Zorgverzekering vergelijken

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk nu alle zorgverzekeringen
trustscore Trustpilotscore: 9.0

Snel naar:

Waarom je zorgverzekering vergelijken via ons?

zorgverzekeringen

Vergelijk op prijs en inhoud

Onafhankelijk en met het meest complete aanbod van Nederland

zorgverzekering

Alle zorgverzekeraars

Overzichtelijk gepresenteerd; wij vergelijken
alle Nederlandse zorgverzekeraars

zorg verzekering

Onze experts staan voor je klaar

Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze zorgexperts

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

1982 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Naadloos niets van gemerkt.

  Naadloos niets van gemerkt.

  Klant albbl
  Star on Star on Star on Star on Star on
  3 dagen geleden
  goeie overstap

  okokokokokok

  mh
  Star on Star on Star on Star on Star off
  3 dagen geleden
  Prima verlopen

  Prima verlopen

  Gerjanne
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  1982 reviews

  Hoe werkt overstappen van zorgverzekering?

  Vergelijk zorgverzekeringen en stap over in 4 eenvoudige stappen:

  1
  zorg verzekeringen

  Vul je gegevens en dekkingswensen in

  2
  verzekering zorg

  Vergelijk en kies de beste voor jou

  3
  zorgverzekeringen vergelijken

  Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

  4
  zorgverzekering vergelijken

  Wij regelen gratis je overstap

  1
  zorg verzekeringen

  Vul je gegevens en dekkingswensen in

  2
  verzekering zorg

  Vergelijk en kies de beste voor jou

  3
  zorgverzekeringen vergelijken

  Vraag je nieuwe zorgverzekering aan

  4
  zorgverzekering vergelijken

  Wij regelen gratis je overstap

   Eenvoudig

   Vergelijk zorgverzekeringen

   In onze zorgvergelijker kun je binnen 5 minuten eenvoudig alle zorgaanbieders vergelijken. Per zorgverzekeraar zie je hoeveel vrije zorgkeuze je hebt en zie je de acceptatietijd. Je kunt ook zien wat wel en niet vergoed wordt. De goedkoopste zorgverzekering staat altijd bovenaan in onze vergelijker. Op die manier vind je eenvoudig en snel de zorgverzekering die het beste bij jou past. Overstappen is helemaal gratis en wij zorgen er samen met je nieuwe verzekeraar voor dat de overstap vlekkeloos verloopt.

   Tip: vergelijk ieder jaar opnieuw jouw zorgverzekering

   Overstappen van zorgverzekering veel gedoe? Met onze zorgvergelijker is het vergelijken van je zorgverzekering voor volgend jaar een fluitje van een cent.

   Door ieder jaar zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken, kan je op jaarbasis tot wel € 100,- besparen op je premie.

   Welke zorgverzekering past het beste bij jouw wensen?

   100% onafhankelijk

   Altijd de beste deal

   Direct afsluiten

   Zorgverzekeringen vergelijken

   Zorgverzekering

   Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

   Er zijn 3 verschillende soorten zorgverzekeringen, ook wel zorgpolissen genoemd: een restitutiepolis, een naturapolis en een combinatiepolis. Op de zorgpolis pagina lees je meer over de verschillen tussen deze verzekeringen.

   Is het voordeliger om mijn partner bij te schrijven op mijn polis?

   Het bijschrijven van je partner op jouw polis is lang niet altijd de meest voordelige optie. Omdat je partner doorgaans andere soort en hoeveelheid zorg nodig heeft dan jij, is het vaak beter om beiden een aparte zorgverzekering af te sluiten.

   Wat betekent gecontracteerde zorg?

   Gecontracteerde zorg houdt in dat jouw zorgverzekeraar afspraken heeft met geselecteerde zorgverleners. Ga je naar een zorgverlener die niet gecontracteerd is? Dan moet je, afhankelijk van welke polis je hebt afgesloten, een deel van de zorgkosten bijbetalen.

   Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

   Iedereen heeft andere zorg nodig, er bestaat dus niet 1 antwoord op deze vraag. Om erachter te komen wat de goedkoopste zorgverzekering is voor jou, kan je het beste een vergelijking maken.

   Zorgverzekering vergelijken

   Hoe werkt zorgverzekeringen vergelijken?

   Onze zorgvergelijker is erg eenvoudig te gebruiken; als eerste vul je je gegevens in. Daarnaast kan je in onze nieuwe vergelijker ook aangeven welke extra dekkingen je wilt toevoegen. Tot slot tonen wij de best passende zorgverzekeringen voor jou.

   Hoe kies ik de beste zorgverzekering?

   Ieder persoon heeft een andere zorgbehoefte. Het is dus heel lastig om te spreken van één beste zorgverzekering. Wat de beste verzekering voor jou is, kan je eenvoudig uitvinden door meerdere zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.

   Waar moet je aan denken bij het vergelijken?

   Allereerst is het handig om na te denken over welke zorg je nodig denkt te hebben in het aankomende jaar. Zo kan je voor jezelf vaststellen of en welke aanvullende verzekering je nodig hebt. Ook is het goed om te letten op de gecontracteerde zorg; je kan eenvoudig in onze vergelijker zoeken op jouw zorgverlener. Zo weet je zeker dat je niks bij hoeft te betalen. Ook is het goed om je eigen risico hoog of laag  vast te stellen.

   Heeft Overstappen.nl een onafhankelijke zorgvergelijker?

   Ja, wij hebben een 100% onafhankelijke zorgvergelijker. We geven transparant weer welke zorgverzekeraar het beste bij jou past.

   Overstappen zorgverzekering

   Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering?

   Vanaf half november tot en met 31 december is het weer mogelijk om over te stappen van zorgverzekering. Als je wilt overstappen dan moet je jouw oude zorgverzekering in ieder geval vóór 1 januari 2020 opzeggen. Daarna heb je nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Lees hier meer over op onze pagina: overstappen zorgverzekering na 1 januari.

   Kan ik tussentijds overstappen van zorgverzekering?

   Meestal is het niet mogelijk om na 1 januari over te stappen. Overstappen na 1 januari kan nog tot 1 februari, mits je vóór 1 januari zelf je oude zorgverzekering hebt opgezegd. Tussentijds overstappen kan verder alleen als je een collectieve zorgverzekering had en je van baan bent veranderd of als je verzekeraar na 1 februari de voorwaarden wijzigt (dit komt in praktijk niet vaak voor).

   Kan ik niet beter bij mijn huidige zorgverzekeraar blijven?

   Veel mensen zitten al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar, omdat ze denken dat ze niet teveel betalen en omdat ze bang zijn dat ze niet dezelfde dekking krijgen bij een nieuwe zorgverzekering. Wat je vaak niet weet, is dat de zorgverzekeraars ieder jaar hun pakketten kunnen wijzigen. Dit houdt in dat niet alleen je premie kan stijgen, maar dat ook de dekking van je zorgverzekering kan veranderen.

   Hoe werkt het overstappen van zorgverzekering?

   Je kan eenvoudig overstappen van zorgverzekering, wij regelen namelijk het gehele proces voor je. Het enige wat je hoeft te doen, is een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Je oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd.


   Informatie over zorgverzekeringen

   Overstappen zorgverzekering

   Elk jaar kan je overstappen van zorgverzekering vanaf 12 november tot en met 31 december. Later overstappen kan alleen als je zelf je oude zorgverzekering opzegt, dan heb je nog tot 31 januari.

   Zorgverzekering verplicht

   Een zorgverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Met een zorgverzekering ben je verzekerd voor zorgkosten. Denk aan het bezoeken van je huisarts of verblijf in het ziekenhuis.

   Zorgverzekeraars vergelijken

   Er zijn op dit moment ruim 23 zorgverzekeraars actief in Nederland. Je kan de zorgverzekeraars vergelijken op basis van premie in combinatie met het soort polis en de hoogte van het eigen risico.

   Ziekenfonds vergelijken

   Het ziekenfonds was een aantal jaren geleden een zorgverzekering voor iedereen die minder verdiende dan € 33.000. Hierdoor ontstond verdeling en kon je met een duurdere particuliere verzekering eerder geholpen worden. Hierom is het ziekenfonds afgeschaft.

   Zorgpremie vergelijken

   De premie van alle zorgverzekeringen gaat dit jaar weer omhoog. Daarom is het goed om je zorgpremie te vergelijken. De kans is groot dat je bij een andere verzekeraar goedkoper uit bent voor dezelfde dekking. Vergelijk alle zorgpremies eenvoudig via onze zorgvergelijker!

   Zorgpolis vergelijken

   Wil je weten welke polis het beste bij je past? Via onze vernieuwde vergelijker kan je eenvoudig de zorgpolis kiezen die het beste bij jou past en je zorgpolis vergelijken met verschillende zorgverzekeraars. Zo kies je eenvoudig de zorgpolis die het beste bij jou past.

   Deze zorgverzekeraars vergelijken wij:

   Is je vraag nog niet beantwoord?

   Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
   • chat
    020 – 760 42 42
    Binnen: 1 min
   • chat
    +3197 – 01 42 02 32 1
    Binnen: 15 min
   • chat
    service@overstappen.nl
    Binnen: 2 uur
   • chat
    Begin chat
    Binnen: 4 min