Inboedel en aansprakelijkheids verzekering | Overstappen.nl

Inboedel en aansprakelijkheids verzekering

  • 100% onafhankelijk vergelijken
  • Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
  • Bespaar tot € 385,- per jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3426 reviews

    Dit zeggen onze klanten over ons

    Star on Star on Star on Star on Star on
    12 uur geleden
    Goede hulp en snel

    Goede hulp en snel

    Rob van der sande
    Star on Star on Star on Star on Star on
    19 uur geleden
    Goed overzicht

    Goed overzicht

    Angela van Goozen
    Star on Star on Star on Star on Star on
    1 dag geleden
    Makkelijk en duidelijk

    Overzichtelijke website en goede deal vlot kunnen sluiten. Kleine moeite en groot verschil voor de portemonnee.

    Jonno Fijn
    Four and a half stars

    Trustscore: 9.0

    3426 reviews

    Met een inboedelverzekering verzeker je je eigen spullen tegen onvoorziene schade, met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je de schade die jij aan andermans spullen of de persoon zelf aanricht. Om niet voor financiële verrassingen te komen staan, kiezen veel mensen voor een inboedelverzekering met aansprakelijkheid. We leggen je op deze pagina alles uit over de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering.

    Snel navigeren naar

    Verschil inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

    Wat is nu het verschil tussen de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering? Met een inboedelverzekering verzeker je de losliggende spullen in je woning tegen onvoorziene schade. Denk aan schade door brand, schade door diefstal, waterschade, ontploffing, schroeien, smelten en stormschade. Schade die jij of jouw gezinsleden zelf aan jouw spullen veroorzaken, verzeker je met de all risk dekking.

    Schade die jij of je gezinsleden toebrengen aan anderen en andermans spullen, verzeker je met een aansprakelijkheidsverzekering. Iemand anders kan jou aansprakelijk stellen voor de opgelopen schade en dat kan hoog in de papieren lopen. Heeft iemand anders schade aangebracht aan jouw spullen? Dan heb je niks aan je eigen aansprakelijkheidsverzekering, je moet een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering van de schadeveroorzaker.

    Het is belangrijk de aansprakelijkheidsverzekering niet te verwarren met de verplichte WA-verzekering voor autobezitters.

    Inboedel en aansprakelijkheidsverzekering

    Inboedelverzekering met aansprakelijkheid

    Zowel de kosten voor schade aan je eigen bezittingen als de kosten voor schade die jij of je gezinsleden veroorzaken bij anderen, kunnen hoog oplopen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is fijn als je goed verzekerd bent. Veel mensen kiezen ervoor om een inboedelverzekering met aansprakelijkheid af te sluiten. Beide verzekeringen zijn niet verplicht, maar wel aan te raden. Een goede verzekering kan je veel geld schelen. De inboedelverzekering met aansprakelijkheid kun je nog verder uitbreiden door aanvullende dekkingen af te sluiten, zoals een glasverzekering, een buitenhuisverzekering, een kostbaarhedenverzekering, een dekking voor mobiele elektronica.

    Wil je ook schade aan de vaste onderdelen uit jouw woning verzekeren? Kies dan ook voor een opstalverzekering. Je kan vaak extra korting krijgen als je bij een verzekeraar meerdere verzekeringen afsluit.

    Het is belangrijk de aansprakelijkheidsverzekering niet te verwarren met de verplichte WA-verzekering voor autobezitters.

    Inboedelverzekering met aansprakelijkheid

    Waarom je inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering vergelijken via ons?

    • Bespaar tot wel € 385,- per jaar

      Via onze vergelijker vind je in één oogopslag de beste verzekeringen voor jouw situatie.

    • 100% onafhankelijk

      Maak een geheel onafhankelijke vergelijking van alle woonverzekeraars. Wij hebben geen voorkeur voor wie je kiest.

    • Advies van onze experts

      Kom je er niet uit? Geen zorgen! Je kan altijd contact opnemen met onze experts via chat, mail, bellen of whatsapp.


    Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeraars


    Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

    Waar moet je op letten als je een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering afsluit? We zetten aan paar onderdelen voor je op een rijtje.

    Eigen risico: De hoogte van het eigen risico. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager de premie. Je moet dan wel eerst zelf een gedeelte van de schade betalen, voordat je vergoeding krijgt.
    Dekking: Breng je kostbaarheden goed in kaart en kijk naar de dekking van de inboedelverzekering. Past de dekking bij jouw inboedel? Voor de aansprakelijkheidsverzekering moet je goed kijken naar welk soort claims gedekt zijn, zoals schade aan eigendommen van anderen of letsel.
    Premie: Vergelijk premies van verschillende verzekeraars. Bedenk wat je maandelijks kunt betalen en zorg ervoor dat de premie redelijk is in verhouding tot de dekking die je krijgt.
    – Uitsluitingen: Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door om te begrijpen wat niet gedekt is. Sommige verzekeringen sluiten bijvoorbeeld schade door natuurrampen of huisdieren uit.
    Maximale dekking: Controleer of er een maximumlimiet is voor de dekking van bepaalde items, zoals sieraden of kunstwerken.
    – Aanvullende dekkingen: Heb je aanvullende dekkingen nodig? In onze vergelijker zie je precies welke dekking je nog meer kunt afsluiten. Of je een aanvullende dekking nodig hebt, hangt af van je persoonlijke situatie en behoeften.

    tip

    Check je huidige verzekering

    Is de waarde van je inboedel onlangs veranderd? Kijk dan of je huidige verzekering nog bij je past. Wellicht ben je onderverzekerd, dat kan je in geval van schade veel geld kosten.


    Inboedelverzekering en aansprakelijkheid dekking

    Wat verzeker je met een inboedelverzekering en wat verzeker je met een aansprakelijkheidsverzekering? We leggen je alles uit over de WA- en inboedelverzekering.

    Inboedelverzekering

    • pluspunt
      Diefstal van je inboedel
    • pluspunt
      Brand en andere schade aan je inboedel
    • pluspunt
      (all risk) Schade aan eigen spullen door eigen schuld of ongelukje
    • minpunt
      Schade die je toebrengt aan anderen
    • minpunt
      Schade die je toebrengt aan andermans spullen

    Aansprakelijkheidsverzekering

    • minpunt
      Diefstal van je inboedel
    • minpunt
      Brand en andere schade aan je inboedel
    • minpunt
      Schade aan eigen spullen door eigen schuld of ongelukje
    • pluspunt
      Schade die je toebrengt aan anderen
    • pluspunt
      Schade die je toebrengt aan andermans spullen

    Woonexpert-tip van Jeremy

    ‘Wist je dat vaak korting kan krijgen als je meerdere verzekeringen bij één verzekeraar afsluit? Het is daarom vaak gunstig de inboedel- en de aansprakelijkheidsverzekering samen af te sluiten. En wil je ook je opstal verzekeren? Ga dan voor een woonverzekering met aansprakelijkheid.’

    woon expert tip

    Besparen op inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering

    Je kunt op een aantal manieren besparen op de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Kijk ieder jaar of de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering nog wel bij je past. Door over te stappen naar een andere verzekeraar kun je vaak veel besparen. Daarnaast is het belangrijk dat je elk jaar kijkt of de gekozen dekking nog wel bij je past. Heb je bepaalde dekkingen nog wel nodig? Als laatste loont het vaak om te kiezen voor een bundel. Veel verzekeraars bieden korting als je meerdere verzekeringen bij hen afsluit, zoals een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering samen.

    Inboedelverzekering

    Vergelijken in 5 stappen

    Een vergelijking van de inboedelverzekering met aansprakelijkheid is zo gemaakt. We leggen je uit hoe het werkt.

    inboedelverzekering met aansprakelijkheid

    Stap 1: Vul je gegevens in

    Vul je postcode en huisnummer in. Geef daarnaast aan of je woning gehuurd of gekocht is en wat de samenstelling van het gezin is. Je kunt de vergelijking nu beginnen.

    inboedelverzekering met aansprakelijkheid

    Stap 2: Kies je gewenste verzekering

    Je hebt de keuze uit verschillende type verzekeringen voor je woning. Geef aan dat je een inboedelverzekering wil en vink bij de aanvullende dekking ‘aansprakelijkheid’ aan.

    Wil je meer aanvullende dekkingen dan alleen een aansprekelijkheidsverzekering? Een aanvullende dekking is som handig. Je kunt kiezen uit: all risk dekking, glasverzekering en buitenhuisdekking.

    inboedelverzekering met aansprakelijkheid

    Stap 3: Vul de kenmerken van jouw huis in

    We vragen je daarna informatie over je type woning. Zo kunnen we de juiste inboedelverzekeringen voor jouw situatie tonen.

    inboedelverzekering met aansprakelijkheid

    Stap 4: Vergelijk verzekeringen en vind de beste

    We tonen je nu alle verzekeringen die passen bij jouw voorkeuren. Je kunt deze vergelijken op premie en dekking. Ga voor de verzekering die het beste bij je past.

    Stap 5: Vraag je nieuwe opstalverzekering aan

    Heb je een inboedelverzekering met aansprakelijkheid gevonden die aan je wensen voldoet? Wij regelen de overstap gratis.


    WA- en inboedelverzekering: WA-verzekering verouderde term

    Veel mensen verwarren de aansprakelijkheidsverzekering van de inboedelverzekering nog altijd met de WA-verzekering voor auto’s. Vroeger werd de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren ook wel WA-verzekering genoemd. WA staat voor Wettelijk Aansprakelijk, maar deze term wordt nu alleen nog gebruikt voor de verplichte autoverzekering.

    We leggen het verschil voor je uit:

    • De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) dekt schade die je per ongeluk toebrengt aan anderen of aan hun bezittingen. Dit geldt voor situaties buiten het verkeer.
    • De WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) voor auto’s is verplicht voor alle voertuigeigenaren in Nederland en dekt schade die je met je auto aan anderen toebrengt.

    Ben jij dus op zoek naar een WA- en inboedelverzekering? Dan moet je tegenwoordig een aansprakelijkheid- en inboedelverzekering afsluiten.

    wa- en inboedelverzekering

    Veelgestelde vragen

      Waar moet je op letten bij het kiezen van een inboedelverzekering?

      Het is belangrijk rekening te houden met een aantal factoren. Ten eerste moet je kijken naar de dekking: zorg ervoor dat de polis alle soorten schade dekt die je verwacht, zoals brand, diefstal en waterschade. Let ook op eventuele uitsluitingen in de polisvoorwaarden. Ten tweede moet je nagaan of de verzekerde som hoog genoeg is om al je bezittingen te dekken. Tot slot, overweeg de premie en het eigen risico: deze kunnen sterk variëren tussen verschillende verzekeraars.

      Hoe wordt de waarde van mijn inboedel bepaald voor de verzekering?

      De waarde van je inboedel wordt meestal bepaald met behulp van een inboedelwaardemeter. Dit is een vragenlijst die rekening houdt met verschillende factoren zoals je leeftijd, inkomen, type woning en de samenstelling van je huishouden. Op basis van deze factoren wordt een schatting gemaakt van de waarde van je inboedel.

      Is mijn aansprakelijkheidsverzekering ook in het buitenland geldig?

      Ja, er geldt een wereldwijde dekking op je aansprakelijkheidsverzekering. Heb je tijdens een buitenlandse reis schade veroorzaakt aan andere personen of andersmans spullen? Dan zal jouw verzekeraar de schade in behandeling nemen. Let hier wel op dat er in sommige landen, een lager verzekerd bedrag opgenomen kan worden. Dit kan te maken hebben een hoge claimcultuur die in een land afspeelt (zoals in de Verenigde Staten).

      Wie zijn er gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering?

      Je krijgt de optie om deze verzekering alleen voor jezelf of ook voor je gezinsleden af te sluiten. Je gezinssamenstelling is na het afsluiten van je woonverzekering dagelijks aanpasbaar. Dus mocht er iets veranderen aan jouw situatie dan kun je direct contact opnemen met je verzekeraar.

      Is schade door huisdieren gedekt door mijn inboedelverzekering?

      Dit hangt af van de specifieke polis. Sommige inboedelverzekeringen bieden dekking voor schade veroorzaakt door huisdieren, maar andere niet. Het is belangrijk om de polisvoorwaarden te controleren om te zien of deze schade is gedekt.

      Vallen mijn huisdieren ook onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

      In het geval dat jij de officiële eigenaar bent van het huisdier, kan jij aansprakelijk gesteld worden voor de schade die jouw huisdier aan derden heeft aangericht. Het maakt voor de verzekeraar verder niet uit of je een hond, kat, slang of zelfs een geit als huisdier hebt.

      Je kan alleen aansprakelijk gesteld worden in situaties waarin jouw huisdier de schade uit eigen actie heeft veroorzaakt. Een voorbeeld hiervan: stel jouw slang is helaas uit de kooi ontsnapt en beschadigt iets of iemand in de tuin van de buren, dan kan de schade verhaald worden op je aansprakelijkheidsverzekering. Maar heb jij je slang met opzet meegenomen naar de tuin van de buren en beschadigt hij dan iets of iemand, dan kan dat niet. Zorg er daarom altijd voor dat waar je je huisdier mee naartoe neemt, zowel de huisdierbezitter als de ander bewust zijn van de risico’s en de gevolgen.

    Is je vraag nog niet beantwoord?

    Neem dan contact op met een van onze woonexperts. Zij helpen je graag.

    bellen
    Bel
    Binnen: 1 minuut
    whatsapp
    Whatsapp
    Binnen: 15 minuten
    mailen
    Mail
    Binnen: 2 uur
    chatten
    Chat
    Begin chat
    Binnen: 4 minuten
    Gecontroleerd door
    Jeremy Broekman Expert schadeverzekeringen
    Jeremy Broekman
    Expert schadeverzekeringen
    Laatste update
    Over onze expert
    Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.