Energie vergelijken met zonnepanelen

Vergelijk energieleveranciers

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3154 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 uur geleden
  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam

  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam. Makkelijk te bereiken

  I Haas
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 uur geleden
  Erg toegankelijk

  Fijne en overzichtelijke site, snel geregeld!

  Onbekend
  Star on Star on Star on Star on Star off
  8 uur geleden
  Duidelijke website

  Duidelijke website. Eenvoudig te doen.

  Peter Verhagen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3154 reviews

  Als je zonnepanelen hebt, verandert de manier waarop je het aanbod van energieleveranciers vergelijkt, vooral vanwege de teruglevering van stroom. De 100% onafhankelijke vergelijker van Overstappen.nl helpt je bij het maken van de keuze voor een energieleverancier die het best bij jouw situatie past. Hieronder lees je alles wat je moet weten en waar je op moet letten.

  Snel navigeren naar

  Hoe vergelijk je energie met zonnepanelen?

  Het grootste verschil in energie met zonnepanelen vergelijken bij de verschillende energieleveranciers, zit dus in het feit dat je ook met teruglevering van stroom te maken hebt. Wat de beste energieleverancier voor zonnepanelen is, hangt af van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren. Met zonnepanelen vergelijk je energiecontract niet alleen op basis van de tarieven, maar ook op basis van de terugleververgoeding, saldeerwijze en vaste terugleverkosten.

  Energie vergelijken met zonnepanelen

  Energie vergelijken met zonnepanelen loont

  • overstappen energie

   Bespaar tot € 600

   Al 13 jaar de beste energievergelijker. Door onze exclusieve deals kan je tot € 600 besparen op je energierekening. Bekijk je besparing en stap over.

  • energie 100% onafhankelijk

   100% onafhankelijk

   Vergelijk 100% onafhankelijk alle energieleveranciers. Het maakt ons niet uit voor welke leverancier je kiest.

  • overstappen energieleverancier

   Onze klanten geven ons een 9

   Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na je overstap. Klanten waarderen ons het meest om de vlekkeloze overstap.

  Het eerste waar je naar kijkt

  Energietarieven

  Als eerste kijk je naar de energietarieven , deze verwijzen naar de kosten die je betaalt voor je energieverbruik, uitgedrukt in een bepaald bedrag per kilowattuur (kWh) voor elektriciteit en per kubieke meter (m³) voor gas. Deze tarieven worden vastgesteld door energieleveranciers. Er wordt onderscheid gemaakt in:

  • Vaste tarieven: hierbij betaal je een vastgesteld bedrag per kWh of m³ gedurende de hele contractperiode, ongeacht de schommelingen op de energiemarkt.
  • Variabele tarieven: deze kunnen gedurende de contractperiode veranderen, meestal twee keer per jaar, afhankelijk van de ontwikkelingen op de energiemarkt.
  • Dynamische tarieven: deze tarieven veranderen voor stroom per uur en voor gas per dag. Ze worden per dag bepaald door de huidige tarieven van de energiemarkt.
  • Daltarief en normaaltarief (piek- en daltarief): bij een dubbele meter betaal je ‘s nachts, in het weekend en op bepaalde feestdagen een lager tarief (daltarief) voor je stroom dan overdag (normaaltarief).

  Voor eigenaren van zonnepanelen zijn er nog andere tarieven, namelijk:

  • Teruglevertarieven: dit zijn de tarieven die je ontvangt voor de stroom die je met bijvoorbeeld zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net. In sommige gevallen kan dit tarief gelijk zijn aan het tarief dat je betaalt voor je verbruik, maar dit is afhankelijk van de energieleverancier en het specifieke contract dat je hebt.
  Energietarieven zonnepanelen

  Zonnepanelen en een energiecontract

  “Voor zonnepanelen is het heel belangrijk om te kijken wat je jaarlijks verwacht op te wekken. Als je meer opwekt dan je verbruikt, dan geldt de terugleververgoeding. Deze vergoeding is heel erg verschillend tussen elke energieleverancier. Het kan daarom erg lonen om te vergelijken tussen leveranciers. Je kunt al je gegevens in de vergelijker invoeren, zodat er voor iedere persoonlijke situatie de beste deal naar voren komt. Zo weet je zeker dat je ook met je zonnepanelen altijd goed zit.”

  Tom Schlagwein,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom Schlagwein

  Het tweede waar je op kan letten

  Terugleververgoeding vs teruglevertarief

  De termen ‘terugleververgoeding’ en ‘teruglevertarief’ worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zijn subtiele verschillen. Heeft men het over teruglevertarief, dan gaat het over het verrekenen van je opgewekte stroom met je verbruikte stroom. Wordt er gesproken over een terugleververgoeding, dan gaat het over het compenseren van het overschot aan opgewekte stroom dat je aan het net teruglevert.

  tip

  Handig om te weten:

  Als je jouw opwekking bij ons in de vergelijker invult en je wekt meer op dan je verbruikt, dan krijg je automatisch de terugleververgoedingen van de energieleveranciers te zien. Weet je niet precies hoeveel je opwekt? Dan helpen wij je met het makken van een inschatting: je hoeft dan alleen het aantal zonnepanelen dat je bezit in te vullen.

  Stap over via Overstappen.nl

  • voordeel

   Eerlijk en persoonlijk advies

  • voordeel

   Altijd de beste deals

  • voordeel

   Kleine moeite, grote besparing

  Vergelijk nu

  Energie vergelijken met zonnepanelen

  Het derde waar je naar kan kijken

  Salderen en saldeerwijze

  Daarna is het handig om te kijken naar de manier van salderen. Check welke energieleverancier een gunstige salderingsregeling heeft, want de saldeerwijze van energieleveranciers verschilt. Salderen is het verrekenen van de stroom die je opwekt met de stroom die je verbruikt. Energieleveranciers zijn verplicht te salderen. Overigens is er vanuit de overheid een plan ingediend om het salderen af te schaffen. Je mag dan niet meer de stroom die je opwekt, verrekenen met de stroom die je verbruikt, maar krijgt over alle teruggeleverde stroom een terugleververgoeding. Lees hier alles wat je moet weten over de afbouw van de salderingsregeling.

  Je energiemeter speelt een rol in het salderen. Heb je een enkele meter, dan is de berekening snel gemaakt. Maar heb je een dubbele of slimme meter, dan hanteren leveranciers uiteenlopende methoden voor verrekening.

  terugleververgoeding

  Vaste terugleveringskosten

  Op dit moment is Vandebron de enige energieleverancier die vaste terugleveringskosten in rekening brengt. Dit zijn kosten die je als zonnepaneeleigenaar betaalt voor het terugleveren van energie aan het net.
  Het is daarom belangrijk om in de vergelijking van energieleveranciers goed op of er vaste kosten zijn verbonden aan het terugleveren van stroom. Dit om onaangename verrassingen op je jaarrekening te voorkomen.

  Vaste terugleverkosten

  Beste energieleverancier zonnepanelen

  Wat is de beste energieleverancier met zonnepanelen? De beste energieleverancier als je zonnepanelen hebt, hangt af van verschillende factoren. Bij het vergelijken van energieleveranciers met zonnepanelen is het belangrijk om niet alleen naar de energietarieven te kijken, maar ook naar de terugleververgoeding, de manier van salderen en de vaste terugleverkosten. Het doel is vaak om de investering in de zonnepanelen zo snel mogelijk terug te verdienen. In onze vergelijker houden we rekening met al deze factoren. Vul de vergelijker in en vind de beste energieleverancier met zonnepanelen voor jouw situatie.

  beste energieleverancier zonnepanelen

  Hoe stap ik over van energie?

  Als je wilt overstappen naar een dynamisch energiecontract, vraag je je misschien af hoe dat in zijn werking gaat. Dit hebben wij voor je op een rijtje gezet. Overstappen van energie in 4 simpele stappen:

  Stap 1: Onderzoek je huidige contract

  Stap 1: Onderzoek je huidige contract

  Voor je overstapt, is het belangrijk om je huidige energiecontract goed te bekijken. Zijn er opzegvergoedingen of -termijnen waar je rekening mee moet houden? Zo ja, weeg dan de voordelen van het vroegtijdig beëindigen van je contract af tegen eventuele boetes of kosten.

  Stap 2: Dynamische energietarieven vergelijken

  Stap 2: Energie vergelijken met zonnepanelen

  In onze vergelijker kan je aangeven of je zonnepanelen hebt en hoeveel je daarmee opwekt. Wek je meer op dan je gebruikt? Dan zie je ook direct de terugleververgoeding van de energieleverancier.

  Stap 3: Overstappen Energie

  Stap 3: Kies jouw contract

  Klik op de knop ”begin je aanvraag”, controleer de kosten en vul je gegevens in. Hierbij is het belangrijk dat je je einddatum van je huidige contract juist invult. Overstappen van leverancier is zo gedaan!

  Tip: Kies voor een leverancier waarbij je je termijnbedrag makkelijk kunt aanpassen. Met zonnepanelen kan je stroomverbruik namelijk flink schommelen, waardoor je maandelijks te betalen bedrag verandert.

  Stap 4: Overstappen van energieleverancier

  Stap 4: Relax en bespaar

  We sturen je gelijk een samenvatting van de aanvraag. Binnen enkele dagen ontvang je het officiële contract van je nieuwe leverancier. Deze zegt vervolgens je lopende contract op. Tijdens je overstap blijf je gewoon stroom en gas ontvangen. Het duurt gemiddeld 6-8 weken voordat je nieuwe leverancier gaat leveren.

  Veelgestelde vragen

   Hoe kan ik energie vergelijken met zonnepanelen?

   Om energie te vergelijken met zonnepanelen, moet je rekening houden met zowel je energieverbruik als de energie die je opwekt en teruglevert. In de 100% onafhankelijke vergelijker van Overstappen.nl kun je zowel je energieverbruik als de energie die je opwekt en teruglevert, invoeren. De vergelijker houdt rekening met terugleververgoedingen

   Welke energieleveranciers bieden speciale tarieven voor huishoudens met zonnepanelen?

   Verschillende energieleveranciers bieden verschillende terugleververgoedingen en salderingsregelingen. De vergelijker van Overstappen.nl geeft je inzicht in de beste deals.

   Wat zijn de voordelen van het vergelijken van energiecontracten?

   Door energiecontracten te vergelijken, kun je zorgen voor een lagere energierekening, betere voorwaarden en een contract dat beter past bij jouw persoonlijke situatie. Je blijft op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen en kunt actief inspelen op prijswijzigingen in de markt.

   Hoe kan ik mijn energiekosten verlagen met zonnepanelen?

   Zonnepanelen helpen je energiekosten te verlagen door zelf stroom op te wekken, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet. Bovendien kun je overtollige energie terugleveren aan het net, waarvoor je vaak een terugleververgoeding krijgt. Optimaal gebruik van zonnepanelen, zoals door ze goed te onderhouden en ze op de juiste manier te positioneren, maximaliseert je besparingen.

   Zijn er subsidies beschikbaar voor huishoudens met zonnepanelen?

   De subsidieregeling voor eigenaren van zonnepanelen is afgeschaft. Wel wordt er vanuit de overheid de Energiebespaarlening aangeboden voor de aankoop en installatie van zonnepanelen.

  Meer informatie

  Energie vergelijker

  Wij helpen je met het vergelijken van verschillende energiecontracten en leggen uit hoe dit precies werkt.

  Energie vergelijker

  Energie contract

  Snel een energiecontract willen afsluiten of meer informatie over de opbouw? Wij leggen alles voor je uit.

  Energie contract

  Energie en verhuizen

  Ga jij verhuizen en heb je een energiecontract nodig, of heb je al een energiecontract? Wij leggen uit wat je kan doen en welke mogelijkheden er zijn als je verhuisd.

  Energie en verhuizen

  Gas en licht vergelijken

  Wil jij een contract voor gas en of licht apart? Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.

  Gas en licht vergelijken

  Energietarieven

  Wat zijn de huidige energietarieven hoe worden deze bepaald?

  Energietarieven

  Verwachting energie 2024

  Wat is onze verwachting van de energieprijzen in 2024. Op deze pagina lees je wat onze verwachting is en waarom.

  Verwachting energie 2024

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten