Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Wordt fysiotherapie vergoed door de zorgverzekering?

Maar liefst 70% van de Nederlanders heeft weleens last van rug- en nekklachten. Dan is het prettig dat je naar de fysiotherapeut kunt gaan, als dat nodig is. Of je zorgverzekeraar fysiotherapie vergoedt, hangt af van je leeftijd, de reden waarom je gebruik wilt maken van fysiotherapie en of je wel/geen aanvullende zorgverzekering hebt.

Fysiotherapie tot 18 jaar

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan vergoedt de zorgverzekeraar maximaal 9 behandelingen per jaar. Als die behandelingen door de fysiotherapeut niet het beoogde resultaat hebben, worden nogmaals 9 behandelingen vergoed.

Chronische aandoening, jonger dan 18 jaar

Als je kind een chronische aandoening heeft en nog geen 18 jaar is dan is het waarschijnlijk dat alle behandelingen voor fysiotherapie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het is dan niet nodig een aanvullende verzekering (van een van de ouders) te hebben. De chronische aandoeningen die voor de vergoeding in aanmerking komen, staan op de zogenaamde chronische lijst. Een aantal behandelingen wordt slechts voor bepaalde tijd vergoed.

Fysiotherapie vanaf 18 jaar

Als je ouder bent dan 18 jaar heb je in principe geen recht meer op vergoeding voor fysiotherapiebehandelingen. Voor fysiotherapie kun je wel een aanvullende verzekering afsluiten. Je hebt de keuze tussen een beperkt aantal behandelingen, maar ook voor volledige vergoeding voor alle fysiobehandelingen.

Ouder dan 18 jaar en chronische aandoening

Verzekerden van 18 jaar en ouder betalen de eerste 20 behandelingen zelf. Het gaat hier om behandelingen voor aandoeningen die op de zogenaamde chronische lijst staan. Daarna vergoedt de basisverzekering de behandeling alleen als de aandoening wordt genoemd in de chronische lijst. Je kunt natuurlijk ook een aanvullende verzekering afsluiten, waardoor je waarschijnlijk meer vergoed krijgt. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.

Ouder dan 18 jaar en bekkenfysiotherapie

Heb je urine-incontinentie? Dan krijg je de eerste 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed.

Doorverwijzing huisarts

Je hebt tegenwoordig geen verwijsbrief van je huisarts meer nodig voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Wij adviseren je voor de behandeling wel je zorgverzekeraar te raadplegen of deze een contract heeft met de fysiotherapeut van je keuze. Anders is het mogelijk dat je de behandeling niet vergoed krijgt.

Tarieven fysiotherapie

Vanaf 1 januari 2008 zijn fysiotherapeuten en oefentherapeuten niet meer gebonden aan vaste prijzen. Het is voor iedere fysiotherapeut verplicht zijn prijzen zichtbaar op te hangen in de behandelkamer. Lees meer over vergoeding fysiotherapie.

Zorgverzekering vergelijken en zorgeloos overstappen

Via Overstappen.nl kun je alle zorgverzekeringen vergelijken op prijs en dekking. Zo maak je eenvoudig een keuze uit de beste zorgaanbiedingen van ruim 40 zorgverzekeraars. Als je voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering afsluit, regelen wij voor een zorgeloze overstap naar een andere zorgverzekeraar.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • Je betaalt in 2016 meer voor het eigen risico
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)