Eneco Energie

energieleverancier Eneco

Contactgegevens
088- 8955955
klantenservice@eneco.com
www.eneco.nl
Vergelijk energieleveranciers

Eneco is gericht op de productie, handel, transport en levering van gas, elektriciteit en warmte. Eneco energie behoort tot de top 3 van energiebedrijven in Nederland. Het energiebedrijf heeft meer dan 2 miljoen particuliere klanten. Ook MKB en grote bedrijven worden bediend. Eneco wil in Noordwest-Europa de meest toekomstgerichte energiedienstverlener zijn.

Over Eneco

De wortels van Eneco gaan terug tot medio 19e eeuw. Na fusies en samenwerkingen tussen gemeentelijke nutsbedrijven werd in 1995 het huidige Eneco opgericht. Eneco Groep is niet alleen in Nederland actief maar is ook een internationale duurzame energieonderneming. Het energiebedrijf heeft activiteiten ontplooit in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. Het hoofdkantoor van de Eneco Groep staat in Rotterdam. Netbeheerder Stedin, Consultancybedrijf Ecofys en Joulz (specialist in energie-infrastructuren) maken ook deel uit van de Eneco Groep.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Eneco

Het is goed om eens in de zoveel tijd als kritische consument je energiekosten tegen het licht te houden. Als je jaren lang klant bent bij dezelfde energieleverancier, loop je alle voordelen van switchen van energieleverancier mis. Gun jezelf het financiële voordeel van overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Veel energieleveranciers bieden via ons extra goede overstapkortingen aan om goed uit de vergelijking te komen.

Contactgegevens Eneco

Heb je vragen over je energiecontract? Neem dan contact op met de klantenservice van Eneco:

  • E-mail: klantenservice@eneco.com
  • Klantenservice : 088 – 8 955 955
  • Klantenservice storing: 088 – 8 955 959

Wat te doen bij verhuizing?

Je kunt je verhuizing online doorgeven aan Eneco. Doe dit uiterlijk twee weken voordat je gaat verhuizen. Wil je wijzigingen eerder doorgeven? Je kunt tot drie maanden van tevoren wijzigen doorgeven. Als je gaat verhuizen dan zul je de volgende informatie moeten doorgeven aan Eneco:

  • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
  • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
  • Het adres van je nieuwe woning.
  • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
  • De meterstanden van je oude huis.
  • De meterstanden van je nieuwe huis.

Eneco stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Eneco de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Hoe duurzaam is Eneco?

Bij de beoordeling van duurzame energieleveranciers werkt Overstappen.nl samen met WISE Nederland. Zij publiceren jaarlijks een ranglijst. Dit jaar hoort Eneco voor het eerst bij de duurzame top van leveranciers die leveren aan consumenten. Zij scoren in het onderzoek van WISE Nederland een 8,1. Maar voor de zakelijke energiemarkt scoren zij helaas een 4,3.

Eneco energie is tegen investeringen in kolen en kernenergie. De energieleverancier richt zijn pijlen op elektriciteit en warmte uit duurzame energiebronnen. Totdat er voldoende duurzame energie beschikbaar is richt Eneco zich op gas, de meest duurzame fossiele brandstof. De energieleverancier wil een voorbeeld en inspiratiebron zijn voor anderen. Het energiebedrijf laat zien dat een snelle transitie van fossiele naar duurzame energie technisch mogelijk en rendabel is.

Opzeggen Eneco

Heb je een contract voor bepaalde tijd (met einddatum) bij Eneco? Je kunt dan het beste 6 tot 8 weken voor de einddatum een energieaanvraag doen in onze vergelijker. Zo voorkom je dat je te vroeg overstapt en het contract niet uitzit. Heb je een vrij opzegbaar contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven? Dan kun je elk moment overstappen.

In een aantal situaties is het nodig dat je zelf het contract bij Eneco opzegt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij overlijden, emigratie of verhuizing naar een verzorgingstehuis. In dergelijke gevallen kun je zelf Eneco opzeggen. Dit doe je door telefonisch contact op te nemen met de klantenservice van Eneco.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.