Dit zijn de zorgverzekeringen met de beste kwaliteit van dienstverlening in 2024 | Overstappen.nl
29-12-2023

Dit zijn de zorgverzekeringen met de beste kwaliteit van dienstverlening in 2024

Ben je in de laatste dagen nog op zoek naar een zorgverzekering voor 2024, maar weet je niet zeker welke verzekeraar het beste bij jou past? Geen probleem! Overstappen.nl zet de beste verzekeringen voor jou op een rijtje.

3 minuten 29-12-2023
Eva van Erk
Zorgexpert

Bekijk hier een overzicht van de zorgverzekeraars die het beste scoren op de kwaliteit van dienstverlening in een onderzoek van MarketResponse en volgens de reviews die zijn achtergelaten op de Zorgkaart van de Patiëntenfederatie.

Onderzoek MarketResponse

Onderzoeksbureau MarketResponse doet ieder jaar onderzoek naar de kwaliteit van de dienstverlening bij een groot aantal zorgverzekeraars. De beste papieren heeft ONVZ die een 8,5 voor dienstverlening scoort. ONVZ scoort met name goed op het indienen (8,7) en afhandelen van declaraties (8,8). Ook hoog scoren de Achmea labels De Christelijke Zorgverzekeraar (8,2) en De Friesland (8,2).

DSW en Stad Holland doen niet mee aan het onderzoek van MarketResponse.

Reviews zorgverzekeraars door patiënten

Op Zorgkaart.nl vind je een overzicht van reviews die zijn achtergelaten door patiënten. Je vindt deze scores ook terug in onze vergelijker. De volgende zorgverzekeraars hebben de beste score:

  1. De Christelijke Zorgverzekeraar (9,5)
  2. DSW (9,0),
  3. ONVZ (8,8),
  4. Stad Holland (8,7)
  5. OHRA (8,5)

Met name ONVZ en de Christelijke scoren erg goed op klantvriendelijkheid in zowel de reviews van Zorgkaart Nederland als in het onderzoek van MarketResponse.

Kijk ook naar de dienstverlening van zorgverzekeraars

Natuurlijk vergelijk je je zorgverzekering op prijs, voorwaarden en de contractering van je zorgverleners. Maar wist je dat er flinke verschillen zijn in de kwaliteit van dienstverlening? Het is dus handig om daar ook naar te kijken. Wanneer je vaak zorg nodig hebt, zijn een goede service en fijne apps heel belangrijk.

Eerder dit jaar deden we onderzoek naar de declaratie-apps van zorgverzekeraars. Het best scoort Zekur, op de voet gevolgd door CZ en United Consumers. Het artikel vind je hier.

Naast declaratie-apps bieden veel zorgverzekeraars ook andere extra diensten en apps aan die je kunt gebruiken als je klant bent. Denk aan gezondheidsapps voor mentale en fysieke gezondheid, of een app om te checken of je een vlekje op je huid moet laten checken. Je vindt deze extra’s terug in onze zorgvergelijker onder ‘extra diensten’.

Waar let je op bij het kiezen van een zorgverzekeraar?

Als je een operatie of behandeling gepland hebt staan, let dan vooral op de contractering. Je hebt niets aan een zorgverzekering waarbij je een hoge eigen bijdrage moet betalen voor je zorg, omdat je zorgverlener niet gecontracteerd is.

Let daarnaast op de polisvoorwaarden, vooral bij de aanvullende verzekeringen, en op de kwaliteit van de dienstverlening. In onze vergelijker kun je gemakkelijk al deze belangrijke punten voor je zorgverzekering vergelijken. Ook kun je daarin zien of de zorgverlener van jouw keuze gecontracteerd wordt door je verzekeraar.

Eva van Erk
Zorgexpert
3 minuten 29-12-2023

Over onze expert

Eva is onze expert in zorgverzekeringen. Ze werkt inmiddels heel wat jaren in de zorgbranche en kent het klappen van de zweep. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar. Zij kent de ins and outs van zorgverzekeringen en vertelt je graag hoe jij je voordeel kunt doen met de laatste ontwikkelingen op de zorgverzekeringsmarkt.

Terug naar boven