Duurzame energie | Wat is duurzame energie? | Overstappen.nl

Duurzame energie

Vergelijk duurzame energiecontracten, stap over en bespaar!
Duurzame energie vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3185 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  47 minuten geleden
  Overstappen fluitje van een cent

  Overstappen fluitje van een cent via Overstappen.nl. Scherpte tarieven, zelfs beter als je het vergelijkt met wat de aanbieder zelf biedt. Duidelijk wat je moet invullen en wat de nieuwe kosten worden. Aanrader dus om te gebruiken voor je overstap.

  Emiel
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 uur geleden
  Makkelijk en snel

  Ging super makkelijk en heel snel. Geen moeilijke vragen invullen enzo.

  Bjorn
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 uur geleden
  Makkelijk en snel

  Makkelijk en snel

  Arjen Schreurs
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3185 reviews

  Duurzame energie is de toekomst. We wekken duurzame energie op met bronnen die niet op raken, denk aan de wind, de zon en de kracht van water. Een aantal leveranciers biedt energiecontracten aan met duurzame energie, zo dat jij thuis bij kunt dragen aan een duurzame wereld. Ben je op zoek naar duurzame energie? Op deze pagina leggen we je alles uit over duurzame energie en hoe je in onze vergelijker kiest voor duurzame energie.

  Snel navigeren naar

  Wat is duurzame energie?

  Duurzame energie is energie die wordt opgewekt door gebruik te maken van bronnen die niet (snel) opraken zoals: zonne-energie, waterkracht, windenergie, biomassa, aardwarmte en bodemwarmte. Van deze bronnen maken we groene stroom en groen gas. Een voordeel van duurzame energie is dat het geen luchtvervuiling en weinig CO2-uitstoot veroorzaakt. Duurzame energie wordt dus op een milieuvriendelijke manier opgewekt. Dit in tegenstelling tot fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas. Deze brandstoffen hebben een grote invloed op het klimaat en de opwarming van de aarde. Soms worden de termen hernieuwbare energie en groene energie als synoniemen voor duurzame energie gebruikt.

  duurzame energie

  Een duurzaam energiecontract

  • overstappen energie

   Bespaar tot € 600

   Al 13 jaar de beste energievergelijker. Door onze exclusieve deals kan je tot € 600 besparen op je energierekening. Bekijk je besparing en stap over.

  • energie 100% onafhankelijk

   100% onafhankelijk

   Vergelijk 100% onafhankelijk alle elektriciteitsleveranciers. Het maakt ons niet uit voor welke leverancier je kiest.

  • overstappen energieleverancier

   Onze klanten geven ons een 9

   Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na je overstap. Klanten waarderen ons het meest om de vlekkeloze overstap.


  Duurzame energiebronnen

  Er zijn 5 verschillende duurzame energiebronnen:

   1. Windenergie: Windmolens zorgen ervoor dat de bewegingsenergie van lucht wordt omgezet in elektriciteit. Op verschillende plekken in Nederland zijn er speciaal voor het opwekken van windenergie windmolenparken opgezet. Deze parken voorzien Nederland voor een groot deel van schone energie.
   2. Zonne-energie: Met de zon als energiebron kunnen we heel wat energie opwekken. Zelfs in Nederland schijnt de zon vaak genoeg om zonnepanelen en zonneboilers aantrekkelijk te maken. Met zonnepanelen kun je zelf ook duurzame energie opwekken.
   3. Biomassa: In Nederland bestaat ruim 60% van de geproduceerde duurzame energie uit biomassa. Met biomassa wordt plantaardig en dierlijk materiaal bedoeld dat als grondstof wordt gebruikt voor het opwekken van energie.
   4. Waterkracht: Met de kracht van stromend water kan er energie worden opgewekt. De waterkrachtstroom die in Nederland wordt opgewekt komt voornamelijk uit rivieren zoals de Maas.
   5. Aardwarmte en bodemwarmte: Het bereiken van aardwarmte is vaak lastig, maar er wordt wel veel gebruik gemaakt van bodemwarmte in Nederland. Bodemwarmte is afkomstig van de zon die de aarde en het water opwarmt. Aardwarmte is de warmte die vanaf de kern van de aarde komt.
  Duurzame energiebronnen

  Tip van energie-expert Tom

  “Duurzame Energie is een containerbegrip geworden. Stoom uit het stopcontact komt is niet “groener” dan bij de buren. Daarom is er het systeem waarin leveranciers met Garanties van Oorsprong (GvO) de bron van stroom en gas aangeven. Je kunt ook altijd het stroometiket van de leveranciers raadplegen op de eigen website van de leverancier. Hier vind je alle benodigde informatie.”

  Tom Schlagwein,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom Schlagwein

  Stap over via Overstappen.nl

  • voordeel

   Eerlijk en persoonlijk advies

  • voordeel

   Altijd de beste deals

  • voordeel

   Kleine moeite, grote besparing

  Vergelijk nu

  Duurzame energie Nederland

  Duurzame energie wordt steeds belangrijker. Dit heeft vooral te maken met milieutechnische aspecten: de uitstoot van CO2 vormt een ernstige bedreiging voor onze aarde door de opwarming die het veroorzaakt. Daarnaast dreigen fossiele bronnen op te raken. De Nederlandse overheid is zich bewust van het feit dat de gasvoorraad opraakt terwijl we juist steeds meer gas gebruiken. Daarom worden er maatregelen genomen: de afspraak is gemaakt dat we in 2050 volledig aardgasloos zullen zijn. De Rijksoverheid bevordert dan ook initiatieven voor duurzame energie. Het is de bedoeling dat we in 2030 in Nederland 70% van de energie op een duurzame manier opwekken.

  tip

  Garantie van Oorsprong

  Als een leverancier groene stroom aanbiedt, betekent dat niet de stroom ook écht groen is. Wanneer je groene stroom afneemt, moeten energiebedrijven met een Garantie van Oorsprong kunnen aantonen dat de energie ook écht duurzaam is. Deze GvO’s worden vaak in het buitenland gekocht, aangezien Noorwegen een teveel aan certificaten heeft. Op deze manier kunnen leveranciers zeggen dat ze groene stroom aanbieden, terwijl het gewoon grijze stroom is met een groen etiket.


  Duurzame energieleveranciers


  In 5 stappen duurzame energie vergelijken

  Hoe vind je een voordelige én duurzame energieleverancier? Dat kan makkelijk in onze energievergelijker. Wij zetten de stappen voor je op een rijtje.

  duurzame energie

  Stap 1: Vul je gegevens in

  Vul je postcode, huisnummer, huidige leverancier, energieverbruik per jaar en je eventuele opwekking in. Weet je je jaarverbruik niet? Geen probleem, we helpen je met het maken van een schatting. We geven je advies op maat. Daarna kun je je voorkeuren verder filteren in de vergelijker. Geef hier aan dat je alleen duurzame energie wil vergelijken. Alleen producten met de hoogste certificeringsnormen krijgen van ons als vergelijker het duurzame label. Dat is groene stroom opgewekt in Nederland, zoals windenergie, én C02-gecompenseerd gas, of een vergelijkbare certificering. Stap over en bespaar honderden euro’s!

  duurzame energie

  Stap 2: Vergelijk duurzame energiecontracten

  De goedkoopste energieleverancier die duurzame energie aanbiedt, staat nu bovenaan. Per leverancier zie je de hoogte van de loyaliteitsbonus, de besparing per maand en jaar, het soort duurzame energie dat ze aanbieden en of het een vast, variabel of dynamisch contract betreft. Je kunt deze duurzame contracten nu met elkaar vergelijken.

  duurzame energie

  Stap 3: Heb je ook zonnepanelen?

  Wek je thuis al duurzame energie op met zonnepanelen? Houd tijdens het vergelijken ook rekening met de terugleververgoeding, de manier van salderen en de vaste terugleverkosten. Zo vind je de beste energieleverancier met zonnepanelen.

  duurzame energie

  Stap 4: Stap over naar duurzame energie

  Heb je het energiecontract gevonden dat bij je past? Stap dan gelijk over naar duurzame energie. Door over te stappen kan je ook flink besparen op je energierekening. Klik op aanvragen, vul de gevraagde gegevens in en controleer alles nog een keer. Zorg dat de einddatum van je huidige contract goed staat. Je kunt nu overstappen!

  duurzame energie

  Stap 5: Je hebt een duurzaam energiecontract gevonden

  We sturen je gelijk een samenvatting van de aanvraag en binnen enkele dagen ontvang je het officiële contract van je nieuwe duurzame leverancier. Je hoeft je huidige energiecontract niet zelf op te zeggen, dat doet jouw nieuwe leverancier voor je.

  Veelgestelde vragen

   Is overstappen naar duurzame energie gratis?

   Ja, via Overstappen.nl is overstappen naar een nieuwe energieleverancier gratis. Wij verzorgen kosteloos je overstap naar een nieuwe energieleverancier. Bij ons vergelijk je gemakkelijk en snel energietarieven van alle leveranciers in Nederland. Kijk altijd naar de einddatum van je contract, zo voorkom je een hoge opzegboete.

   Hoe weet ik zeker dat ik groene stroom afneem bij mijn energieleverancier??

   Wil je weten of de energie die jij afneemt ook echt groen is? Kijk dan op het stroometiket van je energieleverancier. Op het stroometiket staat de samenstelling van de energie die jij thuis krijgt precies omschreven.

   Hoe vind ik een energiecontract met duurzame energie?

   In onze energievergelijker! Duurzame energie vergelijken werkt precies hetzelfde als het vergelijken van andere energiecontracten. Vink in onze vergelijker aan dat je op zoek bent naar duurzame energie en we laten je alleen contracten met een hoge duurzaamheidscertificering zien.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten