maken van de beste keuze.

  Overstappen energiemaatschappij is gratis

  Overstappen.nl zorgt ervoor dat je oude energieleverancier wordt opgezegd. Je hebt hier geen omkijken naar. De levering van elektriciteit en gas loopt tijdens de overstap gewoon door.

  Overstappen energieleverancier met extra korting

  Heel veel mensen maken gebruik van Overstappen.nl om online hun huidige energieleverancier te vergelijken en direct bij ons een energiedeal af te sluiten. Zo zijn we in staat om onze klanten exclusieve, toonaangevende aanbiedingen te bieden: Overstappen.nl onderhandelt namelijk met energieleveranciers om de beste deals te krijgen. Voor deze leveranciers is een goed resultaat in de vergelijking belangrijk. Dit zorgt ervoor dat ze zich inspannen om een scherpe aanbieding te bieden. Daarom zijn deze deals vaak voordeliger dan direct afsluiten bij de energie-aanbieder zelf.

  100% onafhankelijk, 100% tevreden klanten

  We willen enkel tevreden klanten, die de volgende keer weer kiezen voor Overstappen.nl. Dat doen we door onze klanten te helpen met geld besparen middels onze energievergelijker. Wij bieden uitsluitend een energie-aanbod afgestemd op je woonsituatie, wensen en budget. De keuze is aan jou. Vanzelfsprekend hebben we er geen enkel belang bij energieleveranciers met voorrang te behandelen. Daarom zijn we onafhankelijk in het energie vergelijken.

  Wij vergelijken alle energieleveranciers

  Wij werken er samen met energieleveranciers aan dat jij op Overstappen.nl eenvoudig energie kunt vergelijken. Of je nu je bestaande contract wilt verlengen of wilt overstappen: hernieuwbare energie afsluiten via Overstappen.nl loont de moeite. Wij zorgen ervoor dat het aanbod van energieproducten volledig en up-to-date is en in iedere provincie te zien is. Zo brengen wij je zonder vertraging op de hoogte van de nieuwste energie aanbiedingen met aantrekkelijke tarieven en/of welkomstkortingen. Bovendien zorgen wij er gezamenlijk voor dat je nauwelijks merkt dat je van energie aanbieder overstapt. 

  Niet goed, geld terug

  Heb je voor een nieuwe energieleverancier gekozen via Overstappen.nl, maar twijfel je nog? Maak dan gebruik van de bedenktijd. Deze biedt je de mogelijkheid om binnen 14 dagen na het afsluiten van het energiecontract deze kosteloos te annuleren. Eventueel betaalde bedragen krijg je teruggestort.

  Hoe verdient Overstappen.nl zijn geld?

  Wij ontvangen een vergoeding van de energieleveranciers als je via Overstappen.nl een nieuw energiecontract afsluit. Deze vergoeding maakt het mogelijk dat wij onze diensten -zoals een transparante vergelijking, klantenservice en advies- kosteloos kunnen aanbieden.

  Je voordeel

  Bij Overstappen.nl profiteer je van:

  • De beste keuze voor je situatie
  • Een groot aanbod: wij vergelijken alle energieleveranciers
  • Gratis overstapservice
  • Niet goed, geld terug! (14 dagen)
  • Onafhankelijke en objectieve informatie

  Meer besparen?

  Niet alleen op je energiecontract kun je veel geld besparen. Bekijk ook eens onze vergelijker voor autoverzekeringen of vind binnen enkele minuten de voordeligste uitvaartverzekeringen bespaar nog eens honderden euro’s. Of wil je juist meer weten over geld lenen? Ook daar informeren we je graag over!

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
  • chat
   020 – 760 42 42
   Binnen: 1 min
  • chat
   +3197 – 01 42 02 32 1
   Binnen: 15 min
  • chat
   service@overstappen.nl
   Binnen: 2 uur
  • chat
   Begin chat
   Binnen: 4 min
   

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.