Dierenverzekering vergelijken in juni 2024 | Hond of kat

Dierenverzekering vergelijken

Vergelijk jouw dierenverzekering voor hond en kat
 • Voor je huisdier
 • Vergelijk 4 verzekeraars
 • 100% onafhankelijk vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.2

3268 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 uur geleden
  Prima goede vergelijking

  Prima goede vergelijking

  Ina
  Star on Star on Star on Star on Star on
  18 uur geleden
  Goede website

  Goede website. Stappen zijn gemakkelijk te doorlopen.

  Wilbert
  Star on Star on Star on Star on Star off
  20 uur geleden
  Het was duidelijk

  Het was duidelijk

  HENNIE Weitering-vanWerven
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.2

  3268 reviews

  Top deals voor dierenverzekeringen in 2024

  De beste deals van de verzekeraars die huisdierenverzekeringen aanbieden in onze vergelijker.

  VerzekeraarPremie hondPremie katMeer informatie
  Univé€22,26€15,23Naar de vergelijker
  Figo Pet€24,90€13,39Naar de vergelijker
  PetSecur€26,86€14,77Naar de vergelijker
  OHRA€36,58€13,98Naar de vergelijker

  *Laatst bijgewerkt: 06-06-2024
  *Premie hond: Op basis van Labrador retriever, 0 jaar, postcode Amsterdam, Man.
  *Premie kat: Op basis van Europese korthaar, 0 jaar, postcode Amsterdam, Man.

   

  Alle huisdierenverzekeraars

   

  Waarom een dierenverzekering afsluiten?

  Het afsluiten van een dierenverzekering biedt zekerheid en financiële bescherming voor jou en je geliefde huisdier. Je huisdier is immers onvoorspelbaar als het aankomt op gezondheid, waardoor onverwachte en hoge medische kosten altijd kunnen voorkomen. Een behandeling bij de dierenarts kan zo tussen de € 250 en € 1.000 kosten. Je wilt uiteraard niet in een situatie terechtkomen waarin je niet de dierenartskosten van je viervoeter kan betalen. Het geeft verder ook een goed beeld van je vaste lasten in de vorm van een maandelijkse premie. Je weet waar je aan toe bent!

  pluspuntGeen onverwachte medische kosten
  pluspuntGoede zorg voor je geliefde huisdier
  pluspuntGeeft zekerheid in je maandelijkse lasten

  Snel naar

  Welke dierenverzekering past het beste bij jou?

  • voordeel

   Vergelijking op maat

  • voordeel

   Vergelijk op prijs en dekking

  • voordeel

   14 dagen bedenktijd

  Dierenverzekeringen vergelijken

  In 4 stappen een huisdierenverzekering vergelijken en afsluiten

  Het vergelijken van je dierenverzekering is erg eenvoudig en is binnen 2 minuten gebeurd. Volg de komende 4 stappen om verschillende dierenverzekeringen te vergelijken.

  De eerste stap

  Allereerst vul je de vergelijker in bovenaan de pagina. Dit kan overigens ook op de specifieke pagina voor de hondenverzekering of kattenverzekering. Hier vul je het soort huisdier (hond of kat), het geslacht, de leeftijd, de postcode en het ras van je huisdier. Zeker bij een hondenverzekering is het ras van invloed op de premie van je huisdierenverzekering. Na het invullen van deze gegevens klik je op de knop “vergelijken”.

  Stap twee

  De tweede stap vindt plaats in de vergelijker. Je kunt zo eerst de benodigde aanvullende dekkingen aanklikken; bijvoorbeeld castratie/sterilisatie, gebitsbehandelingen en vaccinaties. Verder kan je aangeven welk percentage eigen bijdrage je wilt hebben voor jouw dierenverzekering.

  De derde stap

  De derde stap vindt plaats op dezelfde plek als de vorige stap. Je kan nu kijken welk pakket het beste past bij jouw behoeften. Zo kunnen de huisdierenverzekeringen nog onderling verschillen in het maximale verzekerde bedrag en maandelijkse premie. De dierenverzekering met de laagste premie verschijnt altijd bovenaan de vergelijker.

  De laatste stap

  Als je de keuze hebt gemaakt over welke dierenverzekering je gaat afsluiten, klik je op de knop “bekijken”. Wij sturen je naar de specifieke pagina waarop je deze verzekering kan afsluiten. Vul nogmaals je gegevens in, waarna je de huisdierenverzekering afsluit.


  Wat kost een dierenverzekering in 2024?

  De gemiddelde kosten van een dierenverzekering zijn ongeveer € 25 per maand, waar een hondenverzekering een stuk duurder is dan een kattenverzekering. Zo kost een hondenverzekering tussen de € 20 en € 40 per maand en een kattenverzekering tussen  € 10 en € 25 per maand. De kosten zijn sterk afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeften, maar ook het dier wat je wilt verzekeren.

  *De getoonde bedragen zijn voor een basisverzekering. Alle berekeningen zijn gemaakt in de vergelijker voor een leeftijd van 0 jaar, een man en op onze postcode in Amsterdam.


  Berekening kosten huisdierenverzekering

  De maandelijkse premie van een dierenverzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. De kosten van een hondenverzekering zijn sterk afhankelijk van de leeftijd van de hond en het ras. Voor katten maakt het ras minder uit en wordt er alleen naar de leeftijd gekeken. Dit hangt samen met het gezondheidsrisico. De volgende factoren hebben direct invloed op de premie van de huisdierenverzekering:

  De leeftijd van je huisdier

  Een ouder dier heeft een hoger risico op klachten. Daarop past de verzekeraar de premie ieder jaar aan. Je betaalt dus altijd meer naarmate je huisdier ouder wordt.

  Het ras

  Sommige katten- en hondenrassen hebben een verhoogd risico op ziektes en noodzakelijke medische ingrepen. Deze rassen zijn dus duurder om te verzekeren.

  Het eigen risisco

  De volgende vuistregel geldt voor het eigen risico bij een dierenverzekering: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Wil je een voordelige premie en kan je een hoger financieel risico aan? Dan kan je ervoor kiezen om een hoger eigen risico te nemen.

  De postcode

  Je woonplaats kan invloed hebben op de maandelijkse premie van het verzekeren van je huisdier. De reden hiervoor is dat de dierenartskosten van je huisdier duurder zijn in een bepaalde omgeving.


  Advies van Overstappen.nl

  Overstappen.nl biedt al sinds 2019 dierenverzekeringen aan in onze vergelijker en weet zo in welke situatie een dierenverzekering wel of niet een goede keuze is.

  Wanneer wel een dierenverzekering afsluiten

  Een huisdierenverzekering is een verstandige beslissing om onverwachte en hoge dierenartskosten te beperken. Je zou een dierenverzekering ook kunnen zien als een manier van sparen voor het moment dat je dier een medische behandeling nodig heeft. Eigenlijk dus een dierenarts verzekering. Heb je dus weinig geld om een financiële klap op te vangen? Dan kan een dierenverzekering de oplossing zijn!

  pluspuntOnverwachte en hoge kosten voorkomen
  pluspuntAls je zelf weinig tot geen spaargeld hebt

  Wanneer niet een dierenverzekering afsluiten

  In sommige gevallen is het niet rendabel of gewoon niet aan te raden om een dierenverzekering af te sluiten. Als je genoeg spaargeld hebt om de dierenartskosten van je hond of dierenartskosten van je kat te betalen, is het niet altijd verstandig om een dierenverzekering af te sluiten. Je neemt dan wel het financiële risico dat je huisdier op de korte termijn niets overkomt.

  Daarnaast is het niet aan te raden om een dierenverzekering af te sluiten voor het dekken van preventieve kosten. Doorgaans kan je deze zelf betalen, ook als je weinig geld hebt, waardoor je geen huisdierenverzekering nodig hebt. Een huisdierenverzekering is vooral aan te raden als verzekering voor de dierenarts.

  pluspuntAls je genoeg spaargeld hebt
  pluspuntVoor het dekken van preventieve kosten

  Huisdierenverzekering vergelijken

  Het vergelijken van huisdierenverzekeringen van een viertal dierenverzekeraars gaat snel en eenvoudig in onze vergelijker. De verschillen tussen de premies van verzekeraars verschillen sterk en zijn afhankelijk van het soort dier, de leeftijd, het ras en je postcode. Door het vergelijken van je dierenverzekering kan je wel tussen de € 10 tot € 25 per maand besparen.

  Aanvullende dierenverzekering

  Net zoals bij de aanvullende zorgverzekering voor jezelf, kan je ook je huisdier aanvullend verzekeren. Je betaalt dan een hogere premie per maand in ruil voor een bredere dekking. Zo ben je bij een “basisverzekering” niet altijd gedekt voor een gebitsbehandeling bij je hond. Verzeker je dit aanvullend bij? Dan kan je deze medische kosten (gedeeltelijk) declareren.

  Is een aanvullende verzekering voor huisdieren verstandig?

  Het is verstandig wanneer je deze kosten zelf moeilijk kunt betalen. Een huisdierenverzekering gaat over het verzekeren van onvoorziene kosten. Aanvullende verzekeringen, voor bijvoorbeeld vaccinaties en castratie, zijn voorzien. Dit betekent dat de verzekeraar deze kosten over de looptijd zal doorberekenen in de premie.

  Je bent daardoor waarschijnlijk duurder uit dan een “basisverzekering”. Controleer daarom de vergoeding en ga na hoe dit opweegt tegen de extra premie.

  Huisdierenverzekering berekenen

  Benieuwd naar de specifieke premie van je huisdierenverzekering? Volg het stappenplan en bereken je maandelijkse premie in onze vergelijker. Voor een beeld van de kosten van je huisdierenverzekering kan je kijken naar de kosten van een dierenverzekering of de premies van onze topdeals.

  Welke aanvullende dekkingen voor dieren zijn er?

  Je kunt bij de meeste dierenverzekeraars kiezen voor aanvullende dekkingen. Welke dit zijn, verschilt per verzekeraar. De meest voorkomende zijn:

  • Vaccinatie: vergoedt de kosten van de vaccinaties van je huisdier. Vaccinaties helpen ziekten en infecties te voorkomen.
  • Reis: met de reisverzekering verzeker je je huisdier ook voor noodzakelijke medische kosten in het buitenland.
  • Crematie: in het geval dat je huisdier overlijdt, krijg je van de verzekeraar een bedrag voor de crematie van je huisdier. 
  • Gebit: met deze dekking krijg je kosten voor bijvoorbeeld het trekken van tanden of het behandelen van tandbederf vergoed.
  • Castratie en sterilisatie: vergoedt de kosten voor de castratie of sterilisatie van je huisdier.
  • Chemo en radiotherapie: mocht de dierenarts vormen van kanker vaststellen, dan kan de verzekeraar behandelingen vergoeden.

  Dekkingsoverzicht van alle dierenverzekeraars

  Onderstaande tabel geeft inzicht in welke dekkingen de dierenverzekeraars hanteren in hun pakketten. Wanneer er meerdere bedragen of percentages in de tabel staan betekent het dat de dierenverzekeraar meerdere pakketten aanbiedt. Bekijk dus goed welke vergoeding bij welk pakket hoort. Ook staat er vermeld als een bepaalde dekking buiten de basisdekking valt, maar wel als aanvullende dekking is af te sluiten.

  • ✔: In de basisdekking
  • X: Zit niet in de basisdekking
  • Aanvullend: Af te sluiten als aanvullende dekking

   

  DekkingenPetSecurUnivéOHRAFigo Pet
  Verzekerd bedrag€3.250, €4.000 of €6.000€2.500 of €5.000€3.000, €4.000 of €6.000€3.000, €6.000 of onbeperkt bedrag
  Castratie en sterilisatieAanvullendXAanvullendBij medische noodzaak (vanaf 4 jaar)
  Operaties50%, 70% of 90%
  Consult50%, 70% of 90%€100, €150 of €200
  Medicatie50%, 70% of 90%
  GebitsbehandelingAanvullendAanvullendAanvullendAlleen bij ongevallen
  Chemo- en radiotherapie50%, 70% of 90%Aanvullend
  IdentificatiechipAanvullendX
  VaccinatiesAanvullendXAanvullend
  Euthanasie50%, 70% of 90%XX
  CrematieUitsluitend 50% bij extra pakketXAanvullend

  Voorwaarden van een dierenverzekering

  Eigen bijdrage

  Bij een dierenverzekering kan een eigen bijdrage gelden voor individuele behandelingen. Dit is een percentage of vast geldbedrag dat je per ingreep zelf moet betalen. Dit bedrag wordt dus van je teruggave afgehaald. Doorgaans ligt het bedrag van een eigen bijdrage tussen de 10% en 50%. Bij de ene verzekeraar heb je keuze tussen verschillende percentages en bij andere verzekeraars staat dit percentage vast.

   

  Doorgaans geldt: Hoe hoger de eigen bijdrage, hoe lager de maandelijkse premie van je huisdierenverzekering.

  Rekenvoorbeeld

  Je huisdier is ziek geweest en moet, na een controle bij de dierenarts, voor 3 weken medicijnen toegediend krijgen. De dierenartskosten komen uit op € 500 en bij deze dierenverzekering geldt een eigen bijdrage van 20%. Dit betekent dat jij (20% x € 500) € 100 zelf moet betalen. Je krijgt bij een declaratie i.p.v. € 500 nu € 400.

  Eigen risico

  Het eigen risico van een huisdierenverzekering is een geldbedrag dat vaststaat of gekozen wordt door de verzekerde. Het eigen risico geldt meestal voor een periode van een jaar. Pas wanneer de verzekerde zijn eigen risico heeft verbruikt, zal de verzekeraar geld uitkeren bij een declaratie. Het bedrag dat je ontvangt van de verzekeraar wordt dus eerst verminderd met je eigen bijdrage en daarna het eigen risico.

   

  Doorgaans geldt: Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie van je huisdierenverzekering.

  Rekenvoorbeeld

  Na het inhouden van je eigen bijdrage blijft een bedrag van € 400 over. Je eigen risico is ingesteld op een jaarlijks bedrag van € 100. Omdat dit je eerste declaratie van dit jaar is, wordt de € 100 van de overige € 400 afgehaald. Je krijgt dus € 300 uitgekeerd en je eigen risico is verbruikt.

  Maximaal verzekerde bedrag

  Dierenverzekeraars hanteren een maximaal bedrag dat per jaar kan worden gedeclareerd. Het “maximaal verzekerde bedrag” hoort meestal bij het duurste pakket van de verzekeraar. Het bedrag ligt bij de verzekeraars doorgaans tussen de € 2.500 en € 6.000. De verzekeraar Figo Pet hanteert de mogelijkheid voor een “onbeperkt bedrag”.

  Rekenvoorbeeld

  Je hebt een dierenverzekering met een maximaal verzekerd bedrag van € 3.000 per jaar. De € 300 die je uitgekeerd zou krijgen gaat dus af van de € 3.000. Je houdt dus een bedrag van € 2.700 over.

  Wachttijd

  Verzekeraars hanteren doorgaans een wachttijd van 30 dagen. Dit betekent dat je huisdier pas 30 dagen na het aanvragen van de dierenverzekering verzekerd is. Dit doet de verzekeraar om te voorkomen dat mensen hun huisdier willen verzekeren die dringend hulp nodig heeft. Wel ben je meestal binnen deze wachttijd verzekerd voor een situatie waarin je dier gewond raakt door een ongeluk. Bekijk hiervoor altijd de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

  Specialistische behandelingen

  Behandelingen die niet door de dierenarts zelf worden uitgevoerd, maar bijvoorbeeld door een deskundige kunnen ook worden verzekerd. Denk zo aan chemotherapie of het herstellen van botbreuken. Het consult van een specialistische behandeling valt meestal onder de consultvergoedingen van je dierenverzekering.

  Gecontroleerd door
  Jean-Paul Würsten - Telecom- en verzekeringsexpert
  Jean-Paul Würsten
  Telecom- en verzekeringsexpert
  24 minuten 12-06-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.

  Over ons

  Overstappen.nl als tussenpersoon

  Wij regelen alleen de vergelijking tussen verschillende dierenverzekeraars. Je sluit de huisdierenverzekeringen niet direct bij ons af, maar via de verzekeringspartij zelf. Na het maken van een vergelijking en het kiezen van een verzekeraar sturen we je door naar de website van de verzekeraar om je aanvraag af te ronden. Na het afronden van je aanvraag is de verzekeraar je contactpersoon.

  Hoe verdienen wij geld?

  Wij zijn graag transparant over ons verdienmodel. Als je een dierenverzekering via ons afsluit, ontvangen we een eenmalige commissie van de verzekeraar.

  100% onafhankelijk

  Onafhankelijkheid vinden wij belangrijk. We sorteren onze vergelijking dan ook altijd op prijs en tonen je de producten in de markt. De vergoeding die we ontvangen speelt dus nooit een rol in de vergelijking.

  Is vergelijken gratis?

  Ja, vergelijken via Overstappen.nl is gratis. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe wij deze service gratis kunnen aanbieden. Dat zit zo: met de verzekeraars spreken wij een vergoeding af. Door deze afspraken te maken, kunnen wij onze diensten kosteloos blijven aanbieden.

  Veelgestelde vragen over dierenverzekeringen

   Is een dierenverzekering verplicht?

   Het afsluiten van een dierenverzekering is in Nederland niet verplicht. Wel moet je goede zorg dragen voor je huisdier.

   Kan ik een ziek huisdier verzekeren?

   Over het algemeen kan je een huisdier nog verzekeren die ziek is of dat is geweest. De verzekeraar zal je hier voor het afsluiten vragen over stellen. Deze behandelingen vallen net zoals andere klachten die al aanwezig waren buiten de dekking.

   Kan je oude dieren nog verzekeren?

   De toegestane leeftijd verschilt per verzekeraar. Met name als je dier al wat ouder is, doe je er goed aan eerst te kijken waar dat nog kan. In het overzicht zie je de maximale leeftijden van iedere verzekeraar:

   Bij Univé ligt de leeftijdgrens bij een hond op 8 jaar en bij een kat op 10 jaar.

   Lees tot wanneer je een hond kan verzekeren.

   Is een huisdierenverzekering een verzekering voor de dierenarts?

   Zeker, met een dierenverzekering dek je voornamelijk de dierenartskosten van je huisdier. Wanneer je huisdier kosten maakt bij de dierenarts, kan jij deze kosten declareren bij je verzekeraar. Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om een deel van de preventieve kosten te laten vergoeden.

   Wat is de maximale vergoeding voor een huisdierenverzekering?

   De maximale vergoeding verschilt per verzekeraar:

   Worden kosten door aangeboren aandoeningen en erfelijke ziekten ook vergoed?

   Dierenverzekeraars zijn streng op dit vlak en dekken geen aangeboren aandoeningen en erfelijke ziekten die al voor het afsluiten van de verzekering bekend waren.

   Gaat de dierenverzekering direct na het afsluiten in?

   Na het aanvragen van een dierenverzekering gaat er een wachttijd in, van meestal 30 dagen, waarin de medische kosten van je dier niet worden vergoed. Meestal wordt noodhulp na een ongeval wel verzekerd in deze wachttijd.

   Moet mijn huisdier gechipt zijn voor een dierenverzekering?

   Uiteindelijk moet je huisdier gechipt zijn. Wel mag dit vaak ook bij het eerstvolgende dierenartsbezoek. Als je dit niet doet, keer de dierenverzekeraar ook niks uit. Zo kunnen zij anders niet achterhalen of er fraude wordt gepleegd.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten