Vattenfall

Contactgegevens
0900-0808
info@vattenfall.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over Vattenfall energie

Vattenfall is een Zweedse energiemaatschappij die in 2009 Nuon overnam. Pas in 2018 veranderde de handelsnaam Nuon in Vattenfall. Vattenfall is in de tussentijd uitgegroeid tot één van de grootste elektriciteitsproducenten en de grootste warmteproducent van Europa en Nederland. Omdat Vattenfall door heel Europa stroom en/of gas levert is de organisatie in twee delen gesplitst in een Scandinavische eenheid en een Europese eenheid. De Nederlandse afdeling zit in Amsterdam gevestigd en heeft zo’n 4200 medewerkers in dienst. Daarnaast zijn er ongeveer 2 miljoen Nederlanders klant van Vattenfall. Vattenfall heeft als doel om binnen één generatie alle klanten van energie te voorzien, zonder dat hier fossiele brandstoffen aan te pas komen.

Snel navigeren naar

Tarieven Vattenfall

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom en 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven Vattenfall energie

Product Tarief
Stroom enkel € 0,481
Stroom normaal € 0,529
Stroom dal € 0,434
Gas € 1,831
Terugleververgoeding € 0,168

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 2 maart 2023

Prijsverlaging bestaande klanten per 1 april 2023

Op 7 februari 2023 heeft Vattenfall bekend gemaakt dat de tarieven van bestaande klanten per 1 april 2023 omlaag gaan. Het gaat om een daling van ongeveer 40%. De tarieven voor bestaande klanten zijn per 1 april 2023: € 0,48 per kWh stroom en € 1,83 per m3 gas. Dit was voorheen € 0,84 per kWh stroom en € 3,22 per m3 gas. De nieuwe tarieven zijn in ieder geval voor 3 maanden geldig. De tarieven van Vattenfall liggen dus nog boven het prijsplafond. In onze vergelijker zijn al contracten te vinden met tarieven onder het prijsplafond.

Schrijf je nu in voor ons energiecollectief!

Ben jij op zoek naar een scherpe deal? Schrijf je dan nu in voor ons energiecollectief. Door samen op grote schaal energie af te nemen, maak je zelfs in de huidige markt kans op een scherpe deal.

wekker-alert

 

Aanbiedingen Vattenfall energie

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger in de vergelijker, hoe goedkoper uiteindelijk het energiecontract op jaarbasis. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Vattenfall zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Vattenfall energie

Soort product Groen uit Nederland Stroom algemeen
59,9% Windenergie NL 32,1% Windenergie NL
32,7% Zonne Energie NL 20,3% Windenergie EU
7,4% Waterenergie NL 2,9% Zonne Energie NL
44,7% Aardgas
% Duurzaamheid 100% Duurzaam 55,3% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 Vattenfall

Samen naar een duurzame wereld

Vattenfall en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Vattenfall krijgt van WISE een 7,4.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie en focust zich minder op de daadwerkelijke herkomst van de energie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Vattenfall. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Vattenfall energie stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Vattenfall de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Vattenfall op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Vattenfall is dit telefonisch mogelijk, door te bellen naar: 088-3637990 . Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Vattenfall een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons ontvang je, van Vattenfall, binnen drie dagen een bevestiging van je aanvraag via e-mail.
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van Vattenfall.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt Vattenfall je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van Vattenfall. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen en daarbij een borg vragen van 450 euro.

  Hoe regelt Vattenfall het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt mondeling bepaald.
  Je mag zelf bij Vattenfall bepalen op welke dag van de maand het termijnbedrag via automatsiche incasso af wordt afgeschreven. Je mag het ook handmatig overmaken, maar dan vragen ze 1,82 euro administratiekosten per overboeking.
  Ja, je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je zelf online regelen, je mag zelf bepalen met hoeveel je het termijnbedrag wil verhogen of verlagen tot een minimum van 25 euro.

  Heeft Vattenfall een app?

  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van Vattenfall?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Wat zijn de zakelijke contactgegevens?

  Zakelijke contactgegevens Vattenfall
  Telefoonnummer: 020-8920255
  Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag 08:00 – 15:00
  Ook zakelijk bereikbaar via social media of de chatfunctie op de website.

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van Vattenfall zijn exclusief btw.
  • Annuleren: Let goed op of er sprake is van een bedenktijd na je aanvraag. Meestal heb je namelijk géén bedenktijd. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door te bellen of te mailen naar het bij jou bekend e-mailadres.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.