Reisverzekering vergelijken

Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 8.6

2416 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  2 dagen geleden
  De medewrker was erg vriendelijk en…

  De medewrker was erg vriendelijk en liet mij ook uitpraten. Hij legde heel goed uit wat de verschillen waren en wat voor ons het gunstigst was omdat we binnenkort ook zonnepanelen krijgen. Kortom ik heb 20 minuten met hem aan de lijn gehangen en was uiterst tevreden met het resultaat.

  J. Briels
  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 dagen geleden
  duidelijke en eerlijke informatie

  alles wat ik wilde weten was makkelijk te vinden. Het was helder, duidelijk en kwam betrouwbaar over. Ook de respons op mijn aanmelding kwam snel.

  Cornelia van Halm
  Star on Star on Star on Star on Star on
  9 dagen geleden
  Snel en makkelijk te vinden op het…

  Snel en makkelijk te vinden op het internet, duidelijke voorwaarden, goede prijs.

  C.M. Burleson
  Four and a half stars

  Trustscore: 8.6

  2416 reviews

  Deze reisverzekeraars vergelijken wij:

  Snel navigeren naar

  Reisverzekering vergelijken

  De kans is natuurlijk klein, maar op reis kan je voor vervelende verrassingen komen te staan die voor onverwachte hoge kosten kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van je bagage, extra kosten omdat je eerder terug moet of een geannuleerde vlucht. Met een reisverzekering verzeker je jezelf tegen dit soort kosten waardoor je onbezorgd van je vakantie kunt genieten.

  Een reisverzekering vergelijk je eenvoudig met onze vergelijker. Na het invullen van de stappen, komt de goedkoopste verzekering die het beste bij jouw wensen bovenaan in de vergelijker.

  Wat is een reisverzekering?

  Een reisverzekering is een risicoverzekering die jou dekt voor onverwachte kosten in het buitenland. Met het afsluiten van een reisverzekering heb jij bijvoorbeeld recht op hulp als je op reis in een noodsituatie belandt. Ook krijg jij een vergoeding voor het vroegtijdig terugreizen bij een ongeval of ziekte. Je kunt kiezen uit een kortlopende- of doorlopende reisverzekering.


  Hoe vergelijk je een reisverzekering?

   1. 1

    Vul je persoonlijke gegevens in.

   1. 2

    Kruis de benodigde aanvullende dekkingen aan.

   1. 3

    Vergelijk + kies de beste optie.

   1. 4

    Je bent verzekerd!

   1. 1

    Vul je persoonlijke gegevens in.

   pijltje
   1. 2

    Kruis de benodigde aanvullende dekkingen aan.

   pijltje
   1. 3

    Vergelijk + kies de beste optie.

   pijltje
   1. 4

    Je bent verzekerd!


  Voordelen van een reisverzekering

  Het afsluiten van een reisverzekering heeft een aantal voordelen:

  • pluspuntGeen onverwachte hoge medische kosten in het buitenland.
  • pluspuntNoodassistentie in het buitenland.
  • pluspunt
   Verloren spullen tijdens de reis worden vergoed.
  • pluspuntSommige verzekeraars bieden juridische bijstand.
  • pluspuntVergoedingen bij ziekte of ongeval.

  Soorten reisverzekeringen

  Sluit je een reisverzekering af, dan heb je in de basis keuze uit 2 soorten verzekeringen: een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Het verschil tussen deze twee soorten reisverzekeringen zit in de looptijd:

  Kortlopende reisverzekering

  Een kortlopende reisverzekering sluit je af per reis en regel je voordat je vertrekt. Tijdens deze reis ben je gedekt voor hulp en krijg je eventuele onverwachte kosten vergoed. De verzekering loopt totdat je weer thuis bent of stopt na maximaal 21 dagen. Reis je dus langer? Dan moet je een doorlopende reisverzekering afsluiten.

  Doorlopende reisverzekering

  Een doorlopende reisverzekering is een goede beslissing als je langer dan 21 dagen per jaar in het buitenland bent of meerdere keren per jaar op reis gaat. Je bent doorgaans voor een jaar verzekerd in het buitenland. De vergoedingen en dekking zijn hetzelfde als een kortlopende reisverzekering.


  Kortlopend of doorlopend?

  Welke soort reisverzekering je het beste kunt nemen, hangt af van het aantal keer dat je op reis gaat en hoelang deze reis duurt. Ga je meerdere keren per jaar op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Dit komt omdat de totale kosten voor de doorlopende reisverzekering lager zijn dan de kosten voor meerdere kortlopende verzekeringen bij elkaar opgeteld.

  Aanvullende dekkingen

  Heb je specifieke reisbehoeften die de reisverzekering in de basis niet dekt, dan heb je de optie om er aanvullende dekkingen bij af te sluiten. Handig voor als je op wintersport gaat, een extreme sport gaat beoefenen of heel graag een ongevallendekking erbij wil. Ook hierbij geldt dat het afsluiten van extra dekkingen, zoals een wintersport- of ongevallendekking, goedkoper is als je kiest voor een doorlopende reisverzekering.

  tip

  Een rekenvoorbeeld

  Stel dat je twee reizen per jaar maakt: een reis van 10 dagen in Europa en een reis van 15 dagen buiten Europa. Voor de kortlopende reisverzekering betaal je € 25,- per persoon per reis. Voor de doorlopende reisverzekering betaal je € 60,- per jaar per persoon.

  Als je twee keer per jaar een kortlopende reisverzekering afsluit, dan betaal je in totaal € 50,- per persoon per jaar. Maar als je een doorlopende reisverzekering afsluit, betaal je € 60,- per persoon per jaar en ben je het hele jaar door verzekerd, ongeacht hoe vaak je reist en hoe lang je reis duurt.

  In dit geval is de doorlopende reisverzekering goedkoper als je meer dan twee keer per jaar op reis gaat, of als je een langere reis maakt dan 10 dagen in Europa of 15 dagen buiten Europa.


  Wat kost een reisverzekering?

  De gemiddelde kosten van een reisverzekering liggen rond de € 50 per jaar. De premies van reisverzekeringen kunnen onderling van elkaar verschillen. Het prijsverschil tussen de verzekeringen zit in hetgene waarvoor jij gedekt bent in het buitenland. Bekijk dus goed het dekkingsoverzicht van elke verzekeraar.

  Kosten reisverzekering 2023

  VerzekeraarJaarlijkse kosten
  FBTO€ 20,65
  Univé€ 32,25
  Centraal Beheer€ 39,50
  OHRA€ 43,63
  A.S.R.€ 43,74
  ABN Amro€ 71,29
  Unigarant€ 83,41

  De berekening is gemaakt a.d.h.v. de volgende gegevens: Onze postcode in Amsterdam, 30 jaar oud, geen meeverzekerd gezin, max 6 maanden op reis, in Europa, maximaal 100 euro eigen risico, geen aanvullende dekkingen.

  Goedkoopste reisverzekering

  FBTO biedt de goedkoopste reisverzekering aan in onze vergelijker voor € 12,78 per jaar. Dit betekent dat je maandelijks een bedrag van € 1,08 kwijt bent aan je reisverzekering.

  De berekening is gemaakt a.d.h.v. de volgende gegevens: Onze postcode in Amsterdam, 30 jaar oud, geen meeverzekerd gezin, max 2 maanden op reis, in Europa, maximaal 500 euro eigen risico, geen aanvullende dekkingen.


  Wat dekt een reisverzekering?

  De standaarddekking van reisverzekering (zonder extra dekkingen) dekt voornamelijk de kosten voor hulpverlening bij een noodsituatie, zoals opsporing en redding. Ook kosten voor verblijf in het ziekenhuis, vervoer en de terugreis naar Nederland (repatriëring) vallen onder de dekking.

  Wel verzekerd

  • pluspunt
   Terugreis bij ziekte, een ernstig ongeluk of overlijden van een dierbare
  • pluspunt
   Extra kosten voor verblijf of terugreis door een natuurramp
  • pluspunt
   Extra kosten omdat je vanwege besmettingsgevaar in quarantaine moet
  • pluspunt
   Kosten voor het toesturen van medicijnen en hulpmiddelen

  Niet verzekerd

  • minpunt
   Schade door ruzie, alcohol- en/of drugsmisbruik
  • minpunt
   Gevaarlijke sporten zoals bergbeklimmen, duiken en wintersport. (Optioneel als aanvullende verzekering)
  • minpunt
   Kosten die je maakt zonder toestemming van de alarmcentrale
  • minpunt
   Als er iets gebeurd in een gebied met een slecht reisadvies, zoals code rood

  Aanvullende dekkingen

  De standaarddekking van een reisverzekering kan worden uitgebreid met meer dekkingen. Hiermee ben je extra verzekerd voor bijvoorbeeld speciale reizen zoals wintersport, verlies en schade aan je bagage of medische kosten buiten je zorgverzekering.

  Bagage

  Dekking voor schade, verlies en diefstal van je bagage, kleding, geld of jouw paspoort. Hou rekening met een eigen risico (verschilt per verzekeraar).

  Annulering

  Deze verzekering beschermt je tegen onverwachte kosten van een annulering of eerdere terugkeer. Je spreekt van tevoren een bepaald bedrag af dat is gebaseerd op een percentage van de totale reissom.

  Medische kosten

  Dekking voor zorgkosten in het buitenland die je zorgverzekering niet vergoed. Je krijgt vergoedt wat de behandeling daadwerkelijk in het buitenland kost en niet wat de behandeling in Nederland kost.

  Wintersport

  Deze dekking is handig voor als je ski-uitrusting is beschadigd of hebt kwijtgeraakt. Ook bij pech of blessure kunnen de overgebleven skilessen, hulpverlening en je skipas vergoed worden.

  Gevaarlijke sporten

  Ben je van plan om op reis te duiken of aan bergbeklimmen te doen? Dan kan een aanvullende dekking handig zijn om kosten door schade of ongeval vergoed te krijgen.

  Pechhulp

  Met een pechhulpverzekering kan je rekenen op hulp als je met pech langs de weg komt te staan. Als het niet lukt de auto daar te repareren, vergoedt de verzekeraar de kosten voor het vervoer terug.


  Reis en annuleringsverzekering

  Een annuleringsverzekering is een extra verzekering die je beschermt tegen onnodige kosten als je jouw reis onverwacht moet annuleren. Hier moet je wel altijd een legitieme reden voor hebben, bijvoorbeeld vanwege ziekte of overlijden van een naaste familielid, het verliezen van je baan of juist het krijgen van een nieuwe baan. Met een annuleringsverzekering krijg je alles of een gedeelte van de reissom vergoed.

  Annuleringsverzekering en reisverzekering vergelijken

  Een annuleringsverzekering kan je met een reisverzekering afsluiten of als losse verzekering. Een annuleringsverzekering sluit je via onze reisvergelijker altijd samen af bij je reisverzekering als aanvullende dekking. Je kunt in de vergelijker aangeven dat je reisverzekeringen met annuleringsverzekering wil vergelijken.


  Europa- of werelddekking?

  Bij een reisverzekering kan je kiezen voor een Europa- of een werelddekking. Reis je naar een land buiten Europa? Sluit dan een werelddekking af.

  Reisverzekering binnen europa

  Als je bestemming binnen Europa ligt, sluit dan een reisverzekering af voor binnen Europa. Meestal liggen deze kosten lager dan een werelddekking. Met een reisverzekering binnen europa ben je vergoed voor:

  • Overnachting(en) in Nederland.
  • Reizen naar alle landen die binnen Europa vallen.
  • Reizen naar uitzonderingen als Marokko, Tunesië, Israël en Turkije (kan verschillen per verzekeraar).

  Reisverzekering buiten europa

  Een reisverzekering buiten Europa, oftewel de werelddekking, verzekert je voor reizen naar alle landen in de wereld. Let wel goed op de uitzonderingen. Dit zijn meestal landen waarvoor een negatief reisadvies geldt. Kijk voordat je een reisverzekering afsluit op de website van de Rijksoverheid.


  Een reisverzekering afsluiten

  Het afsluiten van een reisverzekering gaat snel en eenvoudig in onze vergelijker. Lees de informatie op deze pagina goed door en maak de afweging voor jezelf. Let in ieder geval op de volgende punten:

  Het aantal dagen dat je op reis bent.

  Ga jij meerdere keren per jaar naar het buitenland of meer dan 21 dagen achter elkaar? Dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

  Bestemming van de reis.

  Als je buiten Europa reist is het noodzakelijk om een reisverzekering met werelddeking af te sluiten.

  Wie verzeker je allemaal?

  Je kan je familie meeverzekeren bij je reisverzekering. Dit is meestal voordeliger.

  Hoogte van je eigen risico

  Heb je genoeg spaargeld om een financieel risico te lopen? Een hogere eigen risico zorgt voor een lagere premie.

  Is een aanvullende dekking nodig?

  Ga jij bijvoorbeeld op wintersport vakantie. Dan is het aan te raden om dit aanvullend te verzekeren.


  Veelgestelde vragen over reisverzekeringen

   Kan ik direct een reisverzekering afsluiten?

   Je kan bij ons direct een doorlopende reisverzekering vergelijken. Je sluit de reisverzekering veilig af op de website van de reisverzekeraar.

   Kan ik ook kortlopende reisverzekeringen vergelijken?

   Je kunt bij ons alleen doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Waarom? Omdat een doorlopende reisverzekering bijna altijd goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering.

   Een kortlopende verzekering is meestal alleen goedkoper als je minder dan 3 weken per jaar aaneengesloten op vakantie gaat. Hieronder vallen ook weekendjes weg. Hiervoor zou je dan altijd een nieuwe reisverzekering moeten afsluiten en poliskosten betalen.

   Heb ik een reisverzekering nodig?

   Een reisverzekering niet verplicht, maar kan je wel extra rust geven als je op vakantie gaat. Je hoeft je minder druk te maken over dingen die mis kunnen gaan, bijvoorbeeld wanneer je vlucht wordt geannuleerd of je paspoort wordt gestolen.

   Ook voor medische kosten kan een reisverzekering nuttig zijn, vooral in landen waar zorg duur is zoals de VS. Je zorgverzekering vergoedt de Nederlandse prijs, maar een reisverzekering vergoedt de daadwerkelijke kosten.

   Zonder reisverzekering draai je altijd zelf op voor de kosten die een welverdiende vakantie in de weg kunnen staan.

   Wat kost een reisverzekering?

   De kosten van een reisverzekering zijn afhankelijk van de looptijd (kort- of doorlopend), gekozen dekking(en) en het aantal personen waarmee je op reis gaat. Kosten beginnen bij een paar euro per maand voor een basisdekking binnen Europa.

   Heb je een reisverzekering nodig in Nederland?

   Als je overnacht in Nederland is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Als de overnachting bijvoorbeeld niet door gaat, kan je met een juiste reden een vergoeding krijgen.

   Wat is een medische reisverzekering?

   Een medische reisverzekering is een standaard reisverzekering aangevuld met een dekking voor medische kosten in het buitenland. Dit is dus een aanvullende dekking.

   Kan ik een reisverzekering afsluiten na mijn boeking?

   Dit is zeker mogelijk. Je kan zelfs een reisverzekering afsluiten tot een dag voor vertrek. Let wel goed op de goedkeuringstermijn van de verzekeraar.

   Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten na mijn boeking?

   Dit is zeker mogelijk. Meestal kan dit tot 1 of 2 weken na de boeking. Bij een doorlopende annuleringsverzekering is dit geen probleem.


  Is je vraag nog niet beantwoord?

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.