Dierenverzekering vergelijken

Vergelijk jouw dierenverzekering voor hond en kat

Dierenverzekering vergelijken in 4 stappen:

1. Kies de diersoort, het geslacht en leeftijd

2. Vul je postcode in en kies het ras

3. Vergelijk alle dierenverzekeringen op prijs

4. Vergelijk de vergoedingen met het vergoedingsoverzicht


Snel naar:


Waarom huisdierenverzekeringen vergelijken via Overstappen.nl?


Vergelijk op prijs én dekking
Onafhankelijk en voor de 5 grootste verzekeraars van Nederland


Persoonlijke vergelijking
Krijg de exacte premie op basis van jouw huisdier en postcode


Onze experts staan voor je klaar
Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze dierenexperts


Hond of kat verzekeren?

Honden en katten zijn de meest verzekerde huisdieren van Nederland. Honden en katten verzeker je met een honden- of kattenverzekering. Klik op het plaatje voor meer specifieke informatie over deze verzekeringen:

hondenverzekering

Hondenverzekering

Je zorgt natuurlijk goed voor je hond. Toch worden ook honden weleens ziek zonder dat je daar iets aan kunt doen. Met een hondenverzekering ben je verzekerd van goede zorg

kattenverzekering

Kattenverzekering

Wanneer het gaat om je kat, neem je liever geen risico’s. Heb je een zieke kat? Dan kunnen de kosten flink oplopen. Met een kattenverzekering weet je zeker dat je een deel van de kosten vergoed krijgt


Wat is een huisdierenverzekering?

De huisdierenverzekering is een risicoverzekering. Dat houdt in dat je jezelf verzekert tegen de financiële gevolgen van risico. In het geval van de huisdierenverzekering is dat het risico dat je huisdier ziek wordt. Heb je een ziek huisdier? Dan kunnen de medische kosten flink oplopen. Een dierenverzekering helpt je met het betalen van onverwacht hoge kosten.

Is een huisdierenverzekering verstandig?

Dat hangt af van je persoonlijke situatie. Dierenarts rekeningen kunnen makkelijk €1000 of meer zijn. Kan je dit bedrag zonder moeite betalen? Dan is een verzekering waarschijnlijk niet nodig. Kan je dit niet of vind je het fijn dit risico te spreiden? Dan kan een verzekering zeker helpen. Een andere optie die je hebt, is zelf geld te sparen voor de medische zorg.

Huisdierenverzekering vergelijken

Een huisdierenverzekering vergelijk je eenvoudig met onze vergelijker. Om een goede verzekering voor je hond of kat te vinden, is het belangrijk dat je persoonlijke vergelijking maakt. Wij vragen je daarom naar het ras en leeftijd van het dier en je postcode. Vraagt een vergelijkingssite niet om je gegevens? Dan is de vergelijking niet van toepassing op jouw situatie.

Huisdierenverzekering berekenen

Je kunt met onze vergelijker eenvoudig alle premies voor hond of kat berekenen. Handig, want dan hoef je dit niet voor iedere verzekeraar apart te doen. Na het invullen van je gegevens zie je op de overzichtspagina wat een verzekering voor jouw hond of kat gaat kosten.


Wat kost een verzekering voor je huisdier?

Hoeveel kost een huisdierenverzekering? De kosten hangen af van het ras, het gewicht en de leeftijd van het dier. Een huisdierenverzekering voor een kat kost gemiddeld tussen de €10 en €25 per maand. Voor een hond zijn de kosten hoger, gemiddeld tussen de €20 en €40 per maand.

De premie voor een hond hangt af van de leeftijd en het ras. Voor een kat wordt meestal alleen naar de leeftijd gekeken. Dit hangt samen met het gezondheidsrisico. Een ouder of zwaarder dier heeft een hoger risico op klachten. Daarop past de verzekeraar de premie ieder jaar aan. Je betaalt dus altijd meer naarmate je huisdier ouder wordt.

Kosten dierenverzekering per maand 2021

VerzekeraarKattenHondenVerzekerd bedrag
Inshared€ 14,50€ 26,50€ 3.500
Aegon€ 9,86€ 26,61€ 3.500
Petplan€ 13,89€ 24,23€ 3.000
OHRA€ 12,78€ 25,65€ 2.500
Petsecur€ 18,90€ 30,69€ 2.500

De getoonde bedragen zijn voor een basisverzekering. De maandpremies voor honden zijn gebaseerd op een Labrador Retriever en die voor een kat op een Europees Korthaar. Alle berekeningen zijn gemaakt in de vergelijker voor een leeftijd van 0 jaar en op onze postcode in Amsterdam.

Benieuwd naar de kosten van jouw huisdierenverzekering?


Dierenverzekering dekking

Iedere huisdierenverzekering dekt de medische kosten voor je huisdier, bij ziekte of een ongeluk. Het gaat dan om de medisch noodzakelijke zorg, uitgevoerd door een dierenarts of dierenspecialist.

Wat is niet verzekerd?

Het is goed om te weten dat niet alle zorgkosten worden vergoed. Dit is afhankelijk van de dierenverzekeraar en het verzekeringspakket als je daaruit kunt kiezen. Sommige behandelingen worden door geen enkele verzekeraar vergoed. In het onderstaand overzicht zie je precies wat je voor een verzekerd huisdier vergoed krijgt.

  Altijd verzekerdNooit verzekerd
  DierenartsconsultenKosten binnen de wachttijd
  Medicijnen die in Nederland zijn geregistreerdMedicijnen die niet in Nederland zijn geregistreerd
  Onderzoek om ziekte en letsel te kunnen vaststellenKosten van bestaande aandoeningen voor het afsluiten
  Behandeling, inclusief operaties, narcose en verblijfOnnodige, experimentele of cosmetische behandelingen
  Het laten inslapen van je huisdierMedicijnen tegen loops- of krolsheid
  Speciaal voer, supplementen of een dieet

  Aanvullende verzekeringen voor je huisdier

  Net zoals bij de aanvullende zorgverzekering voor jezelf, kan je ook je huisdier aanvullend verzekeren. Je betaalt dan een hogere premie per maand in ruil voor meer zekerheid. Je krijgt dan bijvoorbeeld een bezoek aan de tandarts of fysiotherapeut vergoed.

  Is een aanvullende verzekering voor huisdieren verstandig?

  Het is verstandig wanneer je deze kosten zelf moeilijk kunt betalen. Een huisdierenverzekering gaat over het verzekeren van onvoorziene kosten. Aanvullende verzekeringen, voor bijvoorbeeld vaccinaties en castratie, zijn voorzien. Dit betekent dat de verzekeraar deze kosten over de looptijd zal doorberekenen in de premie.

  Je bent daardoor met waarschijnlijk duurder uit dan zonder. Controleer daarom de vergoeding en ga na hoe dit opweegt tegen de extra premie.

  Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

  Je kunt bij de meeste dierenverzekeraars kiezen voor aanvullende dekkingen. Welke dit zijn, verschilt per verzekeraar. De meest voorkomende zijn:

  • Vaccinatie: vergoedt de kosten van de vaccinaties van je huisdier. Vaccinaties helpen ziekten en infecties te voorkomen.
  • Reis: met de reisverzekering verzeker je je huisdier ook voor noodzakelijke medische kosten in het buitenland.
  • Crematie: in het geval dat je huisdier overlijdt, krijg je van de verzekeraar een bedrag voor de crematie van je huisdier. 
  • Gebit: met deze dekking krijg je kosten voor bijvoorbeeld het trekken van tanden of het behandelen van tandbederf vergoed.
  • Castratie en sterilisatie: vergoedt de kosten voor de castratie of sterilisatie van je huisdier.
  • Chemo en radiotherapie: mocht de dierenarts vormen van kanker vaststellen, dan kan de verzekeraar behandelingen vergoeden.

  Veel gestelde vragen over dierenverzekeringen

   

  Waarom moet je een dierenverzekering vergelijken?

  Voordat je een dierenverzekering gaat afsluiten, doe je er goed aan deze eerst te vergelijken. Het aanbod is namelijk redelijk groot. Er zijn verschillende aanbieders van dierenverzekeringen, met ieder een verzekering die anders in elkaar zit. Hierdoor is het niet meteen duidelijk welke dierenverzekering het beste bij je persoonlijke situatie past.

  Welke dierenverzekeraars vergelijken wij?

  Je kunt bij ons de volgende dierenverzekeraars vergelijken:

  • OHRA
  • Petplan
  • Aegon
  • Inshared
  • Petsecur

  Hoe moet je een dierenverzekering vergelijken?

  • Zoek eerst uit of jouw hond of kat ergens vatbaar voor is
  • Bepaal welke zorg je wil verzekeren en wat je zelf kunt betalen
  • Maak een persoonlijke vergelijking door je gegevens in te vullen
  • Vergelijk de premie en de vergoedingen

  Heeft Overstappen.nl een onafhankelijke vergelijker?

  Ja, wij hebben een 100% onafhankelijke vergelijker. Wij bieden je uitsluitend een verzekeringsaanbod afgestemd op je huisdier, wensen en budget. De keuze is aan jou. Vanzelfsprekend hebben we er geen enkel belang bij verzekeraars met voorrang te behandelen. Daarom zijn we onafhankelijk in het vergelijken van dierenverzekeringen.

  Waarom je huisdier verzekeren?

  Je verzekert een huisdier om dierenartskosten te kunnen betalen. Tegenwoordig is er op medisch gebied veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een MRI-scan, chemotherapie of behandeling van chronische ziekten. Met een dierenverzekering zijn onverwacht hoge dierenartskosten verzekerd.

  Kan je een ziek huisdier nog verzekeren?

  Over het algemeen kan je een huisdier nog verzekeren die ziek is of is geweest. De verzekeraar zal je hier voor het afsluiten vragen over stellen. Net zoals voor andere verzekeringen geldt dat je hierover het beste eerlijk kunt zijn. Want of je huisdier ziek is of niet, het is altijd zo dat behandelingen van bestaande aandoeningen nooit worden vergoed.

  Welke huisdieren kan je verzekeren?

  Je kunt in Nederland honden, katten, konijnen, papegaaien en andere vogels verzekeren. Honden en katten zijn hiervan het meest voorkomend. Je kunt daarom bij de meeste verzekeraars alleen honden en katten verzekeren. Alleen bij Petplan kan je konijnen, papegaaien en vogels verzekeren.

  Kan je oudere dieren nog verzekeren?

  De toegestane leeftijd verschilt per verzekeraar. Met name als je dier al wat ouder is, doe je er goed aan eerst te kijken waar dit nog kan. In het overzicht zie je de maximale leeftijden van iedere verzekeraar:

    
  InsharedHonden en katten tot 5 jaar
  HemaHonden en katten tot 5 jaar
  PetsecurHonden en katten tot 7 jaar
  OHRAHonden en katten tot 7 jaar
  PetplanHonden tot 8 jaar en katten tot 11 jaar
  AegonHonden en katten tot 9 jaar

  Dierenverzekering bespaartips

  Een verzekering voor huisdieren kan flink wat kosten, terwijl huisdieren al duur genoeg zijn. Gelukkig zijn er manieren waarop je een dierenverzekering goedkoper kunt maken. Wat bespaartips:

  1. Zorg goed voor je huisdier

  Hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt, kan het goed verzorgen van je huisdier je bezoekjes aan de dierenarts besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het dier zijn vaccinaties en jaarlijkse gezondheidscontrole krijgt. Door goede preventieve zorg worden ergere aandoeningen voorkomen, en dat scheelt in de portemonnee.

  2. Verzeker je huisdier op jonge leeftijd

  Het verzekeren van je huisdier op jonge leeftijd scheelt in de maandelijkse premie. Jonge dieren vaker gezond. Je weet dan zeker dat aandoeningen die voor het afsluiten niet aanwezig waren, worden gedekt.

  3. Betaal zo veel mogelijk zelf

  Een huisdierverzekering gaat over het verzekeren van risico. Het aanvullend verzekeren van bijvoorbeeld de preventieve zorg of sterilisatie is een zekerheid. Hierdoor wordt de verzekering eigenlijk een financiering en ben je duurder uit. Door zelf alle voorziene kosten te dragen, kan je flink op de maandelijkse premie besparen.

  4. Vergelijk goed

  Dit is de beste manier om geld te besparen op je huisdierverzekering. Iedere verzekeraar berekent de premie anders. Hierdoor kan dezelfde verzekering voor het ene dier duurder zijn dan voor het andere. Met onze vergelijker van huisdierenverzekeringen kan je gemakkelijk veel honden- en kattenverzekeringen vergelijken. Je vindt de goedkoopste huisdierenverzekering altijd bovenaan.


  Dit zeggen onze klanten over ons

  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  2023 reviews

   Dit zeggen onze klanten over ons

   Star on Star on Star on Star on Star on
   6 uur geleden
   Al 2 jaar klant

   Al 2 jaar klant. Blij met de kortingen die zij bedingen voor consumenten. Ga zo door!

   Sven Van der Zaken
   Star on Star on Star on Star on Star on
   8 uur geleden
   Overstappen is prima verlopen zonder…

   Overstappen is prima verlopen zonder problemen.

   Jaap
   Star on Star on Star on Star on Star off
   1 dag geleden
   herman

   Alles goed en netjes verlopen.

   Geachte H
   Four and a half stars

   Trustscore: 9.2

   2023 reviews

   Deze huisdierenverzekeraars vergelijken wij:

   Vragen over je dierenverzekering?

   Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
   • chat
    020 – 760 42 42
    Binnen: 1 min
   • chat
    +3197 – 01 42 02 32 1
    Binnen: 15 min
   • chat
    service@overstappen.nl
    Binnen: 2 uur
   • chat
    Begin chat
    Binnen: 4 min