Dierenverzekering vergelijken voor hond of kat

Dierenverzekering vergelijken

Deze huisdierenverzekeringen vergelijken wij:


Huisdierenverzekering vergelijken

Een dierenverzekering vergelijken is op Overstappen.nl heel eenvoudig. Met onze vergelijker vergelijk je 29 huisdierenverzekeringen op prijs en dekking. Zo vind jij snel de beste verzekering voor je huisdier.

Om een dierenverzekering goed te vergelijken is het belangrijk een persoonlijke vergelijking te maken. Wij vragen je daarom naar het ras en leeftijd van het dier dat je wil verzekeren en je postcode. Heb je een dierenverzekering gevonden die bij je past? Je kunt de verzekering direct online afsluiten. Nog even rondkijken? Meer informatie over de huisdierverzekering vind je hieronder.Wat is een huisdierenverzekering?

Je zorgt natuurlijk goed voor je huisdier. Toch worden ook dieren weleens ziek. Wanneer je hond of kat iets overkomt, wil je dat er goed voor wordt gezorgd. Er is veel mogelijk, maar de medische kosten voor een zieke hond of kat kunnen flink oplopen. Met een huisdierenverzekering is jouw huisdier voor medische zorg door een dierenarts verzekerd.

Hond of kat verzekeren

Je kunt een huisdierenverzekering afsluiten voor honden, katten, konijnen of papagaaien. Het vaakst wordt er een dierenverzekering voor honden en katten afgesloten. Kijk hiervoor op hondenverzekering of kattenverzekering.


Waarom je huisdier verzekeren?

De reden voor het afsluiten van een dierenverzekering zijn de kosten bij de dierenarts. De afgelopen jaren zijn dierenartskosten voor consulten, ingrepen en behandelingen toegenomen. Dit komt omdat er op medisch gebied steeds meer mogelijk is. Denk aan MRI-scans, chemotherapie of zelfs orgaantransplantaties. Al deze behandelingen kunnen het leven van een dier redden, maar kosten veel geld.

Een huisdierenverzekering helpt je met het betalen van dit soort zorgkosten. Dierenartsrekeningen zijn duur en vaak onvoorzien. Dit kan er toe leiden dat je een behandeling of operatie die je huisdier hard nodig heeft niet kunt betalen.

Om deze situaties te voorkomen is er een speciale ziektekostenverzekering voor dieren. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken over onverwachte medische kosten van je huisdier.


Dit bepaalt de premie van een dierenverzekering

De premie om dieren te verzekeren wordt gebaseerd op:

 • Diersoort
 • Ras en gewicht
 • De leeftijd
 • Dekking

Kosten huisdierenverzekering

Huisdierverzekeraars bepalen zelf de hoogte van de premie. Hierdoor kunnen premies flink verschillen. De prijs van een dierenverzekering hangt af van het dier dat je wil verzekeren. Voor het verzekeren van een hond is de leeftijd en het ras belangrijk voor de kosten. Bij kattenverzekeringen is meestal alleen de leeftijd van de kat van invloed.


Wat dekt de huisdierverzekering?

Een huisdierenverzekering vergoedt de medische kosten bij een ongeval of ziekte. Je huisdier is voor operaties, behandeling, onderzoeken en diergeneesmiddelen verzekerd. Alle behandelingen moeten medisch noodzakelijk zijn en door een dierenarts verleend.

Wel verzekerd

 • Dierenartsconsulten
 • Operaties en behandelingen
 • Onderzoeken
 • Nederlandse diergeneesmiddelen
 • Inslapen

Wat dekt de huisdierverzekering niet?

Let bij het kiezen van een huisdierverzekering op eventuele uitsluitingen. Vergelijkbaar met andere verzekeringen zijn er ook voor dieren uitzonderingen in de dekking. Lees daarom de polisvoorwaarden goed door, zodat je weet wat er wel en niet wordt gedekt.

Niet verzekerd

 • Kosten van bestaande klachten voor het afsluiten
 • Preventieve zorg
 • Zwangerschapskosten
 • Kosten voor aandoeningen binnen de wachttijd
 • Kosten buiten Europa

Zo kan je op je dierenverzekering besparen:

Een ziektekostenverzekering voor huisdieren kan flink wat kosten, terwijl huisdieren al duur genoeg zijn. Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Gelukkig zijn er manieren waarop je een dierenverzekering goedkoper kunt maken. Wat bespaartips:
 

  1. Zorg goed voor je huisdier

  Hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt, kan het goed verzorgen van je huisdier bezoekjes aan de dierenarts besparen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het dier zijn vaccinaties en jaarlijkse gezondheidscontrole krijgt. Door goede preventieve zorg worden ergere aandoeningen voorkomen.

  2. Verzeker je huisdier jong

  Het verzekeren van je huisdier op jonge leeftijd scheelt in de maandelijkse premie. Ook weet je zeker dat kosten voor aandoeningen worden gedekt.

  3. Neem alleen een basisverzekering

  Een huisdierenverzekering gaat over het verzekeren van risico. Aanvullende verzekeringen voor bijvoorbeeld vaccinaties en castratie zijn een zekerheid. Hierdoor wordt je verzekering eigenlijk een financiering en ben je waarschijnlijk duurder uit.

 
 
 
 
 
 
 
 

4. Ga voor het goedkoopste ziektekostenpakket

Er zijn dierenverzekeringen met of zonder keuze uit pakketten. Een duurder pakket verzekert je huisdier voor meer behandelingen. Ziektekostenpakketten bepalen ook de hoogte van de eigen bijdrage en het maximale bedrag. Het pakket is van invloed op de premie. Met een goedkoop pakket krijg je minder vergoed, maar heb je lagere kosten.
 

5. Overweeg een (hoog) eigen risico

Een eigen risico is voor dierenverzekeringen niet verplicht. Bij sommige verzekeraars kan je een vrijwillig eigen risico afsluiten. Je hebt dan keuze uit een aantal bedragen, tussen de €50 en €250. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie voor je dierenverzekering.

6. Vergelijk je dierenverzekering

Dit is een van de snelste manieren om geld te besparen op je huisdierverzekering. Met onze vergelijker van huisdierenverzekeringen kan je gemakkelijk veel honden- en kattenverzekeringen vergelijken. Je vindt de goedkoopste huisdierenverzekering altijd bovenaan.


Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

Wat is een dierenverzekering?

Een dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor je huisdier. Met een dierenverzekering dek je jezelf in voor hoge onvoorziene medische kosten. Je huisdier is verzekerd voor alle medisch noodzakelijke zorg door een dierenarts.

Wat is de wachttijd van een huisdierenverzekering?

De wachttijd is de afkoelperiode van 30 dagen die je hebt na het afsluiten van de dierenverzekering. Je bent alle medische kosten die ontstaan binnen deze tijd niet verzekerd.

Wat is de beste dierenverzekering?

Wat de beste dierenverzekering is, hangt af van je huisdier, behoeften en persoonlijke situatie. Er is geen beste dierenverzekering voor iedereen. Kijk op beste dierenverzekering voor informatie over je hoe je de beste dierenverzekering voor jou vindt.

Waarom een dierenverzekering vergelijken en afsluiten via Overstappen.nl?

Gemakkelijk en snel een goede dierenverzekering vinden, doe je het beste op Overstappen.nl. In tegenstelling tot andere vergelijkingssites van huisdierenverzekeringen vergelijk je hier op basis van je eigen huisdier en postcode. Vergelijkingssites die niet naar de gegevens van je huisdier vragen, maken geen persoonlijke vergelijking en bieden daardoor geen meerwaarde.

Door te vergelijken met persoonlijke gegevens krijg je bij ons altijd wél een goede vergelijking. Daarnaast garanderen we 100% onafhankelijkheid en hebben we een klantenservice die je kunt bellen wanneer je vragen hebt.