Autoverzekeraars
Op Overstappen.nl vergelijk je het merendeel van alle autoverzekeringen van autoverzekeraars in Nederland. Vergelijk je huidige autoverzekering met de producten van onderstaande autoverzekeraars in Nederland.
Autoverzekeraars die niet in onze vergelijker staan
Een aantal autoverzekeraars is niet opgenomen in onze vergelijking. Deze staan hieronder in alfabetische volgorde opgesomd.
- Allianz
- ANWB
- AnsvarIdéa
- Aon
- Bovag Autoverzekering
- De Goudse
- De Vereende
- De Zeeuwse Verzekeringen
- Kilometerverzekering
- Klaverblad
- Lancyr
- Interpolis
- National Academic
- Nh1816 Verzekeringen
- Promovendum
- SNS Autoverzekering
- Turien & Co.
- Unigarant
- United Insurance
- Verzekeruzelf.nl
- Voogd & Voogd
- ZEKUR
- ZLM Verzekeringen
Onze expert aan het woord
“Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk aanbieders toe te voegen aan onze vergelijker, zodat jouw vergelijking zo compleet mogelijk is. Dit is echter niet altijd mogelijk, omdat sommige verzekeraars geen gegevens beschikbaar stellen. In het kader van onze onafhankelijkheid zijn we transparant over de verzekeraars die je wel en juist niet via Overstappen.nl kunt vergelijken. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.”
Expert autoverzekeringen
Verschillen tussen autoverzekeraars
Autoverzekeraars verschillen natuurlijk van elkaar op het gebied van premie en polisvoorwaarden. Er zijn daarentegen ook autoverzekeraars die zich onderscheiden door zich op bepaalde doelgroepen te richten. Promovendum richt zich bijvoorbeeld uitsluitend op hoger opgeleiden. Daarnaast zitten er achter veel kleine prijsvechters grote verzekeringsmaatschappijen. Denk hierbij aan Inshared van Achmea.
Duurzame autoverzekeraars
Verzekeraars gebruiken een gedeelte van de premie die je betaalt om te beleggen. Ze beleggen bijvoorbeeld in staatsobligaties, bedrijfsobligaties of aandelen. Doordat verzekeraars een deel van jouw premie beleggen, draag jij indirect bij aan de investeringen van jouw verzekeraar. Prima zou je zeggen, verzekeraars moeten immers ook winst maken. Toch kan het belangrijk zijn om hier even bij stil te staan.
Het kan namelijk voorkomen dat jouw verzekeraar in bedrijven investeert die bijvoorbeeld grote milieuschade veroorzaken en slecht zijn voor het klimaat. Als je het beleggingsbeleid van verzekeraars belangrijk vindt, dan is het wel zo fijn om te weten hoe de investeringen van verzekeraars scoren op dit thema. De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) doet onderzoek naar de duurzaamheid van deze beleggingen.
Hoe worden de verzekeraars beoordeeld?
De verzekeraars worden beoordeeld op vier kernonderdelen:
- De verantwoordelijkheid bij bestuur en senior management voor verantwoord beleggen;
- Het verantwoord beleggingsbeleid;
- Het implementeren van het beleid;
- Transparant zijn over beleid en implementatie.
Bovenstaande vier punten vormen kernonderdelen voor de score van de verzekeraars. Deze score is gebaseerd op 50 verschillende vragen. Elk van deze vragen kan punten opleveren, waarbij elk kernonderdeel kan rekenen op een maximale score van 5 punten. De zwaarst wegende factor is het implementeren van het beleid, dat maar liefst 50% bijdraagt aan de eindscore.
De score op het vlak van implementatie wordt berekend door de scores per beleggingscategorie (bijvoorbeeld aandelen of obligaties) te vermenigvuldigen met het percentage van de totale beleggingen in die categorie. De overige drie kernonderdelen samen zijn goed voor de resterende 50% van de score, wat het totaal op 100% brengt. Voor een diepgaand inzicht in de onderzoeksmethodologie verwijzen we je naar het rapport van VBDO.
Bekijk hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering
De premies tussen autoverzekeraars lopen sterk uiteen. Vooral de autoverzekeringen voor jongeren en senioren verschillen sterk. Zit je al jaren bij dezelfde verzekeraar? Kijk dan nu in de vergelijker na of je bij een andere aanbieder niet voordeliger uit bent.
Handige informatie
Is je vraag nog niet beantwoord?
Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!
Het laatste nieuws
Automobilisten vinden dat smartphonegebruik in verkeer de hoogste verkeersboete verdient
62% procent van de Nederlanders wil dat smartphonegebruik in het verkeer in de top 5 van hoogste verkeersboetes staat.
Zwarte zaterdag 2024: welke dagen moet je vermijden op zomervakantie?
In de zomer zijn er bepaalde dagen waarop er topdrukte op de wegen is. Wat is zwarte zaterdag en hoe ontwijk je het?
Maximumsnelheid op snelwegen gaat terug naar 130 kilometer per uur
Lees hier waarom de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB de maximumsnelheid op snelwegen weer willen verhogen en wat voor effecten de maximale snelheid van 100 kilometer per uur heeft gehad.
75 procent van de automobilisten gebruikt telefoon achter het stuur
Het gebruik van smartphones achter het stuur neemt toe, met verstrekkende gevolgen voor de verkeersveiligheid.
Prijs elektrische auto kan stijgen na mogelijk nieuwe EU-importheffingen
Lees hier waarom de prijs van elektrische auto’s mogelijk omhoog gaat en wat voor gevolgen dit kan hebben voor de hoogte van autoverzekeringspremies.
Netbeheerder doet oproep om elektrische auto niet tijdens piekuren op te laden
Lees hier waarom netbeheerder Stedin oproept om elektrische auto’s niet op te laden tussen 16.00 en 21.00 uur en hoe de toekomst van elektrisch laden eruit kan zien.