Zorgverzekering vergelijken

Schrijf je hier in voor de Zorg Alert en je bent als eerste op de hoogte van de zorgpremies van 2016.

Vul een geldig e-mailadres in

Aanmelden

Zorgverzekering 2016

Ieder jaar opnieuw bepaald de overheid welke zorg onder het basispakket valt en welke niet meer vergoed wordt door het basispakket. Op 15 september, Prinsjesdag, zullen de veranderingen voor 2016 bekend worden gemaakt. Wil je weten wat dit voor jou betekent, blijf dan op de hoogte van de belangrijkste veranderingen en meld je aan voor de Zorg Alert.

 

Speculaties basisverzekering 2016

Verwacht werd dat er veel zou gaan veranderen wat betreft de vrije artsenkeuze. Het voorstel van de minister om de vrije artsenkeuze in te perken is echter niet doorgegaan. Het nieuw ingediende voorstel bevat minimale gevolgen voor de vrije artsenkeuze. Dit betekent dat de budgetpolis gewoon blijft bestaan.

Wanneer kan ik zorgverzekeringen 2016 vergelijken

19 november 2015 maken de zorgverzekeraars de premies voor 2016 bekend. Vanaf deze datum vind je met behulp van onze zorgevergelijker een zorgverzekering kiezen die past bij je wensen en zorgbehoeften.

Meer lezen over de wijzigingen basispakket 2016

Wil je weten wat er verandert in de zorg aankomend jaar? Lees meer over wijzigingen en veranderingen voor zorgverzekering 2016.

Veranderingen door de jaren heen

In de afgelopen jaren is er veel veranderd wat betreft zorg. In 2015 zijn een groot aantal vergoedingen verdwenen, maar zijn er ook een aantal bijgekomen. In het afgelopen jaar is met name veel veranderd voor mensen die afhankelijk zijn van langdurige zorg.

Vergelijk je zorgverzekering

Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen op prijs én dekking. Je kunt nu in onze zorgvergelijker ruim 20 zorgverzekeraars vergelijken op:

  • prijs
  • dekking (van bijv. fysiotherapie)
  • voorwaarden
  • vrije of beperkte zorgkeuze
  • gecontracteerde zorg

Korting op je premie via Overstappen.nl

Omdat Overstappen.nl veel klanten in één keer aan een zorgverzekeraar levert, krijgen wij daar een beloning voor. Deze beloning is een korting die wij onze overstappers mogen bieden op de zorgpremie. Het gaat om kortingen van rond de 10% op de basisverzekering en 12% op aanvullende verzekeringen. Van deze kortingen profiteer je dus niet wanneer je een zorgverzekering afsluit rechtstreeks bij een zorgverzekeraar.

Snel en makkelijk geregeld

Zorgverzekeringen vergelijken een saai, ingewikkeld klusje? De meeste mensen weten niet goed hoe zorgverzekeringen precies in elkaar zitten. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij een vergelijker opgezet, waarin je door middel van filters kunt aangeven wat je belangrijk vindt. De zorgvergelijker zoekt op basis van je filters de meest voordelige zorgverzekering voor je uit. Overstappen.nl zorgt ervoor dat de overstap van je oude naar je nieuwe zorgverzekeraar goed verloopt.

Een zorgverzekering afsluiten

Ben je net in Nederland komen wonen of werken? Iedere inwoner van Nederland is verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Via onze zorgvergelijker zie je snel welke zorgverzekering past bij jouw zorgbehoefte.

Waarom ieder jaar opnieuw vergelijken?

Omdat de meeste mensen ieder jaar een andere zorgbehoefte hebben. Ben je van plan aankomend jaar een beugel te nemen, meer naar de fysiotherapeut te gaan of wil je gebruik gaan maken van alternatieve geneeswijzen? Het is belangrijk ieder jaar opnieuw stil te staan bij je wensen en zorgbehoeften. Het voordeel van ieder jaar opnieuw zorgverzekeringen vergelijken:

  • Tot 10% korting op de basisverzekering
  • Tot 12% korting op aanvullende verzekering
  • Vaak voordeliger dan via je werkgever
  • Eenvoudig vergelijken op prijs én dekking
  • 14 bedenktijd

Hulp van specialisten

Omdat een keuze maken tussen de verschillende zorgverzekeringen ingewikkeld kan zijn, helpen de specialisten van Overstappen.nl je bij het zoeken naar een passende zorgverzekering. Een zorgverzekering dient goed aan te sluiten bij je specifieke zorgbehoefte en budget. De zorgspecialisten van Overstappen.nl nemen graag de tijd voor het geven van antwoorden. Onze specialisten staan voor je klaar: 020 – 760 42 42.

Zorgverzekering vergelijken

Via onze zorgvergelijker vergelijk je ruim 20 zorgverzekeraars op prijs, dekking, voorwaarden en gecontracteerde zorg. Per zorgverzekeraar tonen wij in de vergelijkingsresultaten de polis met de laagste prijs die voldoet aan de gewenste dekkingen.

Overstappen van zorgverzekering

Ben je op zoek naar een goedkopere zorgverzekering of een zorgverzekeraar met een betere dekking of service? Je huidige zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan om uiteenlopende redenen een goede beslissing zijn.

Opzeggen en overstappen

Je ontvangt jaarlijks half november het aanbod van Je huidige zorgverzekeraar. Wil je een zorgverzekering met betere polisvoorwaarden of lagere premie? Zeg je huidige zorgverzekering op voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in. Zo ben je nooit onverzekerd.

Overstapservice

Sluit een nieuwe zorgpolis voor 1 januari af via Overstappen.nl en je nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude zorgverzekering voor je op. Overstappen naar een andere zorgverzekering is hierdoor heel eenvoudig en snel geregeld.

Vergelijken op premie en dekking

Geef in de vergelijker aan welke zorgverzekering je nu hebt lopen. Zo kun je eenvoudig je huidige zorgverzekering vergelijken met de zorgaanbiedingen van andere zorgverzekeraars. Je kunt per zorgverzekering de dekkingen en polisvoorwaarden inzien en vergelijken.

Top 3 zorgverzekeringen

Op basis van je persoonlijke gegevens en gewenste dekkingen tonen wij de 3 goedkoopste zorgverzekeringen. Niet alleen de hoogte van de zorgpremie telt mee. Daarom geven wij per zorgverzekering een cijfer voor de dekking. Ook zie je meteen of er wel of niet sprake is van vrije zorgkeuze en/of directe acceptatie.

Collectieve kortingen

Profiteer ook van de exclusieve kortingen op diverse zorgverzekeringen via Overstappen.nl. Alle bezoekers van Overstappen.nl kunnen hiervan gebruikmaken.

Bespaartips zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering vind je eenvoudig via Overstappen.nl. Met behulp van de zorgvergelijker krijg je gratis een onafhankelijk advies over de voordeligste zorgverzekering voor je situatie. Omdat het advies aansluit bij je situatie en wensen heb je altijd het beste aanbod in handen.

Hoger eigen risico

Er zijn diverse manieren om te besparen op de premie van je zorgverzekering. Stem jaarlijks de zorgpolis af op je wensen en behoeften. Ben je kerngezond? Dan heb je minder zorg nodig. Dan kun je bijvoorbeeld overwegen om je eigen risico te verhogen. Als je een hoger eigen risico neemt, betaal je een lagere premie.

Aanvullende zorgverzekering

Ook is het mogelijk alleen een basisverzekering af te sluiten. Kijk of er in de aanvullende zorgverzekering zorg wordt vergoed, waarvan je verwacht gebruik te gaan maken. Je kunt elk jaar afwegen of je wel of geen aanvullende zorgverzekering nodig hebt.

Vergelijk meerdere zorgverzekeringen

De meeste mensen vinden het veel gedoe, en denken er niet veel mee te kunnen besparen. ‘Ik denk dat ik niet teveel betaal’ hoor je vaak. Maar dit weet je pas wanneer je gaat vergelijken. Basisverzekeringen bieden exact dezelfde zorg aan, maar verschillen tóch van prijs. Onderstaande aspecten kunnen een groot verschil maken in je kosten.

Bezoek alleen zorgverleners met een contract

Afhankelijk van het type polis dat je hebt afgesloten, wordt de zorg vergoed die je bij je zorgverlener hebt gekregen. Zorgverzekeraars maken met bepaalde zorginstellingen afspraken. Deze zorginstellingen staan dan ‘onder contract’. Maak je een afspraak bij een zorgverzekeraar die niet ‘onder contract’ staat? Dan heb je kans dat je zorg niet volledig vergoed wordt. Op de website van je zorgverzekeraar vind je welke zorgverleners vergoed worden.

Collectieve korting basisverzekering

Daarnaast is het mogelijk om je aan te sluiten bij een zorgcollectief. Bekijk of je onder een speciale doelgroep valt, denk bijvoorbeeld aan studenten, ondernemers of ouderen. Heb je geen recht op ledenkorting? Bij Overstappen.nl komt iedereen in aanmerking voor collectieve korting die kan oplopen tot 10% op de basisverzekering en tot 12% op de aanvullende dekking.

Kies voor een internetverzekering

Online je zaken regelen werkt sneller, efficiënter en er is voor verzekeraars minder personeel voor nodig. Dit betekent een grote besparing voor de verzekeraar wanneer jij kiest voor een verzekering waarbij alles online geregeld wordt. Wees niet bang, alle online zorgverzekeraars hebben een klantenservice. Deze zijn vaak niet alleen telefonisch te bereiken, maar ook via chat, mail of soms zelfs Whatsapp.

Vraag zorgtoeslag aan

Ben je student of heb je een laag (midden)inkomen? Dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid om mensen tegemoet te komen in de zorgkosten. Hoeveel je aan zorgtoeslag kunt krijgen, is afhankelijk van je situatie.

Verzeker je partner apart

Ieder persoon is anders en iedereen heeft behoefte aan andere zorg. Het is alleen voordelig om samen dezelfde polis te nemen wanneer je allebei dezelfde zorgbehoefte deelt. Is dit niet het geval? Dan kun je allebei beter een eigen verzekering afsluiten om te besparen.

Blijf op de hoogte van alle zorggerelateerde ontwikkelingen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over 2016 en de meest relevante informatie voor jouw persoonlijke behoeften.

Volg ons op Social Media

Nu je weet hoeveel je kunt besparen op je vaste lasten, wil je anderen ook helpen besparen. Deel Overstappen.nl met je vrienden op Social Media en lees onze bespaartips.

Waarom je zorgverzekering via Overstappen.nl?

Wil je besparen op je vaste lasten, dan moet je weten waar je het goedkoopste een zorgverzekering af kunt sluiten. Hier kom je achter door te vergelijken op een vergelijkingssite. Overstappen.nl is een volledig onafhankelijke vergelijkingssite en wil consumenten helpen met besparen. Deze website maakt geen deel uit van een verzekeraar of een groot overkoepelend bedrijf. Wij zijn nuchtere experts die veel waarde hechten aan eerlijkheid en onafhankelijk zijn.

Hoe komen jullie aan de hoge kortingen?

Wij bieden verzekeraars nieuwe klanten, en krijgen om dit te kunnen doen speciale kortingen die wij onze overstappers kunnen bieden. *Van deze korting profiteer je bijna nooit als je direct via de verzekeraar je verzekering afsluit.

Help ons de markt transparanter maken

Door via ons te vergelijken, help je ons uiteindelijke doel te behalen: het transparanter maken van de verzekeringsmarkt voor consumenten. Hierdoor worden premies en tarieven meer inzichtelijk en weet je in welke kosten je moet snijden om te kunnen besparen. Wij vinden kwalitatief onderzoek van groot belang. Dankij jou kan Overstappen.nl steeds vaker onderzoek doen!

Probeer nu onze slimme vergelijker uit

Ontdek binnen een paar minuten hoe snel je vergelijkt. Via onze zorgvergelijker ontvang je direct na het invullen van enkele belangrijke gegevens een top 3 van zorgverzekeringen die het beste passen bij jouw zorgbehoefte.

Persoonlijk advies van experts

Kom je er zelf niet uit, maar wil je wel graag minder betalen voor je vaste lasten? Onze specialisten staan altijd voor klaar om je te helpen met het kiezen van een nieuwe verzekering en het beantwoorden van al je vragen!