FBTO autoverzekering vergelijken - Overstappen.nl

FBTO autoverzekering

FBTO

Contactgegevens
(058) 234 56 78
info@fbto.nl
www.fbto.nl
Vul in en bereken je premie

FBTO is in 1956 opgericht als ‘Friese Boeren en Tuinders Onderlinge’. De verzekeraar is nu in Leeuwarden gevestigd en onderdeel van Achmea, één van de grootste verzekeringsgroepen van Nederland. Er werken in totaal zo’n 22.000 mensen.

Over FBTO

FBTO is een autoverzekeraar, maar biedt ook o.a. woon-, zorg- en reisverzekeringen aan. De autoverzekering is door middel van modules uit te breiden die maandelijks uitgezet kunnen worden. FBTO is onderdeel van één van de grootste verzekeringsaanbieders van Nederland: Achmea.

FBTO autoverzekering

Voordelen van een FBTO autoverzekering

 • Autoverzekering samenstellen d.m.v. modules
 • Modules zijn maandelijks aan/uit te zetten
 • Declaraties en wijzigingen aan polis kun je online regelen

Basisdekking van een FBTO Autoverzekering

​​ ​​ ​ ​​ ​ ​ ​ ​​ ​​ ​ ​​ ​ ​​ ​​ ​
WAWA+
(Beperkt Casco)
All risk
Diefstal of total loss minpunt pluspunt pluspunt
Reparatiekosten minpunt pluspunt pluspunt
Schade door brand en natuur minpunt pluspunt pluspunt
Ruitschade minpunt pluspunt pluspunt
Inbraak minpunt pluspunt pluspunt
Schade aan eigen auto minpunt minpunt pluspunt
Schade aan andere auto’s pluspunt pluspunt pluspunt

Aanvullende dekkingen van FBTO

 • Eigen risico
 • Aanschafwaarderegeling
 • Eigen keuze herstelbedrijf
 • Schadeherstellers FBTO
 • Inzittendenverzekering
 • Pechhulp binnenland
 • Pechhulp buitenland
 • Rechtsbijstand

Rijgedragverzekering FBTO

Bij FBTO kun je ook een rijgedragverzekering (rijstijlverzekering) aanvragen. Hiervoor heeft FBTO een app ontwikkeld die jouw rijgedrag monitort met behulp van GPS en G-krachten. De app meet onder andere je snelheid, hoe je optrekt, remt en/of je tijdens het rijden je telefoon gebruikt. Bij FBTO wordt je rijgedrag beoordeeld met een rijscore. Om in aanmerking te komen voor de korting, dien je minimaal 55 punten te hebben. Hiermee ontvang je 15% korting. Veilig rijgedrag wordt beloond met maximaal 30% korting op je premie. Deze korting wordt maandelijks berekend en uitgekeerd. Hoe veiliger je rijdt, hoe meer je bespaart. Houd er wel rekening mee dat met een slechte rijscore (onder de 55 punten) je geen korting ontvangt en FBTO je autoverzekering mag stopzetten, zelfs als je geen schade hebt veroorzaakt.

Bonus/malus bij FBTO

Wil je meer informatie over de bonus-malus-ladder en hoe deze werkt? Lees dan de uitgebreide handleiding over de bonus-malus-ladder.

Tweede autoverzekering van FBTO

Een tweede auto op het oog of al in het bezit van meerdere auto’s? Hoeveel auto’s je ook in bezit hebt, je moet deze verzekeren. Dit kan een behoorlijke aanslag zijn op je portemonnee. Om kosten te besparen kun je profiteren van de tweede autoregeling (ook bekend als de tweede gezinsautoregeling). Wanneer je gebruikmaakt van de tweede autoregeling is het bij de meeste verzekeraars mogelijk om de no-claimkorting van je eerste auto toe te passen op de premie van je tweede autoverzekering. De tweede auto kan van jou zijn of van je partner. Let er wel op dat je voor de tweede auto opnieuw schadevrije jaren moet opbouwen.

Goed om te weten: Als je een schadeclaim indient, heeft dit geen invloed op de korting of de opgebouwde schadevrije jaren van de andere auto(s). Om in aanmerking te komen voor de tweede autoregeling, dien je al je auto’s bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Je komt niet in aanmerking als je negatieve schadevrije jaren hebt.

Voorwaarden FBTO

Wil je meer weten over de tweede autoregeling van FBTO? Hieronder hebben we de specifieke voorwaarden voor je op een rijtje gezet. Voor meer algemene informatie over het verzekeren van een tweede auto kun je onze tweede autoregeling pagina bezoeken.

Autoverzekering FBTO vergelijken

Benieuwd of FBTO de beste autoverzekeraar is voor jou? Vergelijk via Overstappen autoverzekeringen op basis van je persoonlijke gegevens en wensen. Hierbij houden we niet alleen rekening met de prijs, maar ook met de kwaliteit van de autoverzekeringen.

Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlFBTO
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Autoverzekering van FBTO afsluiten

Als een autoverzekering van FBTO de meest voordelige autoverzekeraar is met de best passende dekking voor jouw situatie, dan sluit je dit gemakkelijk via Overstappen af. Kies de juiste autoverzekering uit het overzicht van de vergelijker. We verwijzen je dan naar de site van de verzekeraar, waar je de verzekering voor je auto direct aanvraagt.

FBTO autoverzekering

Schade melden bij FBTO

Als je schade hebt, kan je dit via WhatsApp, MijnFBTO of telefonisch melden. In geval van nood kun je telefonisch contact opnemen met het alarmnummer van FBTO: (058) 234 56 50

Whatsapp: 06 13 50 55 40
Telefoon: (058) 234 56 00

FBTO autoverzekering

Een autoverzekering bij FBTO opzeggen

Je autoverzekering bij FBTO kun je dagelijks opzeggen, er is geen opzegtermijn. Dit kan je doen per telefoon (058) 234 56 78 of op deze pagina.

Contactgegevens FBTO

Alarmnummer: +31 (0)58 234 56 50
Telefoonnummer: (058) 234 56 78 (ma t/m vr tussen 08.00 – 18.00)
Whatsapp: 06 82 75 67 58 (ma t/m vr tussen 08.00 – 21.00, za 09.00 – 16.30)