Motorverzekering vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3057 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  14 uur geleden
  Snel en duidelijk

  Snel en duidelijk, zo hoort het!

  Jos
  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 uur geleden
  Top…

  Top…….

  A. Bazuin
  Star on Star on Star on Star on Star on
  21 uur geleden
  Goed advies

  Goed advies. Goed geholpen.

  M. Aydinoglu
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3057 reviews

  Snel navigeren naar

  GLOEDNIEUWE DUCATI OF HONDA OLDTIMER?

  Vergelijk motorverzekeringen

  Je hebt je motorrijbewijs, gefeliciteerd! Of je bent op zoek naar een andere motorverzekering zonder gedoe. Hier ben je aan het juiste adres. Je bent slechts een aantal klikken verwijderd van een overzicht van de beste motorverzekeringen in de markt. Het klinkt zo simpel. Dat is het ook. Overstappen.nl doet het zoekwerk voor je. Wij vinden dat je moet kunnen kiezen op basis van de beste opties. Jij hoeft alleen nog de juiste verzekering voor jou te selecteren. Vergelijken bij ons loont dus altijd.

  tip

  Ons advies:

  Sluit niet de eerste verzekering af die je online kunt vinden. Dat kan je op jaarbasis geld kosten. Besteed hier net iets meer tijd aan en vergelijk de polisvoorwaarden goed. Maak daarnaast elk jaar een vergelijking om te kijken of je nog steeds de beste deal te pakken hebt.


  motorverzekering vergelijken

  Verplicht om motor te verzekeren

  Ben je eigenaar van een motor? Dan ben je in Nederland wettelijk verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten. De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering dekt je voor de schade die je met jouw motor aan anderen toebrengt. Denk aan schade toegebracht aan voertuigen, personen of eigendommen. Je kunt uit meerdere dekkingen kiezen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Word je aangehouden en heb je geen verzekering, dan kun je rekenen op een fikse boete.

  motorverzekering vergelijken

  Wat is een motorverzekering?

  Maar wat biedt een motorverzekering je eigenlijk? In het kort heeft een motorverzekering een basisdekking die schade vergoed veroorzaakt aan derden tijdens het gebruik van je motor. Motorbezitters kunnen ervoor kiezen de dekking van een motorverzekering uit te breiden om zo ook bescherming te bieden tegen schade door diefstal of aanrijdingen. Bij schade of verlies van de motor zal de verzekeraar een vergoeding uitkeren, rekening houdend met een af te trekken eigen risico.


  Goedkoopste motorverzekering

  Wil je echt besparen op je verzekeringskosten? Dan is de meest voordelige motorverzekering de WA-verzekering. Het welbekende ‘goedkoop is duurkoop’ gaat in sommige gevallen ook op voor verzekeringen. Het aantal motoren dat wordt gestolen stijgt helaas elk jaar. Een goede WA + Beperkt Casco-dekking is soms geen overbodige luxe.

  In de tabel hieronder kun je zien bij welke verzekeraar dit type dekking het goedkoopst is. Het geeft de resultaten op basis van een fictief voorbeeld. De werkelijke bedragen kunnen verschillen afhankelijk van jouw situatie.

  #VerzekeraarWAWA plusAll Risk
  1

  € 9,27

  € 10,73

  € 41,66

  2

  centraalbeheerachmea

  € 11,19

  € 19,14

  € 71,41

  3

  Avéro Achmea

  € 13,52

  4

  € 15,67

  5

  € 16,13

  6

  € 16,98

  € 23,26

  € 96,03

  Uitleg berekening

  De maandelijkse premies getoond in de tabel zijn gebaseerd op de Suzuki Tour motor uit 2002 met een cataloguswaarde van € 1.900,-. De motor-eigenaar rijdt minder dan 6.000km per jaar. De bestuurder is 37 jaar, woont in Eindhoven en heeft geen schadevrije jaren opgebouwd.


  Motorverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten

  • 100% onafhankelijk

   Overstappen.nl is niet verbonden aan welke aanbieder dan ook. Kies de motorverzekeraar die het beste bij jouw situatie past.

  • Beste acties en deals

   Alle actuele aanbiedingen en deals op één plek. Door ons overzichtelijk gepresenteerd en van alle verzekeraars.

  • Onze experts staan voor je klaar

   Hulp nodig? Bel, whatsapp, chat of mail met onze motorexperts. Wij helpen je graag met het vinden van je verzekering.


  Hoe bereken je de beste motorverzekering?

  Je wilt snel de beste motorverzekering zodat je binnen de kortste keren kunt cruisen op binnenwegen. We begrijpen dat elke motor en motorrijder uniek is. Of je nu op een robuuste chopper, een snelheidsduivel of een vintage oldtimer rijdt, wij helpen je bij het vinden van de verzekering die bij jou past. We verzekeren je, het is eenvoudiger dan je denkt! De beste motorverzekering voor jou is namelijk volledig afgestemd op jouw situatie. Met een beetje voorbereiding en onderstaande stappen, kun jij deze in een handomdraai vinden via onze vergelijker:

  Stap 1: de motorgegevens verzamelen

  Wil je de beste resultaten in de vergelijker? Zorg dat je de juiste gegevens over je motor invult. Denk aan het kenteken, de merk- en modelnaam, het bouwjaar, nieuwwaarde en de waarde van eventuele extra accessoires. Zijn er toch velden die je op dit moment niet kunt invullen? Geen zorgen, de vergelijker vult de benodigde gegevens automatisch in.

  Voordat we het vergeten, met deze gegevens maak je gegarandeerd snel een vergelijking:

  • Categorie van je slot;
  • hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd;
  • of je de jongste bestuurder bent.

  Stap 2: de juiste dekking kiezen voor je motor

  Je kunt kiezen uit de volgende dekkingen: WA, WA+ Beperkt Casco en WA+ Volledig Casco. Alleen welke moet je kiezen? Dat is afhankelijk van meerdere factoren. Gebruik je de motor bijvoorbeeld elke dag naar je werk? Kun je de motor in een schuurtje stallen? Of staat deze in een drukke stad met grotere kans op diefstal of een kras van een voorbijganger?

  Stap 3: denk na over extra dekkingen

  Voor als je net dat beetje extra zekerheid wilt, bieden wij de schadeverzekering opzittenden, ongevallenverzekering opzittenden en rechtsbijstand aan. Handig voor de brokkenpiloten die de gevolgen van schade graag goed gedekt hebben.

  Stap 4: vergelijk dan nu alle motorverzekeringen in Nederland

  Nu je alle resultaten onder elkaar hebt, kun je de beste motorverzekering voor jou kiezen. Ons advies: baseer je keuze niet alleen op de laagste premie, maar neem ook nog even goed de voorwaarden door voordat je afsluit.

  Stap 5: de beste motorverzekering voor jou afsluiten

  Je hebt eindelijk een motorverzekering gevonden die goed bij je past. Dat is goed nieuws! Dan rest ons alleen nog een aantal persoonlijke gegevens, slotvragen en de aanvraag is binnen seconden afgerond. Kijk daarna in je inbox voor de bevestiging!

  Besparen op je motorverzekering gaat gemakkelijk en snel via Overstappen.nl

  • voordeel

   Direct verzekerd na afsluiting

  • voordeel

   Bespaar met een exclusieve online korting

  • voordeel

   100% onafhankelijk

  Vergelijk motorverzekeringen
  Dekking motorverzekering

  Voor welk type dekking moet ik kiezen?

  Wil en kun je financieel risico nemen? Dan kan de verplichte en goedkoopste WA-verzekering voor jou voldoende zijn. Heb je behoefte aan meer zekerheid, omdat je bijvoorbeeld net een gloednieuwe motor hebt gekocht? Kijk dan eens of de WA beperkt casco of all risk beter voldoet. Of wil je extra dekkingen om jezelf nog beter te verzekeren tegen mogelijke gevolgen? Bekijk voor meer informatie onze motoverzekering dekking pagina.

  Dekking motorverzekering

  De verplichte WA

  Kies voor de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering en voldoe aan de wettelijke verplichting voor elke motorbezitter. Met deze verzekering ben je gedekt voor schade die jij als motorrijder toebrengt aan anderen of aan spullen van anderen. Je krijgt ook hulp na een ongeval. Let op: schade aan je eigen motor is hierbij niet gedekt. Dit is de verzekering met de laagste premie.

  WA + Beperkt Casco (WA plus)

  Deze WA plus-verzekering dekt alles wat onder de WA valt, maar biedt daarnaast ook dekking voor bepaalde schade aan je eigen motor.

  Voorbeelden hiervan kunnen zijn:

  • Brand
  • Stormschade
  • Aanrijding met dieren op de weg
  • Diefstal
  • Schade na joyriding

  WA + Volledig Casco (All Risk)

  Dit is de meest uitgebreide optie voor een motorverzekering en biedt zowel de dekkingen van de WA en de WA + Beperkt Casco als extra’s. Dit zijn dus de standaard vergoedingen, evenals schade of verlies door diefstal of joyriding én schade door zware weersomstandigheden, brand of door een aanrijding. Zelfs schade door eigen toedoen wordt vergoed.

  Schadeverzekering opzittenden

  Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan vervelende gevolgen hebben. Mocht je er toch bij betrokken raken dan keert de verzekeraar eenmalig een vast bedrag uit aan jou bij blijvend letsel of aan je nabestaanden bij overlijden.

  Ongevallenverzekering opzittenden

  Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan vervelende gevolgen hebben. Mocht je er toch bij betrokken raken dan keert de verzekeraar eenmalig een vast bedrag uit aan jou of je bijrijder bij blijvend letsel of aan je nabestaanden bij overlijden. Ook bij eigen schuld is dit het geval.

  Rechtsbijstandverzekering

  Soms komt het voor dat je bij een aanrijding in een conflict raakt en er samen niet uitkomt. Met rechtsbijstand wordt je juridisch ondersteund om de juiste stappen te zetten. Specialisten op dit vakgebied kunnen je helpen bij het verhalen van materiële en letselschade.


  Korting met opgebouwde schadevrije jaren

  Advies van onze expert

  “Wist je dat schadevrije jaren kunnen leiden tot een korting op je motorverzekeringspremie, ook wel bekend als ‘no-claimkorting’? Schadevrije jaren zijn jaren waarin je geen schadeclaim bij je verzekeraar hebt ingediend. Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je er een schadevrij jaar bij.

  De hoeveelheid korting hangt af van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Als je een schadeclaim indient, verlies je echter een aantal schadevrije jaren, wat kan resulteren in een hogere premie in het volgende jaar.

  Als je overstapt naar een andere verzekeraar, kun je schadevrije jaren meenemen. Dit betekent dat je opgebouwde no-claimkorting behouden blijft. Maar controleer dit altijd bij het afsluiten van een nieuwe verzekering omdat niet elke verzekeraar werkt met een no-claimkorting.”

  Jeremy,

  Expert schadeverzekeringen

  Jeremy Broekman, expert schadeverzekeringen

  Motorverzekering vergelijken

  Waar op letten bij kiezen motorverzekering?

  We geven je graag nog een aantal aandachtspunten mee om op te letten bij je uiteindelijke keuze:

  Motorverzekering vergelijken

  Dekking

  Het is belangrijk om te kiezen voor de juiste dekking die past bij jouw behoeften en budget. Ben je voornamelijk bezorgd over aansprakelijkheid, of wil je ook gedekt zijn voor schade aan je eigen motor?

  Maandelijkse premie

  Veel vergelijkers kijken alleen naar de maandelijkse premie bij het maken van hun keuze. De prijs van de verzekering is uiteraard een belangrijke overweging. De goedkoopste optie is alleen niet altijd de beste deal. Kijk ook naar de polisvoorwaarden.

  Eigen risico

  Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een schadeclaim. Een hoger eigen risico kan leiden tot lagere premies, maar dit betekent ook dat je meer uit eigen zak moet betalen als je een claim indient.

  Service en betrouwbaarheid

  Kijk naar de klantenservice en betrouwbaarheid van de verzekeraar. Zijn ze gemakkelijk te bereiken als je schade wilt melden? Hoe snel handelen ze claims af? Kijk hiervoor op de website van de verzekeraar en zoek naar ‘schade melden of claim indienen’. Kun je deze informatie gemakkelijk vinden? Check voor de betrouwbaarheid van de verzekeraar naar reviews van andere verzekerden.

  Aanvullende dekkingen

  Overweeg of je aanvullende dekkingen nodig hebt, zoals schadeverzekering opzittenden, ongevallenverzekering opzittenden, rechtsbijstand of het meeverzekeren van accessoires. Onze tip stel je hebt een rechtsbijstandverzekering: check of je de module ‘verkeer’ al verzekerd hebt. Zo ja, dan is het niet per se nodig om rechtsbijstand als aanvullende dekking op een motorverzekering erbij te nemen.

  Check de regelingen

  Sommige verzekeraars bieden een nieuwwaarde- of aankoopwaarderegeling voor nieuwe motoren. Dit betekent dat je bij een total loss verklaarde motor in het eerste jaar de nieuwwaarde of aankoopwaarde terugkrijgt. Je krijgt dus niet de dagwaarde terug, maar het bedrag dat nodig is om dezelfde motor op dat moment terug te kopen. Bekijk hoe dit is geregeld bij de verschillende verzekeraars.

  Bonus-malus ladder of no-claimkorting

  Hoe gaat de verzekeraar om met schadevrije jaren en de opbouw van no-claimkorting? Hoeveel korting kun je krijgen als je een aantal jaren geen schade claimt?

  Polisvoorwaarden

  Lees altijd de polisvoorwaarden door voordat je een verzekering afsluit. Hierin staan de details van de dekking en eventuele uitsluitingen.


  checklist motorverzekering

  Checklist: is dit de beste motorverzekering?

  Voor de snelle beslissers, hebben wij een checklist die je af wilt lopen voordat je de beste motorverzekering voor jou afsluit:

  • De service van de verzekeraar; hoe werkt het als ik schade heb?
  • De waardering; zijn de huidige klanten wel tevreden?
  • Premie; is de premie goed in verhouding met de dekkingen?
  • Eigen risico; geldt er een maximum vergoeding?
  • Dagwaarde motor; vooral bij 2e-, 3e- of 4e-hands motoren is het de vraag of een hoge verzekering opweegt tegen de kosten van een nieuwe motor.
  • Hoe de verzekeraar met diefstaldekking omgaat; wat voor slot moet je motor hebben en moet de motor in een afgesloten ruimte gestald staan?
  checklist motorverzekering
  Gecontroleerd door
  Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
  Jeremy Broekman
  Expert schadeverzekeringen
  16 minuten 12-04-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

  Veelgestelde vragen over de motorverzekering

   Kan ik mijn motorverzekering op elk moment opzeggen?

   De mogelijkheid om je motorverzekering op elk moment op te zeggen hangt af van je verzekeraar en de voorwaarden van je polis. Sommige verzekeringen bieden flexibiliteit en kunnen maandelijks of zelfs dagelijks worden opgezegd, terwijl andere verzekeringen een jaarcontract hebben met een specifieke opzegtermijn. Het is altijd verstandig om de kleine lettertjes in je polis te lezen of contact op te nemen met je verzekeraar voor duidelijkheid.

   Wat is het verschil tussen de nieuwwaarderegeling en de dagwaarderegeling bij motorverzekeringen?

   De nieuwwaarderegeling en de dagwaarderegeling zijn methoden die verzekeraars gebruiken om te bepalen hoeveel geld je krijgt als je motor total loss wordt verklaard of gestolen. Met de nieuwwaarderegeling krijg je het volledige bedrag dat je nieuwe motor waard was op het moment van aankoop. Aan de andere kant betekent de dagwaarderegeling dat je de actuele waarde van de motor krijgt uitgekeerd, dat wil zeggen de waarde van de motor op het moment net voor de schade of diefstal.

   Kan ik mijn motorverzekering aan iemand anders overdragen?

   Motorverzekeringen zijn over het algemeen persoons- en voertuigspecifiek. Dit betekent dat ze niet overdraagbaar zijn op een andere persoon. Als je je motor verkoopt, zal de nieuwe eigenaar zijn eigen verzekering moeten afsluiten. Jouw opgebouwde schadevrije jaren blijven echter aan jou gekoppeld en kun je gebruiken voor een verzekering voor een ander voertuig.

   Hoe werkt een eigen risico bij een motorverzekering?

   Het eigen risico bij een motorverzekering is het bedrag dat je zelf moet betalen bij een schadeclaim. Bijvoorbeeld, als je een eigen risico van € 500,- hebt en je hebt een schadeclaim van € 2.000,-, dan betaal je zelf € 500,- en de overige € 1.500,- wordt vergoed door de verzekeraar. Het is vaak zo dat een hoger eigen risico resulteert in lagere premies en vice versa.

   Hoe worden de kosten van mijn motorverzekering berekend?

   De kosten van je motorverzekering, ook bekend als de premie, worden bepaald door een combinatie van verschillende factoren. Denk aan het type en de waarde van je motor, je leeftijd, je woonplaats, je rijgeschiedenis, het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd en het type dekking dat je kiest. Elke verzekeraar gebruikt een eigen formule om deze factoren te wegen, dus de prijzen kunnen variëren tussen verschillende verzekeraars.

   Wat moet ik doen als mijn motor is gestolen?

   Als je motor is gestolen, moet je dit zo snel mogelijk melden bij de politie en vervolgens bij je verzekeraar. Zorg ervoor dat je alle relevante details bij de hand hebt, zoals het merk, model, kenteken en VIN (voertuigidentificatienummer) van je motor. Afhankelijk van je polis en de omstandigheden van de diefstal, kan je verzekeraar besluiten om je claim te accepteren en je een vergoeding aanbieden op basis van de nieuwwaarde, de dagwaarde of de aanschafwaarde van je motor. Zorg ervoor dat je de procedure van je verzekeraar volgt om een claim in te dienen.

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem dan contact op met een van onze motorexperts. Zij helpen je graag.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.