Eneco Energie | Tarieven 2024 en acties | Overstappen.nl

Eneco Energie

Contactgegevens
088- 8955955
klantenservice@eneco.com
Vergelijk energieleveranciers

Over Eneco

In 1995 is in Rotterdam het energiebedrijf Eneco opgericht door de fusie van verschillende gemeentelijke nutsbedrijven. Met de ruim 7000 werknemers en 2 miljoen klanten in Nederland is het een van de grootste energieleveranciers van Nederland. Naast de consumentenmarkt richt Eneco zich ook op de zakelijkmarkt en wekken ze zelf energie op uit duurzame bronnen.

Snel navigeren naar

Tarieven Eneco

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven Eneco Energie

Product Variabel tarief
Stroom enkel € 0,304
Stroom normaal € 0,304
Stroom dal € 0,304
Gas € 1,094
Terugleververgoeding € 0,090

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 1 mei 2024

Aanbiedingen Eneco

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze energie aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Eneco zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Eneco

Soort product HollandseWind & Zon Eneco Consumenten B.V.
100% Groene Energie NL 22,5% Groene Energie NL
77,5% Groene Energie EU
% Duurzaamheid 100% Duurzaam 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 Eneco

Samen naar een duurzame wereld

Eneco en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Eneco krijgt van WISE een 9,0.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie en focust zich minder op de daadwerkelijke herkomst van de energie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Eneco. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Eneco stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Eneco de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Eneco op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Eneco kan je opzeggen door de klantenservice te bellen: 088-8955955.
Binnen 24 uur krijg je een bevestiging per mail. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Eneco een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons, ontvang jij, van Eneco, binnen 24 uur een bevestiging van je aanvraag via de e-mail.
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van Eneco.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen naar Eneco, neemt Eneco in uitzonderlijke gevallen je opzegboete over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van Eneco. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen en daarbij een borg vragen van 400 euro.

  Hoe regelt Eneco het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt mondeling bepaald.
  Je mag bij Eneco zelf bepalen wanneer het maandbedrag via automatische incasso wordt afgeschreven. Je mag het ook handmatig overmaken, maar dan vragen ze 2,50 euro administratiekosten per overboeking.
  Je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je zelf in de online omgeving doen tot een minimum van 50 euro per maand.

  Heeft Eneco een app?

  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van Eneco?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Wat zijn de zakelijke contactgegevens?

  Zakelijke contactgegevens Eneco
  Telefoonnummers:
  Kleinzakelijk: 020-8920255
  Grootzakelijk: 088 – 8953590
  Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag 08:00 – 17:00

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van Eneco zijn exclusief btw.
  • Annuleren: Let goed op of er sprake is van een bedenktijd na je aanvraag. Meestal heb je namelijk géén bedenktijd. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door te bellen of te mailen.