Inboedelverzekering vergelijken in 2024? Bespaar tot €385,- per jaar

Inboedelverzekering vergelijken

 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
 • Bespaar tot € 385,- per jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3379 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  9 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Star on Star on Star on Star on Star off
  10 uur geleden
  Duidelijk en redelijk eenvoudig

  Duidelijk en redelijk eenvoudig. Maar wat ik niet begreep was waarom een leverancier 2 tarieven heeft.

  sihong
  Star on Star on Star on Star on Star on
  15 uur geleden
  dezelfde dag geregeld.

  dezelfde dag geregeld.

  Rita Deelen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3379 reviews

  Snel navigeren naar

  Waarom je inboedelverzekering vergelijken via ons?

  rekenmachine

  Bespaar tot wel € 385,- per jaar

  Via onze vergelijker vind je in één oogopslag de beste inboedelverzekering voor jouw situatie.

  Weegschaal

  100% onafhankelijk

  Maak een geheel onafhankelijke vergelijking van alle woonverzekeraars. Wij hebben geen voorkeur voor wie je kiest.

  Advies van onze experts

  Kom je er niet uit? Geen zorgen! Je kan altijd contact opnemen met onze experts via chat, mail, bellen of whatsapp.

  Inboedelverzekering

  Wat is een inboedelverzekering?

  Een inboedelverzekering vergoedt schade aan de spullen in je huis – en bij sommige verzekeraars ook spullen in je tuin – die te verplaatsen zijn. Onder je ‘inboedel’ vallen o.a. meubels, gordijnen, kleding, sieraden en elektronica. Zit iets nagelvast en is het niet verplaatsbaar, dan valt het niet onder een inboedel- maar de opstalverzekering. Je kunt ook kiezen voor een woonverzekering waarbij de inboedel- en opstalverzekering onder één verzekering vallen.

  Schade aan je inboedel kan ontstaan door brand, inbraak, waterschade of diefstal. Het verschilt per verzekeraar of de vervangingswaarde, dagwaarde of taxatiewaarde uitgekeerd wordt. Onze tip: een inboedelverzekering is aan te raden bij zowel huur- als koophuizen.

  Inboedelverzekering

  Inboedelverzekering verplicht

  In Nederland is het niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Je bepaalt zelf of je jouw spullen wilt verzekeren. Veel Nederlanders sluiten deze verzekering echter wel af. Mocht er namelijk toch wat gebeuren, dan ben je verzekerd voor de financiële gevolgen van schade of diefstal aan je spullen. Let wel, verzekeraars vergoeden alleen de dag- of vervangingswaarde en niet de aankoopwaarde van de spullen.

  Inboedelverzekering verplicht

  Vergelijk inboedelverzekeringen van

  Wanneer een inboedelverzekering afsluiten?

  Heb je net een nieuw huis gehuurd of gekocht? Dan is dit hét moment om je inboedelverzekering op orde te brengen. Als je recent bent verhuisd, raden we aan om kritisch te kijken naar je huidige inboedelverzekering. Dit is een mooi moment om inboedelverzekeringen te vergelijken, je dekking te controleren en over te stappen.

  Voor het eerst een inboedelverzekering afsluiten

  Heb je nog geen inboedelverzekering? Bedenk wat de totaalwaarde van je inboedel is en of je alsnog een verzekering wilt afsluiten. Als er brand uitbreekt in je woning of er worden bij diefstal spullen meegenomen, dan moet dit vervangen worden. Helaas kan dit aardig in de papieren oplopen en een verzekering biedt dan uitkomst.

  tip

  Stap over en bespaar

  Het is ook goed mogelijk dat je huidige inboedelverzekering niet meer bij je woonsituatie past. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je inboedel in waarde is gestegen of gedaald. Het loont dan om een vergelijking te maken om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt.

  Inboedelverzekering dekking

  Met een inboedelverzekering verzeker je dus de losse spullen in je huis. Dit is dus alles wat je oppakt en meeneemt met een verhuizing. Bij een inboedelverzekering heb je de keuze uit twee soorten dekkingen. De standaard dekking en een allrisk-dekking. Hieronder zie je wat er per dekking wel of juist niet wordt vergoed:

  Basisdekking

  • pluspunt
   Diefstal van je inboedel
  • pluspunt
   Brand en andere schade aan je inboedel
  • minpunt
   Schade door eigen schuld of ongelukje
  • minpunt
   Brand en stormschade aan je huis
  • minpunt
   Schade aan je huis door inbraak

  Allriskdekking

  • pluspunt
   Diefstal van je inboedel
  • pluspunt
   Brand en andere schade aan je inboedel
  • pluspunt
   Schade door eigen schuld of ongelukje
  • minpunt
   Brand en stormschade aan je huis
  • minpunt
   Schade aan je huis door inbraak

  Allriskdekking

  Met de allriskdekking ben je naast schade door inbraak, brand, neerslag, storm en lekkage ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je iets laat vallen of omver stoot. De allriskdekking is de uitgebreide versie van een basisdekking.

  Aansprakelijkheidsverzekering

  Stel: je laat per ongeluk een dure vaas vallen bij de buren thuis, dan is het wel zo fijn als je hiervoor verzekerd bent. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je aan anderen veroorzaakt.

  Glasverzekering

  Met een glasverzekering ben je verzekerd voor schade aan het glas van je woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je ramen, het glas in deuren of glazen douchecabines. Goed om te weten: glas is bij sommige verzekeraars standaard meeverzekerd in de inboedelverzekering (als je een huurhuis hebt) of opstalverzekering (als je een koophuis hebt).

  Buitenhuisdekking

  Het woord zegt het eigenlijk al; met een buitenhuisdekking verzeker je je spullen buitenshuis. Met deze dekking zijn je waardevolle spullen verzekerd voor schade, verlies en diefstal. Super handig voor wanneer je veel onderweg bent met dure spullen.

  Eigen risico

  Net als bij vele andere verzekeringen hanteren de meeste verzekeraars ook bij een inboedelverzekering een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag wat je zelf moet betalen en is vaak verplicht. Door een eigen risico te hanteren, verwachten verzekeraars dat je daardoor zuinig omgaat met je spullen en niet onnodig claimt.

  Goed om te weten

  Maak je een vergelijking en vind je een goede deal met een standaard eigen risico van €0,-? Let dan goed op: zelfs als je ervoor kiest om geen eigen risico te nemen, moet je in sommige gevallen zelf een bedrag neertellen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij stormschade en diefstal of inbraak als je in een grote stad woont.

  Hoog of laag eigen risico?

  Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie. Aan jou de keuze of je voor een hoog of laag eigen risico gaat. Als je het lastig vindt om een keuze te maken, stel jezelf dan de volgende vraag: wil je graag financiële zekerheid of is een lage premie voor jou belangrijker?

  Wat wordt niet gedekt?

  De volgende zaken worden niet gedekt door je inboelverzekering:

  • schade die je zelf veroorzaakt (wordt wel vergoed met een allriskdekking);
  • schade die je met opzet veroorzaakt;
  • schade die is ontstaan door achterstallig onderhoud;
  • terrorisme;
  • natuurgeweld, zoals een overstroming of aardbeving;
  • schade door regen bij openstaande deuren en/of ramen;
  • schade door constructie- of bouwfouten.

  Huurdersbelang inboedelverzekering

  Wanneer je in een huurwoning woont, kun je ook zelf verbeteringen doorvoeren aan je woning. Bijvoorbeeld het leggen van een nieuwe vloer, het installeren van een nieuwe keuken of het opknappen van je badkamer. Al deze verbeteringen aan je huurwoning vallen onder het huurdersbelang. Hieronder vallen ook verbeteringen aan de woning die de vorige bewoner heeft aangebracht en die je tegen betaling hebt overgenomen. Je kunt deze verbeteringen via je inboedelverzekering meeverzekeren. Bij de meeste inboedelverzekeringen valt het huurdersbelang onder de standaard dekking en is dit tot een maximaal bedrag meeverzekerd.

  Kosten inboedelverzekering

  De hoogte van je premie is afhankelijk van een aantal factoren:

  • de waarde van je inboedel;
  • de dekking van de polis;
  • het eigen risico;
  • de inbraakbeveiliging;
  • de premietermijn;
  • en de woonregio.

  Hieronder vind je een indicatie van de maandelijkse premiehoogte per type woning.

  Indicatie maandelijkse premiehoogte

  Gemiddelde premie Lage premie Hoge premie
  Appartement €9,00 €5,00 €15,50
  Tussenwoning €9,00 €4,00 €15,00
  2-onder-1 kap €9,00 €4,50 €16,50
  Hoekwoning €9,50 €5,00 €16,50
  Vrijstaande woning €10,50 €6,50 €19,50

  *Bovenstaande premies zijn slechts een indicatie en gelden voor een goedkope regio. Als je in een buurt woont waar bijvoorbeeld veel inbraken plaatsvinden, kan het zijn dat je premie hoger uitvalt. Voor een premie op maat kun je het beste een vergelijking maken. Bron: Nibud berekeningen 

  Goedkope inboedelverzekering

  Wil je graag een goedkope inboedelverzekering? Vergelijk dan goed alle opties. Als je ook een opstalverzekering nodig hebt, dan is het vaak voordeliger om een woonverzekering af te sluiten. Ook kun je overwegen om je eigen risico te verhogen, zodat je minder premie hoeft te betalen. Daarnaast ontvang je soms korting op je premie als je huis voldoet aan het Polite Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) of de Borg-norm. Deze korting kan oplopen tot wel 15%.

  Inboedelverzekering

  Vergelijk je inboedelverzekering in 5 stappen

  Een vergelijking van de inboedelverzekering is zo gemaakt. Wij leggen je in een paar eenvoudige stappen uit hoe je een nieuwe inboedelverzekering uitkiest en overstapt.

  Stap 1: Vul je gegevens in

  Vul je postcode en huisnummer in. Geef daarnaast aan of je woning gehuurd of gekocht is en wat de samenstelling van het gezin is. Je kunt de vergelijking nu beginnen.

  Stap 2: Kies je gewenste woonverzekering

  Je hebt de keuze uit verschillende type verzekeringen voor je woning. Wil je alleen een inboedelverzekering? Selecteer deze in stap 2.

  Stap 3: Denk na over een aanvullende dekking

  Soms kan een aanvullende dekking gewenst zijn. Je kunt kiezen uit Allrisk, Glas, Buitenshuisdekking en/of Aansprakelijkheid.

  Stap 4: Vul de kenmerken van jouw huis in

  We vragen je daarna informatie over je type woning. Zo kunnen we de juiste inboedelverzekeringen voor jouw situatie tonen.

  Stap 5: Vraag je nieuwe inboedelverzekering aan

  Heb je een inboedelverzekering gevonden die aan je wensen voldoet? Wij regelen de overstap gratis.

  Beste inboedelverzekering

  Voor het kiezen van de beste inboedelverzekering geven wij een aantal tips:

  1. Het verhogen van je eigen risico kan je maandelijkse premie aanzienlijk verlagen.
  2. Sommige verzekeraars geven korting als het huis extra beveiligd is. Je krijgt korting als je bijvoorbeeld een politiekeurmerk (PKVW) aanvraagt of als je het alarmsysteem keurmerk hebt.
  3. Kies de juiste dekking. Bedenk van tevoren of je de allriskdekking wel echt nodig hebt.
  4. Breng goed je kostbaarheden in kaart. Zo weet je zeker dat je niet onderverzekerd bent.
  5. Ben je nog student? Kies dan voor een studentenverzekering.
   Kan je de premie ook in één keer afdragen, dan loont het om het jaarlijks af te lossen. Je ontvangt dan een korting.
  6. Vergelijk ieder jaar weer je inboedelverzekering. Mogelijk sluit je verzekering niet meer aan of kan je besparen op je premie.
  7. Je kan extra korting ontvangen als je bij één verzekeraar meerdere verzekeringen hebt lopen. De korting loopt dan op tot 3 procent. Ook de combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering (deze combinatie wordt ook wel woonverzekering genoemd) is extra voordelig.

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen

  Het is belangrijk rekening te houden met een aantal factoren. Ten eerste moet je kijken naar de dekking: zorg ervoor dat de polis alle soorten schade dekt die je verwacht, zoals brand, diefstal en waterschade. Let ook op eventuele uitsluitingen in de polisvoorwaarden. Ten tweede moet je nagaan of de verzekerde som hoog genoeg is om al je bezittingen te dekken. Tot slot, overweeg de premie en het eigen risico: deze kunnen sterk variëren tussen verschillende verzekeraars.

  De waarde van je inboedel wordt meestal bepaald met behulp van een inboedelwaardemeter. Dit is een vragenlijst die rekening houdt met verschillende factoren zoals je leeftijd, inkomen, type woning en de samenstelling van je huishouden. Op basis van deze factoren wordt een schatting gemaakt van de waarde van je inboedel.

  Alhoewel een inboedelverzekering niet wettelijk verplicht is, is het wel verstandig. Het biedt financiële bescherming tegen onvoorziene schade aan je persoonlijke bezittingen. De kosten van het vervangen van deze items kan aanzienlijk oplopen in geval van schade of verlies, dus het hebben van een inboedelverzekering kan je financiële gemoedsrust geven.

  Het hangt af van je persoonlijke situatie en risicobereidheid. Als je veel waardevolle spullen in je huis hebt, of als je in een gebied woont waar het risico op bijvoorbeeld inbraak of waterschade hoog is, kan een inboedelverzekering zeker zinvol zijn. Het biedt financiële bescherming en kan helpen bij het vervangen van je spullen als ze beschadigd of gestolen worden. Heb je weinig bezittingen die veel geld kosten om te vervangen? Of genoeg spaargeld om mogelijke schade zelf te dekken? Dan kan het minder zinvol zijn. Het is een persoonlijke afweging die je moet maken op basis van je eigen situatie en behoeften.

  Dit hangt af van de specifieke polis. Sommige inboedelverzekeringen bieden dekking voor schade veroorzaakt door huisdieren, maar andere niet. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden te controleren om te zien of deze schade is gedekt.

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   
  Gecontroleerd door
  Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
  Jeremy Broekman
  Expert schadeverzekeringen
  16 minuten 16-07-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.