Autoverzekering vergelijken

Nieuwe auto of overstappen? Vergelijk 28 autoverzekeraars en vind de beste autoverzekering voor de laagste prijs.
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ
Vul je gegevens in en vergelijk autoverzekeringen
Genomineerd voor de Website van het Jaar award
WVHJ

Overstappen loont

icon

103.598

vergelijkers gingen je deze maand voor

icon

€200,-

bespaar je jaarlijks op je autoverzekering

icon

9.0

onze gemiddelde klantwaardering

Wij vergelijken autoverzekeringen van de volgende verzekeraars:

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

2026 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 dagen geleden
  Fijn geholpen

  Fijn geholpen door Overstappen.nl ik ben heel tevreden met mijn nieuwe energie leverancier. Hele prettige website en goede informatie, zodat je echt weet wat je kiest en waarom.

  Mila
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 dagen geleden
  Ben prima geholpen en ben erg tevreden.

  Ben prima geholpen en ben erg tevreden.

  hennie
  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 dagen geleden
  Al 2 jaar klant

  Al 2 jaar klant. Blij met de kortingen die zij bedingen voor consumenten. Ga zo door!

  Sven Van der Zaken
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  2026 reviews

  Waarom autoverzekering vergelijken op Overstappen.nl?

  Als je met je auto schade veroorzaakt, wil je anderen natuurlijk niet met de kosten laten zitten. Niet voor niets is het in Nederland voor alle autobezitters verplicht een autoverzekering af te sluiten.

  Voor veel autobezitters is die autoverzekering een flinke kostenpost. Daarom is het goed om te checken of je een autoverzekering kunt vinden: voor een nieuwe auto, maar ook voor je huidige auto. Hierdoor is het mogelijk veel geld te besparen. En daarvoor kun je nu precies bij Overstappen.nl terecht. Via ons bespaar je gemakkelijk €200 per jaar op je autoverzekering. Wil je weten hoeveel jij per jaar kunt besparen? Maak dan gebruik van onze vergelijker.

  Autoverzekering vergelijken in 5 stappen:

  1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in
  2. Geef je schadevrije jaren aan
  3. Geef aan hoeveel kilometer je jaarlijks rijdt
  4. Kies de juiste dekking voor jouw auto: WA, WA+ of Allrisk (zie dekkingen)
  5. Sluit je nieuwe autoverzekering af en begin direct met besparen

  Autoverzekering vergelijken? Dit heb je nodig

  1. Kenteken, postcode en geboortedatum

  Op basis daarvan bepalen verzekeraars de hoogte van je autoverzekering. Het heeft alles te maken met het afdekken van risico’s. Met een zware of snelle auto kun je bijvoorbeeld een hoop meer schade aanrichten. Daarom betaal je daarvoor een hogere basispremie. Omdat je in de ene gemeente meer risico loopt op schade dan in de andere, weegt dit eveneens mee in je autoverzekering vergelijken. Daarnaast gaan verzekeraars ervan uit dat je op jongere leeftijd minder rijervaring hebt en dus meer kans loopt om schade te rijden.

  2. Schadevrije jaren

  Hoe langer je geen schade hebt geclaimd, hoe meer korting een verzekeraar geeft op je basispremie. Je kunt bij je huidige verzekeraar zien hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd. Wil jij je autoverzekering vergelijken, dan heb je onder andere je huidige schadevrije jaren nodig.

  Het is verstandig eerlijk te zijn over je schadevrije jaren en jaarlijkse kilometers voor een nauwkeurige premieberekening. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.

  3. Kilometers per jaar

  Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans op schade. Daarom betaal je een hogere premie als je meer kilometers per jaar rijdt. Dat is wel zo logisch, toch?

  4. Kies een passende dekking

  Autoverzekeraars bieden meestal drie verschillende basisdekkingen aan: een WA-verzekering, een beperkt casco verzekering en een all risk verzekering. Logischerwijs is een WA-verzekering het goedkoopst, omdat de dekking het minst uitgebreid is. De basisdekking kun je, als je wilt, uitbreiden met aanvullende dekkingen. Wat voor jou de beste dekking is, is afhankelijk van je auto. Wij geven op basis van je gegevens meteen een passend advies. 

  5. De beste vergelijker

  En die hebben wij voor je! Bij Overstappen.nl kun je gemakkelijk de premie voor je autoverzekering berekenen. Wij geven je een overzicht van de autoverzekeringen die het beste bij jouw wensen passen. Uiteraard gesorteerd op het allerbelangrijkste: de prijs. Als je een keuze hebt gemaakt, kun je de autoverzekering direct kiezen. Vergeet na je overstap niet je oude verzekering op te zeggen.

  Autoverzekering vergelijken: hoe werkt het?

  Geen zin om te lezen? Luister hier.

  Iedereen die in Nederland woont en een auto op zijn of haar naam heeft staan is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het is daarom voor veel mensen interessant om autoverzekeringen te vergelijken. Met behulp van onze vergelijker kun je binnen een paar minuten verschillende autoverzekeringen en autoverzekeraars vergelijken. Vul je gegevens in en bekijk het actuele aanbod in onze vergelijker. De autoverzekeraar die op nummer één staat, heeft de beste deal voor jou op basis van je persoonlijke voorkeuren en dan kan je dus ook je auto direct verzekeren. Wil je liever een verzekeraar met de beste voorwaarden? Kies dan voor de verzekeraar met de beste polisscore.

  Heb je een verzekeraar gekozen? Dan is het tijd om te beslissen of je nog een aanvullende verzekering wilt afsluiten. Vervolgens zul je een aantal belangrijke gegevens moeten invullen en daarna kun je jouw persoonlijke autoverzekering afsluiten.

  Autoverzekeringen vergelijken: waar let ik op?

  Wanneer je autoverzekeringen wilt vergelijken dan zul je met een aantal zaken rekening moeten houden. Zo is het niet altijd mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Hieronder staan de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden:

  Geen acceptatieplicht

  Er geldt geen acceptatieplicht voor verzekeraars. Dit houdt in dat een autoverzekeraar jouw aanvraag niet goed hoeft te keuren. Een verzekeraar kan je bijvoorbeeld afwijzen als je in het verleden veel schade hebt geclaimd, fraude hebt gepleegd of een achterstallige betaling hebt (gehad). Voor de verzekeraar vorm je dan een verhoogd schaderisico. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je wilt overstappen naar een andere autoverzekering.

  Aanvullende verzekering

  Heb ik een aanvullende verzekering nodig? Dit is een vraag die klanten vaak stellen. Het antwoord hierop is niet voor iedereen hetzelfde, omdat het afhankelijk is van je persoonlijke voorkeuren en de basisdekking. In sommige gevallen biedt een standaard autoverzekering niet genoeg dekking voor materiële en immateriële schade. Je kunt dan kiezen voor een aanvullende dekking. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet onderverzekerd bent.

  Autoverzekering met pechhulp

  Met een pechhulpverzekering kun je jezelf indekken tegen eventuele hoge kosten die bij pech komen kijken. Het afsluiten van een pechhulpverzekering kost je gemiddeld zo’n 3 tot 7 euro per maand extra. Wil je graag een autoverzekering met pechhulp afsluiten? Houd er dan rekening mee dat je bij nieuwe auto’s soms ook al recht hebt op pechhulp vanuit je autodealer. Je hoeft dan niet nog een extra pechhulpverzekering af te sluiten.

  Autoverzekering opzeggen

  Heb je jouw huidige autoverzekering al opgezegd en wordt je aanvraag niet geaccepteerd? In veel gevallen zul je dan een duurdere autoverzekering moeten afsluiten. Daarom is het verstandig om nog even te wachten met het opzeggen van je autoverzekering als je hierover twijfelt.

  Wil je weten hoe je jouw autoverzekering opzegt? Bekijk dan onze hoe autoverzekering opzeggen pagina.

  Goedkope autoverzekering

  Er zijn tegenwoordig veel verschillende autoverzekeringen waaruit je kunt kiezen. Maar hoe vind je een goedkope autoverzekering? Meestal heb je de goedkoopste autoverzekering als je kiest voor een WA dekking. Dit betekent echter niet dat een WA dekking altijd de beste autoverzekering voor jou is. Je bent met deze dekking alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Terwijl je misschien ook wel verzekerd wilt zijn voor schade door eigen toedoen.

  Wil je een goedkope autoverzekering dan zul je dus rekening moeten houden met verschillende factoren en je persoonlijke voorkeuren. Factoren die van invloed zijn op de hoogte van je premie zijn bijvoorbeeld: het aantal schadevrije jaren, je leeftijd, woonplaats, aanvullende dekking en het type auto dat je verzekert.

  Wil je zeker weten dat je de goedkoopste autoverzekering van Nederland hebt met de beste dekking? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Je kunt daar namelijk filteren op zowel prijs als kwaliteit. Zo ben je direct verzekerd van een autoverzekering die goed bij je past.

  Autoverzekering via Overstappen

  Heb je een vergelijking gemaakt? Dan is het tijd om een autoverzekering te kiezen die het beste aansluit op je persoonlijke voorkeuren. Door gebruik te maken van de filters in onze vergelijker krijg je direct een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden. Zo kies je gemakkelijk én snel een autoverzekering die bij je past. Vervolgens hoef je alleen nog een paar gegevens in te voeren om je overstap af te ronden.

  Het is voor expats of andere inwoners die geen Nederlands praten ook mogelijk om een autoverzekering te vergelijken, via onze Engelse pagina: car insurance Netherlands.

  Auto verzekeren

  Wil je jouw auto verzekeren? Op Overstappen.nl kun je dit gemakkelijk doen door gebruik te maken van onze vergelijker. Tijdens het vergelijken van je autoverzekering geven we advies over welke dekking het beste bij jou past. In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze dekking is het minst uitgebreid en daarom het voordeligst. Met deze verzekering wordt de schade vergoed die je met je auto bij een ander veroorzaakt. Is je auto ouder dan 12 jaar? Dan is een WA-verzekering vaak de beste keuze. Wanneer je auto nog niet zo oud is dan kun je beter kiezen voor uitgebreidere dekking. 

  Uitzondering verplichting

  Ja, het is echt zo: je auto verzekeren is verplicht. Toch is er wel een belangrijke uitzondering op deze regel. Zolang het kenteken van je auto is geschorst, kun je jouw autoverzekering tijdelijk stopzetten. Dit wordt ook wel ook wel opschorten genoemd. Hierbij geldt de voorwaarde dat je de weg niet op mag met je auto. Ook moet je auto op een privéterrein staan. Wanneer je deze regels en voorwaarden niet naleeft dan kun je hiervoor een boete krijgen.

  Nieuwe auto verzekeren

  Heb je net een een auto gekocht en wil je deze nieuwe auto verzekeren? Dan is het belangrijk om de juiste autoverzekering te kiezen. Met behulp van onze vergelijker kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken en een voordelige autoverzekering aanvragen met uitstekende polisvoorwaarden.

  Beste autoverzekering

  Wat is de beste autoverzekering? Dit is iets wat veel mensen zich afvragen. Toch kun je deze vraag niet direct beantwoorden. Wat de beste autoverzekering voor jou is, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Verzekeraars baseren de hoogte van de premie aan de hand van verschillende factoren zoals de leeftijd en het gewicht van je auto. Door een vergelijking te maken, kom je er binnen een paar minuten achter welke autoverzekering het beste bij jou past. Probeer het zelf en check hoeveel jij per jaar bespaart als je overstapt.

  Er komt een hoop kijken bij een autoverzekering. Daarom bieden we je niet alleen een vergelijker, maar proberen we je ook zo goed mogelijk te helpen met al je vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide pagina met veelgestelde vragen, zoek in onze begrippen of bekijk onze autoverzekering tips.

  Top 5 veelgestelde vragen over autoverzekeringen

  1. Hoeveel schadevrije jaren heb ik?

  Voor elk jaar dat je geen schade claimt, ontvang je een schadevrij jaar. Als je wel schade claimt, gaan hier een aantal jaren van af. Hoeveel dat is, kun je zien in de bonus/malus-ladder van de autoverzekeraars. De snelste manier om erachter te komen hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd, is het meest recente polisblad. Als je het precies wilt weten, kun je het beter opzoeken op de inlogomgeving van je verzekeraar.

  2. Hoe kan ik een auto overschrijven?

  Je hebt in ieder geval een paar dingen nodig: het kentekenbewijs, de tenaamstellingscode of het overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs. De handigste locatie om een auto over te schrijven is een postkantoor of kentekenloket. Na het overschrijven krijg je een aantal documenten mee voor de administratie. De auto en de verantwoordelijkheid voor een autoverzekering die daarbij hoort zijn daarna officieel voor de koper.

  Meer informatie nodig? We hebben een uitgebreide pagina voor je gemaakt waar je echt alles vindt over je auto overschrijven 🙂.

  3. Wat is een vrijwaringsbewijs?

  Een vrijwaringsbewijs is een officieel document dat zegt: de auto is niet meer van jou. Handig om te hebben, want dan hoef je geen verzekeringspremie en wegenbelasting meer te betalen. Als je jouw auto verkoopt aan een RDW-erkend autobedrijf of sloperij, krijg je een vrijwaringsbewijs mee. Bij verkoop aan een particulier dient de koper de auto over te schrijven en jou vervolgens het vrijwaringsbewijs te overhandigen.

  4. Wat als mijn auto total loss wordt verklaard?

  Je auto wordt total loss verklaard als deze niet meer te repareren is óf als de kosten voor de reparatie hoger ligger dan de dagwaarde* van de auto. Wat er na de verklaring gebeurt, is afhankelijk van wie er aansprakelijk is voor de schade. Als iemand anders aansprakelijk is, zal diens verzekeraar je de dagwaarde van je auto uitkeren.

  Ben je zelf aansprakelijk voor de schade aan je auto, dan krijg je die bij total loss alleen vergoed als je een All Risk verzekering hebt. Hoeveel je precies terug krijgt is, afhankelijk van je verzekeraar. Sommige verzekeraars betalen de eerste 3 jaar bijvoorbeeld de nieuwwaarde van je auto uit. Anderen doen dit alleen het eerste jaar of helemaal niet. Met een All Risk autoverzekering krijg je bij total loss in ieder geval altijd de dagwaarde uitgekeerd. Mocht je na een total loss niet direct de financiën hebben om een andere auto te kopen kan je altijd geld lenen om je even te ondersteunen.

  5. Wat is de opzegtermijn van mijn autoverzekering?

  Wil je een nieuwe autoverzekering vergelijken en ben je benieuwd naar de opzegtermijn van je oude verzekeraar? De meeste verzekeraars bieden nog contracten aan die pas na een jaar zijn op te zeggen. Daarna is de autoverzekering maandelijks opzegbaar met een termijn van een maand. Je kunt jouw opzegtermijn altijd terugvinden in de polisvoorwaarden van je verzekeraar.

  Als je de auto verkoopt of laat slopen is je autoverzekering direct opzegbaar. Hetzelfde geldt wanneer je verzekeraar de premie of polisvoorwaarden tussentijds wil wijzigen. Kun jij je autoverzekering opzeggen? Vergelijk dan eerst wat het voordeligste alternatief is, zodat je nooit te veel betaalt.

  *dagwaarde auto berekenen

  Over Overstappen.nl

  Mooi zo’n website, maar helaas vaak niet zo persoonlijk. Daarom laten we graag zien dat achter Overstappen.nl een prachtig team schuilgaat van mensen die er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te helpen. Met 35 man sterk zorgen we ervoor dat de websites en vergelijkers altijd optimaal presteren, dat alle informatie juist en up-to-date is en regelen we natuurlijk dagelijks de beste deals. En zeker niet te vergeten: we zitten altijd voor je klaar als je vragen hebt! 

  Hoe verdienen wij geld?

  Wij zijn graag transparant over ons verdienmodel. Autoverzekering vergelijken? Als je een autoverzekering via ons afsluit, ontvangen we een eenmalige commissie van de verzekeraar. De hoogte van de commissie is afhankelijk van je premie en als we als je de autoverzekering direct via ons afsluit ontvangen we daarnaast een maandelijkse commissie.

  100% onafhankelijk
  Onafhankelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. We sorteren onze vergelijking dan ook altijd op prijs en tonen je alle producten in de markt. Ook als je deze niet via ons kunt aangaan. De commissie speelt dus nóóit een rol in de vergelijking.

  Overstappen.nl als tussenpersoon

  Waarom bij Overstappen.nl een autoverzekering vergelijken? Wij zijn voor een groot aantal verzekeraars een tussenpersoon. Je sluit de autoverzekering direct via ons af en we zijn ook na de overstap je contactpersoon. Je kunt bij ons terecht voor al je vragen, het melden van schades en wijzigingen aan je autoverzekering.

  Bij alle overige verzekeraars sturen we je door naar hun website om de aanvraag af te ronden. In dat geval is de verzekeraar na je aanvraag ook je contactpersoon. In de bevestigingsmail zie je altijd duidelijk met welke partij je contact op kunt nemen als je vragen hebt over je autoverzekering.

  Altijd goed bereikbaar

  Wij zijn 6 dagen per week telefonisch bereikbaar, maar ook via e-mail, chat, WhatsApp en social media. We lossen alle vragen die je mocht hebben over autoverzekeringen graag voor je op.

  Goede zorg

  Na elke overstap heb je altijd een bedenktijd van 14 dagen en bij ons geldt altijd: niet goed, geld terug! Ook zorgen we ervoor dat je overstap geruisloos verloopt. Onze klanten beoordelen ons dan ook niet voor niets met hoge cijfers. Je vindt de score van de onafhankelijke reviewsite Trustpilot dan ook altijd terug in onze vergelijker.

  Daarom Overstappen.nl

  Autoverzekering vergelijken
  Autoverzekering
  Autoverzekering vergelijken