Zorgverzekeraars Nederland

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Vergelijk zorgverzekeringen

Dit zeggen onze klanten over ons

Four stars

Trustscore: 8.4

2304 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  18 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  25 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  26 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four stars

  Trustscore: 8.4

  2304 reviews

  Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Met de zorgvergelijker van Overstappen.nl vind je eenvoudig de beste zorgverzekeraar bij jouw situatie. Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle 40 zorgverzekeraars en bijbehorend concern.

  40 verzekeraars

  Alle zorgverzekeraars Nederland

  Nederland telt totaal 21 zorgverzekeraars bij 10 onderliggende concerns. Een groot aantal van deze verzekeraars zijn aangesloten bij koepelorganisatie Zorgverzekeraars Nederland.

  Labels

  Zorgverzekeraars hebben vaak verschillende merken, ook wel labels genoemd. Deze labels zijn onderdeel van de zorgverzekeraar, maar bedienen hun eigen klanten. Hiermee komt het totale aantal verzekeraars op 40.

  Top 5 grootste zorgverzekeraars

  De grootste zorgverzekeraars per concern naar marktaandeel zijn:

  1. Zilveren Kruis 21,5%
  2. CZ 16,8%
  3. VGZ 15,1%
  4. Menzis 9,6%
  5. Univé 6,0%

  De meest duurzame zorgverzekeraars

  In juli 2022 heeft de Eerlijke Geldwijzer opnieuw het beleggingsbeleid van alle zorgverzekeraars in Nederland getoetst op 14 verschillende thema’s. Het rapport geeft antwoord op de vraag of jij weet waar jouw zorgpremie terecht komt. Welke zorgverzekeraars dragen bijvoorbeeld bij aan projecten die mensenrechten schenden, slecht omgaan met dierenwelzijn of betrokken zijn bij controversiële wapens. In het onderstaande diagram zie je wat de duurzaamheidsscore is van een aantal grote zorgverzekeraars van het land.

  Staat jouw zorgverzekeraar hier niet tussen, maar ben je wel benieuwd naar hun duurzaamheidsscore? Neem dan een kijkje in de verzekeringswijzer.

  Welke zorgverzekeraar kiezen?

  Je kiest in Nederland je zorgverzekering zelf. Dat kan soms lastig zijn, want verzekeraars bieden verschillende zorgverzekeringen aan. Door je zorgverzekering te vergelijken kom je erachter welke zorgverzekeraar goed bij je past. Wil je meer weten over het kiezen van de juiste zorgverzekering? Kijk dan op zorgverzekeraar kiezen.

  Zorgverzekeraars die je kunt vergelijken

  Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars die je bij ons kunt vergelijken. Lees verder voor een overzicht van iedere zorgverzekeraar per concern.

  zorgverzekeraar

  Zorgverzekeraars zonder samenwerking

  Met de volgende zorgverzekeraars werken we niet samen:

  Je kunt deze verzekeraars wel meenemen in de vergelijking voor een compleet aanbod.

  Zorgverzekeraars per concern

  Zorgverzekeraars vallen onder verschillende concerns en hebben diverse merken en labels. In het onderstaande overzicht vind je alle concerns en de bijbehorende onderliggende verzekeraars/labels in 2022.
  zorgverzekeraars nederland

  Zorgverzekeraars met een zorgcollectief of speciale doelgroep

  Sommige verzekeraars bieden verzekeringen aan in vorm van een collectief. Andere richten zich specifiek op een bepaalde doelgroep, zoals een speciale studenten zorgverzekering.

  Regionale zorgverzekeraars

  Een aantal zorgverzekeraars zijn verbonden aan een bepaalde regio in Nederland. Dit zijn:

  • De Friesland (Noord-Nederland)
  • DSW (Schieland, Westland en regio Delfland)
  • Zorg en Zekerheid (Leiden)

  Zorginkoop door zorgverzekeraars

  De overheid bepaalt de zorg die je vergoed krijgt vanuit de basisverzekering, maar koopt deze zorg niet zelf in. Dat wordt gedaan door de zorgverzekeraar. Zij kopen zorg in bij ziekenhuizen en andere zorgverleners. De zorgverzekeraar bepaalt wel de zorg voor de aanvullende zorgverzekering. Verzekeraars Achmea, CZ, DSW, Menzis en VGZ en een groot deel van de bijbehorende merken kopen zelf zorg in. Zij maken zelf afspraken met ziekenhuizen en zorgverleners over de prijs, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg.

  Externe partij

  De zorgverzekeraar kan het inkopen van zorg ook uitbesteden aan een een externe partij. Zo maken de zorgverzekeraars ONVZ, Eno en Zorg en Zekerheid volledig of deels gebruik van de externe partij VRZ zorginkoop.

  Vergelijk zorgverzekeraars

  Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig iedere zorgverzekeraar. Wij tonen je altijd het complete aanbod, dus ook de zorgverzekeraars met wie we niet samenwerken. Je vergelijkt in de vergelijker eenvoudig alle basis- en aanvullende verzekeringen.  Ga je voor een naturapolis, dan controleer je gemakkelijk met welke zorgverlener de zorgverzekeraar een contract heeft. Benieuwd naar onze onafhankelijke zorgvergelijker? Vul je gegevens in en bekijk direct hoeveel jij volgend jaar bespaart.

  Vragen over je zorgverzekeraar?

  Neem direct contact op met onze zorgexperts.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten