Energie vergelijken?

Vergelijk binnen 5 minuten ruim 38 energieleveranciers in onze energievergelijker. Kies de beste deal en stap direct over.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vergelijk energie
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

2233 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Zonder problemen en vlot geregeld.

  Zonder problemen en vlot geregeld.

  Berend Ziengs
  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 dagen geleden
  Overstappen zonder gedoe

  Overstappen ging heel soepel zonder gedoe alles top geregeld! Zeker een aanrader !!

  Gertjan Roza
  Star on Star on Star on Star on Star on
  8 dagen geleden
  Ik ben heel erg tevreden service en de…b

  Ik ben heel erg tevreden service en de verzekering gaat en hoe laat het even zien Ik heb genoeg geen ervaring met jullie verzekering we gaan zien in de toekomst

  Yassr Douhou
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  2233 reviews

  Waarom energie vergelijken?

  Betaal minder voor je energierekening
  Als je altijd bij dezelfde energieleverancier blijft zitten, loop je ieder jaar weer honderden euro’s mis. Stap vandaag via onze energievergelijker over en bespaar op je energierekening.

  Vind je beste energiedeal
  Er bestaat niet zoiets als de goedkoopste energieleverancier voor iedereen. Om de beste energiedeal voor jou te vinden is het belangrijk om gas en stroom te vergelijken op jouw postcode en energieverbruik. Vergelijk energie en bekijk je besparing direct.

  Let op! Vanwege de ontwikkelingen in de huidige energiemarkt zijn de energieprijzen enorm hoog. We raden je aan om nog even te wachten met overstappen, totdat de prijzen weer wat dalen.

  Voor meer uitleg over de huidige situatie, verwijzen wij je naar: Beperkte aanbod energieleveranciers.

  energie vergelijken
  Vergelijk energie

  Energie vergelijken loont

  • energie vergelijken

   Bespaar ieder jaar opnieuw

   Al 11 jaar de beste energievergelijker. Door onze exclusieve deals bespaar jij veel geld. Bekijk je besparing en stap binnen 5 minuten over.

  • energievergelijker 100% onafhankelijk

   100% onafhankelijk

   Vergelijk 100% onafhankelijk alle energieleveranciers. Het maakt ons niet uit voor welke leverancier je kiest.

  • energieleverancier vergelijken

   Onze klanten geven ons een 9.0

   Wij staan altijd voor onze klanten klaar. Voor, tijdens en na je overstap. Klanten waarderen ons het meest om de vlekkeloze overstap.

  Onze top 10 meest gekozen energieleveranciers

  Overstappen.nl helpt jou graag met het vergelijken van energieleveranciers op prijs, kwaliteit en duurzaamheid. Daarnaast kun je per leverancier de plus- en minpunten, klantbeoordeling en klantervaringen bekijken. Verder hebben we een top 10 voor je samengesteld met de meest gekozen leveranciers op Overstappen.nl. Deze top 10 bestaat uit een percentage en de klantbeoordeling.

  Top 10EnergieleverancierOverstappers in 2020*Klantbeoordeling**
  1Greenchoice15%8,9
  2Energiedirect13%7,7
  3Vattenfall12%8,0
  4United Consumers10%7,3
  5Oxxio8%6,6
  6Eneco7%7,5
  7BudgetEnergie5%6,8
  8Innova4%6,4
  9Vandebron3%7,7
  10FENOR3%7,0
  Andere leveranciers

  * Percentage: het percentage houdt in dat van al onze klanten die zijn overgestapt er bijvoorbeeld 15% voor Greenchoice hebben gekozen.
  ** Klantbeoordeling: dit is de beoordeling die onze klanten aan deze energieleverancier geven. Zij hebben de leveranciers beoordeeld met sterren ⭐⭐⭐⭐⭐. Zoals op prijsinzichten, betaling, overstapproces, online hulp, klantenservice en duurzaamheid.

  Laatste update:

  De meest complete energievergelijker

  Energievergelijker

  In onze energievergelijker vergelijk je gemakkelijk energie. Vul je postcode, huidige leverancier, energieverbruik en eventueel het aantal zonnepanelen in. Daarnaast kun je je voorkeuren aangeven in de vergelijker. Je kunt filteren op:

  1. Looptijd:
  2. De duur van het energiecontract (1, 2, 3, 4, 5 jaar of variabel).

  3. Vrij opzegbaar:
  4. Ja, nee of geen voorkeur.

  5. Duurzaamheid:
  6. Toon wel of geen duurzame producten.

  7. Energietarief:
  8. Vast, variabel of geen voorkeur.

  9. Energieleverancier:
  10. Budget Energie, DELTA Energie, ENGIE, Eneco, Enstroga, Fenor, Green NL, Greenchoice, Innova Energie, NLE Energie, NeoSmart Energie, NoordEnergie, OXXIO, PowerPeers, Pure Energie, Samen Om, UnitedConsumers Energie, Vandebron, Vrijopnaam of Welkom Energie.

  Na het invullen van je gegevens en voorkeuren, zie je in één eenvoudig overzicht de beste en goedkoopste energieleverancier voor jouw energieverbruik.

  energievergelijker
  Thuiswinkel Waarborg 2021

  Beste energievergelijker

  Je kunt ieder jaar besparen op je energie en gas door over te stappen naar een andere leverancier met een voordeliger tarief. We helpen jou om de energieprijzen te vergelijken van alle energieleveranciers in Nederland, zodat jij de goedkoopste energiedeal krijgt.

  In slechts 5 minuten heb jij een goedkoper energiecontract. Je hoeft alleen maar een paar simpele vragen te beantwoorden. Daarna zie je in onze energievergelijker de tarieven en aanbiedingen van alle leveranciers. Verder laten we je per energiedeal ook zien of je kunt besparen. Zo kies jij gemakkelijk de beste deal voor jou. Maak direct een energievergelijking in de beste energievergelijker.

  Overstappen.nl is gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg.

  Thuiswinkel Waarborg 2021

  In 4 stappen energie vergelijken

  Waar moet je nou precies op letten bij het vergelijken van energie? Dit hebben wij voor je op een rijtje gezet. Vergelijk energie in 4 simpele stappen:

  Geen zin om te lezen? luister hier.

  Stap 1: energie vergelijken: vul je gegevens in

  Stap 1: Vul je gegevens in

  Bekijk binnen een paar minuten je persoonlijke energiedeal. Pak je jaarrekening erbij voor een nauwkeurig aanbod.

  Stap 2: energie vergelijken: vergelijk leveranciers

  Stap 2: Vergelijk leveranciers

  Je ziet in één eenvoudig overzicht de beste en goedkoopste leverancier voor jouw postcode en energieverbruik. Hierdoor kun je gemakkelijk geschikte energieleveranciers vergelijken en overstappen van energieleverancier.

  Stap 3: energie vergelijken: stap over

  Stap 3: Stap over

  We sturen je aanvraag door aan je nieuwe energieleverancier. Deze zegt vervolgens je lopende contract op. Tijdens de overstap blijf je gewoon stroom en gas ontvangen.

  Stap 4: energie vergelijken: relax en bespaar

  Stap 4: Relax en bespaar

  Dat is het! Je bent overgestapt. De gehele overstap is gemiddeld 6-8 weken geregeld.

  Wat heb je nodig?

  Je hebt 2 dingen nodig om een nauwkeurige vergelijking te maken:

  1. Een recente energierekening
  2. Jouw postcode

  Je kunt nog steeds gas en stroom vergelijken zonder je energierekening. Want we kunnen op basis van je adres en gezinssamenstelling een zeer goede schatting maken.

  energie leverancier vergelijken

  Energie vergelijken 2021

  1 logo

  Beoordeling

  7,7/10

  Besparing

  €0,00

  Per jaar

  €3.662,36

  2 logo

  Beoordeling

  8,6/10

  Besparing

  €0,00

  Per jaar

  €3.844,40

  3 logo

  Beoordeling

  7,3/10

  Besparing

  €0,00

  Per jaar

  €3.899,73

  Laatste update:

  Stap je over, dan kun je mogelijk besparen op je energierekening. De besparing is op basis van een gemiddeld verbruik van 2790 kWh en 1270 m3 (ACM). Vergelijk direct voor een aanbieding op maat.

  Vergelijk & bespaar

  Energieleverancier vergelijken

  Bij Overstappen.nl kun je contracten van een groot deel van de energieleveranciers vergelijken. Ook als je niet direct via ons een nieuw contract kunt afsluiten. Dat is wel zo eerlijk. In onze energievergelijker vergelijk je leveranciers daarom gemakkelijk op basis van prijs, prijs/kwaliteitverhouding en duurzaamheid. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stappen steeds meer mensen over van leverancier. Zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Vergelijk energieleveranciers en bespaar direct op je energierekening.

  Waarom leveranciers vergelijken?

  Als je nooit overstapt van energie aanbieder, loop je ieder jaar weer honderden euro’s mis. Je gaat dan vanzelf meer betalen. Waarom? Omdat energieleveranciers vooral met elkaar concurreren om nieuwe klanten binnen te halen, maar niet om ze te houden. Daarom hebben ze vaak speciale acties en kortingen. Profiteer hiervan en betaal nooit te veel. Wil je weten hoeveel je op je energierekening kunt besparen? Vergelijk energie en gas in onze energievergelijker.

  Energie vergelijken

  Met onze energievergelijker zie jij binnen 5 minuten welke energieleveranciers de beste deals hebben voor jou. Omdat energiebedrijven bij ons openlijk met elkaar moeten concurreren, vind je hier exclusieve kortingen en energietarieven.

  Let op! De energietarieven zijn op dit moment extreem hoog, waardoor een 1-jarig contract niet altijd de beste keuze is. Als je twijfelt over welk energiecontract je het beste kunt kiezen, raden we je aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij geven je een persoonlijk advies.

  Energietarieven vergelijken

  Welk energietarief kun je het beste kiezen? Je kunt kiezen voor een energiecontract met vaste of variabele energietarieven. Kies je voor een vast tarief? Dan weet je weet je waar je aan toe bent, want een vast tarief blijft gedurende de contractduur gelijk. Ook is een vast tarief vaak voordeliger. Kies je voor een variabel tarief? Dan zit je nergens aan vast, maar dan kunnen de tarieven wel dalen of stijgen gedurende je contract. In Nederland wijzigen de variabele energietarieven 2 keer per jaar: op 1 januari en 1 juli.

  Tip:
  Voorheen raadden we je altijd een 1-jarig contract met vaste tarieven aan, omdat dit bijna altijd goedkoper was. Dit advies geldt op dit moment echter niet, vanwege de huidige ontwikkelingen op de energiemarkt. Als je twijfelt over welke contract je moet afsluiten, kun je het beste even contact opnemen met onze klantenservice. Of lees hier meer over energietarieven vergelijken.

  Onafhankelijk energie vergelijken

  Overstappen.nl is een onafhankelijke energievergelijker. Dit betekent dat wij aan geen enkele leverancier gebonden of verbonden zijn. Hierdoor kunnen we ook volledig transparant zijn over ons verdienmodel. De fee die we ontvangen is géén percentage van het contractbedrag. Deze is bij elke leverancier hetzelfde.

  Of je nu naar Nuon, Oxxio of Greenchoice gaat, ons maakt het niet uit. Wij bieden je deals die het beste zijn voor jóu! Vergelijk energieleveranciers en kies de beste deal.

  Energieprijzen vergelijken

  Bij de keuze voor een energiecontract is het logisch om de energieprijzen te vergelijken. Hierdoor kun je namelijk  op je energierekening besparen. Stap gemakkelijk over via Overstappen.nl overstapt. Vergelijk energieprijzen in onze vergelijker en kies de beste energiedeal voor jou. Onze energiespecialisten onderhandelen dagelijks om voor jou de beste energiedeal te regelen. Sinds kort weten we ook al iets meer over de energieprijzen van 2021. Wat denk jij? Gaan ze stijgen of dalen?

  Prijsverschil tussen vaste en variabele tarieven

  Uit ons onderzoek blijkt dat een variabel energiecontract al jaren duurder is dan een vast contract. De resultaten kun je zien in onderstaande grafiek: prijsverschil tussen vaste en variabele energietarieven. In deze grafiek zie je het prijsverschil tussen een energiecontract met een vast en een variabel tarief op 2 momenten (1 januari en 1 juli) in 2017, 2018, 2019 en 2020. Hierdoor kun je duidelijk zien dat je met een energiecontract met vaste energietarieven goedkoper uit bent. Door te vergelijken weet je zeker dat je nooit een cent te veel betaalt.

  Let op! Door de huidige ontwikkelingen in de energiemarkt is een vast contract niet voor iedereen de beste keuze. 

  *Jaarprijs van het goedkoopste energiecontract op dat moment.
  **Het variabele tarief is berekend op basis van de variabele contracten van Eneco, Essent en Nuon.

  Gebruik deze html-code om bovenstaande afbeelding over te nemen:

  <iframe class="localfocusvisual" frameborder="0" style="width:100%;height:650px;overflow:hidden" src="https://localfocuswidgets.net/60ec277871623"></iframe>

  Gas en stroom vergelijken

  Gas en stroom vergelijken is heel eenvoudig via Overstappen.nl. Zo vergelijk je in een paar stappen, de belangrijkste energieleveranciers op prijs en kwaliteit. Daarna kies je welke gas en stroom leverancier je wilt en bevestig je je aanvraag. Als je overstapt, dan zegt je nieuwe leverancier je oude leverancier op. Wel zo makkelijk.

  Groene stroom

  Voor veel mensen wordt de herkomst van stroom en gas steeds belangrijker. Daarom kun je bij ons gemakkelijk filteren op duurzame energie. Kies je voor de optie ‘duurzaam’, dan zie je alleen deals van leveranciers die gebruikmaken van niet duurzame grondstoffen zoals waterkracht, windenergie, zonne-energie en biomassa. Bij de beoordeling van duurzame energieleveranciers werkt Overstappen.nl samen met WISE Nederland. Lees meer over groene stroom.

  Onze tip: vergelijk ieder jaar opnieuw

  Om zo min mogelijk te betalen voor je energie, kun je het beste ieder jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier kiezen. Dan profiteer je namelijk iedere keer van de welkomstkorting en betaal je nooit te veel. Bij ons ben je altijd welkom als je energie wilt vergelijken!

  Vergelijk energie

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
  • chat
   020 – 760 42 42
   Binnen: 1 min
  • chat
   +3197 – 01 42 02 32 1
   Binnen: 15 min
  • chat
   service@overstappen.nl
   Binnen: 2 uur
  • chat
   Begin chat
   Binnen: 4 min
   

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.