Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Stap over naar een goedkopere energieleverancier

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Gasprijzen

Wat doet de gasprijs in 2019? Op 1 januari 2018 gingen huishoudens ruim tien euro meer betalen op jaarbasis Dit kwam vooral door de verhoogde kosten van gastransport. Gemiddeld was een gezin in 2017 zo’n 130 euro per jaar meer kwijt aan de gasrekening.

In 2019 zal de gasprijs eveneens stijgen. Op jaarbasis zullen de energiekosten per huishouden flink stijgen. Deze stijging komt vooral door de stijging in belastingtarieven. Hoeveel duurder je gasrekening nu precies wordt, is afhankelijk van de regio waarin je woont.  

Gasprijzen per energieleverancier in 2019

EnergieleverancierGasprijs 2018Gasprijs 2019stijging/daling 2018-2019
BudgetEnergie€0,59€0,73€0,14
Delta€0,63€0,800.17
Energiedirect.nl€0,62€0,74€0,12
Engie€0,72€0,72€0,00
Essent€0,61€0,77€0,17
Greenchoice€0,70€0,82€0,12
Nederlandse Energie Maatschappij€0,60€0,75€0,15
Nuon€0,61€0,75€0,14
Oxxio€0,61€0,77€0,16
Pure Energie€0,58€0,740.16
Vandebron€0,59€0,74€0,03

Het verloop van de variabele gasprijs van 2014 tot 2019

Hoeveel gas heb je nodig?

De meeste huishoudens hebben gas nodig om hun huis te verwarmen. De hoeveelheid is afhankelijk van hoe groot je huis is, wat voor soort huis het is en hoe goed het geïsoleerd is. Een vrijstaand huis heeft bijvoorbeeld meer gas nodig om er lekker warm bij te zitten, dan een tussenwoning of een appartement. Daarnaast wordt gas ook gebruikt om mee te koken. Kort gezegd kun je zeggen dat we gas gebruiken om iets op te warmen; ons huis en ons eten.
Om je een beetje op weg te helpen qua gasverbruik vind je hieronder het gemiddelde gasverbruik per situatie. Staat je eigen situatie hier niet bij? Vul dan je gegevens in bij ons in de vergelijker.

WoningGemiddeld gasverbruik in m3(gebaseerd op een tweepersoonshuishouden)± kosten(per maand)
Appartement1000€75,00
Tussenwoning1250€92,00
Hoekwoning1450€104,00
Vrijstaande woning2000€136,00
Twee-onder-één-kap-woning1800€125,00

Wat is een kuub?

Kuub is de de naam van de eenheid die onder andere voor gas wordt gebruikt. Net als dat stof per meter wordt verkocht en fruit per kilo, wordt gas dus per kuub verkocht. Deze maat is afgeleid van een kubus die 1 meter hoog, 1 meter diep en 1 meter breed is. De hoeveelheid die daarin past wordt omschreven als 1 kuub.

Op je energierekening staat er  ‘kubieke meters gas’’ of m3, dit is de afkorting van gas. Kortom: je koopt gas per m3.

Waaruit is de gasprijs opgebouwd?

Je gasprijs is opgebouwd uit allemaal kleine onderdelen die samen de uiteindelijke gasprijs per kuub vormen. Je betaalt voor het gas zelf, maar ook voor de netbeheerkosten. Ook betaal je btw en overheidsheffingen. Let er op dat als je gasprijzen gaat vergelijken je altijd kijkt naar de kale prijs per kubieke meter gas. De belastingen zijn namelijk bepaald vanuit de overheid en voor iedereen gelijk. Je kunt nooit onderhandelen om de belastingen omlaag te krijgen. Wel kun je op zoek gaan naar de laagste prijs per kuub. Die prijs wordt bepaalt door de energieleverancier.

Variabele of vaste gastarieven kiezen?

Als je voor variabele gastarieven kiest, dan bepaal je niet meer wat je zelf betaalt. De energieleverancier stelt namelijk twee keer per jaar de gasprijzen vast voor de komende zes maanden.Heb je een variabel tarief? Dan heb je geen andere keuze dan die tarieven te accepteren en te betalen. Dit kan natuurlijk in je voordeel uitkomen als de prijzen dalen, maar ook het tegenovergestelde is denkbaar. Kies je voor een vast tarief, dan kun je zelf rondkijken, vergelijken en kiezen voor welke gasprijs jij jezelf wilt vastleggen. De prijs gaat dan gedurende jouw contractperiode niet meer omhoog of omlaag. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel risico je neemt :).

Tip: kies voor korte contracten. Vaak krijg je een welkomstkorting als je een nieuw contract afsluit. Hoe vaker je een nieuw contract afsluit hoe vaker je dus korting krijgt. Stap daarom elk jaar over en krijg elk jaar een nieuwe welkomstkorting!

Gasprijzen vergelijken

Zijn er nog onduidelijkheden of wil je nóg meer weten? Dat kan!

Bel naar 020 – 7604242 of mail naar klantenservice@overstappen.nl voor meer!