Zorgverzekering vergelijken

Schrijf je hier in voor de Zorg Alert en je bent als eerste op de hoogte van de zorgpremies van 2017.

Aanmelden

Zorgverzekering 2017

Ieder jaar opnieuw bepaalt de overheid welke zorg onder het basispakket valt en welke niet meer vergoed wordt door het basispakket. Tijdens Prinsjesdag wordt elk jaar bekend gemaakt wat de veranderingen inhouden voor aankomend jaar. Wil je weten wat deze veranderingen voor jou betekenen, blijf dan op de hoogte van de belangrijkste veranderingen door je aan te melden voor de Zorg Alert.

Top 10 meest gestelde vragen over zorgverzekeringen

Om je sneller te kunnen helpen hebben wij de 10 meest gestelde vragen aan onze klantenservice voor je op een rijtje gezet.

Klantenservice extra bereikbaar tijdens zorgseizoen

In de maanden november en december is onze klantenservice langer open voor al je zorgvragen: maandag tot donderdag van 9.00 tot 21.00 en vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur: 020 – 760 42 42. Vragen stellen via Whatsapp kan ook: 06-23709984.

Vergelijk je zorgverzekering jaarlijks

Vanaf 19 november krijgt iedere inwoner van Nederland weer 2 maanden de tijd om over te stappen van zorgverzekering. Dit is een jaarlijks moment om je huidige zorgverzekering onder de loep te nemen en eventueel te kiezen voor een verzekering met een beter passende dekking. Met de zorgvergelijker van Overstappen.nl vergelijk je zorgverzekeringen en kan je overstappen op de beste zorgverzekering voor jou situatie. De zorgverzekeringen worden vergeleken op onderstaande eigenschappen.

  • prijs
  • dekking (van bijv. fysiotherapie)
  • voorwaarden
  • vrije of beperkte zorgkeuze
  • gecontracteerde zorg

Korting op de zorgpremie 2017 via Overstappen.nl

Omdat Overstappen.nl via onze zorgvergelijker veel klanten aan zorgverzekeraars levert, ontvangen wij daar een beloning voor. Deze beloning is een korting die we onze overstappers mogen bieden op de zorgpremie. Het gaat om kortingen van rond de 10% op de basisverzekering en 12% op aanvullende verzekeringen. Van deze kortingen profiteer je dus niet wanneer je een zorgverzekering rechtstreeks afsluit bij een zorgverzekeraar.

Waarom is vergelijken en overstappen van zorgverzekering bij ons gratis?

Overstappen.nl heeft verschillende afspraken gemaakt met zorgverzekeraars. Wij ontvangen van hen eenmalig of doorlopend een bedrag wanneer je via ons een verzekering afsluit. Wat wij hiermee verdienen gaat voor een groot deel naar het verbeteren van onze vergelijkers. Door middel van het monitoren van het vergelijkingsproces en feedback van onze klanten willen wij ieder jaar een verbeterde vergelijker aanbieden. Het maken van vergelijkingen dwingt verzekeraars transparant te zijn over hun kosten.

Kies de beste zorgverzekering voor jou persoonlijke situatie

Omdat je niet ieder jaar dezelfde zorgbehoefte hebt is het slim je zorgverzekering ieder jaar opnieuw onder de loep te nemen. Ben je bijvoorbeeld van plan aankomend jaar een beugel te nemen, meer naar de fysiotherapeut te gaan of wil je gebruik gaan maken van alternatieve geneeswijzen? Het is belangrijk ieder jaar opnieuw stil te staan bij je wensen en zorgbehoeften. Het voordeel van ieder jaar opnieuw zorgverzekeringen vergelijken:

  • Tot 10% korting op de basisverzekering
  • Tot 12% korting op aanvullende verzekering
  • Vaak voordeliger dan via je werkgever
  • Eenvoudig vergelijken op prijs én dekking
  • 14 dagen bedenktijd

 

Zorgverzekering vergelijken

Via onze zorgvergelijker vergelijk je ruim 20 zorgverzekeraars op prijs, dekking, voorwaarden en gecontracteerde zorg. Per zorgverzekering tonen wij in de vergelijkingsresultaten de polis met de laagste prijs en de gewenste dekkingen.

Overstappen van zorgverzekering

Betaal je maandelijks een hoge zorgpremie en zou je die het liefst wat lager willen zien? Jaarlijks tussen november en 31 december krijgt iedereen in Nederland de mogelijkheid om over te stappen van zorgverzekeraar. Neem 3 minuten de tijd om premies te vergelijken en je weet of je door een overstap kunt besparen.

Opzeggen en overstappen

Je ontvangt jaarlijks half november het aanbod van je huidige zorgverzekeraar. Wil je een zorgverzekering met betere polisvoorwaarden of lagere premie? Zeg je huidige zorgverzekering op voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in. Zo ben je nooit onverzekerd.

Overstapservice

Sluit een nieuwe zorgpolis voor 1 januari af via Overstappen.nl en je nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude zorgverzekering voor je op. Overstappen naar een andere zorgverzekering is hierdoor heel eenvoudig en snel geregeld.

Vergelijken op premie en dekking

Geef in de vergelijker aan welke zorgverzekering je nu hebt lopen. Zo kun je eenvoudig je huidige zorgverzekering vergelijken met de zorgaanbiedingen van andere zorgverzekeraars. Je kunt per zorgverzekering de dekkingen en polisvoorwaarden inzien en vergelijken.

Top 3 zorgverzekeringen

Op basis van je persoonlijke gegevens en gewenste dekkingen tonen wij je de 3 goedkoopste zorgverzekeringen. Niet alleen de hoogte van de zorgpremie telt mee. Ook de gecontracteerde zorgverleners zijn belangrijk en worden weergegeven in onze zorgvergelijker.

 

Collectieve kortingen

Profiteer van de exclusieve kortingen die wij krijgen aangeboden door zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars bieden onze overstappers kortingen tussen de 10 en 12% op de premie omdat Overstappen.nl veel mensen laat overstappen. Deze kortingen ontvang je niet wanneer je een zorgverzekering direct afsluit bij de zorgverzekeraar.

 

Bespaartips zorgverzekering 2017

De goedkoopste zorgverzekering vind je eenvoudig via Overstappen.nl. Met behulp van de zorgvergelijker krijg je gratis een advies over de voordeligste zorgverzekering voor je situatie. Omdat je zelf filters in kunt stellen met wat jij belangrijk vindt aan een zorgverzekering, heb je altijd het beste aanbod in handen.

Hoger eigen risico

Er zijn diverse manieren om te besparen op de premie van je zorgverzekering. Stem jaarlijks de zorgpolis af op je wensen en behoeften. Ben je kerngezond? Dan heb je minder zorg nodig. Dan kun je bijvoorbeeld overwegen om je eigen risico te verhogen. Als je een hoger eigen risico neemt, betaal je een lagere premie.

Aanvullende zorgverzekering

Ook is het mogelijk alleen een basisverzekering af te sluiten. Kijk of er in de aanvullende zorgverzekering zorg wordt vergoed, waarvan je verwacht gebruik te gaan maken. Je kunt elk jaar afwegen of je wel of geen aanvullende zorgverzekering nodig hebt.

Neem jaarlijks 3 minuten de tijd voor een vergelijking

De meeste mensen vinden het veel gedoe, en denken er niet veel mee te kunnen besparen. “Ik denk dat ik niet teveel betaal” hoor je vaak. Maar dit weet je pas wanneer je gaat vergelijken. Basisverzekeringen bieden exact dezelfde zorg aan, maar verschillen tóch van prijs. Onderstaande aspecten kunnen een groot verschil maken in je kosten.

Bezoek alleen zorgverleners met een contract

Afhankelijk van het type polis dat je hebt afgesloten, wordt de zorg vergoed die je bij je zorgverlener hebt gekregen. Zorgverzekeraars maken met bepaalde zorginstellingen afspraken. Deze zorginstellingen staan dan ‘onder contract’. Maak je een afspraak bij een zorgverzekeraar die niet ‘onder contract’ staat? Dan heb je kans dat je zorg niet volledig vergoed wordt. Via onze vergelijker zie je meteen welke zorgverleners onder contract staan bij de desbetreffende verzekeraar.

Collectieve korting basisverzekering

Ook kun je besparen op je premie door je aan te sluiten bij een collectief. Val je onder een speciale doelgroep? Ben je bijvoorbeeld student, ondernemer of ben je lid van een vereniging? Dan kun je samen met je groep een zorgverzekering afsluiten en collectieve korting ontvangen. Nadeel is dat iedereen andere zorg nodig heeft en dus liever voor een andere zorgverzekering kiest. Bij Overstappen.nl profiteer je ook van een collectieve korting, maar mag je zelf bepalen welke zorgverzekering je afsluit. Overstappen.nl kan collectieve korting aanbieden omdat wij zorgverzekeraars veel klanten leveren. Als beloning mogen wij overstappers hiervoor 10% op hun basisverzekering aanbieden en 12% op hun aanvullende zorgverzekering.

Kies voor een internetverzekering

Online je zaken regelen werkt sneller, efficiënter en er is voor verzekeraars minder personeel voor nodig. Dit betekent een grote besparing voor de verzekeraar wanneer je kiest voor een verzekering waarbij alles online geregeld wordt. Wees niet bang, alle online zorgverzekeraars hebben een klantenservice. Deze zijn vaak niet alleen telefonisch te bereiken, maar ook via chat, mail of soms zelfs Whatsapp.

Vraag zorgtoeslag aan

Ben je student of heb je een laag (midden)inkomen? Dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid om mensen tegemoet te komen in de zorgkosten. Hoeveel je aan zorgtoeslag kunt krijgen, is afhankelijk van je situatie.

Verzeker je partner apart

Ieder persoon is anders en iedereen heeft behoefte aan andere zorg. Het is alleen voordelig om samen dezelfde polis te nemen wanneer je allebei dezelfde zorgbehoefte deelt. Is dit niet het geval? Dan kun je allebei beter een eigen verzekering afsluiten om te besparen.

Blijf op de hoogte van alle zorggerelateerde ontwikkelingen

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de belangrijkste veranderingen wat betreft zorg? Meld je dan aan voor onze Zorg Alert en krijg een seintje wanneer je weer zorgverzekeringen kunt vergelijken en overstappen.

Volg ons op Social Media

Hopelijk ben je erachter gekomen hoeveel profijt je van een goede vergelijking kunt hebben. Niets houd je nu meer tegen ieder jaar opnieuw je vaste lasten te verlagen. Volg Overstappen.nl op social media en wij blijven je op de hoogte houden van de beste manieren om te besparen.

Extra openingstijden klantenservice tijdens het zorgseizoen

In de maanden november en december is de klantenservice van Overstappen.nl extra te bereiken. Zo zijn wij van maandag t/m donderdag bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur. Op vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Liever Whatsappen in plaats van bellen? Dat kan ook: 06-23709984.

Waarom je zorgverzekering vergelijken via Overstappen.nl?

Een van de makkelijkste manieren om op je vaste lasten te besparen, is door het maken van een jaarlijkse vergelijking. Al je financiële producten jaarlijks vergelijken levert je in veel gevallen een flinke besparing op. Wij van Overstappen.nl willen je helpen je vaste lasten te verlagen. Overstappen.nl heeft als missie onder andere de verzekeringsmarkt transparanter te maken door de kosten bloot te leggen. Meer duidelijkheid over de kosten van zorgverzekeringen zorgt ervoor dat consumenten een eerlijke vergelijking kunnen maken. Wij opereren zelfstandig en zijn niet aangesloten bij een overkoepelend bedrijf.

Hoe komen jullie aan de hoge kortingen?

Overstappen.nl biedt verzekeraars nieuwe klanten. Omdat wij veel consumenten begeleiden bij hun overstap ontvangen wij hiervoor korting. Deze korting krijgen onze overstappers weer op hun premie. De rest van onze inkomsten besteden wij weer aan het verbeteren van onze vergelijkers zodat consumenten in de toekomst nog beter kunnen vergelijken en dus hopelijk ook kunnen besparen.

Help ons de markt transparanter maken

Door via Overstappen.nl te vergelijken, help je ons bij onze missie: het transparanter maken van de verzekeringsmarkt voor consumenten. Hierdoor worden premies en tarieven meer inzichtelijk en weet je in welke kosten je moet snijden om te kunnen besparen. Wij vinden kwalitatief onderzoek hierbij van groot belang. Dankzij jou kan Overstappen.nl steeds meer onderzoek doen en zo de vergelijkers verbeteren.

Probeer nu onze slimme vergelijker uit

Ontdek binnen een paar minuten hoe snel je vergelijkt. Via onze zorgvergelijker ontvang je direct na het invullen van enkele belangrijke gegevens een top 3 van zorgverzekeringen die het beste passen bij jouw zorgbehoefte. Een vergelijking maken betekent niet automatisch dat je moet overstappen. Het toont alleen wat je zou kunnen besparen door een overstap te maken. Het vergelijken én het overstappen zijn gratis. Dus vergelijk & kies een nieuwe zorgverzekering voor 2017.

Persoonlijk advies van experts

Kom je er zelf niet uit, maar wil je wel graag je vaste lasten verlagen? Onze specialisten staan voor klaar om je te helpen bij het kiezen van een nieuwe verzekering en het beantwoorden van al je vragen: 020 – 760 42 42