Sim only vergelijken

Is jouw abonnement afgelopen of heb je een nieuwe telefoon? Een sim only is een goede keuze. Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig alle abonnementen en providers. Zo vind je snel een goedkoop abonnement dat écht bij je past.

 

De beste sim only deals van dit moment

supplier-logo
€3
per maand
checkmark 1 GB + 150 minuten + 150 sms
checkmark Nu de eerste 6 maanden 50% korting
checkmark Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €15,-
supplier-logo
€13
per maand
checkmark 20 GB + 200 min
checkmark Geen aansluitkosten t.w.v. € 30,-
checkmark Black Friday deal t/m 29 november
supplier-logo
€10
per maand
checkmark Feestdeal
checkmark 10.000 MB/MIN/SMS
checkmark €20 korting voor Overstappen-klanten t/m 30 november

Sim only vergelijken

Wil je sim only-abonnementen met elkaar vergelijken? In onze vergelijker kan je diverse filters gebruiken om zo het abonnement te vinden dat het beste bij je past.

Begin met vergelijken door te filteren op het aantal belminuten en/of MB’s die je wil. Weet je niet precies hoeveel je nodig hebt? Je kunt het beste kijken naar wat je nu verbruikt. Hierna kan je nog filteren op prijs, provider, contractduur en het type mobiel internet.

Vervolgens tonen we op basis van jouw verbruik en persoonlijke wensen een actueel overzicht van de goedkoopste abonnementen. De juiste sim only kiezen is nu een fluitje van een cent. Vergelijk en bespaar direct!

Alle sim only providers vergelijken

Met de vergelijker kan je de goedkoopste sim only-abonnementen van alle mobiele providers vergelijken. Dit zijn zowel de 3 grote providers met een eigen netwerk (KPN, T-Mobile en Vodafone) als de kleinere, virtuele providers. (Youfone, Simyo, hollandsnieuwe, Simpel, Lebara, Budget Mobiel en Ben)

Veelgestelde vragen

Wat is sim only?

Een sim only is een mobiel abonnement zonder telefoon. Sim only betekent letterlijk alleen sim. Oftewel, je krijgt alleen een losse simkaart met een abonnement. Het abonnement bestaat uit een hoeveelheid belminuten, sms’jes en/of MB’s, ook wel bundels genoemd. Hoeveel er van ieder in de bundels zit, verschilt per abonnement en provider. Door de grote keuze in bundels kan jij je abonnement zelf samenstellen naar jouw wensen.

Waarom kiezen voor een sim only-abonnement

Het grote voordeel van een losse simkaart is dat je alleen betaalt voor belminuten, sms’jes en MB’s. Hierdoor is het flink goedkoper dan een abonnement met telefoon, waarbij je naast kosten voor het abonnement ook de telefoon afkoopt. En omdat de kosten lager zijn, kan je sneller kiezen voor een abonnement van 1 jaar of een maand. Dat maakt het abonnement ook een stuk flexibeler. Het nadeel is wel dat je zelf een telefoon moet meebrengen.

Soorten sim only-abonnementen

Is een sim only wat voor jou? Er zijn een aantal populaire soorten abonnementen voor verschillende gebruikers:

Onbeperkt

Voor wie buitenhuis veel gebruikmaakt van internet of juist veel belt, kan kiezen voor onbeperkt. Een sim only met onbeperkt internet of onbeperkt bellen heeft geen limiet op de bel- of databundel. Dit wordt ook wel een unlimited genoemd. Er zijn verschillende providers die deze abonnementsvorm aanbieden. Kies bij belminuten voor onbeperkt bellen en bij internet voor onbeperkt internet om deze abonnementen te vergelijken. Dit type abonnement is niet goedkoop, maar je weet in ieder geval zeker dat je niet over je bundel gaat.

Alleen bellen

Maak je geen gebruik van internet of zit je eigenlijk altijd op Wi-Fi? Dan kan een abonnement met alleen bellen een goede optie zijn. Selecteer eerst het aantal belminuten dat je nodig hebt en zet vervolgens internet op 0 MB om alle abonnementen te vergelijken.

Maandelijks opzegbaar

Bij een aantal providers kan je kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. In ruil voor een hogere maandprijs kan je iedere maand opzeggen en overstappen naar een andere provider. Dat kan handig zijn als je nog niet goed weet wat voor abonnement je precies zoekt of bijvoorbeeld naar het buitenland gaat. Je vergelijkt alle opties door in de vergelijker de contractduur op een maand te zetten.

Wat is de goedkoopste sim only?

Een sim only is goedkoop omdat je alleen betaalt voor je belminuten, sms’jes en data. De hoeveelheid van ieder verschilt per abonnement en provider. Hierdoor kan je niet één sim only-abonnement aanwijzen die altijd het goedkoopste is.

Goedkope sim only-abonnementen hebben kleinere bel- en databundels. Het voordeel hiervan is dat je minder snel betaalt voor minuten en data die je niet nodig hebt of gebruikt. Het nadeel is dat je waarschijnlijk wat bewuster met je verbruik moet omgaan.

Onze tip: schat je verbruik niet te laag in. Door buiten je bundel te bellen (of te internetten) zijn de extra kosten al snel hoger dan het prijsverschil van een duurder abonnement.

Bespaartips voor een goedkope sim only

Sim only-abonnementen kunnen onderling flink in kosten verschillen. Met onderstaande tips kan je een abonnement nóg goedkoper maken.

Kies voor een virtuele provider

Virtuele providers zijn providers zonder eigen netwerk, ook wel MVNO’s genoemd. Sim only van deze mobiele providers zijn vaak goedkoper dan een abonnement van een eigen netwerkprovider. Voorbeelden van virtuele sim only providers zijn Simpel, Youfone, hollandsnieuwe, Lebara, Simyo en Budget Mobiel. Vergelijk de goedkoopste abonnementen van deze providers door ze uit de lijst te kiezen.

2 jaar en 4G

Naast de grootte van de bundels is de prijs van een sim only-abonnement ook afhankelijk van de contractduur en het type mobiel internet 4G of 5G. Abonnementen van 2 jaar met 4G mobiel internet zijn over het algemeen het goedkoopst.

Profiteer van aanbiedingen

Providers hebben regelmatig goedkope sim only aanbiedingen. Je betaalt dan tijdelijk geen aansluitkosten of krijg je een grotere bundel voor dezelfde prijs of is de prijs de eerste maanden lager. Alle acties vind je standaard in onze vergelijker. Zo mis je nooit voordeel.

Maak gebruik van combivoordeel

Bij een aantal providers krijg je combivoordeel. Dat houdt in dat je korting krijgt als je ook internet thuis bij dezelfde provider combineert. Door te kiezen voor een provider met combivoordeel kan je flink besparen op de kosten van je sim only. Kies bij welke provider je nu vast internet hebt om deze te vergelijken.

Beste sim only

Welk sim only-abonnement het beste is, hangt sterk af van jouw eigen wensen en telefoon. De beste sim only is waarschijnlijk niet altijd de goedkoopste, want ook zaken als service, net werk en voorwaarden spelen mee. Door te bepalen wat jij belangrijk vindt in een provider, kan je het voor jou beste abonnement kiezen.

4G of 5G sim only?

Wanneer je kiest voor internet bij je sim only, heb je tegenwoordig de keuze uit 4G of 5G internet. 5G is de opvolger van 4G, en de vijfde generatie van het mobiele internet. 5G heeft een aantal voordelen boven 4G, waaronder snellere reactietijden en een hogere snelheid.

Van die hogere snelheden profiteer je alleen nog niet. Pas in 2022, wanneer de 3,5 GHz-band beschikbaar komt, zal de snelheid toenemen. Tot die tijd merk je weinig van een 5G abonnement en zit je nog goed met een 4G sim only.

Voor het gebruik van 5G heb je ook een telefoon nodig met een 5G modem. Heb je nog een 4G telefoon? Dan is een 4G sim only-abonnement de enige keuze.

Nummerbehoud

Stap je over naar een andere provider? Dan kan je met nummerbehoud je oude telefoonnummer meenemen. Het maakt daarbij niet uit of je nu een sim only, prepaid of telefoonabonnement hebt. Geef bij het bestellen op de website van de provider aan dat je gebruik wil maken van nummerbehoud. Wanneer je oude abonnement bijna afloopt, zegt de nieuwe provider het oude abonnement op en neemt je nummer gratis over.

Vergelijk je sim only op Overstappen.nl

Door onze vergelijker te gebruiken, profiteer je automatisch van de volgende voordelen:

  • Onafhankelijk vergelijken van de beste en goedkoopste sim only-abonnementen.
  • Het abonnement sluit je veilig af bij de provider zelf.
  • Altijd de laagste prijs door een actueel overzicht
simkaarten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.