Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Goedkoopste energieleverancier

Vergelijk energieleveranciers

1
2
Kies je huidige leverancier Kies je huidige leverancier

Wij vergelijken de volgende leveranciers

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.5
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1057 reviews
11 dagen geleden
 
Altijd makkelijk overstappen en een tijdige herinnering.
13 dagen geleden
 
Top geregeld!

Overstappen loont

103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor
Bespaar jaarlijks tot €450,- op je energierekening
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:

Zojuist via ons overgestapt

Goedkoopste energieleverancier

Wat is de goedkoopste energieleverancier van Nederland? De goedkoopste energieleverancier bestaat niet. Wie dat is, wisselt dagelijks en is ook nog eens afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. Bij Overstappen.nl vind je binnen 5 minuten de goedkoopste voor jouw situatie.

De goedkoopste energieleverancier van dit moment

Dit is de huidige top 5 van goedkoopste energieleveranciers. Om erachter te komen wie voor jou de goedkoopste is kun je het beste een vergelijking maken. De top 5 is namelijk samengesteld op basis van standaardverbruik en is niet gefilterd op bijvoorbeeld duurzaamheid of looptijd. Met een vergelijking zie je razendsnel welke leverancier de beste deal heeft voor jouw verbruik en voorkeuren.


Laatste update: 21-03-2018 09:25
Prijzen obv gemiddeld verbruik (ACM). Vergelijk om jouw beste deal te zien

Wat is de de goedkoopste energieleverancier?

Wie de goedkoopste energieleverancier is voor jouw persoonlijke situatie is afhankelijk van een aantal factoren. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

goedkoopste energieleverancier

Wisselende tarieven

De tarieven die leveranciers rekenen voor je verbruik wisselen regelmatig. Prijsfluctuaties op de olie- en gasmarkt dwingen leveranciers de tarieven aan te passen op de geldende marktprijzen. Sommige leveranciers bieden daarnaast speciale actietarieven aan voor nieuwe klanten. De goedkoopste energieleverancier kan dus iedere dag een ander zijn.

goedkoopste energieleverancier

Welkomstkortingen

De concurrentie op de energiemarkt is enorm. Vooral op vergelijkingswebsites zoals Overstappen.nl moeten de leveranciers openlijk de strijd aangaan om jou als klant binnen te halen. Dat doen ze bijvoorbeeld door het aanbieden van welkomstkortingen. Ga dus op zoek naar goedkoopste energieleverancier en profiteer! 😉

goedkoopste energieleverancier

Je woonsituatie

Waar je woont, in wat voor huis en met hoeveel mensen bepaalt in grote mate wat je voor je energie betaalt. Zo verschillende de netbeheerkosten per regio, maar bijvoorbeeld ook de gastarieven. Als je met vijf personen in een vrijstaand huis woont verbruik je daarnaast natuurlijk een een stuk meer dan in je eentje in een appartement. De ene leverancier biedt lagere tarieven bij kleinverbruik en de ander juist bij grootverbruik. De optelsom van dit alles bepaalt wat voor jou de goedkoopste energieleverancier is.

goedkoopste energieleverancier

Jouw persoonlijke wensen

Naast een goede prijs zijn er nog wel een aantal zaken die je kunt verwachten van je energieleverancier. Steeds meer mensen vinden bijvoorbeeld de duurzame energie van de leverancier zelf, belangrijk. Daarnaast kun je bijvoorbeeld kiezen voor zekerheid met een meerjarig contract of juist gaan voor ieder jaar overstappen en besparen met een 1-jarig contract. En wil je het hele jaar hetzelfde tarief betalen of variabele tarieven? Ga in ieder geval voor de goedkoopste energieleverancier en maak je keuze. 🙂

De goedkoopste energieleverancier vind je op Overstappen.nl

Er komt dus best een hoop kijken bij het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Gelukkig hebben wij het heel gemakkelijk voor je gemaakt. 🙂 Met onze vergelijker kun je op basis van jouw adres en verbruik precies zien wie de beste deal in huis heeft. Met de filters kun je ook nog aangeven wat je belangrijk vindt aan je energiecontract. Het kost je hooguit 5 minuten en je bespaart zo €350 per jaar. Samen met het ACM proberen wij de consumenten niet meer te laten betalen dan nodig is.

✓ Je bespaart gemiddeld €350,- per jaar – ieder jaar opnieuw
✓ Klanten beoordelen ons met een 8.7 – o.b.v. meer dan 900 recensies
✓ Overstappen is snel en gemakkelijk – alles wordt voor je geregeld

Energie vergelijken

Onze klanten over ons

"Ik ben 2 maanden geleden overgestapt naar een andere energieleverancier. De overstap was eigenlijk binnen no-time geregeld. Ik kreeg een bevestiging per mail en de rest ging allemaal vanzelf. De contracten sloten goed op elkaar aan. Ik zat al een tijd bij dezelfde energieleverancier en ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht om over te stappen naar een andere leverancier. Waarom zou je overstappen als je geen problemen hebt? Maar toen ik mijn gegevens had ingevuld in de vergelijker en zag wat ik kon besparen was dat zeker wel de moeite waard! Ik bespaar nu rond de € 240 per jaar. Het is jammer dat je als vaste klant niet wordt beloond door je leverancier. Dan maar overstappen elk jaar!"

T.A.Ravensbergen

"De goedkoopste energieleverancier vinden is heel makkelijk via Overstappen.nl. Ik ben overgestapt naar BudgetEnergie. Dit is de goedkoopste energiemaatschappij. Ik kreeg een duidelijk overzicht met de beste deal te zien. Het online overstappen is in een aantal minuten gebeurd. Ik had zelfs binnen een kwartier al een bevestiging in mijn mailbox van BudgetEnergie. Ik heb gelijk mijn zus over laten stappen zodat zij ook eens een extraatje heeft."

E.Trap

Hulp nodig?

Kom je er niet helemaal uit? Of heb je bijzondere wensen? Neem vooral contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers staan met hun 10 jaar ervaring voor je klaar om al je vragen beantwoorden en je te helpen in je zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier.

Tel.: 020 - 760 42 42