Energie vergelijken en direct besparen!

Vergelijk binnen 5 minuten ruim 38 energieleveranciers. Kies gegarandeerd de beste deal met onze 100% laagsteprijsgarantie en bespaar tot €450,- per jaar.
Vergelijk energie
100% Laagsteprijsgarantie

Energie vergelijken

Wil je graag energie vergelijken? Met onze energievergelijker zie jij binnen 5 minuten welke energieleveranciers de beste deals hebben voor jou. Omdat energiebedrijven bij ons openlijk met elkaar moeten concurreren, vind je hier exclusieve kortingen en tarieven. Daarmee bespaar je al snel €450,- per jaar op je energierekening!

Bovendien bieden wij jou de 100% Laagsteprijsgarantie. Vind je het energiecontract ergens anders goedkoper? Dan vergoeden wij het verschil.

100% laagsteprijsgarantie energiecontract

Energie vergelijken 2020

Laatste update: 03/08/2020

Energie vergelijken in 2020? In dit overzicht zie je de beste energiedeals. Stap je over, dan bespaar je gemiddeld € 450,- per jaar. De besparing is op basis van een gemiddeld verbruik van 3017 kWh en 1409 m3 met een energiecontract van 12 maanden. Vergelijk op basis van jouw energieverbruik om een persoonlijke aanbieding te krijgen.

Vergelijk energie

Hoe energie vergelijken?

Overstappen.nl helpt je graag bij het vergelijken van stroom en gas op basis van jouw energieverbruik. Tijdens de overstap zit je nooit zonder stroom of gas.

 1. Vul je postcode in
 2. Vertel ons hoeveel energie je gebruikt en wie je leverancier is
 3. Je ziet in één eenvoudig overzicht de beste en goedkoopste energieleverancier voor jouw energieverbruik
 4. Kies de beste deal
 5. Stap over

In een notendop alle voordelen:

voordelenJe stapt binnen 5 minuten gratis over

Gratis overstapservice: je hoeft niks meer te doen

Je hebt 14 dagen bedenktijd

100% laagsteprijsgarantie

Bij ons vergelijk je 38 energieleveranciers

Energieleveranciers vergelijken: de top 10

Overstappen.nl helpt jou graag met het vergelijken van energieleveranciers op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast kun je per energieleverancier de plus- en minpunten, klantbeoordeling en klantervaringen bekijken. Verder hebben we een top 10 voor je samengesteld met de meest gekozen energieleveranciers op Overstappen.nl. Deze top 10 bestaat uit een percentage en de klantbeoordeling.

EnergieleverancierOverstappers in 2020*Beoordeling**
1. Vattenfall17,91%7,2
2. Energiedirect11,85%7,7
3. Oxxio11,85%6,6
4. United Consumers8,72%7,5
5. Greenchoice8,45%8,4
6. BudgetEnergie8,00%7,2
7. Vandebron7,56%7,0
8. Eneco5,96%7,6
9. Innova4,91%7,0
10. FENOR4,56%5,5
Andere leveranciers11,53%

* Percentage: het percentage houdt in dat van al onze klanten die zijn overgestapt er bijvoorbeeld 17,91% voor Vattenfall (Nuon) hebben gekozen.
** Klantbeoordeling: dit is de beoordeling die onze klanten aan deze energieleverancier geven. Zij hebben de leveranciers beoordeeld met sterren ⭐⭐⭐⭐⭐op prijsinzichten, betaling, overstapproces, online hulp, klantenservice en duurzaamheid.

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

1871 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  2 uur geleden
  Alles is prima verlopen

  Alles is prima verlopen

  F van Essen
  Star on Star on Star on Star on Star off
  1 dag geleden
  zeer snel over gestapt

  zeer snel over gestapt

  H van Buiten
  Star on Star on Star on Star on Star off
  2 dagen geleden
  Ik ben heel tevreden over de manier…

  Ik ben heel tevreden over de manier waarop Overstappen de overgang naar een andere energieleverancier heeft geregeld. Overstappen ontzorgt!

  A. van den Berg
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  1871 reviews

  Waarom energie vergelijken?

  Als je altijd bij dezelfde leverancier blijft zitten, loop je ieder jaar weer honderden euro’s mis. Je gaat dan vanzelf meer betalen. Waarom? Omdat energieleveranciers vooral met elkaar concurreren om nieuwe klanten binnen te halen, maar niet om ze te houden. Daarom hebben ze vaak speciale acties en kortingen. Profiteer hiervan en betaal nooit te veel. Wil je weten hoeveel je op je energierekening kunt besparen? Maak dan direct een vergelijking.

  Vergelijk en bespaar

  waarom energie vergelijken

  icon

  103.598

  vergelijkers gingen je deze maand voor

  icon

  €450,-

  bespaar je jaarlijks op je energierekening

  icon

  9.0

  onze gemiddelde klantwaardering

  Bekijk je besparing

  Energieleveranciers vergelijken

  Sinds de privatisering van de energiemarkt is het aantal aanbieders van energie in Nederland gigantisch toegenomen. Dat maakt het nu juist zo lastig om erachter te komen wat de beste is. En dat is nu precies waarom wij bestaan. Wij vergelijken een groot deel van de energieleveranciers. Ook als je niet direct via ons een nieuw contract kunt afsluiten. Dat is wel zo eerlijk.

  Onafhankelijk energie vergelijken

  Wij zijn aan geen enkele leverancier gebonden of verbonden. We kunnen dan ook volledig transparant zijn over ons verdienmodel. De fee die we ontvangen is geen percentage van het contractbedrag en is bij elke leverancier hetzelfde. Of je nu naar Nuon, Oxxio of Greenchoice gaat, ons maakt het niet uit! Wij bieden je deals die het beste zijn voor jóu!

  Energieprijzen vergelijken

  Sinds de liberalisering in 2004 mogen energieleveranciers zelf de prijs bepalen voor gas en stroom. Daardoor bestaan er grote verschillen tussen de energieprijzen van alle energieleveranciers in Nederland. Door de energieprijzen van energie aanbieders te vergelijken, bespaar je flink op je energierekening. Gemiddeld besparen klanten 450,- euro per jaar als ze via ons overstappen. Energieprijzen zijn in onze vergelijker altijd up to date. Onze energiespecialisten onderhandelen dagelijks om voor jou de beste energiedeal te regelen.

  Energie vergelijken: waar moet je op letten?

  Waar moet je nou precies op letten bij het vergelijken van energie? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Vergelijk energie in 6 simpele stappen.

  Stap 1: kun je al overstappen?

  Geen zin om te lezen? Luister hier.
  De eerste stap is om te kijken of je al over kunt stappen. Pak daarom je huidige energiecontract erbij. Op je contract vind je terug of de looptijd van je contract verlopen is, of dat je een contract voor onbepaalde tijd hebt. In beide gevallen is je contract vrij opzegbaar en kun je meteen aan de slag met energie vergelijken.
  Is je contract nog niet verlopen? Dan kun je het beste wachten en 8 tot 6 weken voor het einde van je huidige contract energie vergelijken. Op die manier voorkom je een opzegboete en lopen je oude en nieuwe contract naadloos in elkaar over.

  Lees meer over wanneer je precies kunt overstappen.

  Energie vergelijken stap 1: kun je al overstappen?

  Stap 2: vul je energieverbruik in

  De tweede stap is het invullen van je energieverbruik. Op je jaarrekening staat je jaarlijkse energieverbruik: vul deze gegevens in in de energievergelijker voor de beste vergelijking. De ene energiemaatschappij is namelijk voordeliger bij een bepaald verbruik dan de andere.
  Weet je je energieverbruik niet? Dat is geen probleem! Op basis van je adres en gezinssamenstelling kunnen we een zeer goed schatting maken.

  Wil je hulp? Maak dan gebruik van onze gratis jaarafrekening check.

  Energie vergelijken stap 2: vul je energieverbruik in.

  Stap 3: huidige of nieuwe woning

  Wil je energie vergelijken voor je huidige of nieuwe woning?

  Energie vergelijken huidige woning

  Geef dan aan bij welke leverancier je nu zit. We laten dan alleen eventuele verlengingscontracten van die leverancier zien. Kortingen en actietarieven gelden namelijk alleen voor nieuwe klanten.

  Energie vergelijken nieuwe woning

  Ga je verhuizen en wil je energie vergelijken voor je nieuwe woning? Ook dat kan, mits je niet vastzit aan een contract. In dat geval kun je namelijk beter je huidige leverancier meeverhuizen. Als je een nieuwe leverancier op je nieuwe adres wilt, zeg dan zelf je huidige leverancier op en houd rekening met een opzegtermijn van 1 maand.

  Energie vergelijken stap 3: vergelijken voor je huidige of nieuwe woning?

  Stap 4: groene of grijze energie?

  De vierde stap is de keuze voor groene of grijze energie. Voor veel mensen wordt de herkomst van stroom en gas steeds belangrijker. Daarom kun je bij ons gemakkelijk filteren op groene en grijze energie. Kies je voor de optie ‘grijs’, dan zie je alleen deals van leveranciers die gebruikmaken van niet hernieuwbare grondstoffen zoals steenkool. Wil je dat jouw leverancier uitsluitend groene energie levert en een actieve bijdrage levert aan de ontwikkeling ervan? Ga dan voor groene stroom.

  Energie vergelijken stap 4: groene of grijze energie?

  Stap 5: Energietarieven vergelijken: vaste of variabele energietarieven?

  De vijfde stap is de keuze voor een energiecontract met vaste of variabele tarieven. Met variabele tarieven zit je nergens aan vast, maar houd er wel rekening mee dat deze tarieven twee keer per jaar wijzigen. Ook zijn contracten met variabele tarieven duurder. De beste deals krijg je dan ook door te kiezen voor vaste tarieven. Zo weet je duidelijk waar je aan toe bent gedurende de looptijd van je energiecontract. In onze energievergelijker kun je gemakkelijk energietarieven vergelijken: je kunt filteren op vaste en variabele energietarieven.

  Energie vergelijken stap 5: Energietarieven vergelijken: vaste of variabele energietarieven?

  Stap 6: energiecontract kiezen

  De laatste stap is het kiezen van een energiecontract. Als het goed is heb je nu alle factoren die voor jou belangrijk zijn op een rijtje. Het is dus hoog tijd om alles in te voeren in onze energievergelijker. Je ziet dan precies welke goedkoopste energieleverancier de beste deal heeft voor jouw situatie. Wij tonen de laagste jaarprijzen: deze zijn vaak het laagst vanwege een welkomstkorting die aan het einde van je contract wordt uitbetaald. Meteen een lager maandbedrag? Ga dan voor een contract met actietarieven.

  Energie vergelijken stap 6: Stap 6: energiecontract kiezen.

  Onze tip: vergelijk ieder jaar opnieuw

  Om zo min mogelijk te betalen voor je energie, kun je het beste ieder jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier kiezen. Dan profiteer je namelijk iedere keer van de welkomstkorting en betaal je nooit te veel. Bij ons ben je altijd welkom als je energie wilt vergelijken!

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
  • chat
   020 – 760 42 42
   Binnen: 1 min
  • chat
   06 – 23 70 99 84
   Binnen: 15 min
  • chat
   service@overstappen.nl
   Binnen: 2 uur
  • chat
   Begin chat
   Binnen: 4 min