Zorgverzekering vergelijken

Schrijf je hier in voor de Zorg Alert en je bent als eerste op de hoogte van de zorgpremies van 2016.

Vul een geldig e-mailadres in

Aanmelden

Vergelijk je zorgverzekering

Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen op prijs én dekking. Je kunt nu in onze zorgvergelijker ruim 20 zorgverzekeraars vergelijken op:

 • prijs
 • dekking (van bijv. fysiotherapie)
 • voorwaarden
 • vrije of beperkte zorgkeuze

Collectieve korting voor iedereen

Stap over via Overstappen.nl en je profiteert van unieke kortingen. Deze kunnen oplopen tot 10% op de basisverzekering en tot 12% op de aanvullende verzekering.

Gratis overstapservice

Overstappen van zorgverzekeringen is makkelijker dan je denkt. Vul de zorgvergelijker in en zie binnen enkele minuten met welke zorgverzekering je maandelijks kunt besparen. Let goed op de voorwaarden zodat je een zorgverzekering kiest die bij je past. Wanneer je een zorgverzekering hebt gevonden die goed bij je zorgbehoefte past, kun je gratis een offerte opvragen en zorgt je nieuwe zorgverzekering dat de oude wordt opgezegd. Zo simpel is overstappen van zorgverzekering!

Zorgverzekering afsluiten

Ben je net in Nederland komen wonen of werken? Ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten? Kijk dan via onze vergelijker van zorgverzekeringen welke zorgverzekering het best bij je past en een lage premie heeft. Overstappen van zorgverzekering is nu weer mogelijk.

Je voordeel

 • Tot 10% korting op de basisverzekering
 • Tot 12% korting op aanvullende verzekering
 • Vaak voordeliger dan via je werkgever
 • Eenvoudig vergelijken op prijs én dekking
 • 14 bedenktijd

Hulp van specialisten

Omdat een keuze maken tussen de verschillende zorgverzekeringen ingewikkeld kan zijn, helpen de specialisten van Overstappen.nl je bij het zoeken naar een passende zorgverzekering. Een zorgverzekering dient goed aan te sluiten bij je specifieke zorgbehoefte en budget. De zorgspecialisten van Overstappen.nl nemen graag de tijd voor het geven van antwoorden. Advies nodig bij het overstappen van een zorgverzekering? Onze specialisten staan voor je klaar: 020 – 760 42 42.

Direct naar:

Wijzigingen basispakket 2016

Wil je weten wat er verandert in de zorg volgend jaar? Blijf op de hoogte van alle wijzigingen en veranderingen voor zorgverzekering 2016.

Overstappen in simpele stappen

 1. Vul je persoonlijke gegevens in.
 2. Kies de hoogte van je eigen risico.
 3. Kies je behoefte aan vrije zorgkeuze.
 4. Geef je aanvullende wensen aan (fysio, zwangerschap etc.).
 5. Bekijk jouw persoonlijke top 3 zorgverzekeringen.
 6. Bekijk alle zorgverzekering passend bij jouw zorgbehoefte.
 7. Neem de dekking en voorwaarden door van de zorgverzekering naar voorkeur.
 8. Vul je gegevens in en de aanvraag voor een offerte wordt verstuurd.
 9. Je ontvangt een bevestiging van je overstap.
 10. Je oude zorgverzekering wordt opgezegd door je nieuwe zorgverzekering.
 11. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

Zorgverzekering vergelijken

In onze zorgvergelijker kun je ruim 20 zorgverzekeraars vergelijken op prijs, dekking en voorwaarden. Per zorgverzekeraar tonen wij in de vergelijkingsresultaten de polis met de laagste prijs die voldoet aan de gewenste dekkingen.

Overstappen van zorgverzekering

Ben je op zoek naar een goedkopere zorgverzekering of een zorgverzekeraar met een betere dekking of service? Je huidige zorgverzekering opzeggen en overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan om uiteenlopende redenen een goede beslissing zijn.

Opzeggen en overstappen

Je ontvangt jaarlijks half november het aanbod van Je huidige zorgverzekeraar. Wil je een zorgverzekering met betere polisvoorwaarden of lagere premie? Zeg je huidige zorgverzekering op voor 31 december. Dan heb je tot 1 februari de tijd een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in. Zo ben je nooit onverzekerd.

Overstapservice

Sluit een nieuwe zorgpolis voor 1 januari af via Overstappen.nl en je nieuwe zorgverzekeraar zegt de oude zorgverzekering voor je op. Overstappen naar een andere zorgverzekering is hierdoor heel eenvoudig en snel geregeld.

Vergelijken op premie en dekking

Geef in de vergelijker aan welke zorgverzekering je nu hebt lopen. Zo kun je eenvoudig je huidige zorgverzekering vergelijken met de zorgaanbiedingen van andere zorgverzekeraars. Je kunt per zorgverzekering de dekkingen en polisvoorwaarden inzien en vergelijken.

Top 3 zorgverzekeringen

Op basis van je persoonlijke gegevens en gewenste dekkingen tonen wij de 3 goedkoopste zorgverzekeringen. Niet alleen de hoogte van de zorgpremie telt mee. Daarom geven wij per zorgverzekering een cijfer voor de dekking. Ook zie je meteen of er wel of niet sprake is van vrije zorgkeuze en/of directe acceptatie.

Collectieve kortingen

Profiteer ook van de exclusieve kortingen op diverse zorgverzekeringen via Overstappen.nl. Alle bezoekers van Overstappen.nl kunnen hiervan gebruikmaken.

Bespaartips zorgverzekering

De goedkoopste zorgverzekering vind je eenvoudig via Overstappen.nl. Met behulp van de zorgvergelijker krijg je gratis een onafhankelijk advies over de voordeligste zorgverzekering voor je situatie. Omdat het advies aansluit bij je situatie en wensen heb je altijd het beste aanbod in handen.

Hoger eigen risico

Er zijn diverse manieren om te besparen op de premie van je zorgverzekering. Stem jaarlijks de zorgpolis af op je wensen en behoeften. Ben je kerngezond? Dan heb je minder zorg nodig. Dan kun je bijvoorbeeld overwegen om je eigen risico te verhogen. Als je een hoger eigen risico neemt, betaal je een lagere premie.

Aanvullende zorgverzekering

Ook is het mogelijk alleen een basisverzekering af te sluiten. Kijk of er in de aanvullende zorgverzekering zorg wordt vergoed, waarvan je verwacht gebruik te gaan maken. Je kunt elk jaar afwegen of je wel of geen aanvullende zorgverzekering nodig hebt.

Vergelijk meerdere zorgverzekeringen

De meeste mensen vinden het veel gedoe, en denken er niet veel mee te kunnen besparen. ‘Ik denk dat ik niet teveel betaal’ hoor je vaak. Maar dit weet je pas wanneer je gaat vergelijken. Basisverzekeringen bieden exact dezelfde zorg aan, maar verschillen tóch van prijs. Onderstaande aspecten kunnen een groot verschil maken in je kosten.

Bezoek alleen zorgverleners met een contract

Afhankelijk van het type polis dat je hebt afgesloten, wordt de zorg vergoed die je bij je zorgverlener hebt gekregen. Zorgverzekeraars maken met bepaalde zorginstellingen afspraken. Deze zorginstellingen staan dan ‘onder contract’. Maak je een afspraak bij een zorgverzekeraar die niet ‘onder contract’ staat? Dan heb je kans dat je zorg niet volledig vergoed wordt. Op de website van je zorgverzekeraar vind je welke zorgverleners vergoed worden.

Collectieve korting basisverzekering

Daarnaast is het mogelijk om je aan te sluiten bij een zorgcollectief. Bekijk of je onder een speciale doelgroep valt, denk bijvoorbeeld aan studenten, ondernemers of ouderen. Heb je geen recht op ledenkorting? Bij Overstappen.nl komt iedereen in aanmerking voor collectieve korting die kan oplopen tot 10% op de basisverzekering en tot 12% op de aanvullende dekking.

Kies voor een internetverzekering

Online je zaken regelen werkt sneller, efficiënter en er is voor verzekeraars minder personeel voor nodig. Dit betekent een grote besparing voor de verzekeraar wanneer jij kiest voor een verzekering waarbij alles online geregeld wordt. Wees niet bang, alle online zorgverzekeraars hebben een klantenservice. Deze zijn vaak niet alleen telefonisch te bereiken, maar ook via chat, mail of soms zelfs Whatsapp.

Vraag zorgtoeslag aan

Ben je student of heb je een laag (midden)inkomen? Dan kom je in de meeste gevallen in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een bijdrage van de overheid om mensen tegemoet te komen in de zorgkosten. Hoeveel je aan zorgtoeslag kunt krijgen, is afhankelijk van je situatie.

Verzeker je partner apart

Ieder persoon is anders en iedereen heeft behoefte aan andere zorg. Het is alleen voordelig om samen dezelfde polis te nemen wanneer je allebei dezelfde zorgbehoefte deelt. Is dit niet het geval? Dan kun je allebei beter een eigen verzekering afsluiten om te besparen.

Blijf op de hoogte van alle zorggerelateerde ontwikkelingen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over 2016 en de meest relevante informatie voor jouw persoonlijke behoeften.

Volg ons op Social Media

Nu je weet hoeveel je kunt besparen op je vaste lasten, wil je anderen ook helpen besparen. Deel Overstappen.nl met je vrienden op Social Media en lees onze bespaartips.

Waarom je zorgverzekering via Overstappen.nl?

Wil je besparen op je vaste lasten, dan moet je weten waar je het goedkoopste een zorgverzekering af kunt sluiten. Hier kom je achter door te vergelijken op een vergelijkingssite. Overstappen.nl is een volledig onafhankelijke vergelijkingssite en wil consumenten helpen met besparen. Deze website maakt geen deel uit van een verzekeraar of een groot overkoepelend bedrijf. Wij zijn nuchtere experts die veel waarde hechten aan eerlijkheid en onafhankelijk zijn.

Hoe komen jullie aan de hoge kortingen?

Wij bieden verzekeraars nieuwe klanten, en krijgen om dit te kunnen doen speciale kortingen die wij onze overstappers kunnen bieden. *Van deze korting profiteer je bijna nooit als je direct via de verzekeraar je verzekering afsluit.

Help ons de markt transparanter maken

Door via ons te vergelijken, help je ons uiteindelijke doel te behalen: het transparanter maken van de verzekeringsmarkt voor consumenten. Hierdoor worden premies en tarieven meer inzichtelijk en weet je in welke kosten je moet snijden om te kunnen besparen. Wij vinden kwalitatief onderzoek van groot belang. Dankij jou kan Overstappen.nl steeds vaker onderzoek doen!

Probeer nu onze slimme vergelijker uit

Ontdek binnen een paar minuten hoe snel je vergelijkt. Via onze zorgvergelijker ontvang je direct na het invullen van enkele belangrijke gegevens een top 3 van zorgverzekeringen die het beste passen bij jouw zorgbehoefte.

Persoonlijk advies van experts

Kom je er zelf niet uit, maar wil je wel graag minder betalen voor je vaste lasten? Onze specialisten staan altijd voor klaar om je te helpen met het kiezen van een nieuwe verzekering en het beantwoorden van al je vragen!