Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Waarom verschillen premies voor de basisverzekering?

De basisverzekering is de zorgverzekering die door iedereen die in Nederland werkt of woont verplicht moet worden afgesloten. De inhoud van de basisverzekering wordt bepaald door de Nederlandse regering en is voor iedereen gelijk. Toch berekent iedere zorgverzekeraar een andere premie.

Prijsafspraken

De reden dat de premie van de basisverzekering per zorgverzekeraar zo verschilt, komt onder andere doordat elke zorgverzekeraar andere (prijs)afspraken maakt met zorgaanbieders. Daarnaast heeft de ene zorgverzekeraar grotere financiële reserves dan de andere. Die reserves bepalen de hoogte van de premie.

Vergelijk premies om te profiteren van de beste prijsafspraken

Je eigen zorgverzekeraar stuurt rond 19 november een nieuw aanbod voor het aankomende jaar. Vaak is de premie dan gewijzigd, maar ook de voorwaarden. Het is dus wel verstandig te bekijken hoe het met de premies en voorwaarden van andere zorgverzekeraars staat. Dit doe je snel en gemakkelijk via onze zorgvergelijker.

Heeft jouw eigen zorgverzekering nog steeds de voordeligste premie tegen de beste voorwaarden? Dan stap je dit jaar niet over, maar vergelijk je volgend jaar gewoon weer opnieuw.

Check hoeveel jij kan besparen op je basisverzekering

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

  • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
  • Je betaalt in 2019 meer voor het eigen risico
  • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Zorgverzekeringen vergelijken

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)