Reisverzekering vergelijken

Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ
Winnaar van de
Beste Website van het Jaar
WVHJ

Dit zeggen onze klanten over ons

Four stars

Trustscore: 8.2

2322 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  4 dagen geleden
  Tegenpartij heeft nog niet gereageerd…

  Tegenpartij heeft nog niet gereageerd maar de aanvraag ging snel en correct

  Els Verheijden
  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 dagen geleden
  Geweldige service

  Geweldige service. Hebben me geholpen veel geld te besparen

  Jaro Koot
  Star on Star on Star on Star on Star on
  7 dagen geleden
  Via de site goedkoopste contract…

  Via de site goedkoopste contract afgesloten. Dit was goed overzichtelijk. Ik werd goedkope de hoogte gehouden en het is allemaal geregeld zo.

  J uit E
  Four stars

  Trustscore: 8.2

  2322 reviews

  Deze reisverzekeraars vergelijken wij:

  Snel navigeren naar

  Reisverzekering vergelijken

  De kans is natuurlijk klein, maar op reis kan je voor vervelende verrassingen komen te staan die voor onverwachte hoge kosten kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van je bagage, extra kosten omdat je eerder terug moet of een geannuleerde vlucht. Met een reisverzekering verzeker je jezelf tegen dit soort kosten waardoor je onbezorgd van je vakantie kunt genieten.

  Waarom reisverzekeringen vergelijken?

  Het vergelijken van reisverzekeringen is belangrijk omdat het je kan helpen om de juiste dekking te vinden voor jouw specifieke reisbehoeften en budget. Door de verschillende reisverzekeringen te vergelijken, kan je de voorwaarden, dekkingen en prijzen van verschillende reisverzekeraars bekijken. Zo zie je direct welke verzekering het beste bij jouw reis past.

  Wie vergelijken we?

  Op Overstappen.nl vergelijken we de doorlopende reisverzekeringen van alle bekende reisverzekeraars, zoals Aegon, Ditzo, FBTO, OHRA en Nationale Nederlanden. Hierdoor kan jij eenvoudig de beste verzekering bij je reisbehoeften vinden.


  Soorten reisverzekeringen

  Sluit je een reisverzekering af, dan heb je in de basis keuze uit 2 soorten verzekeringen: een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering.

  Kortlopende reisverzekering

  Een kortlopende reisverzekering sluit je af per reis en regel je voordat je vertrekt. Tijdens deze reis ben je gedekt voor hulp en krijg je eventuele onverwachte kosten vergoed. De verzekering loopt tot en met het moment van je thuiskomst. Tijdens deze reis kan je aanspraak maken op hulp en krijg je onverwachte kosten vergoed. De verzekering loopt totdat je weer thuis bent.

  Doorlopende reisverzekering

  Een doorlopende reisverzekering sluit je voor een jaar af. De dekking is hetzelfde als bij de kortlopende reisverzekering, maar ben je nu verzekerd voor iedere trip waar je op gaat.


  Kortlopend of doorlopend?

  Welke soort reisverzekering je het beste kunt nemen, hangt af van het aantal keer dat je op reis gaat, hoelang en met hoeveel personen. Ga je meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper dan een kortlopende. Dit komt omdat de totale kosten voor de doorlopende reisverzekering lager zijn dan de kosten voor meerdere kortlopende verzekeringen bij elkaar opgeteld.

  Aanvullende dekkingen

  Heb je specifieke reisbehoeften die de reisverzekering in de basis niet dekt, dan heb je de optie om er aanvullende dekkingen bij af te sluiten. Handig voor als je op wintersport gaat, een extreme sport gaat beoefenen of heel graag een ongevallendekking erbij wil. Ook hierbij geldt dat het afsluiten van extra dekkingen, zoals een wintersport- of ongevallendekking, goedkoper is als je kiest voor een doorlopende reisverzekering.

  tip

  Een rekenvoorbeeld

  Stel dat je twee reizen per jaar maakt: een reis van 10 dagen in Europa en een reis van 15 dagen buiten Europa. Voor de kortlopende reisverzekering betaal je € 25,- per persoon per reis. Voor de doorlopende reisverzekering betaal je € 60,- per jaar per persoon.

  Als je twee keer per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit, dan betaal je in totaal € 50,- per persoon per jaar. Maar als je een doorlopende reisverzekering afsluit, betaal je € 60,- per persoon per jaar en ben je het hele jaar door verzekerd, ongeacht hoe vaak je reist en hoe lang je reis duurt.

  In dit geval is de doorlopende reisverzekering goedkoper als je meer dan twee keer per jaar op reis gaat, of als je een langere reis maakt dan 10 dagen in Europa of 15 dagen buiten Europa.


  Reis en annuleringsverzekering

  Een annuleringsverzekering is een extra verzekering die je beschermt tegen onnodige kosten als je jouw reis onverwacht moet annuleren. Hier moet je wel altijd een legitieme reden voor hebben, bijvoorbeeld vanwege ziekte of overlijden van een naaste familielid, het verliezen van je baan of juist het krijgen van een nieuwe baan. Met een annuleringsverzekering krijg je alles of een gedeelte van de reissom vergoed.

  Annuleringsverzekering en reisverzekering vergelijken

  Een annuleringsverzekering kan je met een reisverzekering afsluiten of als losse verzekering. Een annuleringsverzekering sluit je via onze reisvergelijker altijd samen af bij je reisverzekering als aanvullende dekking. Je kunt in de vergelijker aangeven dat je reisverzekeringen met annuleringsverzekering wil vergelijken.


  Wat dekt een reisverzekering?

  De standaarddekking van reisverzekering (zonder extra dekkingen) dekt voornamelijk de kosten voor hulpverlening bij een noodsituatie, zoals opsporing en redding. Ook kosten voor verblijf in het ziekenhuis, vervoer en de terugreis naar Nederland (repatriëring) vallen onder de dekking.

  Wel verzekerd

  • pluspunt
   Terugreis bij ziekte, een ernstig ongeluk of overlijden van een dierbare
  • pluspunt
   Extra kosten voor verblijf of terugreis door een natuurramp
  • pluspunt
   Extra kosten omdat je vanwege besmettingsgevaar in quarantaine moet
  • pluspunt
   Kosten voor het toesturen van medicijnen en hulpmiddelen

  Niet verzekerd

  • minpunt
   Schade door ruzie, alcohol- en/of drugsmisbruik
  • minpunt
   Gevaarlijke sporten zoals bergbeklimmen, duiken en wintersport. (Optioneel als aanvullende verzekering)
  • minpunt
   Kosten die je maakt zonder toestemming van de alarmcentrale
  • minpunt
   Als er iets gebeurd in een gebied met een slecht reisadvies, zoals code rood

  Extra dekkingen

  De standaarddekking van een reisverzekering kan worden uitgebreid met meer dekkingen. Hiermee ben je extra verzekerd voor bijvoorbeeld speciale reizen zoals wintersport, verlies en schade aan je bagage of medische kosten buiten je zorgverzekering.

  Bagage

  Dekking voor schade, verlies en diefstal van je bagage, kleding, geld of jouw paspoort. Hou rekening met een eigen risico (verschilt per verzekeraar).

  Annulering

  Deze verzekering beschermt je tegen onverwachte kosten van een annulering of eerdere terugkeer. Je spreekt van tevoren een bepaald bedrag af dat is gebaseerd op een percentage van de totale reissom.

  Medische kosten

  Dekking voor zorgkosten in het buitenland die je zorgverzekering niet vergoed. Je krijgt vergoedt wat de behandeling daadwerkelijk in het buitenland kost en niet wat de behandeling in Nederland kost.

  Wintersport

  Deze dekking is handig voor als je ski-uitrusting is beschadigd of hebt kwijtgeraakt. Ook bij pech of blessure kunnen de overgebleven skilessen, hulpverlening en je skipas vergoed worden.

  Gevaarlijke sporten

  Ben je van plan om op reis te duiken of aan bergbeklimmen te doen? Dan kan een aanvullende dekking handig zijn om kosten door schade of ongeval vergoed te krijgen.

  Pechhulp

  Met een pechhulpverzekering kan je rekenen op hulp als je met pech langs de weg komt te staan. Als het niet lukt de auto daar te repareren, vergoedt de verzekeraar de kosten voor het vervoer terug.


  Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

   Kan ik direct een reisverzekering afsluiten?

   Je kan bij ons direct een doorlopende reisverzekering vergelijken. Je sluit de reisverzekering veilig af op de website van de reisverzekeraar.

   Kan ik ook kortlopende reisverzekeringen vergelijken?

   Je kunt bij ons alleen doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Waarom? Omdat een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering.

   Een kortlopende verzekering is meestal alleen goedkoper als je minder dan 3 weken per jaar aaneengesloten op vakantie gaat. Hieronder vallen ook weekendjes weg. Hiervoor zou je dan altijd een nieuwe reisverzekering moeten afsluiten en poliskosten betalen.

   Heb ik een reisverzekering nodig?

   Een reisverzekering niet verplicht, maar kan je wel extra rust geven als je op vakantie gaat. Je hoeft je minder druk te maken over dingen die mis kunnen gaan, bijvoorbeeld wanneer je vlucht wordt geannuleerd of je paspoort wordt gestolen.

   Ook voor medische kosten kan een reisverzekering nuttig zijn, vooral in landen waar zorg duur is zoals de VS. Je zorgverzekering vergoedt de Nederlandse prijs, maar een reisverzekering vergoedt de daadwerkelijke kosten.

   Zonder reisverzekering draai je altijd zelf op voor de kosten die een welverdiende vakantie in de weg kunnen staan.

   Wat kost een reisverzekering?

   De kosten van een reisverzekering zijn afhankelijk van de looptijd (kort- of doorlopend), gekozen dekking(en) en het aantal personen waarmee je op reis gaat. Kosten beginnen bij een paar euro per maand voor een basisdekking binnen Europa.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.