Vergelijk alle energieleveranciers

Vul je gegevens in en bespaar tot €450,- per jaar

Dubbele meter?
De beoordeling van Overstappen.nl door onze klanten:
Trustpilot

Energie vergelijken en direct besparen!

Energie vergelijken

Energie vergelijken? Op Overstappen.nl kun je gemakkelijk en snel energie vergelijken. Hier zie je binnen een paar minuten welke energieleveranciers je de voordeligste prijs voor energie kunnen bieden. Wij hebben dagelijks contact met energieleveranciers om onze overstappers de voordeligste energiecontracten te kunnen bieden. Door exclusieve kortingen bij Overstappen.nl kun je tot wel € 450 besparen. Start ook met vergelijken van energieaanbieders en aanbiedingen. Bespaar honderden euro’s per jaar!

 1. Kun je wel overstappen?
 2. Pak je jaarafrekening erbij
 3. Wil je groene of grijze energie?
 4. Switch of nieuwe woning?
 5. Wil je variabele of vaste tarieven
 6. Wie is voor mij de fijnste energieleverancier?

Een vraag?

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)

1. Kun je wel overstappen?

Controleer in je huidige energiecontract of persoonlijke omgeving bij de stroomleverancier of je kunt overstappen.
Heb je een contract voor onbepaalde tijd (zonder einddatum)? Dan kun je in principe elk moment via onze energievergelijker overstappen.*

Heb je een contract voor bepaalde tijd met einddatum?
Dan kun je het best 8 tot 6 weken voor de einddatum via onze energievergelijker een overstap aanvragen.

* Na de winter kiezen sommige huishoudens ervoor om het overstappen en beginnen met besparen uit te stellen. Dit in verband met de eindafrekening van de huidige leverancier.

2. Pak je jaarafrekening erbij

Op basis van je verbruik vindt de vergelijker de voordeligste energiedeals. Je kunt het best je verbruik zo precies mogelijk invullen. Heb je geen inzicht in je verbruik? Geef dan aan uit hoeveel personen je huishouden bestaat.Voorbeeld: Heb je een laag energieverbruik? Dan is een leverancier met een laag vastrecht (een vast bedrag aan administratiekosten), maar iets hogere energietarieven, voordelig voor jou.

3. Wil je groene of grijze energie?

In de vergelijker zie je of de leverancier grijze of groene energie (uitgesplitst in groene stroom en groen gas) aanbiedt. Groen gas is ‘groen’ omdat de leverancier de CO2-uitstoot ervan compenseert door te investeren in klimaatprojecten in het buitenland. Wat betreft groene stroom is er onderscheid in groene stroom uit Nederland of uit buitenland. Kies Hollandse groene stroom als je lokale energie-opwek-projecten wilt ondersteunen.

4. Switch of nieuwe woning?

Switch:  De energiedeals in de vergelijker zijn alleen voor nieuwe klanten. Daarom vragen we je om je huidige leverancier aan te vinken. De energiedeals van je huidige aanbieder worden dan niet in de vergelijker getoond. Of we tonen alleen de verlengingscontracten van de aanbieder.

Nieuwe woning: Als je verhuist, kun je je huidige leverancier meeverhuizen. Leveranciers leveren overal in Nederland. Zit je niet vast aan een contract voor bepaalde tijd? Dan kun je in je nieuwe woning een contract afsluiten bij een andere leverancier. Zeg dan wel zelf je huidige leverancier op en houd hierbij rekening met 1 maand opzegtermijn.

5. Wil je variabele of vaste tarieven?

Variabele tarieven gaan meestal samen met een maandelijks opzegbaar contract (voor onbepaalde tijd). Je zit dan nergens aan vast. Variabele tarieven kunnen 2 keer per jaar wijzigen. Echter, de scherpste energiedeals in de vergelijker hebben vaste tarieven in combinatie met een 1- of 3-jarig contract. Aan jou de keuze.

6. Wie is voor mij de fijnste energieleverancier?

In het vergelijkingsoverzicht zie je in een oogopslag de beste energiedeals. Desgewenst kun je de aanbiedingen filteren op ‘soort contract’, ‘variabele/vaste tarieven’ of ‘groene/grijze energie’. Wil je dat je maandbedrag omlaag gaat? Kies dan een energiedeal met vooral scherpe actietarieven voor gas en elektriciteit.
Wil je graag de voordeligste energiedeal? Meestal zijn dit de energiedeals die werken met een aantrekkelijke welkomstpremie.
Lees altijd goed de actievoorwaarden door. Kijk bijvoorbeeld wanneer de welkomstpremie uitbetaald wordt en of er aanvullende voorwaarden zijn.

                                                  Energie Checklist

Gratis overstapservice

Het vergelijken van energieprijzen is de eerste stap naar een lagere energierekening. Wanneer de keuze gemaakt is, kun je de aanvraag indienen. Je vult je gegevens in en ontvangt hierop een e-mail ter bevestiging. Overstappen.nl meldt je aan bij de nieuwe stroomleverancier. Je nieuw gekozen energieleverancier meldt je af bij de huidige leverancier. Ook regelt deze de overstap met de netbeheerder, je hoeft helemaal niets te doen. Let op: bij verhuizing dien je zelf je huidige leverancier op te zeggen.

Een bewuste keuze, voor jouw situatie

Overstappen.nl helpt je graag bij het vergelijken van energie! Dat doen wij door je over te laten stappen naar de beste deal. Want: woon je in een flat of heb je een groot landhuis? Stook je met CV of met een gaskachel? Wil je een vast- of variabel energietarief? Overstappen.nl denkt niet alleen mee, maar helpt ook met overstappen!

Klantenservice

Wil je overstappen? Energieleverancier op het oog? Het kan zijn dat je nog met vragen of twijfels zit. Schroom niet en neem contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden al je vragen. Desgewenst helpen zij mee bij het kiezen van de beste aanbieder voor je situatie en wensen.

Telefoonnummer: 020 - 760 42 42

14 dagen bedenktijd

Sluit je een nieuw energiecontract af via Overstappen.nl? Dan heb je altijd recht op 14 dagen bedenktijd. Je ontvangt schriftelijk of per e-mail een bevestiging van je overstap. Deze bevestiging ontvang je meestal 5-7 dagen na de aanvraag. Vanaf dagtekening van die bevestiging gelden er 14 dagen bedenktijd. Twijfel je toch nog? Dan mag je de overstap naar een nieuwe energieleverancier binnen deze 14 dagen nog annuleren en ervoor kiezen om bij je huidige leverancier te blijven.

Altijd elektriciteit en gas

Als je via Overstappen.nl overstapt naar een nieuwe energieleverancier, zul je altijd stroom en gas in de woning hebben. Een overstap naar een nieuwe leverancier is namelijk geheel administratief. De aansluitingen, leidingen en energiemeter blijven gewoon werken en niemand hoeft langs komen om hier een aanpassing aan te doen. Je nieuwe energieleverancier brengt je ervan op de hoogte wanneer zij zullen starten met de levering en wanneer je oude leverancier hiermee stopt.

Vergelijk energie makkelijk en snel

Het vergelijken van energie kost slechts enkele minuten. Je vult je gegevens in en maakt keuze uit bijvoorbeeld:

Vaste of variabele tarieven
Groene energie of grijs
Gewenste contractvorm
Vervolgens zie je een overzicht van de beste deals. Je gegevens kun je gemakkelijk achteraf aanpassen. Wil je alleen groene energie vergelijken? Ook dat is mogelijk!

Energieprijzen vergelijken wordt beloond

Door sterke concurrentie tussen energieleveranciers en de veranderlijke energieprijzen is het interessant om de gas- en elektriciteitstarieven te vergelijken. Energie-aanbiedingen vergelijken en overstappen van energieleverancier kan consumenten honderden euro’s te besparen op jaarbasis. Uit onderzoek van de NMa (2013) blijkt dat 56% van de huishoudens nog nooit is overgestapt van energieleverancier.

Waarom elektriciteit/stroom vergelijken?

De voornaamste reden om elektriciteit te vergelijken, is de prijs. In veel gevallen kun je veel geld besparen door over te stappen naar een nieuwe stroomleverancier. Daarnaast is het mogelijk om te vergelijken op punten die je belangrijk vindt. Geef bij de filteropties aan dat je bijvoorbeeld wilt vergelijken op groen gas en licht, op looptijd of vaste of variabele tarieven. Zodra je je voorkeuren hebt opgegeven, zie je de beste energiedeals op een rij. Is je huidige contract nog wel de beste keuze?

Hoe werkt energie vergelijken via Overstappen.nl?

Overstappen doe je binnen een paar minuten. Je vult je adresgegevens en persoonlijke jaarverbruik in. Bekijk het overzicht van de verschillende stroomleveranciers en filter op jouw wensen. Kies de leverancier en het product dat het beste bij jou past en het meest voordelig voor je is. Keuze gemaakt? Vul het aanvraagformulier in en het nieuwe contract wordt direct voor je aangevraagd. Je ontvangt van ons een samenvatting van je aanvraag per e-mail. Binnen 5-7 werkdagen ontvang je een bericht van je nieuwe leverancier.

Handige zoekfilters in de energievergelijker

Een energiecontract dat past bij jouw persoonlijke situatie en wensen kun je via Overstappen.nl eenvoudig kiezen. Door in de energievergelijker de filters aan te passen naar jouw wensen, krijg je een overzicht van de gewenste energiecontracten. De resultaten kun je sorteren op totaalprijs, groene of grijze energie of op looptijd. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen voor contracten met een duur van 1 jaar, meerdere jaren of voor onbepaalde tijd. Daarnaast kun je voor elektriciteit en gas apart kiezen voor een vast of variabel tarief.

Duurzame energie

Een van de filteropties in onze energievergelijker is de mate waarin de energie ‘groen’ is. In het overzicht van de beste energiecontracten, wordt de duurzaamheid van het contract weergegeven middels een boompje. Hoe groener het boompje in het overzicht is, hoe duurzamer het contract.

Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen thuis? Dan kan het zijn dat de opbrengst van je zonnepanelen je energieverbruik geheel of gedeeltelijk dekt. In dat geval kun je in onze vergelijker het overige energieverbruik, dat niet gedekt wordt, invullen. Wordt je gehele verbruik gedekt? Vul dan een zeer laag verbruik in (bijvoorbeeld 10 kwh). Dan worden overige kosten voor je energieaansluiting wel meegenomen, maar zijn er (bijna) geen leveringskosten.

Slimme thermostaat

Ben je benieuwd naar je eigen energieverbruik? Dan kan een slimme energiemeter een handige uitkomst bieden. Met een slimme thermostaat kun je jouw eigen verbruik in huis monitoren, ook op afstand. Deze thermostaten worden steeds vaker door energieleveranciers aangeboden bij een nieuw contract. Bij de Nederlandse Energie Maatschappij ontvang je de slimme thermostaat Anna en bij Eneco ontvang je de slimme thermostaat Toon als je een 4-jarig contract aanvraagt.

Samenstelling van je energiecontract

Je energiecontract bestaat uit drie onderdelen: leveringskosten, netwerkkosten en belastingen. Leveringskosten zijn afhankelijk van jouw energieverbruik en het kale energietarief dat de energieleverancier rekent. Netwerkkosten zijn kosten die je via je energieleverancier aan je netbeheerder betaalt. De hoogte hiervan wordt jaarlijks door de Autoriteit, Consument & Markt bepaald. Je hebt hier met je eigen energieverbruik geen invloed op. Belasting, tot slot, is de heffing die vastgesteld wordt door de overheid. Belastingen dragen bij aan de bewustwording van je energieverbruik, de invloed van je verbruik op het milieu en betaal je om bij te dragen aan duurzame energie en investeringen.

Stadswarmte

Het hergebruik van restwarmte dat overblijft uit fabrieken, centrales of afvalverbranding wordt gebruikt voor stadsverwarming. Huizen die gebruik maken van stadsverwarming hebben gemiddeld 50% minder CO2 uitstoot dan een huis met een eigen cv-ketel. Je kunt alleen van stadsverwarming gebruik maken als dit in je wijk of stadsdeel mogelijk is. Heb je inderdaad stadsverwarming? Dan hoef je alleen je energie te vergelijken.

Blijf op de hoogte van het laatste energienieuws

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de meest relevante informatie.

Volg ons op Social Media

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg je de smaak te pakken van het overstappen? Energie is het product met de meeste besparingsmogelijkheden. Toch valt op je alles-in-een-pakket of zorg- en autoverzekering ook genoeg te besparen. Via onze nieuwsbrief krijg je relevante bespaartips, acties en achtergronden.

Aanmelden

100% onafhankelijk vergelijken met de energievergelijker

Overstappen.nl toont alleen de aanbiedingen die passen bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Wij willen jou helpen de juiste keuze te maken. De keuze tussen de geschikte energieleveranciers is uiteindelijk aan jou. Wij hebben geen voorkeur voor een bepaalde energieleverancier.

Waarom een onafhankelijke energievergelijker?

Overstappen.nl biedt een onafhankelijke energievergelijker om meerdere redenen. De kenmerken van onze vergelijker zijn:

 • Geen enkele energie-aanbieder heeft zeggenschap over de activiteiten en getoonde informatie op Overstappen.nl.
 • Wij hebben er geen enkel voordeel bij om energieleveranciers op een bepaalde manier te behandelen op onze website of in onze onafhankelijke energievergelijker.
 • Overstappen.nl verkoopt geen additionele reclame/advertenties op haar website.

Onderzoek NMa naar onafhankelijke energievergelijkers

De NMa (nu Autoriteit Consument & Markt) heeft in 2011 onderzoek gedaan naar energievergelijkers. Hierbij werden vergelijkers beoordeeld op de onderdelen: informatievoorziening, correctheid, onafhankelijkheid, keuzemogelijkheid, duurzaamheid. Nadien is er helaas geen onderzoek meer geweest naar de onafhankelijkheid van energievergelijkers.

Voordeliger overstappen van energie naar Overstappen.nl

Waarom overstappen bij Overstappen.nl voordeliger is? Er zijn vele mensen die gebruik maken van de Overstappen.nl vergelijker. Energiebedrijven weten dit en bieden daarom via Overstappen.nl exclusieve acties en aanbiedingen aan. Zo komen de leveranciers beter naar voren in de energievergelijker van Overstappen.nl.

Vergelijk jaarlijks de energieaanbiedingen

Wanneer je contract afloopt, kun je opnieuw energie gaan vergelijken. Natuurlijk ben je dan weer welkom bij Overstappen.nl! Vergelijk energie ieder jaar en maak gebruik van de scherpste aanbiedingen. Altijd de fijnste energie deals, vergelijk vandaag nog!

Betrouwbaar en veilig energie vergelijken

Overstappen.nl beschikt over het Qshop-keurmerk en het Webshop Keurmerk. Dit geeft aan dat Overstappen.nl voldoet aan de keurmerk-codes en de Nederlandse en Europese wetgeving. Je ziet de logo’s van de keurmerken onder aan de pagina’s staan. Daarnaast maakt onze website gebruik van een beveiligde verbinding waardoor je gegevens ten alle tijden beschermd zullen zijn. Vergelijk energie op een betrouwbaar en veilige manier op Overstappen.nl

Scherpe energiedeals: een win-winsituatie

Je profiteert bij ons altijd van de scherpste energiedeals. Wanneer je via ons overstapt krijgen wij een kleine vergoeding van de nieuwe energieleverancier. Hiermee financieren we o.a. diverse marktonderzoeken en de vereiste techniek op deze website.

Energie vergelijken

Energie vergelijken? Op Overstappen.nl kun je gemakkelijk en snel energie vergelijken. Hier zie je binnen een paar minuten welke energieleveranciers je de voordeligste prijs voor energie kunnen bieden. Wij hebben dagelijks contact met energieleveranciers om onze overstappers de voordeligste energiecontracten te kunnen bieden. Door exclusieve kortingen bij Overstappen.nl kun je tot wel € 450 besparen. Start ook met vergelijken van energieaanbieders en aanbiedingen. Bespaar honderden euro’s per jaar!

 1. Kun je wel overstappen?
 2. Pak je jaarafrekening erbij
 3. Wil je groene of grijze energie?
 4. Switch of nieuwe woning?
 5. Wil je variabele of vaste tarieven
 6. Wie is voor mij de fijnste energieleverancier?

Een vraag?

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)

1. Kun je wel overstappen?

Controleer in je huidige energiecontract of persoonlijke omgeving bij de energieleverancier of je kunt overstappen.
Heb je een contract voor onbepaalde tijd (zonder einddatum)? Dan kun je in principe elk moment via onze energievergelijker overstappen.*
Heb je een contract voor bepaalde tijd met einddatum? Dan kun je het best 8 tot 6 weken voor de einddatum via onze energievergelijker een overstap aanvragen.

* Na de winter kiezen sommige huishoudens ervoor om het overstappen en beginnen met besparen uit te stellen. Dit in verband met de eindafrekening van de huidige leverancier.

2. Pak je jaarafrekening erbij

Op basis van je verbruik vindt de vergelijker de voordeligste energiedeals. Je kunt het best je verbruik zo precies mogelijk invullen. Heb je geen inzicht in je verbruik? Geef dan aan uit hoeveel personen je huishouden bestaat.Voorbeeld: Heb je een laag energieverbruik? Dan is een leverancier met een laag vastrecht (een vast bedrag aan administratiekosten), maar iets hogere energietarieven, voordelig voor jou.

3. Wil je groene of grijze energie?

In de vergelijker zie je of de leverancier grijze of groene energie (uitgesplitst in groene stroom en groen gas) aanbiedt. Groen gas is ‘groen’ omdat de leverancier de CO2-uitstoot ervan compenseert door te investeren in klimaatprojecten in het buitenland. Wat betreft groene stroom is er onderscheid in groene stroom uit Nederland of uit buitenland. Kies Hollandse groene stroom als je lokale energie-opwek-projecten wilt ondersteunen.

4. Switch of nieuwe woning?

Switch:  De energiedeals in de vergelijker zijn alleen voor nieuwe klanten. Daarom vragen we je om je huidige leverancier aan te vinken. De energiedeals van je huidige aanbieder worden dan niet in de vergelijker getoond. Of we tonen alleen de verlengingscontracten van de aanbieder.

Nieuwe woning: Als je verhuist, kun je je huidige leverancier meeverhuizen. Leveranciers leveren overal in Nederland. Zit je niet vast aan een contract voor bepaalde tijd? Dan kun je in je nieuwe woning een contract afsluiten bij een andere leverancier. Zeg dan wel zelf je huidige leverancier op en houd hierbij rekening met 1 maand opzegtermijn.

5. Wil je variabele of vaste tarieven?

Variabele tarieven gaan meestal samen met een maandelijks opzegbaar contract (voor onbepaalde tijd). Je zit dan nergens aan vast. Variabele tarieven kunnen 2 keer per jaar wijzigen. Echter, de scherpste energiedeals in de vergelijker hebben vaste tarieven in combinatie met een 1- of 3-jarig contract. Aan jou de keuze.

6. Wie is voor mij de fijnste stroomleverancier?

In het vergelijkingsoverzicht zie je in een oogopslag de fijnste energiedeals. Desgewenst kun je de aanbiedingen filteren op ‘soort contract’, ‘variabele/vaste tarieven’ of ‘groene/grijze energie’. Wil je dat je maandbedrag omlaag gaat? Kies dan een energiedeal met vooral scherpe actietarieven voor gas en elektriciteit.
Wil je graag de voordeligste energiedeal? Meestal zijn dit de energiedeals die werken met een aantrekkelijke welkomstpremie.
Lees altijd goed de actievoorwaarden door. Kijk bijvoorbeeld wanneer de welkomstpremie uitbetaald wordt en of er aanvullende voorwaarden zijn…

Energie Checklist - Overstappen.nl

Gratis overstapservice

Het vergelijken van energieprijzen is de eerste stap naar een lagere energierekening. Wanneer de keuze gemaakt is, kun je de aanvraag indienen. Je vult je gegevens in en ontvangt hierop een e-mail ter bevestiging. Overstappen.nl meldt je aan bij de nieuwe energieleverancier. Je nieuw gekozen energieleverancier meldt je af bij de huidige leverancier. Ook regelt deze de overstap met de netbeheerder, je hoeft helemaal niets te doen. Let op: bij verhuizing dien je zelf je huidige leverancier op te zeggen.

Een bewuste keuze, voor jouw situatie

Overstappen.nl helpt je graag bij het vergelijken van energie! Dat doen wij door je over te laten stappen naar de fijnste deal. Want: woon je in een flat of heb je een groot landhuis? Stook je met CV of met een gaskachel? Wil je een vast- of variabel energietarief? Overstappen.nl denkt niet alleen mee, maar helpt ook met overstappen!

Klantenservice

Wil je overstappen? Energieleverancier op het oog? Het kan zijn dat je nog met vragen of twijfels zit. Schroom niet en neem contact op met onze klantenservice. Zij beantwoorden al je vragen. Desgewenst helpen zij mee bij het kiezen van de beste aanbieder voor je situatie en wensen.

Telefoonnummer: 020 - 760 42 42

14 dagen bedenktijd

Sluit je een nieuw energiecontract af via Overstappen.nl? Dan heb je altijd recht op 14 dagen bedenktijd. Je ontvangt schriftelijk of per e-mail een bevestiging van je overstap. Deze bevestiging ontvang je meestal 5-7 dagen na de aanvraag. Vanaf dagtekening van die bevestiging gelden er 14 dagen bedenktijd. Twijfel je toch nog? Dan mag je de overstap naar een nieuwe energieleverancier binnen deze 14 dagen nog annuleren en ervoor kiezen om bij je huidige leverancier te blijven.