Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Dienstenwijzer

Overstappen.nl biedt eigen vergelijkers voor zorgverzekeringen en autoverzekeringen. Het doel van de vergelijkers is om jou, de consument, zo transparant en duidelijk mogelijk te informeren, zodat je in staat bent een goede en weloverwogen keuze te maken.

Wat wij doen voor je

Via onze website krijg je de mogelijkheid verzekeringen met elkaar te vergelijken. Door een aantal relevante gegevens en voorkeuren in te vullen, krijg je in een overzicht de 3 goedkoopste verzekeringen te zien. Je hebt hier ook de mogelijkheid om alle premies te tonen. Zodra je je keuze voor een auto- of zorgverzekering hebt gemaakt kun je de verzekering direct afsluiten. Dit alles op basis van “execution only”, dat wil zeggen: wij geven je geen advies. Je bepaalt zelf welke verzekering je wilt afsluiten en je maakt zelf de overweging wat voor jou de beste prijs/kwaliteitsverhouding is.

De volledigheid van de vergelijker

Bij de vergelijking van auto- en zorgverzekeringen worden bijna alle Nederlandse verzekeraars met elkaar vergeleken. De verzekeraars die niet zijn opgenomen in de vergelijker hebben geen premies beschikbaar gesteld. Ook kunnen beperkende productvoorwaarden of dienstverlening ertoe leiden een verzekeraar niet in de vergelijker op te nemen. Op de volgende pagina’s zie je welke verzekeraars er zijn opgenomen in de vergelijker:

Hoe wordt er vergeleken?

Hieronder krijg je een korte uitleg over hoe de autoverzekering en de zorgverzekeringen worden vergeleken.

Vergelijken autoverzekeringen

Er wordt een aantal gegevens gevraagd die je dient in te vullen, waaronder:

 • Kenteken/type auto
 • Postcode
 • Geboortedatum bestuurder
 • Schadevrije jaren
 • De gewenste dekking
 • Kilometers per jaar
 • Leeftijd rijbewijs

Als je alles hebt ingevuld, klik je op ‘Toon de beste deals’. In het scherm krijg je een overzicht van de top 3, die gebaseerd is op prijs. Je hebt tevens de mogelijkheid om alle verzekeringen te zien via de tab bovenin. Je hebt nu de mogelijkheid om te sorteren op dekking, rating van de polisvoorwaarden of eigen risico.

Vergelijken zorgverzekeringen

Er wordt een aantal gegevens gevraagd die je dient in te vullen, waaronder:

 • Geslacht
 • Geboortedatum
 • Gezinsleden meeverzekeren?
 • Gewenst eigen risico

Verder geef je gewenste dekkingen aan voor:

 • Fysiotherapie
 • Tandarts (vanaf 18 jaar)
 • Brillen en lenzen
 • Medische hulp in het buitenland
 • Eventueel andere specifieke wensen

Als je alles hebt ingevuld, klik je op ‘Nu vergelijken’. In het scherm krijg je een overzicht van de 3 meest op jou van toepassing zijnde zorgverzekeringen. Wanneer je dit hebt aangegeven, zie je ook wat je huidige verzekeraar berekent voor de door jou gekozen dekking. Je kunt ook een overzicht vragen van alle verzekeraars in het systeem. In dat geval staat bovenin het overzicht de goedkoopste zorgverzekering. Desgewenst selecteer je zorgverzekeringen op dekking. De getoonde premies zijn inclusief unieke kortingen. Onder de zorgverzekeraar en het pakket staan rapportcijfer voor de specifieke dekkingen van de betreffende zorgverzekering. Daarnaast wordt getoond of je wel of niet een vrije zorgkeuze hebt en of er voorwaarden voor acceptatie zijn.

Zodra je de perfecte zorgverzekering hebt gevonden, sluit je direct online je zorgverzekering af.

Hoe verdient Overstappen.nl geld?

Wij hebben verschillende afspraken gemaakt met verzekeraars. Wij ontvangen van hen eenmalig of doorlopend een bedrag als je via ons een verzekering afsluit. In andere gevallen ontvangen wij een eenmalige vergoeding, als je via ons op de website van de verzekeraar terecht bent gekomen en daar een verzekering afsluit.

AFM en de Kamer van Koophandel

Overstappen.nl is gevestigd aan de Herengracht 440, 1017 BZ Amsterdam en staat geregistreerd bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) onder het WFT (Wet op het financieel toezicht) vergunningsnummer: 12012535. Overstappen.nl staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 24406667 (Overstappen.nl Home Services B.V.) en 58316477 (Overstappen.nl Insurance & Financial Services B.V.)..

Klacht over een verzekering of financiële dienst

Ben je niet tevreden over de dienstverlening van overstappen.nl? Dan kun je een klacht indienen via service@overstappen.nl. Binnen 2 werkdagen ontvang je een ontvangstbevestiging van je klacht en lees je bij wie je klacht in behandeling is. De behandelaar laat je per e-mail weten in hoeverre je klacht gegrond is verklaard en hoe wij aan je bezwaren gehoor zullen geven. Indien je klacht niet naar tevredenheid wordt opgelost dan kun je terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Tevens kunt u uw klacht voorleggen via het Europees ODR Platform.

Klacht over een bank of verzekeraar

Heb je een klacht over een bank of verzekeraar? Dan kun je het beste terecht bij de directie van de desbetreffende organisatie zelf. Als de klacht door de bank of verzekeraar niet naar tevredenheid wordt opgelost dan kun je terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Het Kifid is een geschillencommissie, waar ook Overstappen.nl bij aangesloten is. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om een gerechtelijke procedure te starten waarin de rechter uiteindelijk een uitspraak zal doen.

Kifid

Het Kifid is bedoeld om consumenten één loket te bieden voor bemiddeling in (dreigende) conflicten met financiële dienstverleners. Je kunt alleen terecht bij het Kifid als je niet tevreden bent met de manier waarop een financiële dienstverlener je klacht heeft afgehandeld.

Postbus 93257
2509 AG Den Haag
Website: http://www.kifid.nl/consumenten/hoe-dient-u-uw-klacht-in
E-mail: consumenten@kifid.nl
Tel.: 0900-3552248