Dierenverzekering

Dierenverzekering vergelijken

Stap 1: Selecteer het geslacht, de leeftijd en het ras van je hond of kat in combinatie met je postcode. Geen rashond? Kies dan het hondenras wat er het meest op lijkt. Heb je geen raskat? Kies dan voor overig/kruising. Zie vervolgens alle huisdierenverzekeringen die beschikbaar zijn.

Stap 2: Vergelijk huisdierenverzekeringen. Filter op aanvullende dekkingen, het eigen risico van de verzekering of verzekeringen met een ongevallen dekking.
In het ‘dekking- en vergoedingsoverzicht’ kan je zien wat wel en niet is verzekerd. Onder ‘over de verzekering’ vind je meer informatie.

Stap 3: Keuze gemaakt? Sluit dan de dierenverzekering af op de website van de verzekeraar. Je kunt ons natuurlijk altijd bellen als je vragen hebt. Na het afsluiten heb je nog 14 dagen wettelijke bedenktijd. Dit betekent dat wanneer je de polis binnenkrijgt, je binnen 14 dagen kosteloos kunt opzeggen.


Een dierenverzekering, wat is dat?

Een dierenverzekering is een zorgverzekering voor dieren. Met een dierenverzekering ben je verzekerd voor de medische zorg door een dierenarts. Een dierenverzekering wordt daarom ook wel een dierenarts verzekering genoemd. Je kunt een dierenverzekering afsluiten voor een hond of kat. Kijk voor meer informatie op kattenverzekering of hondenverzekering.


Waarom je huisdier verzekeren?

Je zorgt natuurlijk goed voor je huisdier, maar toch kan er weleens wat mankeren. Met een dierenverzekering kan je jouw hond of kat verzekeren voor medische zorg. Met een basisdekking van een huisdierenverzekering is noodzakelijke zorg gedekt. Je huisdier is verzekerd voor operaties en behandelingen inclusief onderzoek, narcose, röntgenfoto’s, echoscopie en Nederlandse diergeneesmiddelen.


Is een dierenarts verzekering wel verstandig?

Een dierenarts verzekering is vooral verstandig wanneer je financiële middelen voor medische zorg beperkt zijn. Door de goede diergeneeskunde is er veel mogelijk, maar hier hangt ook een prijskaartje aan. Stel je zelf de volgende vraag: kan ik een dierenartsrekening van €1000 gemakkelijk betalen? Als het antwoord hierop nee is, kan het verstandig zijn een dierenarts verzekering af te sluiten.

Een andere optie is zelf geld te sparen voor de medische zorg voor je huisdier. Je moet dan natuurlijk wel genoeg gespaard hebben.


Dekking huisdierenverzekering

Er zijn verschillende soorten dierenverzekeringen. Het gaat dan om verschillen in de dekking van de verzekering. We zetten ze voor je op een rij.

Ongevallen verzekering dieren (beperkte dekking)

Een ongevallen huisdierenverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts als gevolg van een ongeluk. Hierbij is je huisdier verzekerd voor:

✓ Botbreuken
✓ Vergiftiging
✓ Bijtwonden
✓ Wonden door brand of overstroming

Basis verzekering dieren (standaard dekking)

Een basis huisdierenverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts als gevolg van een ongeluk of ziekte. Hierbij is je huisdier verzekerd voor:

✓ Onderzoeken
✓ Nederlandse diergeneesmiddelen
✓ Behandelingen en operaties
✓ Euthanasie

Aanvullende verzekering dieren (uitgebreide dekking)

Je kunt de basis huisdierenverzekering nog aanvullen met aanvullende dekkingen. Je krijgt dan ook niet-medisch noodzakelijke zorg vergoed. Je kunt je huisdier verzekeren voor:

✓ Vaccinatie en castratie
✓ Chemo- en radiotherapie
✓ Dekking buiten Europa
✓ Crematie


Beste dierenverzekering

Een goede dierenverzekering kiezen kan een lastige klus zijn. Er is aanbod van verschillende aanbieders, met ieder een verzekering die net iets anders in elkaar zit. Maar welke is de beste?

Helaas is hier geen eenduidig antwoord voor te geven. Behoeften zijn namelijk voor iedereen anders. De beste dierenverzekering bestaat daarom niet.

De één neemt zijn hond mee op vakantie terwijl de ander de buren laat oppassen. In het laatste geval is een verzekering met reisdekking niet de beste keus. Heeft jouw dier kans op een erfelijke aandoening? Dan vergoedt de beste huisdierenverzekering voor jou een behandeling hiervoor.

Alleen door dierenverzekeringen te vergelijken met jouw voorkeuren en behoeften, vind je de voor jou beste dierenverzekering.


De goedkoopste dierenverzekering vinden

Op zoek naar de goedkoopste dierenverzekering?

De premie hangt af van verschillende factoren. Hierdoor is het lastig zeggen welke het voordeligst is. Je kunt daarom het beste een vergelijking maken met je persoonlijke gegevens. Je krijgt dan de exacte premie op basis van jouw hond of kat en postcode. Vervolgens vind je in het resultatenoverzicht de goedkoopste dierenverzekering bovenaan.

Strikt genomen is een ongevallenverzekering de goedkoopste huisdierenverzekering. Je moet dit natuurlijk wel willen. Je kunt in de vergelijker speciaal filteren op dit type verzekering.


Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

Wat is de wachttijd van een huisdierenverzekering?

De wachttijd is de tijd die de verzekeraar hanteert na het afsluiten. Deze wachttijd duurt 30 dagen. De wachttijd is er om te voorkomen dat je pas een huisdierenverzekering afsluit op het moment dat je dier ziek is. Je bent voor alle medische zorg binnen deze periode niet verzekerd.

Er zijn wel een aantal uitzonderingen waarbij er geen wachttijd geldt. Zorg binnen 30 dagen wordt wel vergoed als:

Je hond of kat een ongeluk krijgt
Je hond of kat al verzekerd was
Je identificatie chip laat plaatsen

Is er ook een huisdierenverzekering zonder wachttijd?

Nee, er zijn geen dierenverzekeringen zonder wachttijd. Vind je wel een verzekering zonder wachttijd, dan is je huisdier voor bestaande ziekten of aandoeningen nooit verzekerd.

Wanneer gaat de dierenverzekering in?

De dierenverzekering gaat in nadat de wachttijd van 30 dagen is verstreken. Vanaf dat moment is je hond of kat volledig verzekerd. Je bent dus niet direct na het afsluiten verzekerd.

Welke dierenverzekering vergoedt sterillisatie?

Castratie en sterilisatie vallen niet onder de medisch noodzakelijke zorg. Daardoor worden deze niet vergoed vanuit een basis dierenverzekering. In de vergelijker kan je castratie als filter selecteren. Je ziet dan gelijk alle verzekeringen die castratie en sterilisatie vergoeden.


Waarom een dierenverzekering vergelijken en afsluiten via Overstappen.nl?

Gemakkelijk en snel een goede dierenverzekering vinden, doe je het beste op Overstappen.nl. In tegenstelling tot andere vergelijkingssites van huisdierenverzekeringen vergelijk je hier op basis van je eigen huisdier en postcode. Vergelijkingssites die niet naar de gegevens van je huisdier vragen, maken geen persoonlijke vergelijking en bieden daardoor geen meerwaarde.

Door te vergelijken met persoonlijke gegevens krijg je bij ons altijd wél een goede vergelijking. Daarnaast garanderen we 100% onafhankelijkheid en hebben we een klantenservice die je kunt bellen wanneer je vragen hebt.