Internet providers

Vergelijk verschillende internetproviders en vind de beste deal voor jou
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Nederland kent vele internetproviders die ADSL, kabel en/of glasvezel aanbieden. Op Overstappen.nl kan je deze providers vergelijken, zodat je altijd de beste deal vindt. Wil je meer weten over de internetproviders en wat zij precies bieden? Op deze pagina vertellen wij je er meer over. Zo weet je zeker dat je een pakket afsluit dat bij jou past.

 

Internet providers vergelijken in 5 stappen

 1. Vul je postcode en huisnummer in
 2. Kies je gewenste pakket: internet, internet en tv, internet en bellen of alles in 1
 3. Klik op toon de beste deals
 4. Klik op het pakket die voor jou het beste is
 5. Sluit het pakket af bij je nieuwe internetprovider

 

Waarom providers vergelijken?

Misschien zit je al jaren bij dezelfde internetprovider en heb je geen interesse om over te stappen. Toch loont het om providers te vergelijken, want vaak krijg je als nieuwe klant interessante kortingen en extra’s aangeboden. Je kan dus, door providers te vergelijken, tientallen of zelfs honderden euro’s per jaar besparen.

 

Waarom verschillen de prijzen tussen internetproviders?

Het aanbod van internetproviders is de laatste jaren flink uitgebreid. Vanwege de onderlinge concurrentie hopen internetproviders met interessante aanbiedingen en extra’s nieuwe klanten binnen te halen. En daar heb jij weer profijt van! Als je al jaren bij dezelfde provider zit, krijg je geen (welkomst)korting meer. Door over te stappen, kan je weer profiteren van aanbiedingen.

Beste internet aanbieders van deze maand

supplier-logo
€30
per maand
checkmark Cashback Deals: nu €100 cashback
checkmark Eerste 6 maanden voor € 30 p/mnd
checkmark Gratis Overstapservice en 100% installatiegarantie
supplier-logo
€39,75
per maand
checkmark Eerste 12 maanden 50% korting
checkmark Internet Giga met 1000 Mb/s & TV Complete
checkmark Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €19,95 & gratis hulp bij installeren t.w.v. 249,-
supplier-logo
€21,25
per maand
checkmark Tijdelijke actie: 6 maanden korting óf 1 jaar gratis KPN TV+
checkmark Snelheden tot 1Gbit/s
checkmark Maandelijks aanpasbaar, ook omlaag
checkmark Combineer KPN internet met KPN mobiel en krijg meer
Laatste update: 22/03/2023

Internet aanbieders ADSL, kabel of glasvezel

Je kunt wat betreft je internet abonnement kiezen uit internet via ADSL. Je hebt dan de keuze uit o.a. de volgende providers: KPN, XS4ALL, Stipte, Tele2, Telfort en Vodafone. Voor internet via de kabel kun je onder andere terecht bij: Ziggo, Caiway en Kabelnoord. Glasvezel is nog steeds in opkomst en kun je vinden bij grote aanbieders als KPN, XS4ALL, Telfort, Tele2, Vodafone, Online.nl en Caiway.

Het glasvezelnetwerk wordt overigens niet beheerd door glasvezelaanbieders, maar door Reggefiber. Reggefiber legt het glasvezel aan, maar de aanbieders bepalen zelf in welke gemeente zij hun diensten willen en gaan aanbieden.

Nederland kent ruim 10 internet aanbieders die landelijk opereren. Internet aanbieders bieden internet aan via ADSL, kabel of glasvezel. De meeste aanbieders, zoals KPN, Scarlet, Tele2 en Telfort bieden hun diensten aan via zowel ADSL als glasvezel. Glasvezel is (nog) niet overal in Nederland uitgerold, maar via Overstappen.nl kan al wel glasvezel internet worden vergeleken. Er zijn ook aanbieders die zich richten op 1 soort netwerk. Zo biedt Fiber alleen diensten aan via glasvezel. Ziggo is een kabelbedrijf dat internet, bellen en tv via de kabel aanbiedt

Prijsverschillen internet aanbieders

Verschillende internet aanbieders hebben het aanbod in pakketten de laatste jaren flink uitgebreid. Hierdoor ontstaat er naast de internetaansluiting concurrentie op het gebied van prijs, televisieaanbod en digitale televisie.

Ben je er nog niet over uit welke internetverbinding het beste bij je past qua voorwaarden en prijs? Wij zetten de voor- en nadelen van ADSL, kabelverbinding en glasvezel voor je op een rijtje. Zo kun je voor jezelf nagaan welke internetverbinding het beste bij jou en je persoonlijke voorkeuren past, rekening houdend met je postcode. Een weloverwogen keuze maken wordt zo een stuk makkelijker.

ADSL

ADSL is de goedkoopste keuze: het kost zo’n €20 tot €25 per maand, exclusief welkomstcadeau’s en kortingen. Je bent volledig vrij in je keuze voor een internet aanbieder en de verbinding is vrijwel overal in Nederland beschikbaar. Snelheden lopen op tot 50 Mbit/s, wat redelijk laag is.

Je moet er rekening mee houden dat de snelheid die je krijgt ongeveer de helft is van wat de aanbieder belooft. Televisie kijken heeft daarnaast ook invloed op de snelheid van je internet. Je signaal wordt zwakker des te verder je van de wijkcentrale woont.

Kabel-verbinding

Als je kiest voor een kabelverbinding, loopt de snelheid op tot 200 Mbit/s. De afstand tot de wijkcentrale heeft geen invloed op de snelheid en ook het gebruik van internet/televisie doen niet af aan de snelheid.

Nadelen van een kabelverbinding zijn dat je verplicht een televisie abonnement af moet nemen. Je bent daarnaast niet vrij in je keuze voor een aanbieder; er is maar één kabelaanbieder per gebied. Kabel is ook duurder dan een ADSL internetverbindin

Glasvezel

De snelheid van glasvezel internet loopt op tot 500 Mbit/s. De upload en downloadsnelheid zijn altijd gelijk en je kan zelf een aanbieder kiezen. Mocht je voor een lagere internetsnelheid kiezen, ben je bij een kabelaanbieder goedkoper uit. Glasvezel is nog niet overal in Nederland uitgerold, dus doe eerst de glasvezel check om te controleren of er op jouw adres glasvezel beschikbaar is.

Ga altijd bij jezelf na wat voor je internetter je bent. De goedkoopste internetabonnementen verlopen via een ADSL internetverbinding, maar zijn qua snelheid traag, waardoor deze verbinding niet geschikt is voor actieve internetters. ADSL is wel een goede keuze als je zo nu en dan op het web surft en vooral je e-mails checkt.

Vergelijk internetaanbieders

Het combinatiepakket

Veel mensen zien de noodzaak van een vast telefoonabonnement niet meer in. Zij kiezen bijvoorbeeld eerder voor een combinatiepakket met internet en televisie. Hier zijn meerdere combinaties in mogelijk. En het scheelt: het pakket wordt in de meeste gevallen iets goedkoper dan een alles in 1 pakket. Nog steeds kun je het pakket inrichten naar jouw voorkeuren.

Geen vaste telefoon meer nodig, maar wel het voordeel dat je één aanspreekpunt en één factuur krijgt? Voer je specificaties in bij onze vergelijker en het goedkoopste en meest geschikte pakket wordt aan je gepresenteerd.

Het alles in 1 pakket

Een groeiend aantal Nederlanders is overgestapt naar een alles in 1 pakket. Een alles-in-1-pakket bestaat uit drie telecomdiensten: internet, televisie en bellen. De voordelen van zo’n pakket zitten vooral in de korting bij de aanschaf of tijdens de eerste periode van het abonnement en het krijgen van één factuur. Tevens heb je dus ook één aanspreekpunt voor al je ongemakken, wel zo makkelijk.

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2303 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  22 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  23 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2303 reviews

  Overstappen van aanbieder

  Bij de meeste internet aanbieders is er een overstapservice: je nieuwe aanbieder zegt het abonnement bij je oude aanbieder op. Makkelijker kan bijna niet. Voor losse tv-abonnementen en glasvezelabonnementen geldt dit niet, die zul je zelfstandig moeten opzeggen. In onze vergelijker wordt je snel duidelijk of er voor de overstap die jij wilt maken, een overstapservice beschikbaar is.

  Internetproviders vergelijken via Overstappen.nl

  Voor het vinden van een internetprovider die bij jou past, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze vergelijker zet alle internetproviders op een rijtje. Daarnaast kan je filteren op contractduur, levertijd, eenmalige kosten en eventuele korting op een mobiel. Binnen een paar seconden is de vergelijking al gemaakt en kan je tot wel honderden euro’s besparen op je jaarrekening.

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.