Groene stroom

Wat is groene energie?

Wat is groene stroom? Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Groene stroom wordt onder andere opgewekt door zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte en waterkracht. Groene stroom is beter voor het milieu en hoeft niet altijd duurder te zijn dan grijze stroom.

Is groen echt groen?

Een veelgehoorde vraag is: is groene stroom echt zo groen? Als je groene stroom afneemt moeten energiebedrijven met een garantie van oorsprong kunnen aantonen dat de groene stroom ook daadwerkelijk groen is. Ook ontvang je een stroometiket van je leverancier. Hierop kun je zien hoeveel procent van de geleverde stroom precies groen is. Dit etiket krijg je 1 keer per jaar en wordt gecontroleerd door de Autoriteit Consument & Markt.

Overstappen van energieleverancier

Groene stroom  en energie vergelijken

Groene stroom is eenvoudig op te wekken. Dit ligt anders bij groen gas. Gas die is opgewekt uit biomassa is helaas beperkt in Nederland beschikbaar. Het beschikbare groene gas wordt direct verkocht. Je kunt in onze energievergelijker ook voor producten met CO2-gecompenseerd gas kiezen als alternatief. Hierbij investeert de leverancier in duurzame energieprojecten.

Wil je groene stroom vergelijken? Dat kan op Overstappen.nl. Na het invullen van je gegevens in de vergelijker kun je filteren op alleen groene stroom. Je kunt er ook voor kiezen om groene- en grijze stroom op te nemen in de vergelijker. Daarna krijg je een top 3 te zien van energieleveranciers die voldoen aan je wensen.

Overstappen van Energie

Voordelen van groene stroom

De voordelen van groene stroom:

  • Groene stroom is voor 100% opgewekt met behulp van duurzame energiebronnen.
  • Groene stroom is een onuitputtelijke bron.
  • Groene stroom heeft geen CO2 uitstoot.
  • Groene stroom scheelt soms maar een euro per maand op grijze stroom

Nick

Nick is onze energie-expert. Hij houdt kritisch bij welke energieleveranciers groene of grijze stroom leveren.

Ervaringen

"Ik ben 3 weken geleden begonnen met groene energie vergelijken en overgestapt op Overstappen.nl. Direct na mijn aanvraag zag ik dat ik iets verkeerd had ingevuld. Ik heb toen gelijk de klantenservice gebeld en gelukkig kon het direct aangepast worden. Alles is dus perfect verlopen!"

O.Rams

"Ik ben net overgestapt van energieleverancier. Ik wilde graag groene energie vergelijken. Ik heb nu groene energie voor weinig geld. Ik ben van grijze naar groene energie overgegaan en toch ben ik goedkoper uit! Via Overstappen.nl was het makkelijk om energie te vergelijken, ik was binnen 10 minuten al klaar."

E.J.Spijkenisse

Hulp bij overstappen

Heb je hulp nodig bij je vergelijking? Of heb je nog vragen met betrekking tot je persoonlijke situatie? Je kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice. De medewerkers van onze klantenservice helpen je graag verder.

Tel.: 020 - 760 42 42

Meer informatie

Wil je meer achtergrondinformatie over groene energie? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen en begrippenlijst.

Energie vergelijken

Vul je postcode en huisnummer in:

{{energy_consumption_buttons_show ? 'Schat mijn jaarverbruik' : 'Vul je jaarverbruik in'}}

1
2
Kies je huidige leverancier Kies je huidige leverancier

Zojuist overgestapt

  • 26 april, 11:49 Dhr. P. uit Zwolle is overgestapt naar Budget Energie
  • 26 april, 11:49 Mevr. S. uit Tuitjenhorn is overgestapt naar Budget Energie
  • 26 april, 11:44 Dhr. L. uit Epe is overgestapt naar EnergieFlex

Reviews Overstappen.nl

"ziet er goed uit"

J.A. Boomsma, 2 dagen geleden