Goedkoopste energieleverancier 2024 l Goedkope energie

Goedkoopste energieleverancier

Via ons is overstappen een fluitje van een cent met onze gratis overstapservice.
Vergelijk energieleveranciers
Onze klanten zeggen:

Op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? Wat voor jou de energieleverancier is met de goedkoopste energie ligt aan jouw persoonlijke situatie. Op deze pagina leggen we je alles uit over de energieleveranciers die op dit moment het goedkoopste zijn en hoe je zelf kunt vinden wie voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

Snel navigeren naar


ONZE BESTE ENERGIEDEALS

5 goedkoopste energieleveranciers 2024

Dit is een actueel overzicht van de 5 goedkoopste deals met een vast energiecontract. Welk contract voor jou het goedkoopste is, hangt af van je energieverbruik en adres. Vul jouw persoonlijke gegevens in en zie direct welke leverancier het beste aanbod heeft voor jou.

beweeg de tabel van links naar rechts
#LeverancierLooptijdStroomtariefGastariefKorting
1.Innova Energie1 jaar€ 0,2815€ 1,2699€ 490,-
2.OXXIO1 jaar€ 0,2525€ 1,2530€ 380,-
3.Powerpeers1 jaar€ 0,2390€ 1,2664€ 390,-
4.Gewoon Energie1 jaar€ 0,2815€ 1,2699€ 460,-
5.Vattenfall1 jaar€ 0,2311€ 1,2208€ 315,-

Laatste update: 20-07-2024

5 goedkoopste dynamische energieleveranciers

De 5 goedkoopste deals met een dynamisch energiecontract.

beweeg de tabel van links naar rechts
EnergieleverancierVastrecht stroomOpslag stroomVastrecht gasOpslag gasKorting*
Frank Energie€ 7,00 / maand€ 0,01815 / kWh€ 7,00 / maand€ 0,07986 / m3€ 190,-
Next Energy€ 5,99 / maand€ 0,0199 / kWh€ 5,99 / maand€ 0,059 / m3€ 155,-
Vrijopnaam€ 5,99 / maand€ 0,01997 / kWh€ 5,99 / maand€ 0,07986 / m3
Tibber€ 5,99 / maand€ 0,0212 / kWh€ 5,99 / maand€ 0,08511 / m3
Zonneplan€ 6,25 / maand€ 0,02000 / kWh€ 6,25 / maand€ 0,08000 / m3

Laatste update:

Je kunt weer profiteren van goedkope energieprijzen

De energieprijzen staan momenteel op een laag punt en leveranciers hebben scherpe aanbiedingen voor nieuwe klanten. Profiteer van lage actietarieven en hoge kortingen bij een vast energiecontract. In onze energievergelijker zie je binnen 1 minuut wie de goedkoopste energieleverancier voor jouw huishouden is. Je kunt daardoor tot wel €900 per jaar besparen! Voor huishoudens met zonnepanelen hebben leveranciers meestal een ander aanbod. Bekijk het advies van onze energie-expert of lees meer informatie over energie vergelijken met zonnepanelen.

goedkope energieprijzen

Waarom kiezen voor Overstappen.nl

Energie expert

Al 14 jaar dé energie-expert

Al 14 jaar zijn wij dé expert op het gebied van energie. Door onze jarenlange ervaring en kennis voorzien wij jou van de beste informatie en advies.

Aanbod

Meest complete aanbod

Vergelijk meer dan 20 verschillende energieleveranciers en meer dan 55 contracten. Wij bieden het grootste aanbod in de Nederlandse markt van energie vergelijken.

Klantbeoordeling

Beoordeeld met een 9

Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na de overstap. Daarom zijn wij beoordeeld met gemiddeld een 9. Ruim 1 miljoen overstappers gingen je voor.

Tip van Tom: vind de goedkoopste energieleverancier

Ben jij op zoek naar de goedkoopste energieleverancier? Je hoeft niet verder te zoeken, want Overstappen.nl heeft voor jou de beste deal.

“Ik kan je aanraden om tijdens het vergelijken niet alleen naar de korting te kijken. Leveranciers kunnen namelijk met gunstige tarieven zonder korting een betere jaarprijs aanbieden dan slechte tarieven met een hoge korting. Het gaat om de netto jaarprijs.”

Tom Schlagwein,
Energie-expert

Energie-expert Tom Schlagwein

23 leveranciers

Goedkoopste energieleverancier Nederland


Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Je kunt de goedkoopste energie voor jouw situatie het beste vinden door een vergelijking te maken. De goedkoopste leverancier voor jou staat altijd bovenaan in onze energievergelijker. Om de goedkoopste energieleverancier te vinden kun je het beste kijken naar de netto jaarprijs. Hierin hebben wij alle tarieven inclusief de korting al meegenomen. Wie de goedkoopste energieleverancier voor jou is, hangt af van jouw verbruik en van het soort contract dat je kiest.

Dynamisch contract

De kosten van een dynamisch energiecontract hangen af van de fluctuaties in vraag en aanbod op de spotmarkt. Dit betekent dat de prijs van elektriciteit elk uur kan variëren, terwijl de gasprijs dagelijks verandert. Met dit contract kun je inspelen op jouw energieverbruik en op het goedkoopste moment energie verbruiken.

Variabel contract

Kies je voor een variabel tarief? Dan zit je nergens aan vast, maar de tarieven kunnen wel dalen of stijgen gedurende je contract. In Nederland wijzigen de variabele energietarieven meestal 2 keer per jaar en bij sommige leveranciers wijzigen deze maandelijks. Zodra de tarieven dalen, dalen de tarieven in jouw contract mee.

Vast contract

Ga je voor een 1-jarig energiecontract? Dan kun je jaarlijks overstappen van energieleverancier en profiteren van een welkomstkorting of loyaliteitsbonus. Met een vast tarief weet je waar je aan toe bent, het vaste tarief blijft hetzelfde gedurende de contractduur.

Energiecontract
  • voordeel

    Eerlijk en persoonlijk advies

  • voordeel

    Altijd de beste deals

  • voordeel

    Kleine moeite, grote besparing

Vergelijk nu

Goedkoopste energieleverancier met zonnepanelen

Heb je zonnepanelen? Dan verandert de manier waarop je het aanbod van verschillende energieleveranciers vergelijkt. Wat voor jou de goedkoopste energieleverancier met zonnepanelen is, hangt af van een aantal factoren. Zo houd je niet alleen rekening met de energietarieven, ook is het belangrijk te kijken naar de terugleververgoeding, de vaste terugleverkosten en de manier van salderen. In onze vergelijker houden wij rekening met al deze factoren. De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie staat bovenaan de vergelijker.

Vul onze energievergelijker in en vind de goedkoopste en de beste energieleverancier met zonnepanelen.

goedkoopste-energieleverancier-zonnepanelen

In 4 stappen de goedkoopste energie:

Waar moet je nou op letten als je de voordeligste energieleverancier zoekt? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

goedkoopste energieleverancier stap 1: vul je energieverbruik in

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul je postcode, huisnummer, huidige leverancier, energieverbruik per jaar en je eventuele opwekking in. Weet je je jaarverbruik niet? Geen probleem, we helpen je met het maken van een schatting. We geven je advies op maat. Daarna kun je je voorkeuren verder filteren in de vergelijker. Bijvoorbeeld of je een vast of variabel contract zoekt en of je een energiecontract wil met duurzame energie.

goedkoopste energieleveranciers vergelijken

Stap 2: Vergelijk de goedkoopste energieleveranicers

De goedkoopste energieleveranciers staan nu bovenaan op basis van jouw gegevens. Per leverancier zie je de hoogte van de loyaliteitsbonus/welkomstkorting, de besparing per jaar en het maand- of jaarbedrag. Het maand- en jaarbedrag is weergeven inclusief eventuele korting. Je ziet nu makkelijk welke energieleverancier voor jou het goedkoopste is.

goedkoopste energieleveranciers vergelijken

Stap 3: Stap over naar de goedkoopste energieleverancier

Je hebt de goedkoopste energieleverancier gevonden. Heb je een keuze gemaakt? Stap dan gelijk over en bespaar op je energierekening. Kies de goedkoopste energieleverancier en klik op aanvragen. Controleer de kosten en vul je gegevens goed in. Zorg dat je de einddatum van je huidige contract goed invult. Overstappen maar!

goedkoopste energieleverancier

Stap 4: Je hebt de goedkoopste leverancier gevonden.

We sturen je gelijk een samenvatting van de aanvraag en binnen enkele dagen ontvang je het officiële contract van je nieuwe goedkope leverancier. Je hoeft je huidige energiecontract niet zelf op te zeggen, dat doet jouw nieuwe leverancier voor je. Zo alles is geregeld, het besparen kan beginnen.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Ja, via Overstappen.nl is overstappen naar een nieuwe energieleverancier gratis. Wij verzorgen kosteloos je overstap naar een nieuwe energieleverancier. Bij ons vergelijk je gemakkelijk en snel energietarieven van alle leveranciers in Nederland. Kijk altijd naar de einddatum van je contract, zo voorkom je een hoge opzegboete.

Je kunt makkelijk de goedkoopste energieleveranciers met elkaar vergelijken in onze energievergelijker. Volg het stappenplan op deze pagina en je vindt snel de goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie.

Ja, alle prijzen die op de website worden weergegeven, zijn totaalprijzen. De prijzen zijn inclusief btw, leveringskosten en netbeheerkosten, zoals meterhuur en transportkosten. De korting is ook verrekend in het totale jaar- en maandbedrag. Het uiteindelijke bedrag dat je jaarlijks aan energie betaalt, hangt af van het daadwerkelijke verbruik. Elk jaar krijg je een jaarafrekening. Hierop worden de betaalde voorschotbedragen verrekend met je daadwerkelijke energieverbruik en -kosten.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 
Gecontroleerd door
Tom Schlagwein - Energie-expert
Tom Schlagwein
Energie-expert
10 minuten 18-07-2024

Over onze expert

Sinds 2019 is Tom Schlagwein onderdeel van de Kizi familie. Eerst als tarievenspecialist en sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot dé energie-expert van Overstappen.nl. Hij voorziet Overstappers van onafhankelijk advies voor hun energiecontract en houd je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de energiemarkt. Tom wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf en Metro en is ook op tv geweest bij programma’s zoals Kassa. Daarnaast presenteert Tom ons Energiejournaal waarin hij uitleg geeft over de huidige situatie op de energiemarkt.