Goedkoopste zorgverzekering

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekering en bespaar
Vul je gegevens in en check je besparing

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Je kunt veel besparen op je zorgpremie. Dit komt doordat de premies van basisverzekeringen flink verschillen, terwijl de inhoud van het basispakket bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is. Wat de goedkoopste zorgverzekering is, verschilt per persoon. De prijs is namelijk afhankelijk van 3 factoren: het eigen risico dat je neemt, of je overal terecht wilt kunnen voor zorg en welke aanvullende dekkingen je nodig hebt. Gebruik daarom onze zorgvergelijker. Daarin zie je meteen wat de goedkoopste zorgverzekering voor jou is en kan je gemakkelijk filteren op wat jij belangrijk vindt!

Inhoudsopgave:


Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

Geen zin om te lezen? Luister hier.

Wat de goedkoopste zorgverzekering is, verschilt per persoon. De prijs die je betaalt voor je zorgverzekering is namelijk afhankelijk van 3 factoren:

  1. je eigen risico
  2. je vrije zorgkeuze
  3. je aanvullende dekkingen

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen

VerzekeraarZorgverzekeringPremie per maand
Zilveren KruisZieZo Selectief€105,25
DitzoGoede keuze met pechvogelhulp€107,90
JustJust Basic€107,95
Zilveren KruisZiezo basis€108,75
CZ directBasis€109,95

Verwacht je weinig gebruik te maken van je zorgverzekering? Dan kun je ervoor kiezen om het eigen risico van je basisverzekering vrijwillig te verhogen naar €885,-. In onderstaande tabel zie je de top 5 goedkoopste basisverzekeringen met een eigen risico van €885,-.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen + €885 eigen risico

VerzekeraarZorgverzekeringPremie per maand
Zilveren KruisZiezo Selectief€83,25
Zilveren KruisZiezo Basis€86,75
JustJust Basic€87,95
De FrieslandZelf bewust polis€88,50
HEMABasis€89,00

Lagere premie door vrijwillig eigen risico

Naast het verplichte eigen risico kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico, tot maximaal 500 euro. Het totale eigen risico kan hierdoor oplopen tot 885 euro per jaar. Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico gaat de maandelijkse premie naar beneden. Maak je nooit gebruik van zorg, dan kun je op deze manier tot wel 24 euro per maand besparen op je zorgpremie. Als je toch gebruik maakt van zorg uit de basisverzekering, moet je het hele bedrag direct kunnen betalen.


Goedkoopste zorgverzekering

De hoogte van je premie van je zorgverzekering, is afhankelijk van 2 factoren:

  1. De basisverzekering die je kiest;
  2. Of je wel of geen aanvullende verzekering gebruikt;

Ondanks dat de basisverzekering altijd dezelfde zorg vergoedt, verschilt de zorgpremie. Het verschil in premie zit in de keuzevrijheid van zorgverleners en de hoogte van de vergoeding van niet-gecontracteerde zorg. Bedenk dus goed of je overal terecht wilt kunnen voor zorg. Daarnaast is de prijs van je premie afhankelijk van het eigen risico dat je neemt.

Kies je voor een basisverzekering met een standaard eigen risico van €385,-? Dan kun je in onderstaande tabel de top 5 goedkoopste zorgverzekeringen zien met een eigen risico van €385,-.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen + €385 eigen risico

VerzekeraarZorgverzekeringPremie per maand
Zilveren KruisZiezo Selectief€101,95
Zilveren KruisZiezo Basis€105,95
United ConsumersBewuzt Basis + Tandongevallen€105,95
Salland ZorgverzekeringenBasispolis€106,90
Ruime KeuzeBasisverzekering€107,25

Goedkope zorgverzekering

goedkoopste zorgverzekering

Hoe kies je een goedkope zorgverzekering? 

Ons advies is om eerst altijd goed na te denken over wat jouw zorgbehoefte gaat zijn in het komende jaar.

Ben je gezond en heb je bijna nooit een behandeling nodig, dan kan heb je geen uitgebreide dekking nodig en kan je zo een goedkopere zorgverzekering uitkiezen.

Heb je een ziekte of verwacht je veel behandelingen te ondergaan in het komende jaar? Dan is het verstandig om een zorgverzekering te kiezen met een goede dekking. In onze zorgvergelijker kan je aangeven wat jouw wensen zijn, waarna wij je de goedkoopste zorgverzekering laten zien die aansluit bij jouw wensen.


Goedkoopste basisverzekering

Veel mensen vragen zich af wat de goedkoopste basisverzekering is. Een natura zorgverzekering is vaak het voordeligst, maar dit is wel omdat deze verzekering strengere polisvoorwaarden heeft.

Deze strengere polisvoorwaarden houden in dat je bij een naturapolis altijd beperkte zorgkeuze hebt. Dit betekent dat je voor bepaalde ingrepen alleen gebruik mag maken van een zorgbehandelaar waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten.

Dit kan betekenen dat je een langere reistijd hebt naar een gecontracteerd ziekenhuis of dat je medicijnen alleen bij een online apotheek kunt bestellen. Dit geldt overigens niet voor spoedeisende hulp. Hiervoor kun je bij ieder ziekenhuis terecht. In de zorgvergelijker houden we hier rekening mee: je ziet per zorgsoort welke vergoeding geldt voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.


Vergelijk de goedkoopste zorgverzekering

Goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Naast het basispakket, kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Bovenop de premie van het basispakket, betaal je een extra bedrag voor aanvullende vergoedingen. Denk hierbij aan kosten voor tandheelkunde, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en meer. Zorgverzekeraars vragen vaak verschillende prijzen voor dezelfde aanvullende verzekeringen. Geef in de vergelijker aan welke zorg jij nodig hebt. Hierdoor kun jij gemakkelijk vergelijken welke verzekering het goedkoopst is. Daarna kun je de beste zorgverzekering kiezen.

Wil je alvast de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van zorg lezen? Bekijk dan onze zorgverzekering 2021 pagina voor meer informatie hierover.


Wanneer overstappen zorgverzekering?

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan van 12 november tot en met eind januari. Als je voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering afsluit, wordt je oude zorgverzekering automatisch voor je opgezegd.

goedkope zorgverzekering

Wat krijg je vergoed?

In Nederland is iedereen verplicht een basiszorgverzekering te hebben. Natuurlijk ben je vrij om zelf de zorgverzekeraar te kiezen waarbij je die afsluit. Vanuit het basispakket van de zorgverzekering wordt belangrijke en essentiële zorg vergoed. Je moet overigens wel rekening houden met het eigen risico als je gebruik maakt van zorg uit het basispakket. Jaarlijks moet je de eerste kosten uit eigen zak betalen, op enkele uitzonderingen na. De rest wordt vergoed door de zorgverzekering.

Wil je meer weten over de specifieke typen zorg en in hoeverre deze vanuit het basispakket worden vergoed? De vergoedingen hebben we voor je op een rijtje gezet.


Goedkope zorgverzekering vergelijken

Een passende zorgverzekering vinden, kan een tijdrovende klus zijn. Wat is de beste zorgverzekering? En wie heeft de goedkoopste zorgverzekering? Maak gebruik van onze zorgvergelijker om de zorgverzekering te vinden die het beste bij je past. Tegen de scherpste prijs natuurlijk!