Zorgverzekering vergelijken

Schrijf je hier in voor de Zorg Alert en je bent als eerste op de hoogte van de zorgpremies van 2016.

Vul een geldige e-mailadres in

Aanmelden

Zorgverzekering vergelijken

Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen op prijs én dekking. Je kunt nu in onze zorgvergelijker ruim 20 zorgverzekeraars vergelijken op:

 • prijs
 • dekking (van bijv. fysiotherapie)
 • voorwaarden
 • vrije of beperkte zorgkeuze

Collectieve korting voor iedereen

Stap over via Overstappen.nl en je profiteert van unieke kortingen. Deze kunnen oplopen tot 10% op de basisverzekering en tot 12% op de aanvullende verzekering.

Gratis overstapservice

Overstappen van zorgverzekeringen is makkelijker dan je denkt. Vul de zorgvergelijker in en zie binnen enkele minuten met welke zorgverzekering je maandelijks kunt besparen. Let goed op de voorwaarden zodat je een zorgverzekering kiest die bij je past. Wanneer je een zorgverzekering hebt gevonden die goed bij je zorgbehoefte past, kun je gratis een offerte opvragen en zorgt je nieuwe zorgverzekering dat de oude wordt opgezegd. Zo simpel is overstappen van zorgverzekering!

Zorgverzekering afsluiten

Ben je net in Nederland komen wonen of werken? Ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten? Kijk dan via onze vergelijker van zorgverzekeringen welke zorgverzekering het best bij je past en een lage premie heeft. Overstappen van zorgverzekering is nu weer mogelijk.

Je voordeel

 • Tot 10% korting op de basisverzekering
 • Tot 12% korting op aanvullende verzekering
 • Vaak voordeliger dan via je werkgever
 • Eenvoudig vergelijken op prijs én dekking
 • Niet goed, geld terug (14 dgn)

Hulp van specialisten

Omdat een keuze maken tussen de verschillende zorgverzekeringen ingewikkeld kan zijn, helpen de specialisten van Overstappen.nl je bij het zoeken naar een passende zorgverzekering. Een zorgverzekering dient goed aan te sluiten bij je specifieke zorgbehoefte en budget. De zorgspecialisten van Overstappen.nl nemen graag de tijd voor het geven van antwoorden. Advies nodig bij het overstappen van een zorgverzekering? Onze specialisten staan voor je klaar: 020 – 760 42 42.

Direct naar:

Wijzigingen basispakket 2015

Wil je weten wat er verandert in de zorg volgend jaar? Blijf op de hoogte van alle wijzigingen en veranderingen voor zorgverzekering 2015.

Overstappen in simpele stappen

 1. Vul je persoonlijke gegevens in.
 2. Kies de hoogte van je eigen risico.
 3. Kies je behoefte aan vrije zorgkeuze.
 4. Geef je aanvullende wensen aan (fysio, zwangerschap etc.).
 5. Bekijk jouw persoonlijke top 3 zorgverzekeringen.
 6. Bekijk alle zorgverzekering passend bij jouw zorgbehoefte.
 7. Neem de dekking en voorwaarden door van de zorgverzekering naar voorkeur.
 8. Vul je gegevens in en de aanvraag voor een offerte wordt verstuurd.
 9. Je ontvangt een bevestiging van je overstap.
 10. Je oude zorgverzekering wordt opgezegd door je nieuwe zorgverzekering.
 11. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

Zorgverzekering vergelijken

In onze zorgvergelijker kun je ruim 20 zorgverzekeraars vergelijken op prijs, dekking en voorwaarden. Per zorgverzekeraar tonen wij in de vergelijkingsresultaten de polis met de laagste prijs die voldoet aan de gewenste dekkingen.

Overstappen van zorgverzekering

Ben je op zoek naar een goedkopere zorgverzekering of een zorgverzekeraar met een betere dekking of service? Je huidige zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan om uiteenlopende redenen een goede beslissing zijn.

Opzeggen en overstappen

Je ontvangt jaarlijks half november het aanbod van Je huidige zorgverzekeraar. Wil je een zorgverzekering met betere polisvoorwaarden of lagere premie? Zeg je huidige zorgverzekering op voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in. Zo ben je nooit onverzekerd.

Overstapservice

Sluit een nieuwe zorgpolis voor 1 januari af via Overstappen.nl en je nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude zorgverzekering voor je op. Overstappen naar een andere zorgverzekering is hierdoor heel eenvoudig en snel geregeld.

Vergelijken op premie en dekking

Geef in de vergelijker aan welke zorgverzekering je nu hebt lopen. Zo kun je eenvoudig je huidige zorgverzekering vergelijken met de zorgaanbiedingen van andere zorgverzekeraars. Je kunt per zorgverzekering de dekkingen en polisvoorwaarden inzien en vergelijken.

Top 3 zorgverzekeringen

Op basis van je persoonlijke gegevens en gewenste dekkingen tonen wij de 3 goedkoopste zorgverzekeringen. Niet alleen de hoogte van de zorgpremie telt mee. Daarom geven wij per zorgverzekering een cijfer voor de dekking. Ook zie je meteen of er wel of niet sprake is van vrije zorgkeuze en/of directe acceptatie.

Collectieve kortingen

Profiteer ook van de exclusieve kortingen op diverse zorgverzekeringen via Overstappen.nl. Alle bezoekers van Overstappen.nl kunnen hiervan gebruikmaken.

Bespaartips zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering vind je eenvoudig via Overstappen.nl. Met behulp van de zorgvergelijker krijg je gratis een onafhankelijk advies over de voordeligste zorgverzekering voor je situatie. Omdat het advies aansluit bij je situatie en wensen heb je altijd het beste aanbod in handen.

Hoger eigen risico

Er zijn diverse manieren om te besparen op de premie van je zorgverzekering. Stem jaarlijks de zorgpolis af op je wensen en behoeften. Ben je kerngezond? Dan heb je minder zorg nodig. Dan kun je bijvoorbeeld overwegen om je eigen risico te verhogen. Als je een hoger eigen risico neemt, betaal je een lagere premie.

Aanvullende zorgverzekering

Ook is het mogelijk alleen een basisverzekering af te sluiten. Kijk of er in de aanvullende zorgverzekering zorg wordt vergoed, waarvan je verwacht gebruik te gaan maken. Je kunt elk jaar afwegen of je wel of geen aanvullende zorgverzekering nodig hebt.

Collectieve korting basisverzekering

Daarnaast is het mogelijk om je aan te sluiten bij een zorgcollectief. Bekijk of je onder een speciale doelgroep valt, denk bijvoorbeeld aan studenten, ondernemers of ouderen. Heb je geen recht op ledenkorting? Bij Overstappen.nl komt iedereen in aanmerking voor collectieve korting die kan oplopen tot 10% op de basisverzekering en tot 12% op de aanvullende dekking.

Blijf op de hoogte

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de meest relevante informatie.

Waarom je zorgverzekering via Overstappen.nl?

Overstappen.nl helpt consumenten te besparen op hun vaste lasten. Wij willen een steentje bijdragen aan het transparanter maken van de markt. Daarom helpen wij consumenten bij het maken van de beste keuze voor hun situatie en wensen.

Win-win situatie

Net als andere vergelijksites, krijgen wij betaald per afgesloten polis. Wie via ons overstapt, krijgt vaak extra korting op de zorgpremie in 2015. In onze ogen is dit een win-win situatie.

Probeer nu onze vergelijker uit

Wil je nu een zorgverzekering afsluiten? Op Overstappen.nl vind je eenvoudig de beste zorgverzekering voor je persoonlijke situatie. De vergelijker van zorgverzekering vind je boven aan de pagina.