Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Goedkope autoverzekering vergelijken

De beoordeling van Overstappen.nl door onze klanten:

Wij vergelijken de volgende verzekeraars

Klanten over Overstappen.nl

Mogelijk gemaakt door Trustpilot
8.9
Gemiddelde score
Gebaseerd op 1297 reviews
57 minuten geleden
 
Handige site
Handige site
22 uur geleden
 
Rimpelloze overgang naar aantrekkelijker tarief.
Rimpelloze overgang naar aantrekkelijker tarief.

Overstappen loont

103.598 vergelijkers gingen je deze maand voor
Bespaar jaarlijks tot €200,- op je autoverzekering
Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:

Waarom autoverzekering vergelijken op Overstappen.nl?

Als je met je auto schade veroorzaakt, wil je anderen natuurlijk niet met de kosten laten zitten. Niet voor niets is het in Nederland voor alle autobezitters verplicht een autoverzekering af te sluiten.

Voor veel autobezitters is die autoverzekering een flinke kostenpost. Daarom is het goed om te checken of je een goedkope autoverzekering kunt vinden: voor een nieuwe auto, maar ook voor je huidige auto. Hierdoor is het mogelijk veel geld te besparen. En daarvoor kun je nu precies bij Overstappen.nl terecht 🙂. Via ons bespaar je gemakkelijk €200 per jaar op je autoverzekering.

Zo vind je in 5 stappen jouw goedkope autoverzekering:

  1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in
  2. Geef je schadevrije jaren aan
  3. Geef aan hoeveel kilometer je jaarlijks rijdt
  4. Kies de juiste dekking voor jouw auto: WA, WA+ of Allrisk (zie dekkingen)
  5. Sluit jouw goedkope autoverzekering af en begin direct met besparen

De goedkoopste autoverzekering van Nederland? Dit heb je nodig

1. Kenteken, postcode en geboortedatum

Op basis daarvan bepalen verzekeraars de hoogte van je goedkope autoverzekering. Het heeft alles te maken met het afdekken van risico’s. Met een zware of snelle auto kun je bijvoorbeeld een hoop meer schade aanrichten. Daarom betaal je daarvoor een hogere basispremie. Omdat je in de ene gemeente meer risico loopt op schade dan in de andere, weegt dit eveneens mee in je autoverzekering vergelijken. Daarnaast gaan verzekeraars ervan uit dat je op jongere leeftijd minder rijervaring hebt en dus meer kans loopt om schade te rijden.

2. Schadevrije jaren

Hoe langer je geen schade hebt geclaimd, hoe meer korting een verzekeraar geeft op je basispremie. Je kunt bij je huidige verzekeraar zien hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Wil jij je autoverzekering vergelijken, dan heb je onder andere je huidige schadevrije jaren nodig.

Het is verstandig eerlijk te zijn over je schadevrije jaren en jaarlijkse kilometers voor een nauwkeurige premieberekening. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

3. Kilometers per jaar

Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans op schade. Daarom betaal je een hogere premie als je meer kilometers per jaar rijdt. Dat is wel zo logisch, toch?

4. Kies een passende dekking

Autoverzekeraars bieden meestal drie verschillende basisdekkingen aan: een WA-verzekering, een beperkt casco verzekering en een all risk verzekering. De basisdekking kun je, als je wilt, uitbreiden met aanvullende dekkingen. Wat voor jou de beste dekking is, is afhankelijk van je auto. Wij geven op basis van je gegevens meteen een passend advies. Neem voor meer informatie een kijkje op onze speciale autoverzekering dekking pagina.

5. De beste vergelijker

En die hebben wij voor je! Bij Overstappen.nl kun je gemakkelijk de premie voor je autoverzekering berekenen. Wij geven je een overzicht van de autoverzekeringen die het beste bij jouw wensen passen. Uiteraard gesorteerd op het allerbelangrijkste: de prijs. Als je een keuze hebt gemaakt, kun je de autoverzekering direct kiezen. Vergeet na je overstap niet je oude verzekering op te zeggen.

Autoverzekering vergelijken: hoe werkt het?

Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het is daarom voor veel mensen interessant om autoverzekeringen te vergelijken. Met behulp van onze vergelijker kun je binnen een paar minuten verschillende autoverzekeringen en autoverzekeraars vergelijken. Vul je gegevens in en bekijk het actuele aanbod in onze vergelijker. De autoverzekeraar die op nummer één staat heeft de beste deal voor jou op basis van je persoonlijke voorkeuren. Wil je liever een verzekeraar met de beste voorwaarden? Kies dan voor de verzekeraar met de beste polisscore.

Heb je een verzekeraar gekozen? Dan is het tijd om te beslissen of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Vervolgens zul je een aantal belangrijke gegevens moeten invullen en daarna kun je jouw persoonlijke autoverzekering afsluiten.

Autoverzekeringen vergelijken: waar let ik op?

Wanneer je autoverzekeringen wilt vergelijken dan zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Zo is het niet altijd mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Hieronder staan de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden:

Geen acceptatieplicht

Er geldt geen acceptatieplicht voor verzekeraars. Dit houdt in dat een autoverzekeraar jouw aanvraag niet goed hoeft te keuren. Een verzekeraar kan je bijvoorbeeld afwijzen als je in het verleden veel schade hebt geclaimd, fraude hebt gepleegd of een achterstallige betaling hebt (gehad). Voor de verzekeraar vorm je dan een verhoogd schaderisico. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je wilt overstappen naar een andere, goedkope autoverzekering.

Aanvullende verzekering

Heb ik een aanvullende verzekering nodig? Dit is een vraag die klanten vaak stellen. Het antwoord hierop is niet voor iedereen hetzelfde, omdat het afhankelijk is van je persoonlijke voorkeuren en de basisdekking. In sommige gevallen biedt een standaard autoverzekering niet genoeg dekking voor materiële en immateriële schade. Je kunt dan kiezen voor een aanvullende dekking. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet onderverzekerd bent.

Goedkope autoverzekering met pechhulp

Met een pechhulpverzekering kun je jezelf indekken tegen eventuele hoge kosten die bij pech komen kijken. Het afsluiten van een pechhulpverzekering kost je gemiddeld zo’n 3 tot 7 euro per maand extra. Wil je graag een autoverzekering met pechhulp afsluiten? Houd er dan rekening mee dat je bij nieuwe auto’s soms ook al recht hebt op pechhulp vanuit je autodealer. Je hoeft dan niet nog een extra pechhulpverzekering af te sluiten.

Autoverzekering opzeggen

Heb je jouw huidige autoverzekering al opgezegd en wordt je aanvraag niet geaccepteerd? In veel gevallen zul je dan een duurdere autoverzekering moeten afsluiten. Daarom is het verstandig om nog even te wachten met het opzeggen van je autoverzekering als je hierover twijfelt.

Wil je weten hoe je jouw autoverzekering opzegt? Bekijk dan onze hoe autoverzekering opzeggen pagina.

Overstappen naar de goedkoopste autoverzekering

Is het gelukt met het vergelijken van autoverzekeringen? Dan is het tijd om de autoverzekering en verzekeraar te kiezen die het beste bij je past. Je kunt dan onder andere kiezen tussen een goedkope verzekering of de autoverzekering met de beste polisscore. Ten slotte zul je nog een aantal gegevens moeten invoeren en daarna kun je overstappen naar de goedkoopste autoverzekering.

Daarom Overstappen.nl

goedkope autoverzekering
goedkoopste autoverzekering
Er komt een hoop kijken bij een goedkope autoverzekering. Daarom bieden we je niet alleen een vergelijker, maar proberen we je ook zo goed mogelijk te helpen met al je vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen, zoek in onze begrippen of bekijk onze autoverzekering tips.

Top 5 veelgestelde vragen over autoverzekeringen

1. Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

Voor elk jaar dat je geen schade claimt, ontvang je een schadevrij jaar. Als je wel schade claimt, gaan hier een aantal jaren van af. Hoeveel dat is, kun je zien in de bonus/malus-ladder van de autoverzekeraars. De snelste manier om erachter te komen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, is het meest recente polisblad. Als je het precies wilt weten, kun je het beter opzoeken op de inlogomgeving van je verzekeraar.

2. Hoe kan ik een auto overschrijven?

Je hebt in ieder geval een paar dingen nodig: het kentekenbewijs, de tenaamstellingscode of het overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs. De handigste locatie om een auto over te schrijven is een postkantoor of kentekenloket. Na het overschrijven krijg je een aantal documenten mee voor de administratie. De auto en de verantwoordelijkheid voor een autoverzekering die daarbij hoort zijn daarna officieel voor de koper.

Meer informatie nodig? We hebben een uitgebreide pagina voor je gemaakt waar je echt alles vindt over je auto overschrijven 🙂.

3. Wat is een vrijwaringsbewijs?

Een vrijwaringsbewijs is een officieel document dat zegt: de auto is niet meer van jou. Handig om te hebben, want dan hoef je geen verzekeringspremie en wegenbelasting meer te betalen. Als je jouw auto verkoopt aan een RDW-erkend autobedrijf of sloperij, krijg je een vrijwaringsbewijs mee. Bij verkoop aan een particulier dient de koper de auto over te schrijven en jou vervolgens het vrijwaringsbewijs te overhandigen.

4. Wat als mijn auto total loss wordt verklaard?

Je auto wordt total loss verklaard als deze niet meer te repareren is óf als de kosten voor de reparatie hoger ligger dan de dagwaarde* van de auto. Wat er na de verklaring gebeurt, is afhankelijk van wie er aansprakelijk is voor de schade. Als iemand anders aansprakelijk is, zal diens verzekeraar je de dagwaarde van je auto uitkeren.

Ben je zelf aansprakelijk voor de schade aan je auto, dan krijg je die bij total loss alleen vergoed als je een All Risk verzekering hebt. Hoeveel je precies terug krijgt is, afhankelijk van je verzekeraar. Sommige verzekeraars betalen de eerste 3 jaar bijvoorbeeld de nieuwwaarde van je auto uit. Anderen doen dit alleen het eerste jaar of helemaal niet. Met een All Risk autoverzekering krijg je bij total loss in ieder geval altijd de dagwaarde uitgekeerd. Mocht je na een total loss niet direct de financiën hebben om een andere auto te kopen kan je altijd geld lenen om je even te ondersteunen.

“Kijk, als je een All Risk verzekering afsluit, altijd goed naar de voorwaarden bij total loss. Je vindt deze makkelijk terug in onze vergelijker.” Cris – autoexpert autoverzekeringen bij Overstappen.nl

5. Wat is de opzegtermijn van mijn autoverzekering?

Wil je een nieuwe goedkope autoverzekering vergelijken en ben je benieuwd naar de opzegtermijn van je oude verzekeraar? De meeste verzekeraars bieden nog contracten aan die pas na een jaar zijn op te zeggen. Daarna is de autoverzekering maandelijks opzegbaar met een termijn van een maand. Je kunt jouw opzegtermijn altijd terugvinden in de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

Als je de auto verkoopt of laat slopen is je autoverzekering direct opzegbaar. Hetzelfde geldt wanneer je verzekeraar de premie of polisvoorwaarden tussentijds wil wijzigen. Kun jij je autoverzekering opzeggen? Vergelijk dan eerst wat het voordeligste alternatief is, zodat je nooit te veel betaalt.

*dagwaarde auto berekenen

Over Overstappen.nl

Mooi zo’n website, maar helaas vaak niet zo persoonlijk. Daarom laten we graag zien dat achter Overstappen.nl een prachtig team schuilgaat van mensen die er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te helpen. Met 35 man sterk zorgen we ervoor dat de websites en vergelijkers altijd optimaal presteren, dat alle informatie juist en up-to-date is en regelen we natuurlijk dagelijks de beste deals. En zeker niet te vergeten: we zitten altijd voor je klaar als je vragen hebt! Al onze lieve gezichten vind je hier 🙂

Hoe verdienen wij geld?

Wij zijn graag transparant over ons verdienmodel. Autoverzekering vergelijken? Als je een autoverzekering via ons afsluit, ontvangen we een eenmalige commissie van de verzekeraar. De hoogte van de commissie is afhankelijk van je premie en als we als je de autoverzekering direct via ons afsluit ontvangen we daarnaast een maandelijkse commissie.

100% onafhankelijk
Onafhankelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. We sorteren onze vergelijking dan ook altijd op prijs en tonen je alle producten in de markt. Ook als je deze niet via ons kunt aangaan. De commissie speelt dus nóóit een rol in de vergelijking.

Overstappen.nl als tussenpersoon

Waarom bij Overstappen.nl een goedkope autoverzekering vergelijken? Wij zijn voor een groot aantal verzekeraars een tussenpersoon. Je sluit de autoverzekering direct via ons af en we zijn ook na de overstap je contactpersoon. Je kunt bij ons terecht voor al je vragen, het melden van schades en wijzigingen aan je autoverzekering.

Bij alle overige verzekeraars sturen we je door naar hun website om de aanvraag af te ronden. In dat geval is de verzekeraar na je aanvraag ook je contactpersoon. In de bevestigingsmail zie je altijd duidelijk met welke partij je contact op kunt nemen als je vragen hebt over je autoverzekering.

Altijd goed bereikbaar

Wij zijn 6 dagen per week telefonisch bereikbaar, maar ook via e-mail, chat, WhatsApp en social media. We lossen alle vragen die je mocht hebben over autoverzekeringen graag voor je op.

Goede zorg

Na elke overstap heb je altijd een bedenktijd van 14 dagen en bij ons geldt altijd: niet goed, geld terug! Ook zorgen we ervoor dat je overstap geruisloos verloopt. Onze klanten beoordelen ons dan ook niet voor niets met hoge cijfers. Je vindt de score van de onafhankelijke reviewsite Trustpilot dan ook altijd terug in onze vergelijker.

Daniëlle

Daniëlle helpt dagelijks overstappers via mail, telefoon en sociale media. Zij kan al je vragen over energieleveranciers beantwoorden.
Tel.: 020 - 760 42 42