Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Goedkoopste zorgverzekering

De top 3 goedkoopste zorgverzekeringen bij €385 eigen risico
p/mnd:€ 101,95
  • Ziezo Selectief
  • Directe acceptatie
p/mnd:€ 105,95
  • Ziezo Basis
  • Ruime keuze
p/mnd:€ 105,95
  • Bewuzt Basis + Tandongevallen
  • Directe acceptatie

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Eerlijk

Overstappen vergelijkt alle aanbieders onafhankelijk, geen verrassingen.

Betrouwbaar

Deze maand zijn er via Overstappen.nl 7.916 contracten aangevraagd.

Trustpilot

Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:

Zorgeloos

Wij regelen de overstap en zeggen je huidige contract voor je op.

Goedkoopste zorgverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Je kunt veel besparen op je zorgpremie. Dit komt doordat de premies van basisverzekeringen flink verschillen, terwijl de inhoud van het basispakket bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is. Wat de goedkoopste zorgverzekering is, verschilt per persoon. De prijs is namelijk afhankelijk van het eigen risico dat je neemt, of je overal terecht wilt kunnen voor zorg en welke aanvullende dekkingen je nodig hebt. Gebruik daarom onze zorgvergelijker. Daarin zie je meteen wat de goedkoopste zorgverzekering voor jou is en kan je gemakkelijk filteren op wat jij belangrijk vindt!

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • De huidige dekkingen en voorwaarden wijzingen
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Vul je gegevens in en vergelijk zorgverzekeringen

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Overstappen naar een goedkope zorgverzekering

Goedkoopste zorgverzekeringVergelijken en overstappen van zorgverzekeraar loont. Door te vergelijken en een zorgverzekering te kiezen die bij jou past, kan je tot honderden euro’s besparen op je jaarlijkse zorgkosten.

Wanneer overstappen zorgverzekering?

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan van 12 november tot en met eind januari. Als je voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering afsluit, wordt je oude zorgverzekering automatisch voor je opgezegd.

Online een zorgverzekering afsluiten is goedkoper

Wil je een goedkope zorgverzekering? Het is voordeliger om een internet- of budgetzorgverzekering af te sluiten via internet. Alle grote zorgverzekeraars bieden naast hun reguliere zorgverzekering een internetvariant aan. Door je zorgverzekering online af te sluiten, kan je dus geld besparen. Contact en andere handelingen met deze zorgverzekeraars verloopt enkel online. Deze goedkopere varianten van de zorgverzekeringen vind je in onze zorgvergelijker.

14 dagen bedenktijd

Als je een verzekering online afsluit, heb je 14 dagen bedenktijd. Mocht je spijt krijgen van je aankoop, mag je binnen deze bedenktijd je bestelling annuleren. Dit wordt de wet ‘Koop op afstand’ genoemd.

Wat krijg je vergoed?

In Nederland is iedereen verplicht een basiszorgverzekering te hebben. Natuurlijk ben je vrij om zelf de zorgverzekeraar te kiezen waarbij je die afsluit. Vanuit het basispakket van de zorgverzekering wordt belangrijke en essentiële zorg vergoed. Je moet overigens wel rekening houden met het eigen risico als je gebruik maakt van zorg uit het basispakket. Jaarlijks moet je de eerste kosten uit eigen zak betalen, op enkele uitzonderingen na. De rest wordt vergoed door de zorgverzekering.

Wil je meer weten over de specifieke typen zorg en in hoeverre deze vanuit het basispakket worden vergoed? De vergoedingen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

Verwacht je in het komende jaar gebruik te gaan maken van alternatieve geneeswijzen? Dan zou een aanvullende zorgverzekering in jouw geval kunnen lonen. Alternatieve geneeswijzen worden namelijk niet vanuit het basispakket vergoed, al is het wel mogelijk om je hiervoor aanvullend te laten verzekeren. Vanuit de aanvullende verzekering ontvang je dan een (gedeeltelijke) vergoeding voor de alternatieve geneeswijze. Wil je weten wanneer en onder welke voorwaarden je dit vergoed krijgt? Lees hier meer over de vergoeding van alternatieve geneeswijzen.

De goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Naast het basispakket kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Je betaalt boven de premie van het basispakket een extra bedrag voor aanvullende vergoedingen. Denk hierbij aan kosten voor tandheelkunde, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en meer. Heb jij een aanvullende zorgverzekering nodig? Lees meer over de aanvullende zorgverzekering en wanneer je die zou moeten nemen.

Zorgverzekeraars vragen vaak verschillende prijzen voor dezelfde aanvullende verzekeringen. Geef in de vergelijker aan welke zorg jij nodig hebt zodat je kunt vergelijken welke verzekering het goedkoopst is en kies de beste zorgverzekering voor dit jaar.

Lagere premie door vrijwillig eigen risico

Naast het verplichte eigen risico kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico, tot maximaal 500 euro. Het totale eigen risico kan hierdoor oplopen tot 885 euro per jaar. Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico gaat de maandelijkse premie naar beneden. Maak je nooit gebruik van zorg, dan kun je op deze manier tot wel 24 euro per maand besparen op je zorgpremie. Als je toch gebruik maakt van zorg uit de basisverzekering, moet je het hele bedrag direct kunnen betalen.

Let op bij budgetpolissen

Budgetzorgverzekeringen zijn voordelig omdat ze strengere polisvoorwaarden hanteren. Het betreft vaak een naturapolis met beperkte zorgkeuze. Dit betekent dat je voor bepaalde ingrepen alleen gebruik mag maken van een zorgbehandelaar waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten.

Dit kan inhouden dat je een langere reistijd hebt naar een gecontracteerd ziekenhuis of dat je medicijnen alleen bij een online apotheek kunt bestellen. Dit geldt overigens niet voor spoedeisende hulp, hiervoor kun je bij ieder ziekenhuis terecht. We houden hier rekening mee in de zorgvergelijker: je ziet per zorgsoort welke vergoeding geldt voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Zorgverzekering vergelijken

Een passende zorgverzekering vinden, kan een tijdrovende klus zijn. Wat is de beste zorgverzekering? En wie heeft de goedkoopste zorgverzekering? Maak gebruik van onze zorgvergelijker om de zorgverzekering te vinden die het beste bij je past. Tegen de scherpste prijs natuurlijk!

Zorgverzekering vergelijken

Nog vragen over goedkope zorgverzekeringen?

De klantenservice beantwoordt je vragen graag.

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur

Liever niet bellen maar Whatsappen? Dat kan ook: 06-23709984.