Zorgverzekeraars

Verlaag net als vele andere Nederlanders je zorgkosten. Via Overstappen.nl kun je binnen 3 minuten ruim 20 zorgverzekeraars vergelijken op premie en dekking. Na het invullen van je gegevens en gewenste dekkingen tonen wij je de meest voordelige zorgverzekeringen. 

Vergelijk nu de zorgverzekaars in 2020

Alle zorgverzekeraars in 2020:

De Friesland
Ditzo zorgverzekering
FBTO
Ohra
energieleveranier United Consumers

Ben je op zoek naar informatie over alle zorgverzekeraars in Nederland? Bekijk dan eens onze zorgverzekeraars Nederland pagina.

Ga na wie de achterliggende zorgverzekeraar is

Een tussenpersoon verkoopt zorgverzekeringen namens een zorgverzekeraar. Niet zeker of je te maken hebt met een tussenpersoon of een verzekeraar? Check dan je polisvoorwaarden. Hierin staat aangegeven wie de zorgverzekeraar (de zogenaamde risicodrager) achter de tussenpersoon is.

Voorbeelden van tussenpersonen:

  • Assurantiebureaus / intermediairs
  • Winkelketens zoals Hema
  • Collectieve inkooporganisaties zoals United Consumers en PMA

Zorgverzekeraars met aparte labels

Sommige zorgverzekeraars kiezen ervoor om naast hun reguliere zorgverzekeringen een nieuw label te introduceren. Dit label is als het ware een kleine zorgverzekeraar met een grote zorgverzekeraar als moederbedrijf. Voorbeelden van dergelijke labels: Zekur van VGZ, AnderZorg van Menzis en AGIS van de Achmea Groep. Deze prijsvechtende zorgverzekeraars bieden scherp geprijsde zorgverzekeringen aan tegen strengere voorwaarden.

Zorgverzekeraars vergelijken doe je op Overstappen.nl

Onze vergelijker van zorgverzekeringen is een handig hulpmiddel als je op zoek bent naar de best passende zorgverzekering. Op basis van je persoonlijke gegevens en gewenste dekkingen toont de zorgvergelijker de goedkoopste zorgverzekeraars. Let niet alleen op de premiehoogte maar kijk ook of de zorgaanbieders van je voorkeur gecontracteerd zijn als je een naturaverzekering wilt.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • In 2020 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Vergelijk zorgverzekeringen