Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

Eneco Energie

Eneco is gericht op de productie, handel, transport en levering van gas, elektriciteit en warmte. Eneco energie behoort tot de top 3 van energiebedrijven in Nederland en heeft meer dan 2 miljoen particuliere klanten. Ook MKB en grote bedrijven worden bediend. Eneco wil in Noordwest-Europa de meest toekomstgerichte energiedienstverlener zijn.

Geschiedenis Eneco

De wortels van Eneco gaan terug tot medio 19e eeuw. Na fusies en samenwerkingen tussen gemeentelijke nutsbedrijven werd in 1995 het huidige Eneco opgericht. Deze oorsprong is terug te zien in het feit dat de aandelen van Eneco in handen zijn van 60 Nederlandse gemeentes.

Eneco Groep

Eneco Groep is niet alleen in Nederland actief maar is ook een internationale duurzame energieonderneming. Eneco heeft activiteiten ontplooit in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. Het hoofdkantoor van de Eneco Groep staat in Rotterdam. Netbeheerder Stedin, Consultancybedrijf Ecofys en Joulz (specialist in energie-infrastructuren) maken ook deel uit van de Eneco Groep.

Toekomstvisie

Betrokken, uitgesproken en daadkrachtig bouwen ze aan een duurzame toekomst met betaalbare en beschikbare energie voor iedereen. Energieleverancier Eneco wil een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor anderen. Het energiebedrijf toont dat een snelle transitie van fossiele naar duurzame energie technisch mogelijk en rendabel is.

Duurzame energie

Eneco energie is tegen investeringen in kolen en kernenergie en richt zijn pijlen op elektriciteit en warmte uit duurzame energiebronnen, zoals wind op land en zee, bio, zon, hydro en warmte. Totdat er voldoende duurzame energie beschikbaar is richt Eneco zich op gas, de meest duurzame fossiele brandstof.

Besparen met Eneco Energie

Op Overstappen.nl kun je de Eneco tarieven met die van andere aanbieders vergelijken. Vul je huidige energiegebruik en je persoonlijke gegevens in onze vergelijker in. Vervolgens tonen wij je welke energieleverancier het beste bij je past en het voordeligst is. Besluit je van energieaanbieder te wisselen? Via onze vergelijker kun je overstappen naar Eneco. Kies dus snel uit één van de Eneco aanbiedingen.

Eneco overstappen

Wil je van of naar Eneco overstappen? Wat je situatie ook is, bij Overstappen.nl ben je aan het goede adres. Vul je postcode en verbruik in onze vergelijker in en wij tonen de voordeligste energieleveranciers. Door over te stappen van energieleverancier bespaar je al snel honderden euro’s op je energierekening.

Eneco stopzetten

Energieleveranciers zijn met elkaar in concurrentie sinds de invoering van de vrije energiemarkt in 2004. Nieuwe klanten profiteren van actietarieven en/of hoge welkomstpremies. Wil je van Eneco overstappen naar een goedkopere aanbieder? Zelf het contract bij Eneco opzeggen is niet meer nodig tegenwoordig. Bij vrijwel alle energieleveranciers maak je gebruik van een handige overstapservice. Dit betekent dat je nieuwe leverancier het contract bij Eneco voor je opzegt.

Energie overstappen

Wanneer kun je overstappen?

Wil je Eneco stopzetten en overstappen? Kijk dan altijd na welk contract je hebt lopen bij Eneco:

  • Als je bij Eneco een contract heeft voor bepaalde tijd (met einddatum), dan kun je het best 8 tot 6 weken voor de einddatum een energieaanvraag doen in de vergelijker. Zo voorkom je dat je te vroeg overstapt en het contract niet uitzit.
  • Heb je net als de meeste mensen een vrij opzegbaar contract voor onbepaalde tijd me variabele tarieven? Dan kun je elk moment overstappen.

Zelf Eneco opzeggen

In een aantal situaties is het nodig dat je zelf het contract bij Eneco opzegt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij overlijden, emigratie of verhuizing naar een verzorgingstehuis. In dergelijke gevallen kun je zelf Eneco opzeggen. Dit doe je door telefonisch contact op te nemen met de klantenservice van Eneco.

Waarom energie vergelijken?

  • Alle goede energiedeals in een overzicht
  • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
  • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Ik wil naar Eneco overstappen

Eneco is een van de 3 grootste energieleveranciers in Nederland die veel investeert in groene energie. Kun je jezelf vinden in de bedrijfsfilosofie van Eneco? Overstapkorting mogelijk? Via onze vergelijker kun je ook eenvoudig naar Eneco overstappen. Is er op dat moment een Eneco overstapkorting beschikbaar, dan is dat mooi meegenomen.

Goed om te weten: veel leveranciers bieden via ons extra goede overstapkortingen aan om goed uit de vergelijking te komen.

Gun jezelf de overstapkortingen

Het is goed om eens in de zoveel tijd als kritische consument je energiekosten tegen het licht te houden. Als je jaren lang klant bent bij dezelfde energieleverancier, loop je alle voordelen van switchen van energieleverancier mis. Gun jezelf het financiële voordeel van overstappen naar een goedkopere energieleverancier.

« Terug naar energieleveranciers