Reisverzekering vergelijken en afsluiten in 2024

Reisverzekering vergelijken

 • Vergelijk 12 verzekeraars
 • Bespaar tot wel € 100 op je premie
 • 100% onafhankelijk vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3379 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  39 minuten geleden
  Duidelijk vraagstelling

  Duidelijk vraagstelling, geen verwarring over zaken als afname, teruglevering en/of productie.

  A. Aardse
  Star on Star on Star on Star on Star on
  17 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Star on Star on Star on Star on Star off
  18 uur geleden
  Duidelijk en redelijk eenvoudig

  Duidelijk en redelijk eenvoudig. Maar wat ik niet begreep was waarom een leverancier 2 tarieven heeft.

  sihong
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3379 reviews

  Wij vergelijken reisverzekeringen van:

  Top goedkope reisverzekeringen in 2024

  In onderstaande tabel staan de 6 voordeligste reisverzekeringen van dit moment. De goedkoopste reisverzekering in jouw persoonlijke situatie vind je bovenaan in de vergelijker.

  *Laatst bijgewerkt: 11-06-2024
  *De berekening is gemaakt a.d.h.v. de volgende gegevens: geen meeverzekerd gezin, maximaal 2 maanden op reis, in Europa, maximaal 100 euro eigen risico voor je bagage en geen aanvullende dekkingen.

  Snel navigeren naar


  Wanneer moet je een reisverzekering afsluiten?

  Een reisverzekering zorgt ervoor dat jij zonder zorgen van je reis kunt genieten. Naast de dure reis wil je niet bakken met geld kwijt zijn aan onverwachte kosten. Wanneer sluit je deze reisverzekering dan af? Het beste moment is bij het boeken van je reis. Toch kan je een reisverzekering tot 1 dag voor de reis afsluiten. Een annuleringsverzekering is een uitzondering waarbij je meestal binnen 7 of 14 dagen na het boeken een aanvraag moet indienen. Waarom is dit het beste moment? Je sluit je reisverzekering af voor onverwachte gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld een annulering die voorafgaande van je reis plaatsvindt. Tijdens je reis ervaar je de voordelen van de afgesloten dekkingen, zoals een vergoeding bij schade of verlies van bagage, pech met je auto, of een ziekenhuisopname in het buitenland. Als je geen pechhulp hebt bij je autoverzekering kan je ook een reisverzekering met pechhulp afsluiten.

  pluspuntAfsluiten kan tot 1 dag voor je reis
  pluspuntVoor en tijdens je reis verzekerd zijn
  pluspuntGeen onverwachte kosten op reis

   

  Welke reisverzekering past het beste bij jou?

  • voordeel

   14 dagen bedenktijd

  • voordeel

   Vergelijk op prijs en dekking

  • voordeel

   Vergelijk op maat

  Reisverzekering vergelijken

  Kortlopend of doorlopend

  Sluit je een reisverzekering af, dan heb je in de basis keuze uit 2 soorten verzekeringen: een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Het verschil tussen deze twee soorten reisverzekeringen zit in de looptijd.

  Doorlopende reisverzekering

  Een doorlopende reisverzekering is een goede beslissing als je langer dan 21 dagen per jaar in het buitenland bent of meerdere keren per jaar op reis gaat. Je bent doorgaans voor een jaar verzekerd in het buitenland. De vergoedingen en dekking zijn hetzelfde als een kortlopende reisverzekering.

  Kortlopende reisverzekering

  Een kortlopende reisverzekering sluit je af per reis en regel je voordat je vertrekt. Tijdens deze reis ben je gedekt voor hulp en krijg je eventuele onverwachte kosten vergoed. De verzekering loopt totdat je weer thuis bent of stopt na maximaal 21 dagen. Reis je dus langer? Dan moet je een doorlopende reisverzekering afsluiten.

  tip

  Een rekenvoorbeeld

  Stel dat je twee reizen per jaar maakt: een reis van 10 dagen in Europa en een reis van 15 dagen buiten Europa. Voor de kortlopende reisverzekering betaal je € 25,- per persoon per reis. Voor de doorlopende reisverzekering betaal je € 60,- per jaar per persoon.

  Als je twee keer per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit, dan betaal je in totaal € 50,- per persoon per jaar. Maar als je een doorlopende reisverzekering afsluit, betaal je € 60,- per persoon per jaar en ben je het hele jaar door verzekerd, ongeacht hoe vaak je reist en hoe lang je reis duurt.

  In dit geval is de doorlopende reisverzekering goedkoper als je meer dan twee keer per jaar op reis gaat, of als je een langere reis maakt dan 10 dagen in Europa of 15 dagen buiten Europa.


  Wat kost een reisverzekering?

  De gemiddelde kosten van een reisverzekering liggen rond de € 50 per jaar. Dit ligt dus tussen de € 4 en € 5 per maand. De premies van reisverzekeringen kunnen onderling van elkaar verschillen. Het prijsverschil tussen de verzekeringen zit in datgene waarvoor jij gedekt bent in het buitenland, de bestemming van de reis, maximale reisduur en het eigen risico.

  Kosten reisverzekering 2024

  VerzekeraarMaandelijkse kostenJaarlijkse kosten
  FBTO€ 2,53€ 30,36
  Centraal Beheer€ 2,61€ 31,32
  Univé€ 2,75€ 33
  De Internationale€ 3€ 36
  OHRA€ 3,03€ 36,36
  ABN AMRO€ 3,13€ 37,56
  Inshared€ 3,22€ 38,64
  Anker Insurance€ 5,99€ 71,88
  Nationale Nederlanden€ 6,02€ 72,24
  a.s.r.€ 6,70€ 80,40
  Aegon€ 9,70€ 116,40
  Unigarant€ 10,03€ 120,72

  *De berekening is gemaakt a.d.h.v. de volgende gegevens: geen meeverzekerd gezin, maximaal 3 maanden op reis, in Europa, maximaal 100 euro eigen risico voor je bagage en geen aanvullende dekkingen.

  Goedkoopste reisverzekering in 2024

  FBTO biedt de goedkoopste reisverzekering aan in onze vergelijker voor € 18,36 per jaar. Dit betekent dat je maandelijks een bedrag van € 1,53 kwijt bent aan je reisverzekering.
  Figo logo

  Dekking van een reisverzekering

  Het is een vraag die veel aanstaande reizigers hebben: wat dekt een reisverzekering? De standaarddekking van een reisverzekering dekt voornamelijk de kosten voor hulpverlening bij een noodsituatie, zoals opsporing, repatriëring en reddingsacties.

  Wel verzekerd

  • pluspunt
   Terugreis bij ziekte, een ernstig ongeluk of overlijden van een dierbare
  • pluspunt
   Extra kosten voor verblijf of terugreis door een natuurramp
  • pluspunt
   Extra kosten omdat je vanwege besmettingsgevaar in quarantaine moet
  • pluspunt
   Kosten voor het toesturen van medicijnen en hulpmiddelen

  Niet verzekerd

  • minpunt
   Schade door ruzie, alcohol- en/of drugsmisbruik
  • minpunt
   Gevaarlijke sporten zoals bergbeklimmen, duiken en wintersport. (Optioneel als aanvullende verzekering)
  • minpunt
   Kosten die je maakt zonder toestemming van de alarmcentrale
  • minpunt
   Als er iets gebeurd in een gebied met een slecht reisadvies, zoals code rood

  Waarom een reisverzekering vergelijken?

  Het vergelijken van reisverzekeringen zorgt ervoor dat je de juiste reisverzekering vindt voor een voordelige prijs.

  Reisverzekeringen verschillen zo in premie, die gebasseerd is op de polisvoorwaarden. De reisverzekeraar kan zelf kiezen welke dekking hoort bij de pakketten die zij aanbieden. Daarnaast kan je de basisdekking uitbreiden met aanvullende dekkingen. Een reisverzekering is een product op maat, waardoor je met onze vergelijkingstool opzoek gaat naar de voordeligste reisverzekering in jouw situatie.


  In 5 stappen een reisverzekering vergelijken en afsluiten

  Het afsluiten van een reisverzekering is erg eenvoudig en binnen 5 minuten gebeurd. Volg de komende 5 stappen om je reisverzekering af te sluiten.

  De eerste stap

  Bovenaan de pagina kan je in onze reisvergelijker je persoonlijke gegevens invullen. Dit is je postcode, huisnummer (met eventuele toevoegingen), geboortedatum en het eventueel meeverzekeren van gezinsleden. Hierna klik je op de knop “vergelijk reisverzekeringen”.

  Stap twee

  De tweede stap vindt plaats in de vergelijker. Hier vul je de maximale reisduur, de locatie waar de dekking moet gelden (Alleen Europa of de hele wereld) en optioneel je e-mailadres in. Als je dit hebt gedaan klik je op knop “volgende stap”.

  Derde stap

  In de vergelijker kan je nog verschillende aanvullende dekkingen aanklikken voor je reisverzekering. Na de keuze klik je op de knop “vergelijk verzekeringen”.

  Stap vier

  Bovenaan de vergelijker komen de goedkoopste reisverzekeringen voor jouw situatie. Als je de juiste reisverzekering hebt gevonden klik je op de knop “aanvragen”.

  Vijfde stap

  Als laatste word jij doorverwezen naar de desbetreffende pagina van de verzekeraar. Hier vul je nogmaals je gegevens in en sluit je de reisverzekering af.


  Polisvoorwaarden van een reisverzekering

  Reisduur van een reisverzekering

  De reisduur van een reisverzekering is afhankelijk van het soort verzekering. Bij een kortlopende reisverzekering is dit dus maximaal 21 dagen of een zelf aangegeven duur van de reis. Bij een doorlopende reisverzekering kan de reisduur een volledig jaar zijn, toch hanteren de meeste verzekeraars een kortere periode. Dit begint meestal bij 2 maanden en kan bij een lang op reis verzekering oplopen tot een jaar. Wil je meer dagen in een jaar op reis? Dan moet je de aanvullende dekking “lang op reis” of een uitgebreider pakket met een langere reisduur afsluiten. Dit geldt bijvoorbeeld voor als je gaat backpacken.

  Gezinsleden meeverzekeren

  Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je de keuze om je gezin mee te verzekeren op dezelfde reispolis. Het voordeel hiervan is dat je niet verschillende reisverzekeringen hoeft af te sluiten en het is doorgaans een stuk goedkoper. Je kinderen kunnen (indien thuiswonend of uitwonend door studie of stage) zelfstandig op reis en zijn toch gedekt onder jouw reisverzekering. Daarnaast is het ook mogelijk je partner toe te voegen aan dezelfde reispolis. Lees meer op de pagina over reisverzekering voor gezin.

  Aanvullende dekkingen

  De standaarddekking van een reisverzekering kan worden uitgebreid met meer dekkingen. Hiermee ben je extra verzekerd voor bijvoorbeeld speciale reizen zoals wintersport, verlies en schade aan je bagage of medische kosten buiten je zorgverzekering.

  Reis en annuleringsverzekering

  Een reis en annuleringsverzekering is een combinatie van een reisverzekering met een annuleringsverzekering. Sommige reisverzekeraars bieden een pakket aan met daarin een reis en annuleringsverzekering. Andere reisverzekeraars bieden dit niet in een pakket aan, maar los van elkaar. Dan sluit je een reisverzekering af met een aanvullende annuleringsdekking. Dit kan een kortlopende reis- en annuleringsverzekering zijn of een doorlopende reisverzekering met annuleringsverzekering.

  Een reis en annuleringsverzekering geeft je de gewone dekking van een reisverzekering, waardoor je voor overziene gebeurtenissen op reis bent gedekt, maar keert het ook een vergoeding uit in geval van annulering. Hier moet je wel altijd een legitieme reden voor hebben, bijvoorbeeld vanwege ziekte of overlijden van een naaste familielid, het verliezen van je baan of juist het krijgen van een nieuwe baan. Een reis en annuleringsverzekering kan je vergelijken en afsluiten in onze vergelijker.

  pluspuntJe hebt de dekking van een reisverzekering
  pluspuntVroegtijdig annuleren of tussentijds afbreken van de reis wordt vergoed
  pluspuntJe hoeft geen losse verzekeringen af te sluiten

  Europa- of werelddekking?

  Bij een reisverzekering kan je kiezen voor een Europadekking of werelddekking. Reis je naar een land buiten Europa? Sluit dan een werelddekking af.

  Reisverzekering binnen Europa

  Als je bestemming binnen Europa ligt, sluit dan een reisverzekering af voor binnen Europa. Meestal liggen deze kosten lager dan een werelddekking. Met een reisverzekering binnen Europa ben je gedekt voor:

  • Overnachting(en) in Nederland (reisverzekering Nederland).
  • Reizen naar alle landen die binnen Europa vallen.
  • Reizen naar uitzonderingen als Marokko, Tunesië, Israël en Turkije (kan verschillen per verzekeraar).

  Reisverzekering buiten Europa

  Een reisverzekering buiten Europa, oftewel de werelddekking, verzekert je voor reizen naar alle landen in de wereld. Let wel goed op de uitzonderingen. Dit zijn meestal landen waarvoor een negatief reisadvies geldt. Kijk voordat je een reisverzekering afsluit op de website van de Rijksoverheid.


  Over ons

  Overstappen.nl als tussenpersoon

  Als je een reisverzekering direct via ons afsluit, dan zijn we ook na de overstap je contactpersoon. Voor vragen kun je dan bij ons terecht. Bij overige verzekeraars sturen we je door naar hun website om de aanvraag af te ronden. In dat geval is de verzekeraar na je aanvraag ook je contactpersoon.

  Hoe verdienen wij geld?

  Voor een afgesloten reisverzekering ontvangen wij een vergoeding van de aanbieder. Dit kan op twee manieren: een eenmalige vergoeding bij het afsluiten van de verzekering of een maandelijkse vergoeding gedurende de looptijd van de verzekering. De hoogte varieert per verzekeringsproduct. Voor specifieke bedragen kun je terecht in onze vergelijkers.

  100% onafhankelijk

  Onafhankelijkheid vinden wij belangrijk. We sorteren onze vergelijking dan ook altijd op prijs en tonen je de producten in de markt. De vergoeding die we ontvangen speelt dus nooit een rol in de vergelijking.

  14 dagen bedenktijd

  Na elke overstap heb je altijd een bedenktijd van 14 dagen en bij ons geldt altijd: niet goed, geld terug! Ook zorgen we ervoor dat je overstap geruisloos verloopt. Onze klanten beoordelen ons dan ook niet voor niets met hoge cijfers.

  Het laatste nieuws

  /assets/danielle-claude-belanger-NUQhvaT_rWA-unsplash-scaled-e1720526464260.jpg
  Pers

  Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

  Uit een onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders vreest voor diefstal van waardevolle spullen tijdens vakanties. Jongeren maken zich vooral zorgen over bagageverlies, terwijl ouderen relatief onbezorgd zijn over reisgerelateerde problemen.

  /assets/maarten-duineveld-pmfJcN7RGiw-unsplash-scaled-e1711024908613.jpg
  Reisverzekering

  Een 10% stijging van het aantal wintersporters met letsel of pech

  Lees hier meer over de stijging van het aantal gemelde ongelukken tijdens afgelopen wintersportseizoen.

  /assets/marco-ceschi-cw32bXq5JFo-unsplash-scaled-e1708008318186.jpg
  Reisverzekering

  2023: Succesvol jaar voor de reisbranche met interessante trends

  De reisbranche kijkt tevreden terug op een succesvol 2023 en heeft hoge verwachtingen voor een voortzetting van deze positieve trend in 2024. Sinds mei 2023 is er een opmerkelijke toename in het aantal boekingen, vooral voor vakanties buiten Europa, wat duidt op een terugkeer naar het niveau van voor de Covid-19-pandemie.

  /assets/IMG_20230102_104149.jpg
  Reisverzekering

  Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten

  Het wintersportseizoen 2023-2024 is van start gegaan! In dit artikel krijg je informatie uit een recent onderzoek over de trends en inzichten in de wereld van wintersport. Lees meer over de stijging in populariteit en uitgaven, vroegtijdige boekingen, favoriete bestemmingen en de overweging om een verzekering af te sluiten.

  /assets/gemmmm-912dbRKHTII-unsplash-scaled.jpg
  Reisverzekering

  Aardbeving in Marokko: Hoe handelen de reisorganisaties en reizigers?

  Lees in dit artikel meer over de verwoestende aardbeving in Marokko. Kom te weten hoe reisorganisaties hiermee omgaan, wat reizigers doen en wat jij moet doen als jij in Marokko bent of hier nog heen gaat. 

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen

  Je kan bij ons direct een doorlopende reisverzekering vergelijken. Je sluit de reisverzekering veilig af op de website van de reisverzekeraar.

  Je kunt bij ons alleen doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Waarom? Omdat een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering.

  Een kortlopende verzekering is meestal alleen goedkoper als je minder dan 3 weken per jaar aaneengesloten op vakantie gaat. Hieronder vallen ook weekendjes weg. Hiervoor zou je dan altijd een nieuwe reisverzekering moeten afsluiten en poliskosten betalen.

  Een reisverzekering niet verplicht, maar kan je wel extra rust geven als je op vakantie gaat. Je hoeft je minder druk te maken over dingen die mis kunnen gaan, bijvoorbeeld wanneer je vlucht wordt geannuleerd of je paspoort wordt gestolen.

  Ook voor medische kosten kan een reisverzekering nuttig zijn, vooral in landen waar zorg duur is zoals de VS. Je zorgverzekering vergoedt de Nederlandse prijs, maar een reisverzekering vergoedt de daadwerkelijke kosten.

  Zonder reisverzekering draai je altijd zelf op voor de kosten die een welverdiende vakantie in de weg kunnen staan.

  Als je overnacht in Nederland is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Als de overnachting bijvoorbeeld niet door gaat, kan je met een juiste reden een vergoeding krijgen.

  Een medische reisverzekering is een standaard reisverzekering aangevuld met een dekking voor medische kosten in het buitenland. Dit is dus een aanvullende dekking.

  Dit is zeker mogelijk. Je kan zelfs een reisverzekering afsluiten tot een dag voor vertrek. Let wel goed op de goedkeuringstermijn van de verzekeraar.

  Dit is zeker mogelijk. Meestal kan dit tot 1 of 2 weken na de boeking. Bij een doorlopende annuleringsverzekering is dit geen probleem.

  Er is geen speciale reisverzekering voor studenten. Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om vanaf 16 jaar een reisverzekering af te sluiten, zodat je als student ook op een zelfstandige reis bent verzekerd. Lees op de specifieke pagina meer over een studenten reisverzekering.

  Een zakelijke reisverzekering is specifiek ontworpen voor mensen die reizen voor hun werk. Deze verzekering beschermt je tegen risico’s die niet gedekt worden door een standaard reisverzekering, zoals zakelijke apparatuur en werkgerelateerde incidenten. Of je nu een zelfstandige ondernemer bent of voor een bedrijf werkt, deze verzekering is voor jou.

  Er is geen reisverzekering die specifiek voor één land gemaakt is. Een enkele verzekeraar heeft wel een Nederland-Belgie-Duitsland verzekering maar eigenlijk werkt elke verzekeraar met een Europadekking of werelddekking. Hierbij maakt het dan niet uit naar welk land je gaat (rekening houdend met het reisadvies).

  Zo moet je dus voor reizen in bijvoorbeeld Nederland, België en Engeland de standaard Europadekking kiezen.

  Voor verdere reizen zoals naar Amerika, Thailand, Zuid-Afrika of Indonesië heb je werelddekking nodig.

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   
  Gecontroleerd door
  Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
  Jeremy Broekman
  Expert schadeverzekeringen
  20 minuten 15-07-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.