Dierenverzekering vergelijken

Vergelijk jouw dierenverzekering voor hond en kat
Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Dierenverzekering vergelijken in 4 stappen:

1. Kies de diersoort, het geslacht en leeftijd

2. Vul je postcode in en kies het ras

3. Vergelijk alle dierenverzekeringen op prijs

4. Vergelijk de vergoedingen met het vergoedingsoverzicht


Waarom huisdierenverzekeringen vergelijken via Overstappen.nl?

 • Vergelijk op prijs én dekking

  Onafhankelijk en voor de 5 grootste verzekeraars van Nederland

 • Persoonlijke vergelijking

  Krijg de exacte premie op basis van jouw huisdier en postcode

 • Onze experts staan voor je klaar

  Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze dierenexperts


Hond of kat verzekeren?

Honden en katten zijn de vaakst verzekerde huisdieren van Nederland. Honden en katten verzeker je met een honden- of kattenverzekering. Klik op het plaatje voor meer specifieke informatie over deze verzekeringen:

hondenverzekering

Hondenverzekering

Je zorgt uiteraard goed voor het welzijn en de gezondheid van je hond. Toch kan het gebeuren dat je (onverwacht) voor hoge kosten staat. Een hondenverzekering biedt dekking voor de medische kosten van je huisdier.

kattenverzekering

Kattenverzekering

Wanneer het gaat om je kat, wil je uiteraard de juiste zorg kunnen garanderen. Het hebben van een kat brengt eenmaal (onverwachte) kosten met zich mee. Een kattenverzekering biedt dekking voor de medische kosten.


Wat is een huisdierenverzekering?

De huisdierenverzekering is een risicoverzekering. Dat houdt in dat je jezelf verzekert tegen de financiële gevolgen van een risico. In het geval van de huisdierenverzekering is het risico dat je huisdier kosten maakt. Heb je een ziek huisdier? Dan kunnen de medische kosten flink oplopen. Een dierenverzekering helpt je met het betalen van (onverwachte) kosten.

Is een huisdierenverzekering verstandig?

Dat hangt af van je persoonlijke situatie. De dierenartskosten kunnen makkelijk €1.000 of meer zijn. Kan je dit bedrag zonder moeite betalen? Dan is een verzekering waarschijnlijk niet nodig. Kan je dit niet of vind je het fijn dit risico te beperken? Dan kan een verzekering uitkomst bieden. Wel is het altijd verstandig om je huisdierenverzekering te vergelijken.

Huisdierenverzekering vergelijken

Een huisdierenverzekering vergelijk je eenvoudig met onze vergelijker. Om een goede verzekering voor je hond of kat te vinden, is het belangrijk dat je persoonlijke vergelijking maakt. Wij vragen je daarom naar het ras, leeftijd van het dier en je postcode. Je kan ook direct kijken naar de beste dierenverzekering.

Huisdierenverzekering berekenen.

Je kunt met onze vergelijker eenvoudig alle premies voor een hond of kat berekenen. Handig, want dan hoef je dit niet voor iedere verzekeraar apart te doen. Na het invullen van je gegevens zie je wat een verzekering voor jouw hond of kat gaat kosten. Is je dier al wat ouder? Dit zorgt ervoor dat de premie voor je verzekering stijgt. Daarnaast is het ene ras duurder om te verzekeren dan het andere ras.


 

Wat kost een dierenverzekering?

De kosten van je huisdierenverzekering zijn afhankelijk van een drietal factoren:

 • De leeftijd: hoe ouder je dier, hoe hoger de premie.
 • Het ras: rassen die doorgaans meer gezondheidsproblemen voorbrengen, zijn duurder om te verzekeren.
 • Gewenste eigen bijdrage: hoe hoger de eigen risico, hoe lager de premie

Een kattenverzekering kost gemiddeld tussen de €10 en €25 per maand. Voor een hondenverzekering liggen de kosten hoger, gemiddeld tussen de €20 en €40 per maand.

De premie voor een hond hangt af van de leeftijd en het ras. Voor een kat wordt meestal alleen naar de leeftijd gekeken. Dit hangt samen met het gezondheidsrisico. Een ouder dier heeft een hoger risico op klachten. Daarop past de verzekeraar de premie ieder jaar aan. Je betaalt dus altijd meer naarmate je huisdier ouder wordt.

Kosten dierenverzekering per maand 2023

VerzekeraarKattenHondenVerzekerd bedrag
Aegon€ 11,47€ 41,29€ 2.500
OHRA€ 14,04€ 32,28€ 4.000
Figo Pet€ 19,99€ 39,15€ 3.000
PetSecur€ 17,42€ 36,20€ 4.000

De getoonde bedragen zijn voor een basisverzekering. De maandpremies voor honden zijn gebaseerd op een Labrador Retriever en die voor een kat op een Europees Korthaar. Alle berekeningen zijn gemaakt in de vergelijker voor een leeftijd van 0 jaar, een man en op onze postcode in Amsterdam.

Benieuwd naar de kosten van jouw huisdierenverzekering?


 

Dierenverzekering dekking

Iedere huisdierenverzekering dekt de medische kosten voor je huisdier, bij ziekte of een ongeluk. Het gaat dan om de medisch noodzakelijke zorg, uitgevoerd door een dierenarts of dierenspecialist. Dat is:

 • Consult door een dierenarts of specialist
 • Onderzoek en behandeling
 • Operaties inclusief narcose
 • Nederlandse diergeneesmiddelen
 • Euthanasie

Wat is niet verzekerd?

Het is goed om te weten dat niet alle zorgkosten worden vergoed. Dit is afhankelijk van de dierenverzekeraar en het verzekeringspakket als je daaruit kunt kiezen. Het volgende wordt door geen enkele dieren verzekering vergoed:

 • Kosten binnen de wachttijd
 • Alles wat voor het afsluiten al aanwezig was
 • Niet-Nederlandse diergeneesmiddelen
 • Onnodige of cosmetische behandelingen
 • Alle kosten met betrekking tot zwangerschap
 • Preventieve zorg

 

Aanvullende dierenverzekering

Net zoals bij de aanvullende zorgverzekering voor jezelf, kan je ook je huisdier aanvullend verzekeren. Je betaalt dan een hogere premie per maand in ruil voor een bredere dekking. Zo ben je bij een “basisverzekering” niet altijd gedekt voor een gebitsbehandeling bij je hond. Verzeker je dit aanvullend bij? Dan kan je deze medische kosten (gedeeltelijk) declareren.

Is een aanvullende verzekering voor huisdieren verstandig?

Het is verstandig wanneer je deze kosten zelf moeilijk kunt betalen. Een huisdierenverzekering gaat over het verzekeren van onvoorziene kosten. Aanvullende verzekeringen, voor bijvoorbeeld vaccinaties en castratie, zijn voorzien. Dit betekent dat de verzekeraar deze kosten over de looptijd zal doorberekenen in de premie.

Je bent daardoor waarschijnlijk duurder uit dan een “basisverzekering”. Controleer daarom de vergoeding en ga na hoe dit opweegt tegen de extra premie.

 

Welke aanvullende verzekeringen voor dieren zijn er?

Je kunt bij de meeste dierenverzekeraars kiezen voor aanvullende dekkingen. Welke dit zijn, verschilt per verzekeraar. De meest voorkomende zijn:

 • Vaccinatie: vergoedt de kosten van de vaccinaties van je huisdier. Vaccinaties helpen ziekten en infecties te voorkomen.
 • Reis: met de reisverzekering verzeker je je huisdier ook voor noodzakelijke medische kosten in het buitenland.
 • Crematie: in het geval dat je huisdier overlijdt, krijg je van de verzekeraar een bedrag voor de crematie van je huisdier. 
 • Gebit: met deze dekking krijg je kosten voor bijvoorbeeld het trekken van tanden of het behandelen van tandbederf vergoed.
 • Castratie en sterilisatie: vergoedt de kosten voor de castratie of sterilisatie van je huisdier.
 • Chemo en radiotherapie: mocht de dierenarts vormen van kanker vaststellen, dan kan de verzekeraar behandelingen vergoeden.

Alle huisdierenverzekeraars

Er zijn verschillende verzekeraars die een dierenverzekering aanbieden. Sommige zijn bekend en andere wat minder. Wij vergelijken de volgende verzekeraars:

Klik hier voor meer informatie ove de beste dierenverzekering voor honden en katten.

De dekking en voorwaarden verschillen per verzekeraar. Het is daarom belangrijk dierenverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Kijk op de desbetreffende aanbieder pagina voor de de belangrijke informatie en voordelen.


Dierenverzekering bespaartips

Een verzekering voor huisdieren kan flink wat kosten, terwijl huisdieren al duur genoeg zijn. Gelukkig zijn er manieren waarop je een dierenverzekering goedkoper kunt maken. Wat bespaartips:

1. Zorg goed voor je huisdier

Hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt, kan het goed verzorgen van je huisdier je bezoekjes aan de dierenarts besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het dier zijn vaccinaties en jaarlijkse gezondheidscontrole krijgt. Door goede preventieve zorg worden ergere aandoeningen voorkomen, en dat scheelt in de portemonnee.

2. Verzeker je huisdier op jonge leeftijd

Huisdieren verzekeren op jonge leeftijd scheelt in de maandelijkse premie. Jonge dieren zijn vaker gezond. Daarom is de kans dat ze wat onder de leden hebben ook minder. Je weet zeker dat aandoeningen die voor het afsluiten niet aanwezig waren onder de dekking vallen.

3. Betaal zo veel mogelijk zelf

Een huisdierverzekering gaat over het verzekeren van risico. Het aanvullend verzekeren van bijvoorbeeld de preventieve zorg of sterilisatie is een zekerheid. Hierdoor wordt de verzekering eigenlijk een financiering en ben je duurder uit. Door zelf alle voorziene kosten te dragen, kan je flink op de maandelijkse premie besparen.

4. Vergelijk goed

Dit is de beste manier om geld te besparen op je huisdierverzekering. Iedere verzekeraar berekent de premie anders. Hierdoor kan dezelfde verzekering voor het ene dier duurder zijn dan voor het andere. Met onze vergelijker van huisdierenverzekeringen kan je gemakkelijk veel honden- en kattenverzekeringen vergelijken. Je vindt de goedkoopste huisdierenverzekering altijd bovenaan.

Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

  Is een dierenverzekering verplicht?

  Het afsluiten van een dierenverzekering is in Nederland niet verplicht. Wel moet je goede zorg dragen voor je huisdier.

  Kan ik een ziek huisdier verzekeren?

  Over het algemeen kan je een huisdier nog verzekeren die ziek is of dat is geweest. De verzekeraar zal je hier voor het afsluiten vragen over stellen. Deze behandelingen vallen net zoals andere klachten die al aanwezig waren buiten de dekking.

  Kan je oude dieren nog verzekeren?

  De toegestane leeftijd verschilt per verzekeraar. Met name als je dier al wat ouder is, doe je er goed aan eerst te kijken waar dat nog kan. In het overzicht zie je de maximale leeftijden van iedere verzekeraar:

  PetSecur:      6 jaar
  Aegon:           6 jaar
  OHRA:            7 jaar
  Figo Pet:        Alle leeftijden

  Lees hier tot wanneer je een hond kan verzekeren.

  Hoe moet je een dierenverzekering vergelijken?

  1. Zoek eerst uit of jouw hond of kat ergens vatbaar voor is
  2. Bepaal welke zorg je wil verzekeren en wat je zelf kunt betalen
  3. Maak een persoonlijke vergelijking door je gegevens in te vullen
  4. Vergelijk de premie en de vergoedingen

  Wat is de maximale vergoeding voor een huisdierenverzekering?

  De maximale vergoeding verschilt per verzekeraar:

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.