Goedkoopste zorgverzekering

Op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2018? De premies van de basisverzekering lopen altijd ver uiteen, terwijl de inhoud van het basispakket bij elke verzekeraar hetzelfde is. Je kunt dus veel besparen op je premie. Wat de goedkoopste zorgverzekering is, verscheelt wel per persoon. Het is namelijk afhankelijk van het eigen risico dat je neemt, of je overal terecht wilt kunnen voor zorg en welke aanvullende dekkingen je nodig hebt. Gebruik daarom onze zorgvergelijker. Daarin zie je meteen wat de goedkoopste zorgverzekering voor jou is en kun je gemakkelijk filteren op wat jij belangrijk vindt!

Benieuwd naar de premies voor de basisverzekering van alle zorgverzekeraars? Bekijk het overzicht van alle basispremies voor 2018.

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Wat krijg je vergoed?

In Nederland is iedereen verplicht een basiszorgverzekering te hebben. Natuurlijk ben je vrij om zelf de zorgverzekeraar te kiezen waarbij je die afsluit. Vanuit het basispakket van de zorgverzekering wordt belangrijke en essentiële zorg vergoed. Je moet overigens wel rekening houden met het eigen risico als je gebruik maakt van zorg uit het basispakket. Jaarlijks moet je de eerste kosten uit eigen zak betalen, op enkele uitzonderingen na. De rest wordt vergoed door de zorgverzekering. Wil je meer weten over de specifieke typen zorg en in hoeverre deze vanuit het basispakket worden vergoed? De vergoedingen hebben we voor je op een rijtje gezet.

De goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Naast het basispakket, kun je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Je betaalt boven de premie van het basispakket een extra bedrag voor aanvullende vergoedingen. Denk hierbij aan kosten voor tandheelkunde, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en meer. Heb jij een aanvullende zorgverzekering nodig? Lees meer over de aanvullende zorgverzekering en wanneer je die zou moeten nemen. Zorgverzekeraars vragen vaak verschillende prijzen voor dezelfde aanvullende verzekeringen. Geef in de vergelijker aan welke zorg jij nodig hebt zodat je kunt vergelijken welke verzekering het goedkoopst is en kies de beste zorgverzekering voor het jaar 2018.

Vergoedingen alternatieve geneeswijzen

Verwacht je in het komende jaar gebruik te gaan maken van alternatieve geneeswijzen? Dan zou een aanvullende zorgverzekering in jouw geval kunnen lonen. Alternatieve geneeswijzen worden namelijk niet vanuit het basispakket vergoed, het is wel mogelijk om je hiervoor aanvullend te laten verzekeringen. Vanuit de aanvullende verzekering ontvang je dan een (gedeeltelijke) vergoeding voor de alternatieve geneeswijze. Wanneer en onder welke voorwaarden krijg je dit vergoed? Lees meer over de vergoeding van alternatieve geneeswijzen.

Korting op je zorgverzekering

Vergelijken en overstappen van zorgverzekeraar loont. Bespaar tot honderden euro’s op je jaarlijkse zorgkosten door te kiezen voor de zorgverzekering die het best bij jou past. Maak gebruik van onze zorgvergelijker en profiteer van speciale kortingen. Sluit voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering af en je oude zorgverzekering wordt automatisch voor je opgezegd.

Lagere premie door vrijwillig eigen risico

Naast het verplichte eigen risico kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico, tot maximaal 500 euro. Het totale eigen risico kan hierdoor oplopen tot 885 euro per jaar. Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico gaat de maandelijkse premie naar beneden. Maak je nooit gebruik van zorg dan kun je op deze manier tot wel 24 euro per maand besparen op je zorgpremie. Als je toch gebruik maakt van zorg uit de basisverzekering moet je het hele bedrag wel direct kunnen betalen.

Online zorgverzekering is goedkoper

Wil je een goedkope zorgverzekering? Het is veel voordeliger om een internet- of budgetzorgverzekering af te sluiten via internet. Alle grote zorgverzekeraars bieden naast hun reguliere zorgverzekering een internetvariant aan. Door je zorgverzekering online af te sluiten kun je dus geld besparen. Contact en andere handelingen met deze zorgverzekeraars verloopt enkel online. Deze goedkopere varianten van de zorgverzekeringen vind je in onze zorgvergelijker.

Let op bij budgetpolissen

Budgetzorgverzekeringen zijn voordelig omdat deze strengere polisvoorwaarden hanteren. Het betreft vaak een naturapolis met beperkte zorgkeuze. Dit betekent dat je voor bepaalde ingrepen alleen gebruik mag maken van een zorgbehandelaar waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Dit kan betekenen dat je een langere reistijd hebt naar een gecontracteerd ziekenhuis of dat je medicijnen alleen bij een online apotheek kunt bestellen. Dit geldt overigens niet voor spoedeisende hulp, hiervoor kun je in ieder ziekenhuis terecht. We houden hier rekening mee in de zorgvergelijker. Je ziet per zorgsoort welke vergoeding geldt voor gecontracteerde en niet-gecontracteerde zorg.

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen

Een passende zorgverzekering vinden, kan een tijdrovende klus zijn. Wat is de beste zorgverzekering? En wie heeft de goedkoopste zorgverzekering? Maak gebruik van onze zorgvergelijker om de zorgverzekering te vinden die het beste bij je past. Tegen de scherpste prijs natuurlijk.

Zorgverzekering vergelijken

Extra openingstijden klantenservice tijdens overstapseizoen

In de maanden november en december is de klantenservice van Overstappen.nl extra te bereiken voor al je zorgvragen:

Maandag: 08.00 tot 20.00 uur
Dinsdag: 08.00 tot 20.00 uur
Woensdag: 08.00 tot 20.00 uur
Donderdag: 08.00 tot 20.00 uur
Vrijdag: 08.00 tot 20.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 16.00 uur

Liever niet bellen maar Whatsappen? Dat kan ook: 06-23709984.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

Zorgverzekeringen vergelijken