Allianz Direct autoverzekering

Allianz Direct

Contactgegevens
088 - 548 5000
Vul in en bereken je premie

Allsecur heeft in 2019 de nieuwe naam Allianz Direct gekregen. Allianz Direct is een dochteronderneming van Allianz. Doordat de online verzekeraar samenwerkt met andere Europese landen ontvang je altijd goede hulp in het buitenland. Daarnaast biedt Allianz Direct goede dekkingen aan tegen een scherpe prijs.

Over Allianz Direct

Allianz Direct viel voorheen onder de naam Allsecur en is sinds 2008 gespecialiseerd in online autoverzekeringen. De verzekeraar heeft 6 jaar op rij de “Beste Service Award” ontvangen. Allianz Direct biedt daarnaast ook ook nog verschillende woonverzekeringen aan.

Voordelen van een Allianz Direct autoverzekering

 • Je betaalt geen eigen risico
 • Dagelijks wijzigen en opzeggen
 • Je ontvangt altijd vervangend vervoer bij schade
 • 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar voor klantvragen, klachten en/of schademeldingen

Basisdekking van een Allianz Direct Autoverzekering

De dekking van Allianz Direct
WAWA Gedeeltelijk CascoVolledig Casco
Diefstal of total loss
NeeJaJa
Reparatiekosten
NeeJaJa
Schade door brand en natuur
NeeJaJa
Ruitschade
NeeJaJa
Inbraak
NeeJaJa
Schade aan eigen auto
NeeNeeJa
Schade aan andere auto’s
JaJaJa

Aanvullende dekkingen van Allianz Direct

 • Pechhulpverzekering
 • Inzittendenverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Verlengde nieuwwaarde
 • Verlengde aanschafwaarde
 • Extra accessoires
 • Vrije reparatiekeuze

Bonus/malus bij Allianz Direct

De meeste verzekeraars maken gebruik van een Bonus Malus tabel. Allianz Direct heeft deze echter verwijderd uit de polisvoorwaarden. De verzekeraar houdt wel nog steeds rekening met de Bonus-Malus, maar in het kader van transparantie heeft het de formule aangepast. Volgens Allianz Direct was het oude systeem ondoorzichtig en leidde het tot veel vragen. De schadevrije jaren behoud je wel nog gewoon en die kunnen ook overgedragen worden als je overstapt naar een andere verzekeraar.

Autoverzekering Allianz Direct vergelijken

Op Overstappen.nl kun je heel eenvoudig verschillende verzekeraars vergelijken op basis van prijs én kwaliteit. In ons overzicht zie je in één oogopslag welke verzekeraar het goedkoopste is en het beste aansluit op je wensen. Maak dus snel gebruik van onze vergelijker en ontdek hoeveel geld jij per jaar kunt besparen met je overstap.

Autoverzekering van Allianz Direct afsluiten

Ben je van plan om een autoverzekering bij Allianz Direct af te sluiten? Maak dan gebruik van onze vergelijker en sluit binnen een paar minuten een nieuwe verzekering af. Vergeet daarnaast niet om een vergelijking te maken voordat je een verzekering afsluit. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlAllianz Direct
Vergelijken van verzekeringenJaNee
Afsluiten van je verzekeringNeeJa
Opsturen van je verzekeringspapierenNeeJa
Wijzigingen en schade afhandelingNeeJa
Innen (maandelijkse) premieNeeJa
Schadelast dragenNeeJa

Schade melden bij Allianz Direct

Heb je schade aan je auto? Dat is natuurlijk erg vervelend. Je kunt deze schade melden via de online omgeving van Mijn Allianz Direct. Zorg ervoor dat je de schade binnen 24 uur bij je verzekeraar meldt.

In geval van ruitschade kun je bellen met 088 – 548 5000. Dit nummer is 24/7 bereikbaar. Ingevulde schadeformulieren kunnen opgestuurd worden naar: Allianz Direct, Afdeling Schadeafhandeling, Antwoordnummer 90210, 3009VB Rotterdam.

Allianz direct autoverzekering

Een autoverzekering bij Allianz Direct opzeggen

Ben je van plan om je autoverzekering bij Allianz Direct op te zeggen? Neem dan contact op met de klantenservice van Allianz Direct 088 – 548 5151. Houd er rekening mee dat het opzeggen van je autoverzekering niet noodzakelijk is als je wilt overstappen naar een andere autoverzekeraar.

Contactgegevens Allianz Direct

Klantenservice: 088 – 548 5151

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.