Sim only vergelijken | Goedkoopste deals & abonnementen

Sim only vergelijken

Uitgelichte deals van deze maand

 
supplier-logo
€5
per maand
checkmark 15GB + 150 min + 150 sms eerste 6 maanden voor € 5,-
checkmark Daarna € 10,- per maand
checkmark Geen aansluitkosten t.w.v. € 15,-
supplier-logo
€10
per maand
checkmark 15GB + 200 min + 200 sms voor € 10,-
checkmark Betrouwbaar netwerk van Odido
checkmark Geen aansluitkosten t.w.v. € 20,-
supplier-logo
€10
per maand
checkmark Buitenkansje: 15GB/min/sms voor € 10,-
checkmark Dubbele bundels voor Ziggo klanten
checkmark Geen aansluitkosten t.w.v. € 20,-

Waarom sim only vergelijken

Door een vergelijking te maken van alle sim only abonnementen in onze vergelijker, vind je niet alleen de goedkoopste optie, maar ook het abonnement dat het beste bij jou past. Pas eenvoudig de filters aan op basis van jouw specifieke wensen, zoals het aantal belminuten, MB’s, maandbedrag, internetsnelheid en contractduur, om zo het beste abonnement voor jou te vinden. Profiteer met onze vergelijker dus direct van de volgende voordelen:

  • Onafhankelijk vergelijken van de beste en goedkoopste sim only abonnementen.
  • Het abonnement sluit je veilig af bij de provider zelf.
  • Altijd de laagste prijs door een actueel overzicht.

Vergelijk direct het provider aanbod

Met onze vergelijker kan je de goedkoopste sim only abonnementen van alle mobiele providers vergelijken. Dit zijn zowel de 3 grote providers met een eigen netwerk (KPN, Odido en Vodafone) als de kleinere, virtuele providers (Youfone, Simyo, hollandsnieuwe, Simpel, Lebara, Budget Mobiel en Ben). Klik hieronder op het logo van een specifieke provider om het volledige aanbod van deze provider te zien.

Waarom kiezen voor een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is voordeliger als je liever een telefoon los koopt of al een goed werkende telefoon hebt. Je betaalt namelijk maandelijks een vast bedrag voor een vooraf gekozen aantal belminuten, sms’jes en MB’s, wat vaak goedkoper is dan een telefoonabonnement met extra kosten voor het afbetalen van een telefoon. Bovendien biedt een sim only abonnement meer flexibiliteit, met de keuze uit een contractduur van een maand tot twee jaar.

Soorten sim only abonnementen

Is een sim only wat voor jou? Er zijn een aantal populaire soorten abonnementen voor verschillende type gebruikers:

Onbeperkt

Voor wie buitenhuis veel gebruikmaakt van internet of juist veel belt, kan kiezen voor onbeperkt. Een sim only met onbeperkt internet of onbeperkt bellen heeft geen limiet op de bel- of databundel. Dit wordt ook wel een unlimited abonnement genoemd. Er zijn verschillende providers die deze abonnementsvorm aanbieden. Kies bij belminuten voor onbeperkt bellen en bij internet voor onbeperkt internet om deze abonnementen met elkaar te vergelijken. Dit type abonnement is niet goedkoop, maar je weet in ieder geval zeker dat je nooit buiten je bundel gaat.

Alleen bellen

Maak je geen gebruik van internet of zit je eigenlijk altijd op Wi-Fi? Dan kan een abonnement met alleen bellen een goede optie zijn. Selecteer eerst het aantal belminuten dat je nodig hebt en zet vervolgens internet op 0 MB om alle abonnementen te vergelijken.

Maandelijks opzegbaar

Bij een aantal providers kan je kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. In ruil voor een hogere maandprijs kan je iedere maand opzeggen en overstappen naar een andere provider. Dat kan handig zijn als je nog niet goed weet wat voor abonnement je precies zoekt of bijvoorbeeld naar het buitenland gaat. Je vergelijkt alle opties door in de vergelijker de contractduur op een maand te zetten.

Welke provider heeft het beste netwerk?

Recent onderzoek van Opensignal (2023) toont aan dat KPN in Nederland over het algemeen het beste presteert met de hoogste gemiddelde 5G-downloadsnelheid van 166 Mbps. T-Mobile (Odido) volgt met 145 Mbps en Vodafone met 100 Mbps. Vind je het belangrijk om buitenshuis zo snel mogelijk foto’s en video’s te kunnen verzenden? Dan is T-Mobile met een uploadsnelheid van 17 Mbps een uitstekende keuze. KPN zit hier dicht bij met 16 Mbps, terwijl Vodafone achterloopt met 13 Mbps. Voor een optimale game-ervaring op zowel 4G als 5G-netwerken zijn KPN en Vodafone aan te raden. Houd er wel rekening mee dat de verschillen in netwerkkwaliteit voor de meeste gebruikers niet duidelijk merkbaar zijn.

Hoeveel GB heb ik nodig?

Een databundel van minimaal 5GB is de beste optie als je regelmatig op pad bent zonder Wi-Fi. Surf je echter soms op het internet of verstuur je af en toe een appje buiten de deur? Dan is een databundel van 2GB meestal voldoende. Wil je graag buitenshuis non-stop kunnen streamen, gamen en foto’s of video’s versturen? Overweeg dan minstens een databundel van 10GB of kies voor onbeperkt internet. Zo blijf je altijd en overal verbonden.

Top 5 goedkoopste sim only

Goedkope sim only abonnementen hebben weinig data en een beperkt aantal belminuten. Hieronder vind je hiervan een top 5. Dit overzicht houdt geen rekening met eventuele aanbiedingen, gebruik hiervoor de vergelijker.

ProviderMaandDataBellenLooptijdNetwerk
Lebara€ 4,-1 GB150 min2 jaarKPN
Youfone€ 4,-500 MB200 min2 jaarKPN
Simpel€ 4,-500 MB100 min2 jaarOdidio
Lebara€ 5,-1 GBOnbeperkt2 jaarKPN
Youfone€ 5,-500 MBOnbeperkt2 jaarKPN

Wat is de beste sim only?

Het beste sim only abonnement hangt af van jouw persoonlijke wensen en telefoon. De goedkoopste sim only is niet automatisch de beste, omdat factoren zoals service, netwerkkwaliteit en voorwaarden ook mee spelen. Maar heb je bijvoorbeeld meerdere sim only abonnementen op hetzelfde adres of al thuis internet van KPN, Odido of Ziggo? Dan kun je, afhankelijk van de gekozen provider en internet die je thuis hebt, combivoordeel ontvangen in de vorm van extra GB’s en/of korting. Vind hieronder de providers die combivoordeel bieden bij gebruik van hun thuisnetwerk:

Provider internetSim Only abonnementCombivoordeel
KPNKPN€ 7,50 korting en dubbele data.
KPNSimyoDubbele bundels.
KPNYoufoneTot 10GB extra per maand.
OdidoOdidoDubbele data en € 2,50 korting p/mnd.
OdidoBenTot 5GB extra data.
ZiggoVodafoneTot € 7,50 korting en dubbele data.
ZiggohollandsnieuweExtra data.
Budget ThuisBudget Mobiel€ 2,50 korting.
Budget ThuisYoufoneTot 20GB extra.

4G of 5G sim only?

Ga je voor internet bij je sim only en heb je 5G ready toestel? Dan krijg je bij een aantal providers 5G sim only. 5G is de opvolger van 4G, en de vijfde generatie van het mobiele internet. 5G heeft een aantal voordelen boven 4G, waaronder een hogere snelheid en verbeterde stabiliteit. Om deze hogere snelheden te kunnen halen, is er de 3.5GHz-frequentie nodig. Deze frequentie wordt pas begin 2024 geveild, waardoor je met 4G sim only voorlopig nog goed zit.

Bespaartips voor een goedkope sim only

Sim only abonnementen kunnen onderling flink in kosten verschillen. Met onderstaande tips kan je een abonnement nóg goedkoper maken.

1. Kies voor een virtuele provider

Virtuele providers zijn providers zonder eigen netwerk, ook wel MVNO’s genoemd. Sim only van deze mobiele providers zijn vaak goedkoper dan een abonnement van een eigen netwerkprovider. Voorbeelden van virtuele sim only providers zijn Simpel, Youfone, hollandsnieuwe, Lebara, Simyo en Budget Mobiel. Vergelijk de goedkoopste abonnementen van deze providers door ze uit de lijst te kiezen.

2. Ga altijd voor een aanbieding

Naast de grootte van de bundels is de prijs van een sim only abonnement ook afhankelijk van de contractduur en het type mobiel internet 4G of 5G. Abonnementen van 2 jaar met 4G mobiel internet zijn over het algemeen het goedkoopst.

3. Profiteer van aanbiedingen

Providers hebben regelmatig goedkope sim only aanbiedingen. Je betaalt dan tijdelijk geen aansluitkosten, krijg je een grotere bundel voor dezelfde prijs of is de prijs de eerste maanden lager. Alle acties vind je standaard in onze vergelijker. Zo mis je nooit voordeel.

4. Maak gebruik van combivoordeel

Bij een aantal providers krijg je combivoordeel. Dat houdt in dat je korting krijgt als je ook internet thuis bij dezelfde provider combineert. Door te kiezen voor een provider met combivoordeel kan je maandelijks besparen op de kosten van je sim only. Kies bij welke provider je nu vast internet hebt om deze te vergelijken.

Gecontroleerd door
Jean-Paul Würsten - Telecom- en verzekeringsexpert
Jean-Paul Würsten
Telecom- en verzekeringsexpert
10 minuten 01-07-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Sim only is een mobiel abonnement waarbij je enkel een simkaart ontvangt zonder telefoon. Dit type abonnement is vooral voordelig als je al een goed werkende telefoon hebt of van plan bent om zelf een los toestel aan te schaffen. Je betaalt dus alleen voor de simkaart met de bijbehorende mobiele diensten.

In 2024 kun je in totaal bij zeven mobiele providers gebruik maken van 5G. Dit zijn KPN, Vodafone, Odido, Youfone, Budget Mobiel, Simpel en Ben.

De provider met het beste bereik is over het algemeen KPN. Dit blijkt uit twee recente onderzoeken over het beste mobiele netwerk van 2024.

De providers die gebruik maken van het KPN netwerk zijn Budget mobiel, Lebara, Simyo en Youfone.

De providers die gebruik maken van het Odido netwerk zijn Ben en Simpel.

De providers die gebruik maken van het Vodafone netwerk zijn 50plus en hollandsnieuwe.

Het voornaamste verschil tussen een sim-only en een telefoonabonnement is dat je bij een sim-only alleen een simkaart ontvangt, zonder telefoon. Bij een telefoonabonnement kies je namelijk voor een mobiele telefoon plus simkaart. De maandelijkse kosten van een sim-only zijn hierdoor lager, omdat je dus geen telefoon hoeft af te betalen.

Dan kan je met nummerbehoud je oude telefoonnummer meenemen. Het maakt daarbij niet uit of je nu een sim only, prepaid of telefoonabonnement hebt. Geef bij het bestellen op de website van de provider aan dat je gebruik wil maken van nummerbehoud. Wanneer je oude abonnement bijna afloopt, zegt de nieuwe provider het oude abonnement op en neemt je nummer gratis over.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!