Autoverzekering vergelijken

Vul je gegevens in en check je besparing!

De beoordeling van Overstappen.nl door onze klanten:

Autoverzekering

Met het vergelijken van autoverzekeringen kun je tot € 288 per jaar besparen. Op basis van jouw type auto, leeftijd en schadevrije jaren tonen wij altijd de goedkoopste autoverzekering.
autoverzekering vergelijken

Besparen op je premie

Als je een auto hebt, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten met minimaal een WA-dekking. Via Overstappen.nl kun je autoverzekeringen vergelijken van bijna 40 autoverzekeraars.

Dekkingen autoverzekering

Onze vergelijker geeft een expertadvies voor de dekking van je autoverzekering. De volgende dekkingen zijn mogelijk:

  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
  • Beperkt casco autoverzekering
  • Volledig casco autoverzekering

Acceptatie verzekering

Sluit je een autoverzekering af dan krijg je binnen afzienbare tijd bericht van de verzekeraar of je bent geaccepteerd. In enkele gevallen wil de verzekeraar je aanvraag eerst controleren.

Autoverzekering informatie:

Jouw voordeel

  • Snel vergelijken op prijs
  • Bespaar tot € 200 per jaar
  • Direct afsluiten
  • 14 dagen bedenktijd

Over autoverzekering vergelijken

Je kunt hierboven in de vergelijker eenvoudig een autoverzekering vergelijken met andere autoverzekeraars. Overstappen.nl heeft de meeste autoverzekeraars in de vergelijker staan, die eenvoudig te vergelijken zijn op basis van premie en polisvoorwaarden. Je kunt zo eenvoudig zien wat voor jou de beste en goedkoopste autoverzekering is. Wil je vandaag nog een nieuwe autoverzekering? Dan ben je binnen een paar minuten via Overstappen.nl klaar.

Het stappenplan naar een goedkope autoverzekering

Opzeggen autoverzekering

Wil jij je autoverzekering opzeggen of tijdelijk stopzetten? Dan is het allereerst belangrijk om te kijken naar het contract van je huidige autoverzekering. Er zijn veel autoverzekeraars die nog een jaarcontract hanteren. Controleer daarom eerst of deze termijn (bijna) verstreken is voordat je een nieuwe autoverzekering kunt vergelijken en afsluiten. Als het eerste jaar verstreken is, kun je je autoverzekering maandelijks opzeggen. Loopt je huidige autoverzekering al langer dan een jaar? Je kunt dan over een maand al een nieuwe autoverzekering hebben waardoor je gegarandeerd minder premie betaalt.

Een groot aantal autoverzekeraars biedt sinds een paar jaar dagelijks opzegbare autoverzekeringen aan, waarbij je ook binnen het eerste jaar je autoverzekering kunt opzeggen. De opzegtermijn van 1 maand wordt dan wel altijd nog gehanteerd. Wil je een nieuwe autoverzekering vergelijken via Overstappen.nl? Je kunt dan gratis gebruikmaken van onze opzegservice, zodat het opzeggen van je huidige autoverzekering zonder problemen verloopt.

Dekking autoverzekering

Bij het selecteren van een nieuwe autoverzekering is het belangrijk om na te gaan welke dekking je wilt voor je auto. Het bepalen van je dekking heeft voornamelijk te maken met de dagwaarde die je auto momenteel nog heeft. Als je auto al een paar jaar oud is, dan daalt de waarde van je auto en betaalt een autoverzekeraar dus ook minder uit als je auto total loss zou zijn bij een ongeval. Wil je een autoverzekering vergelijken, dan geeft Overstappen.nl altijd een globaal advies voor een dekking die je kunt kiezen voor je auto op basis van de leeftijd en dagwaarde van je auto. Hieronder staan alle dekkingen die mogelijk zijn bij een autoverzekering:

Wettelijke aansprakelijkheid

Iedere persoon in Nederland die een auto bezit is verplicht om een autoverzekering te hebben die minimaal een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) heeft. Deze verplichte basisdekking kost het minste, maar vergoedt dan ook alleen maar de schade die je aan anderen toebrengt bij een ongeval. Er wordt gemiddeld aangenomen dat auto’s die ouder zijn dan 10 jaar zo ver in waarde zijn gedaald, dat het voordeliger is om alleen deze WA-dekking te nemen.

WA + beperkt casco

Als je auto nog niet zo oud is, dan is het vaak gunstig om een uitgebreidere dekking te nemen die schade aan je eigen auto vergoedt door bijvoorbeeld brand, blikseminslag, storm of een aanrijding met een dier. Maar ook ruitschade en diefstal worden vergoed, waardoor deze dekking vaak aantrekkelijk kan zijn. Deze dekking is iets duurder dan een WA-verzekering, maar biedt wel de garantie op een volledige vergoeding als je auto bijvoorbeeld gestolen wordt.

WA + volledig casco (All Risk)

Met deze dekking ben je naast alle bovengenoemde dekkingen ook nog eens gedekt voor schade aan je eigen auto als je zelf schuld hebt bij een ongeval. Daarnaast wordt schade aan je auto door bijvoorbeeld vandalisme ook vergoedt. Deze dekking is het duurst, maar geeft dan ook de meeste zekerheid. Zo wordt een flinke kras met een sleutel die door een vandaal aan je auto is aangebracht gewoon vergoed door de verzekeraar.

Nieuwwaarderegeling

Wil je voor een vrij nieuwe auto een autoverzekering vergelijken, dan is het van belang dat je let op de nieuwwaarderegeling in de polisvoorwaarden van de autoverzekering. Sommige autoverzekeraars hanteren namelijk maar 1 jaar nieuwwaarderegeling, terwijl andere verzekeraars tot wel 3 jaar de nieuwwaarde vergoeden van je auto. Is je auto gestolen of rijd je je auto total loss, dan vergoedt de verzekeraar de volledige nieuwwaarde van je auto.

Vrije keuze schadeherstel

Er zijn autoverzekeraars die een verhoogd eigen risico hanteren als je je auto laat repareren bij een herstelbedrijf wat niet aangesloten is bij de betreffende verzekeraar. Autoverzekeraars maken namelijk afspraken met (een bond van) herstelbedrijven zodat ze gunstige tarieven en een snelle verwerking van de schade kunnen realiseren. Als je een specifieke voorkeur hebt voor een schadeherstelbedrijf of garage, controleer dan altijd of deze onder de voorwaarden valt van de autoverzekering. Wil je een nieuwe autoverzekering vergelijken, let er dan op of je een vrije keuze wilt in je schadeherstel of dat het voor jou prima is om je auto te laten herstellen bij een aangesloten schadeherstelbedrijf.

Telefonisch bereikbaar

Om kosten te drukken en de premie zo laag mogelijk te houden hebben een aantal autoverzekeraars gekozen om niet langer telefonisch bereikbaar te zijn. Je kunt bij deze verzekeraars alles zelf online afhandelen en je beschikt dan ook over een online profiel waar je al je gegevens in kunt zien en bijvoorbeeld een schade kunt melden. Vind je het toch belangrijk dat een autoverzekeraar telefonisch bereikbaar is, controleer dan altijd bij het autoverzekering vergelijken of de gekozen verzekeraar alles alleen online en per e-mail afhandelt of ook nog telefonisch bereikbaar is.

Eigen risico

Het eigen risico van een autoverzekering kan variëren van €0 tot wel €1000. Dit eigen risico moet je altijd zelf betalen als je een schade claimt bij de verzekeraar. In de regel geldt dat een hoger eigen risico zorgt voor een lagere premie, maar er zijn tegenwoordig ook autoverzekeraars die hele scherpe premies hebben op hun autoverzekering met een eigen risico van €0. Dit eigen risico geldt overigens alleen voor autoverzekeringen met een beperkt of volledig casco (all risk) dekking. Wil je een goedkope autoverzekering, dan is het belangrijk om te letten op dit eigen risico.

Besparen door over te stappen van autoverzekering

Je wilt besparen op de vaste lasten voor het gebruik van de auto. Door minder te rijden dalen je benzinekosten, maar voor de vaste lasten maakt het geen verschil. De enige manier om te besparen op je verzekering is door kritisch te kijken of je niet beter kunt overstappen naar een andere autoverzekering. Door autoverzekeringen te vergelijken en de beste deal te kiezen, kun je tot zo’n € 200 per jaar besparen.

De juiste dekking

Kies voor een dekking die naadloos aansluit bij jouw auto. Kies bij een auto jonger dan 4 jaar voor een allrisk verzekering en dekking. Voor 4 tot 8-jaar oude auto’s is juist een beperkt casco-verzekering aan te raden. En voor auto’s ouder dan 8 jaar is een WA-verzekering de beste keuze. Zo betaal je nooit te veel.

Bestudeer de polisvoorwaarden goed

Hoe autoverzekeraars omgaan met het claimen van schade, verschilt flink. Je kan indirect veel besparen op je premie als je van tevoren goed uitzoekt hoe de verzekeraar de premie aanpast als je daalt op de bonus-malusladder in het geval je een schade opgeeft.

Besparen bij autoschade herstel

De polisvoorwaarden van diverse autoverzekeringen kunnen nogal verschillen. Weet je bijvoorbeeld hoe jouw autoverzekeraar omgaat met vergoeding van schadereparaties?

Reparatie bij garage naar keuze

Stel: je hebt een WA-verzekering met uitgebreid casco. In de meeste gevallen heb je dan de keuze uit de schadeherstelbedrijven die jouw verzekeraar aanwijst. Zit de autogarage van jouw voorkeur daar niet bij? Dan kan het zijn dat de autoverzekeraar niet alle herstelkosten vergoedt. Je moet in dat geval 35% zelf betalen. Toch prettig als je hier rekening mee kan houden.

Aanvullende autoverzekeringen

Bovenop de standaard dekking van je autoverzekering kun je kiezen om een aanvullende verzekering te nemen. Er zijn verschillende typen aanvullende verzekeringen die in sommige gevallen zeker nuttig kunnen zijn.

Schadeverzekering inzittenden

Veel mensen kiezen ervoor om bovenop hun autoverzekering een schadeverzekering inzittenden te nemen. Deze aanvullende verzekering dekt alle daadwerkelijk geleden schade van alle passagiers en de bestuurder van het voertuig die bij een ongeval betrokken zijn. Dit kan schade aan kleding of bagage zijn, maar ook bijvoorbeeld inkomstenderving, smartengeld of uitvaartkosten. Het bedrag wat door een autoverzekeraar kan worden uitgekeerd is dus variabel en afhankelijk van de daadwerkelijke schade. Het maximum van dit bedrag is terug te lezen in de polisvoorwaarden, maar is meestal vastgesteld op 1 miljoen euro.

Rechtsbijstandverzekering of verhaalrechtsbijstand

Sommige verzekerden willen graag juridische bijstand hebben als ze een ongeval hebben gehad. Er bestaan twee varianten, waarbij verhaalrechtsbijstand je alleen bijstaat bij het verhalen van de schade bij de wederpartij en een rechtsbijstandverzekering daadwerkelijk juridische hulp verleent als het ongeval tot een rechtzaak leidt. Veel mensen in Nederland hebben al een normale rechtsbijstandverzekering waarin vervoer ook gedekt is. Let er dus goed op dat je hier niet dubbel voor verzekerd bent, want dit kan een aardig bedrag schelen.

Pechhulp

Verschillende autoverzekeraars bieden als aanvullende verzekering pechhulp aan in bijvoorbeeld Nederland of geheel Europa. Deze verzekering verzekert je dat je nooit langs de weg komt te staan zonder hulp. Ook hier geldt weer dat veel Nederlanders een soortgelijke verzekering hebben afgesloten bij de ANWB of Route Mobiel. Controleer hier dus ook of je niet per ongeluk dubbel verzekerd bent voordat je deze aanvullende verzekering kiest.

No-claimbeschermer

Er zijn momenteel niet meer veel autoverzekeraars die een no-claimbeschermer aanbieden, maar in sommige gevallen is deze aanvullende verzekering nog mogelijk. Met een no-claimbeschermer mag je ieder jaar een schade claimen zonder dat je meer premie moet gaan betalen. Zoals de naam al aangeeft val je niet terug in je no-claimkorting, maar bedenk wel dat je aantal schadevrije jaren worden aangetast. Als je na jaren bij dezelfde verzekeraar te hebben gezeten ineens besluit om naar een andere autoverzekeraar over te stappen, kan dat aantal schadevrije jaren ervoor zorgen dat je bij je nieuwe autoverzekeraar ineens een veel hogere premie komt te betalen.

Waarom autoverzekeringen vergelijken op Overstappen.nl?

Als klant wil je autoverzekeringen vergelijken zonder daar al te veel tijd aan kwijt te zijn. Je bent dan al gauw aangewezen op een vergelijkingswebsite om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Autoverzekeringen verschillen namelijk op een aantal punten van elkaar en het kost te veel tijd om dit zelf uit te kunnen zoeken. Overstappen.nl maakt je autoverzekering vergelijken een fluitje van een cent met alle informatie die je nodig hebt en biedt de service om deze autoverzekering ook eenvoudig af te sluiten. Omdat je vaak ook nog een oude autoverzekering hebt lopen, biedt Overstappen.nl je de mogelijkheid om je oude verzekering op te zeggen via onze gratis opzegservice.

Overstappen.nl als tussenpersoon

Voor een groot aantal verzekeraars fungeert Overstappen.nl als tussenpersoon. Dit houdt in dat we naast autoverzekeringen vergelijken ook je contactpersoon zullen zijn voor alle vragen die je hebt over je autoverzekering. Als je bijvoorbeeld een schade wilt melden of een wijziging wilt aanbrengen aan je autoverzekering, dan kun je gewoon bij ons terecht. Naast de verzekeraars waar Overstappen.nl tussenpersoon voor is, hebben wij ook een groot aantal autoverzekeraars in onze vergelijker staan die met jou als klant direct contact hebben zonder tussenpersoon. Je ziet altijd duidelijk vermeld staan in je bevestigingsmail met welke partij je contact op kunt nemen als je vragen hebt over je autoverzekering.

Altijd goed bereikbaar

Overstappen.nl is 6 dagen per week telefonisch en per chat bereikbaar voor alle vragen die je mocht hebben over autoverzekeringen in het algemeen, het opzeggen van je oude verzekering, je autoverzekering vergelijken of vragen over je polis. Je kunt ons telefonisch bereiken op 020-7604242 van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur. We hebben een eigen professionele klantenservice die je altijd kan helpen bij iedere vraag en ook altijd meedenkt over eventuele andere besparingen die je kunt maken op je vaste lasten.

Hoe werken wij?

Wij zijn als vergelijkingswebsite afhankelijk van vergoedingen die wij ontvangen van autoverzekeraars voor het aanbrengen van klanten. In sommige gevallen ontvangen wij een doorlopende vergoeding als wij bijvoorbeeld als tussenpersoon fungeren en in andere gevallen ontvangen we een eenmalige vergoeding als we alleen je autoverzekering vergelijken en je gegevens doorzetten naar de autoverzekeraar. De vergoedingen variëren per verzekeraar, maar wij hebben geen enkele voorkeur voor de keuze die jij als klant maakt. Het is voor ons van belang dat jij als klant de juiste autoverzekering vindt met de scherpste premie. Wij beïnvloeden dan ook nooit het resultaat van de beste autoverzekeringen in onze vergelijker, omdat dit onze onafhankelijkheid in het diskrediet zou brengen.

Top service

Bij alle producten en diensten die wij via onze website aanbieden bestaat een bedenktijd van 14 dagen, waarbij geldt: niet goed, geld terug! Daarnaast beoordelen onze klanten ons met hoge cijfers via het onafhankelijke platform Trustpilot. Deze score is onderaan op de website in de footer altijd te zien. Je kunt daar ook beoordelingen van klanten teruglezen.