Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Geld lenen ribbon

Consumptief krediet

Vind een consumptief krediet dat aan jouw eisen voldoet

Vergelijk leningen

Een lening die bij je past

4,1% is het laagste rentepercentage.
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:
Wij geven om je privacy, bij ons zijn je gegevens veilig.
103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.8
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1200 reviews
2 maanden geleden
 
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe...
Al meerdere malen overgestapt zonder problemen, dit jaar helaas niet geheel zonder problemen overgestapt. De overstap was ingegaan voordat het lopende contract was afgelopen , gevolg boete en meerdere telefoongesprekken . Met huidige leverancier en nieuwe leverancier. Doordat e.a. Niet geheel naar mijn wens verliep contact en klacht ingediend bij overstappen , ondanks het mijn eigen verantwoordelijkheid was om ingangsdatum te controleren en ik dit niet juist had gedaan ( simpel weg omdat ik hier nog nooit problemen mee had gehad en ervan ging dat dit niet fout kon gaan ) heb ik een zeer vriendelijke en behulpzame medewerkster gesproken ( Romy ) en heeft mijn verhaal aangehoord en netjes naar behoren opgepakt en meerdere malen mij ondersteund met een goed resultaat. Ik dacht niets meer te vernemen omdat Romy en natuurlijk overstappen.nl mijn klacht al netjes naar behoren hadden opgelost. Ontvangen we vandaag ook nog een kaart vanuit overstappen met de hand geschreven door Romy met de vraag of dat alles naar tevredenheid is opgelost , en naast de kaart een reep chocolade. Als overal de misverstanden op z,on klantvriendelijke manier zouden worden opgelost zag de wereld er een stuk vriendelijker uit. Nogmaals had was zwart wit gezien mijn eigen fout , maar dat was voor overstappen.nl geen reden om te zeggen van kijk maar het is niet onze fout. Overstappen super service vanuit jullie kant. Dank, john en Angelique
2 maanden geleden
 
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.
Prima. Niet alleen zorgt overstappen.nl voor een probleemloze overstap, ook neemt het bedrijf verantwoordelijkheid in onvoorziene situaties en neemt contact op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Wil je een aankoop voor privé gebruik doen, maar lukt het je niet om deze te financieren met spaargeld? Geld lenen is wellicht een oplossing. Er zijn verschillende soorten leningen die je af kunt sluiten, met verschillende voorwaarden. Hier leggen we je het uit, zodat je een verantwoorde beslissing kan maken.

Wat is consumptief krediet?

Het consumptief krediet bestaat uit een lening die gericht is op privé bestedingen. Bijna elke lening die door de consument wordt afgesloten behoort tot het consumptief krediet, met uitzondering van de hypothecaire lening. Kortom, consumptief krediet is een krediet waarmee consumpties worden aangeschaft. Maar welke soorten krediet zijn er en wat zijn de verschillen?

Soorten consumptief krediet

Er zijn verschillende vormen van consumptief krediet. Wij leggen de belangrijkste soorten hier voor u uit:

Persoonlijke lening

Bij het afsluiten van een persoonlijke lening wordt iedere maand een vast bedrag afgelost. Daarnaast kunnen bij persoonlijke leningen aflossingen niet opnieuw worden opgenomen. Omdat je een vast bedrag leent, heb je duidelijkheid betreffende het bedrag dat je moet betalen aan de kredietverstrekker.

Doorlopend krediet

In tegenstelling tot een persoonlijke lening kunnen bij het doorlopend krediet wel opnieuw aflossingen worden opgenomen. Ook geldt er een maximale bestedingsruimte, oftewel het kredietlimiet. Iedereen heeft zelf in de hand hoeveel, hoe vaak en wanneer die hiervan opneemt. Al met al is het doorlopend krediet een zeer flexibele vorm van geld lenen.

Huurkoop

Bij huurkoop wordt vooraf de looptijd, rente en aflossing vastgelegd. Het aflossingsbedrag wordt in termijnen uitbetaald. Ook dient er een kleine aanbetaling vooraf te worden gedaan.

Kopen op afbetaling

Kopen op afbetaling houdt in dat de betaling verspreid wordt over meerdere termijnen. Dit consumptief krediet bevat een combinatie van het te betalen aflossingsbedrag en de bijbehorende rente.

Consumptief krediet afsluiten

Wanneer je consumptief krediet wil afsluiten, wordt allereerst de totale kredietsom vastgelegd. Dit is het daadwerkelijke bedrag dat wordt geleend en ook weer zal worden terugbetaald. Op basis van de kredietvorm wordt vastgesteld of de kredietsom vast of variabel is. De vergoeding die je de kredietverstrekker betaald is in de vorm van rente. Er wordt uitsluitend rente betaald over het opgenomen bedrag. De rente is variabel. Met andere woorden, de rentelasten kunnen per moment verschillen. Vaak worden deze per maand bijgesteld.

Voordelen

Een voordeel van consumptief krediet is dat de lening gemakkelijk is aan te vragen en dat het krediet op korte termijn beschikbaar is. Ook liggen lage rentestanden bij het consumptief krediet eerder voor de hand vanwege het aanbod van persoonlijke leningen en het doorlopend krediet.

Tips bij het afsluiten van een consumptief krediet

– Maak een inschatting van de looptijd en de levensduur van het product.
– Let op onverwachte of verboden kosten
– Stel de juiste maandlasten vast
– Kijk verder dan je eigen bank en vergelijk de diensten van elke aanbieder
– Overweeg het oversluiten van bestaande leningen