Scooterverzekering vergelijken | Vanaf € 4,- een verzekerde scooter | Overstappen.nl

Scooterverzekering vergelijken

Scooterverzekering vergelijken

 • Goede en goedkope scooterverzekering
 • Exclusieve online korting
 • 14 dagen bedenktijd
Vergelijken

Scooterverzekering vergelijken

 • Goede en goedkope scooterverzekering
 • Exclusieve online korting
 • 14 dagen bedenktijd
Vergelijken

Scooterverzekering vergelijken

 • Goede en goedkope scooterverzekering
 • Exclusieve online korting
 • 14 dagen bedenktijd
Vergelijken

Scooterverzekering vergelijken

 • Goede en goedkope scooterverzekering
 • Exclusieve online korting
 • 14 dagen bedenktijd
Vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3186 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  10 uur geleden
  Overzichtelijk

  Overzichtelijk. Duidelijk wat de te kiezen providers bieden

  En. Sanders
  Star on Star on Star on Star on Star on
  12 uur geleden
  Overstappen fluitje van een cent

  Overstappen fluitje van een cent via Overstappen.nl. Scherpte tarieven, zelfs beter als je het vergelijkt met wat de aanbieder zelf biedt. Duidelijk wat je moet invullen en wat de nieuwe kosten worden. Aanrader dus om te gebruiken voor je overstap.

  Emiel
  Star on Star on Star on Star on Star on
  14 uur geleden
  Makkelijk en snel

  Ging super makkelijk en heel snel. Geen moeilijke vragen invullen enzo.

  Bjorn
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3186 reviews

  Snel navigeren naar

  TROTSE EIGENAREN VAN RIJWIELEN MET BLAUW OF GEEL KENTEKEN OPGELET

  Vergelijk scooterverzekeringen

  Voor je favoriete voertuig wil je alleen het beste, toch? Overstappen.nl helpt jou je scooter, brommer, snorfiets, speed pedelec én high speed e-bike op en top te verzekeren in slechts een paar klikken. Hoe wij dat doen? Wij zetten de beste scooterverzekeringen op een rijtje. Het enige wat jij hoeft te doen is er eentje te kiezen en binnen een handomdraai ga jij goed verzekerd op weg. En niet te hard rijden hè, boetes zijn niet inbegrepen.

  Waar let je op bij het vergelijken?

  Wist je dat je verplicht bent een verzekering af te sluiten voor je scooter, brommer, snorfiets en speed pedelec wanneer deze op jouw naam staat? Ook als het onder een laag stof in de schuur staat, moet je in het bezit zijn van minimaal een WA-verzekering. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering dekt je voor schade toegebracht aan anderen. Denk aan het net iets te dicht tussen twee auto’s doorrijden en een kras veroorzaken of je rijwiel die per ongeluk omvalt en een deuk maakt, maar ook een klassiek geval van een botsing met een ander voertuig is hiermee gedekt.

  tip

  Goed om te weten:

  Jij krabt je nog steeds achter je oor waarom je een verzekering moet voor een ongebruikte scooter? Omdat de mogelijkheid bestaat dat je tóch de openbare weg opgaat. Ben je er heel zeker van dat dit niet gaat gebeuren? Dan kun je een schorsing voor je verzekering opvragen bij de RDW. Dit kan voor 1, 2 of 3 jaar en ontzegt je van de verplichting een verzekering te hebben. Ga je stiekem rijden en de politie houdt je aan? Dan loop je het risico diep in de buidel te tasten voor een boete.


  Waarom scooterverzekeringen vergelijken?

  Rondscheuren op je snelle monster is niet altijd zonder gevolgen. Ga goed verzekerd de weg op en doe dat slim. Ga je voor de eerste de beste scooterverzekering? Dan kan je dat op jaarbasis geld kosten. Maak dus altijd een vergelijking en doe dat bij voorkeur ieder jaar. Wie goed geïnformeerd is, maakt betere keuzes. Overstappen kan écht lonen.

  scooterverzekering vergelijken

  Goedkoopste scooterverzekering

  Ben je op zoek naar een goedkope scooterverzekering? Verzeker je scooter dan alleen met een WA-dekking. Zo heb je gegarandeerd de laagste premie. De goedkoopste verzekering is alleen niet noodzakelijk de beste verzekering voor jou. Heb je bijvoorbeeld een gloednieuwe scooter van een populair merk? Dan zal in de praktijk een WA + Diefstal je beter verzekeren. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar denk goed na over je huidige situatie.

  Hoeveel een scooterverzekering precies kost verschilt per verzekeraar en dekking. In de onderstaande tabel geven wij jou alvast een inkijkje op de resultaten in onze scootervergelijker van de goedkoopste scooterverzekeringen gebaseerd op de WA-dekking.

  #VerzekeraarWAWA + DiefstalWA + Diefstal en aanrijding
  1

  € 8,86

  € 9,73

  € 12,95

  2

  € 13,37

  € 16,45

  € 19,08

  3

  € 9,79

  € 24,50

  € 32,39

  4

  € 19,46

  € 22,73

  € 33,75

  Uitleg berekening

  De maandelijkse premies getoond in de tabel zijn gebaseerd op de Kymco Like bromscooter uit 2015 met een cataloguswaarde van € 650,-. De scooter heeft een versnelling en rijdt op benzine. De bestuurder is 37 jaar, woont in Valkenswaard en heeft geen schadevrije jaren opgebouwd.


  Scooterverzekeringen vergelijken en online afsluiten? Gemakkelijk en snel met Overstappen.nl

  • 100% onafhankelijk

   Overstappen.nl is niet verbonden aan welke aanbieder dan ook. Kies de scooterverzekeraar die het beste bij jouw situatie past.

  • Beste acties en deals

   Alle actuele aanbiedingen en deals op één plek. Door ons overzichtelijk gepresenteerd en van alle verzekeraars.

  • Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze scooterexperts. Wij helpen je graag met het vinden van je verzekering.


  Berekening premie scooterverzekering in 2024

  De premie voor je scooterverzekering wordt bepaald op basis van de volgende factoren:

   • Je geboortedatum
   • Je postcode
   • Het soort scooter
   • De nieuwwaarde (cataloguswaarde)
   • De mee te verzekeren accessoires (helm, slot etc.)
   • Of je wel of geen aanvullende dekkingen kiest

  Wij kunnen ons voorstellen dat je de kosten voor je scooterverzekering graag laag houdt. Het is alleen niet altijd mogelijk deze voor een prikkie af te sluiten. Gemotoriseerde tweewielers worden relatief vaak gestolen. Een scooterverzekering met aanvullende dekking afsluiten voor diefstal is daarom raadzaam. Dit kost je per maand wel net wat extra.

  Goedkopere premie met schadevrije jaren

  Heb je veel schadevrije jaren opgebouwd? Dan krijg je van de verzekeraar een korting op je premie. Geef je hoeveelheid schadevrije jaren aan in onze vergelijker. Zo krijg je direct de juiste premie te zien. Sluit je een scooterverzekering af op basis van deze korting? Dan moet je wel een zogeheten royementsverklaring kunnen overhandigen aan de verzekeraar. Anders heb je helaas geen recht op korting.


  Hoe bereken je de beste scooterverzekering?

  Tijdens jouw zoektocht naar de beste scooterverzekering, kun je de volgende stappen volgen:

  Stap 1: zorg dat je de volgende gegevens erbij hebt gepakt

  Voor het maken van een goede vergelijking hebben wij eerst de volgende gegevens van je nodig: je kentekennummer, de merk- en modelnaam, het bouwjaar, nieuwwaarde en de waarde van eventuele extra accessoires. Lukt het je niet iets in te vullen? Geen zorgen, onze vergelijker vult de nodige gegevens automatisch in. Het is dan aan jou deze gegevens extra te controleren of het klopt.

  Verder zijn wij benieuwd of jij de jongste bestuurder bent, wat voor soort slot je hebt én is het handig een overzicht van jouw schadevrije jaren erbij te houden.

  Stap 2: welke dekking past bij jouw persoonlijke situatie?

  In onze vergelijker krijg jij de keuze uit WA, WA+ Diefstal en WA+ Diefstal en aanrijding. De dekkingskeuze hangt af van jouw persoonlijke situatie. Is je scooter je hoofdvervoermiddel of alleen bedoeld voor de vrijetijdsmomenten? Is de scooter je hoofdvervoermiddel, dan kan je je scooter niet missen. Het brengt je naar werk of school. De beste verzekering voor jou dekt jou het liefst tegen meer dan alleen schade aan anderen.

  Stap 3: heb je behoefte aan extra dekkingen?

  Wij bieden twee aanvullende verzekeringen aan: de verhaalservice en de opzittendenverzekering. Handig voor de scooterbezitters die liever het zekere voor het onzekere nemen. Dus ben jij de beruchte brokkenpiloot of kom je liever niet voor financiële verrassingen voor jezelf en dierbaren te staan, dan kies je samen met ruim 44% van onze klanten voor een opzittendenverzekering.

  Stap 4: vergelijk alle scooterverzekeringen van Nederland

  Let op meer factoren dan alleen de laagste premie. De goedkoopste scooterverzekering is namelijk niet altijd de beste verzekering voor jou. Waar jij tijdens het vergelijken nog meer op kan letten is:

   • De service van de verzekeraar
   • Hoe werkt het als ik schade heb?
   • De waardering; zijn de huidige klanten tevreden?
   • Premie; is de premie goed in verhouding met de dekkingen?
   • Eigen risico; geldt er een maximum vergoeding?
   • Dagwaarde scooter; vooral bij 2e-, 3e- of 4e-hands scooters is de vraag of
    die een hoge verzekering waard is ten opzichte van het kopen van een nieuwe

  Tip: lees de voorwaarden goed door. Ja, dat geldt ook voor de kleine lettertjes.

  Stap 5: sluit de beste scooterverzekering voor jou af

  Heb je een verzekeraar met de dekking en premie die het beste bij jou past gevonden? Dan hebben wij nog wat slotvragen, persoonlijke gegevens controle en klaar is Kees.

  Hoeveel ga jij besparen op je scooterverzekering?

  • voordeel

   Direct verzekerd na afsluiting

  • voordeel

   Bespaar met een exclusieve online korting

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  Vergelijk scooterverzekeringen

  Is het nodig om je scooter te verzekeren?

  Aan de hand van de volgende plus- en minpunten van een scooterverzekering, lukt het jou om antwoord te geven op deze vraag.

  Let op: het is in elk geval wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten als je in bezit bent van een (brom)scooter, snorfiets, speed pedelec en zelfs een fiets met een hulpmotor. Waarom? Zodat de schade is gedekt die je tijdens het gebruik van je scooter aan iemand anders toebrengt. Wel zo verstandig!

  Pluspunten van een scooterverzekering:

  • Je aankoopbedrag wordt vergoed bij diefstal of total loss van je pas aangeschafte scooter.
  • Met een WA+ dekking wordt ook je helm en dergelijke accessoires automatisch meeverzekerd.
  • Ook voor de kleine ongelukken, zoals een lege accu, word je met een pechhulp bij je scooterverzekering geholpen.
  • Met de meest volledige dekking ben je verzekerd voor zowel diefstal als aanrijding en voor schade door slechte weersomstandigheden.
  • Je mag je scooterverzekering elke dag opzeggen. Houd rekening met vaak een maand opzegtermijn.

  Minpunten van een scooterverzekering:

  • De premie kan duur uitvallen, omdat we in Nederland zien dat er veel scooters worden gestolen. Zie in de onderstaande staafdiagram van CBS de precieze aantallen tussen 2014-2021.
  • De scooterverzekering geldt niet op de gehuurde scooter in het buitenland. Wil je daar wel voor verzekerd zijn, dan is een reisverzekering wat voor jou.
  • Zelfs als je je scooter niet gebruikt, ben je verplicht om minimaal een WA scooterverzekering af te sluiten.

  Scooters, populair onder criminelen

  De politie heeft zijn handen vol aan scooterdiefstal, jaarlijks worden er ruim 10.000 scooters gestolen. Helaas zijn scooters erg gewild onder dieven. Investeer daarom altijd in een goed ART-slot van minimaal categorie 3 en bevestig je scooter aan een vast voorwerp als een paal of hek. Zet je scooter het liefst binnen achter slot en grendel en maak het dieven niet te gemakkelijk.

  Ben je toch de dupe? Dat spijt ons te horen! Met de WA + Diefstal verzekering hoef jij je gelukkig geen zorgen te maken. Je krijgt je favoriete tweewieler er niet mee terug, maar wel een deel van de schade.

  Diefstal scooters

  Bron: CBS, data voor het laatst gewijzigd op 1 maart 2022


  Welke scooters kun je verzekeren?

  In Nederland rijden er veel verschillende soorten scooters rond. Maar welke scooters zijn dat, die wij kunnen verzekeren met een scooterverzekering? Zie de volgende opsomming:

  • Bromfiets/scooter (met hand- of voetversnelling)
  • Snorfiets (maximale snelheid van 25 km per uur)
  • Speed pedelec
  • Brommobiel (klein personenauto)
  • Scootmobiel
  • Elektrische scooters
  • Zoemfiets met hulpmotor

  Voor mijn elektrische fiets een scooterverzekering afsluiten?

  Heb je net een nieuwe elektrische fiets (met trapondersteuning) aangeschaft die tot 25 km per uur gaat en wil je die graag verzekeren, dan hoeft dat niet met de verplichte WA-scooterverzekering. Je zou voor de fiets die jij hebt, een kijkje kunnen nemen in onze fietsverzekeringvergelijker. Een speed pedelec is gemotoriseerd dus voor deze tweewieler gelden wel dezelfde regels als voor een scooter.

  soorten scooters verzekeren

  De verplichte WA

  WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Kies je voor deze dekking, dan voldoe je ten eerst aan de wettelijke verplichting voor elke scooter-eigenaar en ben je ten tweede gedekt voor schade die jij op jouw scooter aan iemand anders of iets van iemand anders toebrengt.
  Deze WA-scooterverzekering wordt over het algemeen voor een lage premie aangeboden. Dit heeft er vooral mee te maken dat die, qua schadevergoedingen, het minst uitgebreid is.

  WA + Diefstal (Beperkt Casco)

  Dit is een uitbreiding op de WA-dekking, ook bekend als de WA plus. Dus naast de standaard vergoedingen, ben je hiermee ook verzekerd tegen schade of verlies door diefstal of joyriding. Ook krijg je bij sommige verzekeraars ook een maximum bedrag voor schade aan je helm of andere accessoires, je slot bijvoorbeeld.

  WA + Diefstal en aanrijding (All Risk)

  Dit is de meest uitgebreide dekking voor een scooterverzekering. Alles uit de WA-dekking zit hier ook bij. Naast de standaard vergoedingen, ben je met een All Risk dekking ook verzekerd tegen schade of verlies door diefstal of joyriding en ben je ook gedekt tegen schade door zware weersomstandigheden, brand of door een botsing (aanrijding). Zelfs bij eigen schuld wordt de schade vergoedt. Voor de hoeveelheid vergoedingen kun je de polisvoorwaarden per verzekeraar doornemen.

  Verhaalservice

  De verhaalsrechtsbijstand is een andere naam voor deze extra dekking. Je kan hier beroep op doen als je helaas bij een aanrijding bent betrokken. Deze aanvulling op je scooterverzekering helpt je om de schade te verhalen bij de aanstichter van het ongeluk. Dit geldt op zowel materiële als letselschade.

  Opzittendenverzekering

  Wij hopen het natuurlijk niet, maar met deze extra dekking keert de verzekeraar eenmalig een vast bedrag uit aan jou bij blijvend letsel of aan je nabestaanden bij overlijden als gevolg van een ongeval op je scooter, bromfiets of dergelijk scootervoertuig.

  Gecontroleerd door
  Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
  Jeremy Broekman
  Expert schadeverzekeringen
  16 minuten 13-05-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

  Over ons

  Overstappen.nl als tussenpersoon

  Als je een scooterverzekering direct via ons afsluit, dan zijn we ook na de overstap je contactpersoon. Voor vragen kun je dan bij ons terecht. Bij overige verzekeraars sturen we je door naar hun website om de aanvraag af te ronden. In dat geval is de verzekeraar na je aanvraag ook je contactpersoon.

  Hoe verdienen wij geld?

  Wij zijn graag transparant over ons verdienmodel. Als je een scooterverzekering via ons afsluit, ontvangen we een eenmalige commissie van de verzekeraar.

  100% onafhankelijk

  Onafhankelijkheid vinden wij belangrijk. We sorteren onze vergelijking dan ook altijd op prijs en tonen je de producten in de markt. De vergoeding die we ontvangen speelt dus nooit een rol in de vergelijking.

  14 dagen bedenktijd

  Na elke overstap heb je altijd een bedenktijd van 14 dagen en bij ons geldt altijd: niet goed, geld terug! Ook zorgen we ervoor dat je overstap geruisloos verloopt. Onze klanten beoordelen ons dan ook niet voor niets met hoge cijfers.


  Veelgestelde vragen

   Hoe zeg ik mijn scooterverzekering op?

   Ben je niet meer in het bezit van je scooter? Dan kun je de verzekering schriftelijk opzeggen per mail of post bij je verzekeraar. De meeste verzekeraars hanteren een 30-dagen opzegtermijn. Sommige verzekeringen kun je pas na afloop van het 1-jarig contract opzeggen, anderen zijn dagelijks opzegbaar. Check hiervoor de polisvoorwaarden.

   Wat is een goed slot voor mijn scooter?

   Een goed slot mag niet voor je scooter ontbreken. Verzekeraars eisen vaak dat het scooterslot voldoet aan minimaal een slot met ART-keurmerk uit categorie 3. Hoe hoger de categorie, hoe lastiger het slot is open te maken. Een goed slot voorkomt potentieel diefstal. In bepaalde steden wordt minimaal een ART 4-slot geëist, kijk dit goed na in de polisvoorwaarden.

   Een vriend van mij heeft schade gemaakt met mijn scooter, wat nu?

   Officieel mag iemand anders alleen op jouw scooter rijden met een geldig brommercertificaat of rijbewijs. Met een scooterverzekering is de scooter verzekerd en niet de persoon die de verzekering heeft afgesloten. De scooterverzekering dekt in principe schade veroorzaakt met de verzekerde scooter.

   Ben je volledig verzekerd naast de verplichte WA? Dan wordt ook schade aan de scooter zelf gedekt. Heb je deze niet? Dan zal jouw vriend de schade aan de scooter zelf moeten betalen (of dat gebeurt is de vraag). Het uitlenen van je scooter is niet zonder gevolgen, doe het liever niet. In de praktijk is er een grote kans dat de verzekeraar niet uitkeert, zeker bij bestuurders onder 25 jaar. Maakt bijvoorbeeld een jonge bestuurder een ongeluk met een persoon en is er blijvend letsel? Zonder uitkering betekent dit financiële gevolgen van grote omvang. Wees je daarnaast bewust dat geclaimde schades afgaan van jouw schadevrije jaren. Uitlenen is niet verstandig.

   Wat moet ik doen als ik mijn scooter heb verkocht?

   De eerste stap is de scooter op naam van de nieuwe eigenaar zetten en het kenteken overschrijven. Dit is een belangrijke stap omdat je anders als vorige eigenaar nog steeds verantwoordelijk bent voor de scooter. Bij de verkoop krijg jij een vrijwaringsbewijs. Gebruik het vrijwaringsbewijs om je scooterverzekering op te zeggen. Houd wel rekening met het geldende opzegtermijn.

   Mijn scooter is opgevoerd, maakt dat uit?

   Een opgevoerde scooter is niet verzekerd, ook al rijd je niet harder dan de maximale snelheid. Bij aanhouding is de kans op een boete groot. Dat is echter niet het enige risico wat eraan kleeft. Ben je betrokken bij een aanrijding? Dan ben je onverzekerd en moet je zelf opdraaien voor de schade die door jouw handelen is ontstaat.

   Is mijn zoon of dochter verzekerd als hij of zij op mijn scooter rijdt?

   Je zoon of dochter moet bij de meeste verzekeraars worden opgegeven als extra bestuurder. Is dit niet het geval en maakt hij of zij schade? Dan zal dit op jou verhaald worden. In sommige gevallen blijft de scooterverzekering van kracht en geldt er een verhoogd eigen risico als je zoon of dochter niet op de polis als extra bestuurder is vermeld. Wil je dit voorkomen? Dan is het aan te bevelen om je kind als extra bestuurder op te geven bij je verzekering.

   Je zoon of dochter kan schadevrije jaren opbouwen als het kenteken op zijn of haar naam staat. Het is dan wel van een vereiste dat je kind zelf een verzekering afsluit. Als de scooterverzekering op naam van de ouders staat bouwt het kind nooit schadevrije jaren op.

   Hoe zit het met wegenbelasting met een scooter?

   Scooters en andere voertuigen tot 45 km/u vallen onder de categorie ‘scooter’ en zijn vrijgesteld van wegenbelasting. Lees er meer informatie over op de pagina wegenbelasting voor je scooter.

   Kan je een scooter verzekeren zonder rijbewijs?

   Het komt niet vaak voor, maar het is mogelijk dat je al een scooter bezit zonder dat je een rijbewijs hebt gehaald. Elke scooter die geregistreerd is moet verzekerd zijn, het maakt niet uit of je een rijbewijs hebt of niet. Dus je bent verplicht om je scooter te verzekeren, ook zonder rijbewijs. Lees er meer over op de pagina scooter verzekeren zonder rijbewijs.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze scooterexperts. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten