Energiecontract 1 jaar

Vergelijk 1-jarige energiecontracten, vind de beste deal en stap over.
Vergelijk energieleveranciers

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3154 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 uur geleden
  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam

  Werkt altijd goed en zeer behulpzaam. Makkelijk te bereiken

  I Haas
  Star on Star on Star on Star on Star on
  8 uur geleden
  Erg toegankelijk

  Fijne en overzichtelijke site, snel geregeld!

  Onbekend
  Star on Star on Star on Star on Star off
  9 uur geleden
  Duidelijke website

  Duidelijke website. Eenvoudig te doen.

  Peter Verhagen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3154 reviews

  Bij een energiecontract voor 1 jaar zet je energieleverancier de tarieven voor gas en stroom voor één heel jaar vast. Tijdens je contractperiode betaal je altijd hetzelfde. Je hebt dus geen last van stijgende energietarieven in de energiemarkt, want jouw energietarieven staan vast. Dat kan een hoop zekerheid geven. Soms heeft een 1-jarig energiecontract ook nadelen. Dalen de tarieven? Dan geldt dat niet voor jou. Toch raden we je vaak aan de energietarieven vast te zetten voor 1 jaar. Op deze pagina leggen we je alles uit over het vaste 1-jarige energiecontract en hoe je daarmee vaak kunt besparen op je energierekening.

  Snel navigeren naar

  Energie 1 jaar contract

  Moet je binnenkort een nieuw energiecontract afsluiten en twijfel je over een energiecontract voor 1 jaar? Het is goed te weten dat je uit verschillende soorten contracten kunt kiezen. Zo heb je een dynamisch, vast of variabel contract. Tijdens een variabel contract wijzigen de tarieven meestal 2 keer per jaar, op 1 januari en 1 juli. Bij een dynamisch energiecontract wijzigt de stroomprijs zelfs elk uur gasprijs dagelijks. Bij een energiecontract van 1 jaar of 3 jaar, staan de prijzen voor stroom en gas, je vaste leveringskosten, de terugleververgoeding en je eventuele vaste terugleverkosten voor één jaar vast. Wijzigingen in de kosten voor energiebelasting en netbeheer worden wel doorberekend. Je leverancier houdt je hiervan op de hoogte.

  Het aanbod op de energiemarkt verandert elke dag en daarom is het voor veel mensen moeilijk om een keuze te maken. Is een vast energiecontract voor 1 jaar wel verstandig of ben ik beter af met een variabel of dynamisch contract? Wij begrijpen dat dit lastig is, daarom houden we je altijd op de hoogte over de huidige stand van zaken. Bekijk hier ons gratis advies. Wil je liever een persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Energiecontract 1 jaar

  Vergelijk 1-jarige energiecontracten

  • overstappen energie

   Bespaar tot € 600

   Al 13 jaar de beste energievergelijker. Door onze exclusieve deals kan je tot € 600 besparen op je energierekening. Bekijk je besparing en stap over.

  • energie 100% onafhankelijk

   100% onafhankelijk

   Vergelijk 100% onafhankelijk alle energieleveranciers. Het maakt ons niet uit voor welke leverancier je kiest.

  • overstappen energieleverancier

   Onze klanten geven ons een 9

   Wij staan altijd voor je klaar. Voor, tijdens en na je overstap. Klanten waarderen ons het meest om de vlekkeloze overstap.

  Vast energiecontract 1 jaar vergelijken

  Bij kun je makkelijk vaste 1-jarige energiecontracten vergelijken. Vul je gegevens in en vink bij looptijd ‘1 jaar’ aan. Onze energievergelijker laat je precies zien welke leveranciers voor jou het goedkoopste zijn. Kies je voor een vast energiecontract van 1 jaar, dan staan de stroomprijs en gasprijs uit de vergelijker vast voor één jaar.

  Wil je energie vergelijken met zonnepanelen? Dan is het goed om te weten dat ook de terugleververgoeding en de vaste terugleverkosten niet veranderen bij een 1-jarig vast energiecontract.

  Vast energiecontract 1 jaar vergelijken

  Tip van Tom: 1-jarige energiecontracten

  “Een éénjarig vast contract is handig als je zekerheid wil voor minimaal een jaar. Je weet dan zeker dat je niet te maken krijgt met prijsschommelingen. Aan de andere kant is dit contract ook niet te lang. Dalen de prijzen? Dan kun je ook daar snel van genieten. Vaak zie je ook dat leveranciers hoge kortingen geven aan klanten met een éénjarig vast contract. Dit zijn vaak erg gunstige kortingen waar je gebruik van kunt maken als nieuwe klant. Dit wordt de loyaliteitsbonus genoemd.”

  Tom Schlagwein,
  Energie-expert

  Energie-expert Tom Schlagwein

  Stap over via Overstappen.nl

  • voordeel

   Eerlijk en persoonlijk advies

  • voordeel

   Altijd de beste deals

  • voordeel

   Kleine moeite, grote besparing

  Vergelijk nu

  1-jarig energiecontract: voor- en nadelen

  De keuze voor je energiecontract kan soms best lastig zijn. Je wil natuurlijk niet onnodig te veel betalen, dat begrijpen wij als geen ander. We helpen je graag door de voor- en nadelen van een 1-jarig energiecontract voor je op een rijtje te zetten.

  Voordelen 1-jarig energiecontract

  • pluspunt
   Stijgen de energietarieven in de markt? Daar hoef je je met een 1-jarig vast energiecontract geen zorgen over te maken. Gedurende je contract blijven de tarieven zoals afgesproken.
  • pluspunt
   Heb je zonnepanelen? Ook de terugleververgoeding en de vaste terugleverkosten kunnen blijven 1 jaar hetzelfde. Dit kan een hoop zekerheid geven.
  • pluspunt
   Je kunt elk jaar opnieuw van aanbiedingen profiteren, zoals een loyaliteitsbonus of een cashback. Kijk altijd goed naar de voorwaarden van de aanbieding. Vaak moet je het contract helemaal uitzitten om de bonus of cashback te ontvangen.

  Nadelen 1-jarig energiecontract

  • minpunt
   Dalen de tarieven op de energiemarkt opeens flink? Daar kun je met een 1-jarig energiecontract niet van meegenieten. Je betaalt namelijk de tarieven die je van tevoren met je energieleverancier hebt afgesproken.
  • minpunt
   Wil je je energiecontract om wat voor reden dan ook vroegtijdig opzeggen? Dan betaal je, als de einddatum van je contract nog niet in zicht is, een opzegboete. Deze boete kan hoog oplopen en we raden je vaak aan om je hele contract uit te zitten.

  Energiecontract 1 of 3 jaar afsluiten

  Bij een vast energiecontract kun je naast een looptijd van 1 jaar ook kiezen voor een looptijd van 3 jaar. Voor het vaste 3-jarige energiecontract geldt hetzelfde als het energiecontract voor 1 jaar vast: de prijzen blijven gedurende de looptijd van je contract hetzelfde en veranderen niet. Het contract biedt zekerheid op de lange termijn: je weet precies wat je betaalt. De kortingen die je krijgt bij een 3-jarig energiecontract zijn vaak minder gunstig dan de kortingen bij een 1-jarig vast energiecontract.

  tip

  Let op:

  Let op: Stijgen de netbeheerkosten en/of de energiebelasting per 1 januari? Wijzigingen in de kosten voor energiebelasting en netbeheer worden wel doorberekend. Je leverancier houdt je hiervan op de hoogte.

  Veelgestelde vragen

   Is het verstandig om energie voor 1 jaar vast te zetten?

   Als je wil weten of het op de korte termijn handig is om je energietarieven vast te zetten voor 1 jaar, dan raden we je aan te kijken naar ons advies. Hier houden we je altijd op de hoogte.

   Welke energieleverancier 1 jaar vast?

   In onze energievergelijker zie je in één oogopslag welke leveranciers contracten aanbieden van 1 jaar. Vul je gegevens in en vink bij looptijd ‘1 jaar’ aan.

   Is het slim om een vast energiecontract te nemen?

   Vaste energiecontracten hebben voor- en nadelen. Zo heb je zekerheid als de energiemarkt onrustig is en de tarieven flink stijgen. Met een vast contract heb je geen last van de schommelingen in de markt. Aan de andere kant dalen je energietarieven ook niet als dat in de markt wel gebeurt. Lees ons advies over de huidige energiemarkt.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten