Geld lenen ribbon

Consumptief krediet

Vergelijk direct een persoonlijke lening of doorlopend krediet
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Vergelijk leningen
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Wij vergelijken de volgende aanbieders

Een lening die bij je past

icon

3,9%

is het laagste rente percentage

icon

8,7

is onze klanttevredenheidsscore

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

Klanten over Overstappen.nl

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2303 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  22 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  23 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2303 reviews

  Wil je een aankoop voor privé gebruik doen, maar lukt het je niet om deze te financieren met spaargeld? Geld lenen is wellicht een oplossing. Er zijn verschillende soorten leningen die je af kunt sluiten, met verschillende voorwaarden. Hier leggen we je het uit, zodat je een verantwoorde beslissing kan maken.

  Wat is consumptief krediet?

  Het consumptief krediet bestaat uit een lening die gericht is op privé bestedingen. Bijna elke lening die door de consument wordt afgesloten behoort tot het consumptief krediet, met uitzondering van de hypothecaire lening. Kortom, consumptief krediet is een krediet waarmee consumpties worden aangeschaft. Maar welke soorten krediet zijn er en wat zijn de verschillen?

  Soorten consumptief krediet

  Er zijn verschillende vormen van consumptief krediet. Wij leggen de belangrijkste soorten hier voor u uit:

  Persoonlijke lening

  Bij het afsluiten van een persoonlijke lening wordt iedere maand een vast bedrag afgelost. Daarnaast kunnen bij persoonlijke leningen aflossingen niet opnieuw worden opgenomen. Omdat je een vast bedrag leent, heb je duidelijkheid betreffende het bedrag dat je moet betalen aan de kredietverstrekker.

  Doorlopend krediet

  In tegenstelling tot een persoonlijke lening kunnen bij het doorlopend krediet wel opnieuw aflossingen worden opgenomen. Ook geldt er een maximale bestedingsruimte, oftewel het kredietlimiet. Iedereen heeft zelf in de hand hoeveel, hoe vaak en wanneer die hiervan opneemt. Al met al is het doorlopend krediet een zeer flexibele vorm van geld lenen.

  Huurkoop

  Bij huurkoop wordt vooraf de looptijd, rente en aflossing vastgelegd. Het aflossingsbedrag wordt in termijnen uitbetaald. Ook dient er een kleine aanbetaling vooraf te worden gedaan.

  Kopen op afbetaling

  Kopen op afbetaling houdt in dat de betaling verspreid wordt over meerdere termijnen. Dit consumptief krediet bevat een combinatie van het te betalen aflossingsbedrag en de bijbehorende rente.

  Consumptief krediet afsluiten

  Wanneer je consumptief krediet wil afsluiten, wordt allereerst de totale kredietsom vastgelegd. Dit is het daadwerkelijke bedrag dat wordt geleend en ook weer zal worden terugbetaald. Op basis van de kredietvorm wordt vastgesteld of de kredietsom vast of variabel is. De vergoeding die je de kredietverstrekker betaald is in de vorm van rente. Er wordt uitsluitend rente betaald over het opgenomen bedrag. De rente is variabel. Met andere woorden, de rentelasten kunnen per moment verschillen. Vaak worden deze per maand bijgesteld.

  Voordelen

  Een voordeel van consumptief krediet is dat de lening gemakkelijk is aan te vragen en dat het krediet op korte termijn beschikbaar is. Ook liggen lage rentestanden bij het consumptief krediet eerder voor de hand vanwege het aanbod van persoonlijke leningen en het doorlopend krediet.

  Tips bij het afsluiten van een consumptief krediet

  • Maak een inschatting van de looptijd en de levensduur van het product.
  • Let op onverwachte of verboden kosten.
  • Stel de juiste maandlasten vast.
  • Kijk verder dan je eigen bank en vergelijk de diensten van elke aanbieder.
  • Overweeg het oversluiten van bestaande leningen.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.