Mobiel

Wil je een goedkoop mobiel abonnement? Hiervoor is het niet langer nodig de websites van aanbieders af te gaan. Overstappen.nl vergelijkt alle mobiele providers, bijna elke mobiele telefoon en toont je de beste mobiele telefoon aanbiedingen. Als je op zoek bent naar het beste mobiele abonnement kan je dat bij ons vinden. Bij Overstappen.nl profiteer je namelijk van unieke acties waardoor een mobiel abonnement goedkoper is dan rechtstreeks bij de aanbieder. Je kan zowel een mobiel abonnement als een sim only abonnement vergelijken.

Welke abonnementen?

Bij ons kan je verschillende soorten abonnementen afsluiten. Wij vergelijken namelijk mobiele abonnementen inclusief een smartphone en ook sim only abonnementen, wat een los abonnement zonder een smartphone is.

Omdat steeds minder mensen een vaste telefoon hebben en deze dus ook minder gebruiken, is het vergelijken van mobiele abonnementen steeds belangrijker omdat hier juist steeds meer gebruik van gemaakt wordt.

Waarom Overstappen.nl?

Er zijn veel verschillende redenen waarom je voor Overstappen.nl moet kiezen, zoals:

  • Goedkoper dan rechtstreeks bij de mobiele provider
  • 14 dagen bedenktijd
  • Gratis overstapservice

Mobiel abonnement?

Bijna heel Nederland heeft al een smartphone en als je deze nog niet hebt is de kans groot dat je deze de komende tijd gaat kopen. Eén van de vele grote voordelen van een smartphone is dat je gebruik kunt maken van internet. Door de komst van mobiel internet zijn mobiele abonnementen erg in populariteit gestegen en is prepaid juist een stuk minder gebruikelijk geworden.

In 2014 waren 85% van de verkochte mobiele telefoons een smartphone. Dit percentage gaat al jaren omhoog, dus het lijkt slechts een kwestie van tijd totdat de dumbphone niet meer bestaat. Door de populariteit van smartphones stijgt ook de populariteit van mobiele abonnementen. 89% van de Nederlandse mobiele markt bestaat uit mobiele abonnementen, zowel in combinatie met een smartphone als sim only.

De populariteit van losse mobiele telefoons in combinatie met een sim only abonnement blijft toenemen, vooral ten koste van prepaid. Afgelopen jaar werd er voor het eerst meer voor sim only gekozen dan voor traditionele mobiele abonnementen, 47% tegen 42%.

Aanbieders van een mobiel abonnement

In Nederland zijn er een aantal verschillende providers die een mobiel abonnement aanbieden, zowel in combinatie met een smartphone als sim only. Al deze providers bieden hun diensten aan op hun eigen netwerk of op een netwerk van een andere (grotere) provider. Deze providers bieden een mobiel abonnement aan:

KPN, T-Mobile, Vodafone, Tele2, Ziggo, Telfort, Simyo, Ben, Simpel, Hollandsnieuwe, Robin Mobile en Youfone. Deze providers bieden allemaal sim only abonnementen aan en sommige bieden ook mobiele abonnementen in combinatie met een smartphone aan.

Onbeperkt mobiel bellen en onbeperkt mobiel internet

Onbeperkt mobiel bellen

Onbeperkt mobiel bellen is een handige optie die je bij de meeste abonnement als extra pakket kunt kiezen. Dit is vanzelfsprekend een goede keuze voor mensen die dag in dag uit aan het bellen zijn. Of de provider van jouw keuze dit extra onbeperkt mobiel bellen pakket ook aanbiedt zal je in onze vergelijker kunnen zien. Dit onbeperkt mobiel bellen geldt vaak wel alleen voor gesprekken naar Nederlandse telefoonnummers, zowel vast als mobiel. In principe horen hier nooit servicenummers bij tenzij dit anders aangegeven is.

Er zijn verschillende providers die een eigen vorm van onbeperkt mobiel bellen hebben. Zo kan je bij een aantal providers onbeperkt mobiel bellen naar mensen die klant zijn bij dezelfde provider. Het is belangrijk om per provider de specifieke voorwaarden te bekijken in onze vergelijker.

Mobiele providers bieden ook vaak een combinatie aan met onbeperkt mobiel bellen en onbeperkt sms’en. Dit kost dan een vast bedrag per maand maar je hebt wel de mogelijkheid om zoveel te bellen en sms’en als je wilt. Voor mensen die vaak erg lange telefoongesprekken voeren heeft Telfort een goede gratis optie. Bij deze provider bel je namelijk na 10 minuten de rest van het telefoongesprek gratis. Dit geldt voor telefoongesprekken naar vaste én naar mobiele telefoons.

Onbeperkt mobiel internet

Mobiel internet neemt een steeds belangrijkere plaats in het dienstenaanbod van de mobiele providers in. Dit komt mede door de zeer grote investeringen in een beter, sneller en stabieler mobiel netwerk en door de komst van 4G gebruiken ook steeds meer mensen steeds meer mobiel internet. Onbeperkt mobiel internet werd in de eerste jaren van mobiele abonnementen nog vaak aangeboden maar omdat meer en meer mensen mobiel internet gebruiken werden de kosten te hoog.

Nu hebben de mobiele internetbundels een bepaalde hoeveelheid data, vaak zo rond de 1 GB voor een vast bedrag per maand. Als je meer gebruikt dan in je bundel zit moet je vaak veel extra geld betalen. Er zijn ook mobiele telefoon abonnementen met onbeperkt mobiel internet. Zo heb je dus nooit het probleem dat je kosten buiten je internetbundel krijgt. Bij de meeste providers heb je tegenwoordig geen kosten meer buiten je internetbundel, wat in principe wel overeenkomt met onbeperkt mobiel internet. Wat er wel gebeurt is dat de snelheid van je internet drastisch naar beneden gaat zodat je veel minder internet kan verbruiken.

Waarop vergelijken?

Een mobiel abonnement heeft een aantal verschillende kenmerken. Zo heb je belminuten, sms’jes en een hoeveelheid MB’s die maandelijks verbruikt mogen worden. Je kunt een abonnement ook nog vergelijken op de soort verbinding, namelijk 3G of 4G. 4G is de nieuwere, snellere en stabielere verbinding voor mobiel internet. Om 4G te gebruiken moet je wel een smartphone hebben die hiermee overweg kan.

Om te weten wat voor mobiel abonnement je moet kiezen is het dus belangrijk om te weten hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s je wilt. Omdat vooral het aantal MB’s moeilijk in te schatten is kan je de tabel hieronder gebruiken om te kijken wat je ongeveer nodig zult hebben.

Minder dan een gemiddelde gebruikerGemiddelde gebruikerMeer dan een gemiddelde gebruiker
Aantal minuten bellen< 100 minuten100-200 minuten> 200 minuten
Aantal sms’jes sturen< 100 sms’jes100 sms’jes> 100 sms’jes
Aantal MB’s internet< 200 MB’s200-1000 MB’s> 1000 MB’s

*Deze aantallen zijn per maand

Welk netwerk?

Na het kiezen van de grootte van je databundel heb je nog een belangrijke keuze, namelijk de keuze voor een mobiele provider en daarmee ook de keuze welk netwerk je wilt gebruiken. Je hebt in Nederland vier verschillende netwerken, namelijk die van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2. De andere providers maken allemaal gebruik van één van deze vier netwerken. De informatie over de dekkingen van deze netwerken is te lezen op de mobiele providers pagina.

Besparen door overstappen van mobiel abonnement

Overstappen naar een nieuw mobiel abonnement in combinatie met een smartphone of sim only abonnement is heel eenvoudig. Met de overstapservice helpen wij jou om de overstap naar een andere provider makkelijker te maken.

Sluit direct online af en stap over

Vergelijk de verschillende beschikbare mobiele abonnementen, sim only abonnementen en mobiele providers en bestel direct via Overstappen.nl. Als je overstapt op een nieuwe provider is het belangrijk bij het bestellen aan te geen of je gebruik wilt maken van nummerbehoud. Hier wordt later nog dieper op ingegaan.

De overstapservice van Overstappen.nl zorgt ervoor dat je zorgeloos van mobiele provider wisselt en zorgt er eventueel ook voor dat je huidige mobiele abonnement wordt opgezegd bij je huidige provider. De overstapservice zorgt dus voor het eventuele opzeggen, nummerbehoud en zorgt ervoor dat je nooit dubbele kosten hebt. Zo kom je nooit zonder mobiel abonnement te zitten.

Besparen of grotere bundel?

Wil je overstappen naar een andere mobiele provider of naar een ander abonnement bij jouw huidige mobiele provider? Je kan door het wisselen van provider besparen op je maandelijkse kosten. Ook kan je ervoor kiezen om een uitgebreider mobiel abonnement te nemen met meer belminuten, sms’jes en MB’s of met een extra optie zoals onbeperkt mobiel bellen.

Als je nu al een mobiel abonnement hebt en je merkt dat je regelmatig meer gebruikt dan je maandelijkse bundel kan het verstandig zijn om een grotere bundel te kiezen. Dit kan, hoewel het maandelijkse bedrag wel duurder zal zijn, geld besparen doordat er geen kosten buiten de bundel betaald hoeven te worden. De kosten buiten de bundel zijn in verhouding altijd een stuk duurder.

Nummerbehoud

Als je een nieuw mobiel abonnement afsluit bij een andere mobiele provider krijg je ook een nieuwe simkaart. Op deze simkaart staan alle gegevens van het abonnement en ook gegevens als het telefoonnummer. Het is natuurlijk niet handig dat je bij elk nieuw mobiel abonnement een nieuw telefoonnummer krijgt, want dan zou je iedereen elke keer op de hoogte moeten stellen dat je een nieuw telefoonnummer hebt.

Gelukkig is er de optie voor nummerbehoud. Dit houdt in dat je hetzelfde mobiele telefoonnummer meeneemt naar je nieuwe provider en dat je deze dus gewoon kan blijven gebruiken. Als je gebruik wil maken van nummerbehoud is het belangrijk dat je bij het invullen van jouw gegevens aangeeft dat je je telefoonnummer wilt behouden.

Als je al een mobiel abonnement hebt kan je vanaf 60 dagen voor de contract-einddatum overstappen. Bij een overstap van prepaid naar een mobiel abonnement is het handig om eerst al je beltegoed op te maken die op de simkaart staat. Na het overzetten van je telefoonnummer is de simkaart namelijk onbruikbaar. Als laatste is het belangrijk dat je bij nummerbehoud weet wat het simkaartnummer van je huidige simkaart is. Dit nummer kan je achter op de simkaart vinden.

Waarom een mobiel abonnement via Overstappen.nl?

Overstappen.nl helpt je met het besparen op je maandelijkse abonnementskosten en het kiezen van een nieuw mobiel abonnement. Door het vergelijken van mobiele abonnementen helpen we jou bij het maken van de beste keuze voor je situatie, wensen en budget. Wij laten in het vergelijkingsresultaat een duidelijk overzicht zien van alle kosten en kortingen, zodat een eerlijke vergelijking eenvoudig is gemaakt.

Korting op de nieuwste telefoons

De meeste mobiele providers bieden welkomstkortingen om nieuwe klanten aan te trekken. Sommige kortingen op bijvoorbeeld het maandbedrag kunnen een bepaalde periode van de contractduur gelden, het is dus belangrijk om hier goed op te letten. Omdat mobiele providers graag als hoogste in onze vergelijker staan bieden ze aanbiedingen en korting aan op de nieuwste telefoons.

Als je een mobiel abonnement in combinatie met een smartphone van één of twee jaar hebt is het verstandig om deze niet door te laten lopen maar om juist een nieuw abonnement te kiezen. In de abonnementskosten over deze periode zit namelijk de smartphone meegerekend, dus als je na de contractduur niet overstapt betaal je in feite nog voor je smartphone.

Ook mobiele telefoon abonnementen vergelijk je op Overstappen.nl!