Zorgverzekeraars Nederland

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk alle zorgverzekeraars
trustscore Trustpilotscore: 9.0

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

2263 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  The best and verry fast

  The best and verry fast

  Lucian S. E
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 dagen geleden
  Zeer tevreden

  De energie leverancier had verkeerde informatie verwerkt door miscommunicatie waar ik zelf niet meer uit kwam. Kizi heeft mij geholpen en contact met de energie leverancier opgenomen. De bemiddeling en communicatie verliep erg goed. Erg bedankt hiervoor!

  Community
  Star on Star on Star on Star on Star off
  2 maanden geleden
  Alles goed

  🙂 alles was goed

  meneer Kapitein
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  2263 reviews

  Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Met de zorgvergelijker van Overstappen.nl vind je eenvoudig de beste zorgverzekeraar bij jouw situatie. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle 40 zorgverzekeraars en bijbehorend concern.

  40 verzekeraars

  Alle zorgverzekeraars Nederland

  Nederland telt totaal 21 zorgverzekeraars bij 10 onderliggende concerns. Een groot aantal van deze verzekeraars zijn aangesloten bij koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland.

  Labels

  Zorgverzekeraars hebben vaak verschillende merken, ook wel labels genoemd. Deze labels zijn onderdeel van de zorgverzekeraar, maar bedienen hun eigen klanten. Hiermee komt het totale aantal verzekeraars op 40.
   

  Top 5 grootste zorgverzekeraars

  De grootste zorgverzekeraars per concern naar marktaandeel zijn:

  1. Zilveren Kruis 21,5%
  2. CZ 16,8%
  3. VGZ 15,1%
  4. Menzis 9,6%
  5. Univé 6,0%

  Welke zorgverzekeraar kiezen?

  Je kiest in Nederland je zorgverzekering zelf. Dat kan soms lastig zijn, want verzekeraars bieden verschillende zorgverzekeringen aan. Door je zorgverzekering te vergelijken kom je erachter welke zorgverzekeraar goed bij je past. Wil je meer weten over het kiezen van de juiste zorgverzekering? Kijk dan op zorgverzekeraar kiezen.

  Zorgverzekeraars die je kunt vergelijken

  Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars die je bij ons kunt vergelijken. Lees verder voor een overzicht van iedere zorgverzekeraar per concern.

  zorgverzekeraar

  Zorgverzekeraars zonder samenwerking

  Met de volgende zorgverzekeraars werken we niet samen:

  Je kunt deze verzekeraars wel meenemen in de vergelijking voor een compleet aanbod.

  Zorgverzekeraars per concern

  Zorgverzekeraars vallen onder verschillende concerns en hebben diverse merken en labels. In het onderstaande overzicht vind je alle concerns en de bijbehorende onderliggende verzekeraars/labels in 2022.
  zorgverzekeraars nederland

  Zorgverzekeraars met een zorgcollectief of speciale doelgroep

  Sommige verzekeraars bieden verzekeringen aan in vorm van een collectief. Andere richten zich specifiek op een bepaalde doelgroep, zoals een speciale studenten zorgverzekering.

  Regionale zorgverzekeraars

  Een aantal zorgverzekeraars zijn verbonden aan een bepaalde regio in Nederland. Dit zijn:

  • De Friesland (Noord-Nederland)
  • DSW (Schieland, Westland en regio Delfland)
  • Zorg en Zekerheid (Leiden)
  • Salland (Oost-Nederland)

  Je kunt bij zorgverzekeraar Salland alleen een zorgverzekering afsluiten als je in de regio woont. Bij de andere zorgverzekeraars hoeft dat niet.

  Zorginkoop door zorgverzekeraars

  De overheid bepaalt de zorg die je vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, maar koopt deze zorg niet zelf in. Dat wordt gedaan door de zorgverzekeraar. Zij kopen zorg in bij ziekenhuizen en andere zorgverleners. De zorgverzekeraar bepaalt wel de zorg voor de aanvullende zorgverzekering. Verzekeraars Achmea, CZ, DSW, Menzis en VGZ en een groot deel van de bijbehorende merken kopen zelf zorg in. Zij maken zelf afspraken met ziekenhuizen en zorgverleners over de prijs, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg.

  Externe partij

  De zorgverzekeraar kan het inkopen van zorg ook uitbesteden aan een een externe partij. Zo maken de zorgverzekeraars ONVZ, Eno en Zorg en Zekerheid volledig of deels gebruik van de externe partij VRZ zorginkoop.

  Vergelijk zorgverzekeraars

  Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig iedere zorgverzekeraar. Wij tonen je altijd het complete aanbod, dus ook de zorgverzekeraars met wie we niet samenwerken. Je vergelijkt in de vergelijker eenvoudig alle basis- en aanvullende verzekeringen.  Ga je voor een naturapolis, dan controleer je gemakkelijk met welke zorgverlener de zorgverzekeraar een contract heeft. Benieuwd naar onze onafhankelijke zorgvergelijker? Vul je gegevens in en bekijk direct hoeveel jij volgend jaar bespaart.

  Vragen over je zorgverzekeraar?

  Neem direct contact op met onze zorgexperts.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.