Sim only vergelijken

Is jouw abonnement afgelopen of heb je een nieuwe telefoon? Een sim only is een goede keuze. Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig alle abonnementen en providers. Zo vind je snel een goedkoop abonnement dat écht bij je past.

 

Uitgelichte deals van deze maand

 
supplier-logo
€5
per maand
checkmark 5GB + onbeperkt bellen
checkmark Tijdelijk 6 maanden 50% korting
checkmark Geen aansluitkosten t.w.v. €15,-
supplier-logo
€14,50
per maand
checkmark 10GB 5G + Unlimited Bel / SMS
checkmark 10GB voor de prijs van 5GB
checkmark Extra korting met T-mobile thuis
supplier-logo
€10
per maand
checkmark 15.000 MB/MIN/SMS voor Ziggo klanten
checkmark 7500 MB/MIN/SMS zonder Ziggo
checkmark Geen aansluitkosten t.w.v. € 20,-

Sim only vergelijken

Wil je sim only-abonnementen met elkaar vergelijken? In onze vergelijker kan je diverse filters gebruiken om zo het abonnement te vinden dat het beste bij je past.

Begin met vergelijken door te filteren op het aantal belminuten en/of MB’s die je wil. Weet je niet precies hoeveel je nodig hebt? Je kunt het beste kijken naar wat je nu verbruikt. Hierna kan je nog filteren op prijs, provider, contractduur en het type mobiel internet.

Vervolgens tonen we op basis van jouw verbruik en persoonlijke wensen een actueel overzicht van de goedkoopste abonnementen. De juiste sim only kiezen is nu een fluitje van een cent. Vergelijk en bespaar direct!

Alle sim only providers vergelijken

Met de vergelijker kan je de goedkoopste sim only-abonnementen van alle mobiele providers vergelijken. Dit zijn zowel de 3 grote providers met een eigen netwerk (KPN, T-Mobile en Vodafone) als de kleinere, virtuele providers. (Youfone, Simyo, hollandsnieuwe, Simpel, Lebara, Budget Mobiel en Ben).

Veelgestelde vragen

Wat is sim only?

Een sim only is een mobiel abonnement zonder toestel. Sim only betekent dan ook letterlijk alleen sim. Oftewel, je krijgt alleen een losse simkaart met daarbij een abonnement. Het abonnement bestaat uit een hoeveelheid belminuten, sms’jes en/of MB’s, ook wel bundels genoemd. Hoeveel er van ieder in de bundels zit, verschilt per abonnement en provider. Door de grote keuze in bundels en mobiele providers kan je het abonnement zelf samenstellen naar je persoonlijke wensen.

Waarom kiezen voor een sim only-abonnement?

Het grote voordeel van een losse simkaart met abonnement is dat je alleen betaalt voor belminuten, sms’jes en MB’s. Hierdoor is het flink goedkoper dan een abonnement met telefoon, waarbij je naast de kosten voor het abonnement ook maandelijks de telefoon afbetaalt. Omdat de kosten lager zijn, kan je sneller kiezen voor een abonnement van 1 jaar of een maand. Dat maakt het abonnement een stuk flexibeler dan een traditioneel abonnement. Het nadeel is natuurlijk wel dat je zelf een telefoon moet meebrengen.

Soorten sim only-abonnementen

Is een sim only wat voor jou? Er zijn een aantal populaire soorten abonnementen voor verschillende type gebruikers:

Onbeperkt

Voor wie buitenhuis veel gebruikmaakt van internet of juist veel belt, kan kiezen voor onbeperkt. Een sim only met onbeperkt internet of onbeperkt bellen heeft geen limiet op de bel- of databundel. Dit wordt ook wel een unlimited abonnement genoemd. Er zijn verschillende providers die deze abonnementsvorm aanbieden. Kies bij belminuten voor onbeperkt bellen en bij internet voor onbeperkt internet om deze abonnementen met elkaar te vergelijken. Dit type abonnement is niet goedkoop, maar je weet in ieder geval zeker dat je nooit buiten je bundel gaat.

Alleen bellen

Maak je geen gebruik van internet of zit je eigenlijk altijd op Wi-Fi? Dan kan een abonnement met alleen bellen een goede optie zijn. Selecteer eerst het aantal belminuten dat je nodig hebt en zet vervolgens internet op 0 MB om alle abonnementen te vergelijken.

Maandelijks opzegbaar

Bij een aantal providers kan je kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. In ruil voor een hogere maandprijs kan je iedere maand opzeggen en overstappen naar een andere provider. Dat kan handig zijn als je nog niet goed weet wat voor abonnement je precies zoekt of bijvoorbeeld naar het buitenland gaat. Je vergelijkt alle opties door in de vergelijker de contractduur op een maand te zetten.

Wat is de goedkoopste sim only?

Een sim only is goedkoop omdat je alleen betaalt voor je belminuten, sms’jes en data. De hoeveelheid van ieder verschilt per abonnement en provider. Hierdoor kan je niet één sim only-abonnement aanwijzen die altijd het goedkoopste is.

Goedkope sim only-abonnementen hebben kleinere bel- en databundels. Het voordeel hiervan is dat je minder snel betaalt voor minuten en data die je niet nodig hebt of gebruikt. Het nadeel is dat je waarschijnlijk wat bewuster met je verbruik moet omgaan.

Onze tip: schat je verbruik niet te laag in. Door buiten je bundel te bellen (of te internetten) zijn de extra kosten al snel hoger dan het prijsverschil van een duurder abonnement.

Wat is de beste sim only?

Welk sim only-abonnement het beste is, hangt sterk af van jouw eigen wensen en telefoon. De beste sim only is waarschijnlijk niet altijd de goedkoopste, want ook zaken als service, netwerk en voorwaarden spelen mee. Door te bepalen wat jij belangrijk vindt in een provider, kan je het voor jou beste abonnement kiezen.

4G of 5G sim only?

Wanneer je kiest voor internet bij je sim only, heb je tegenwoordig de keuze uit 4G of 5G internet. 5G is de opvolger van 4G, en de vijfde generatie van het mobiele internet. 5G heeft een aantal voordelen boven 4G, waaronder snellere reactietijden en een hogere snelheid.

Van die hogere snelheden profiteer je alleen nog niet. Pas later in 2022, wanneer de 3,5 GHz-band beschikbaar komt, zal de snelheid toenemen. Tot die tijd merk je nog weinig van een 5G abonnement en zit je nog goed met een 4G sim only.

Voor het gebruik van 5G heb je ook een telefoon nodig met een 5G modem. Heb je nog een 4G telefoon? Dan is een 4G sim only-abonnement de enige keuze.

Nummerbehoud

Stap je over naar een andere provider? Dan kan je met nummerbehoud je oude telefoonnummer meenemen. Het maakt daarbij niet uit of je nu een sim only, prepaid of telefoonabonnement hebt. Geef bij het bestellen op de website van de provider aan dat je gebruik wil maken van nummerbehoud. Wanneer je oude abonnement bijna afloopt, zegt de nieuwe provider het oude abonnement op en neemt je nummer gratis over.

Vergelijk je sim only op Overstappen.nl

Door onze vergelijker te gebruiken, profiteer je automatisch van de volgende voordelen:

  • Onafhankelijk vergelijken van de beste en goedkoopste sim only-abonnementen.
  • Het abonnement sluit je veilig af bij de provider zelf.
  • Altijd de laagste prijs door een actueel overzicht

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.